Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
nass έγραψε:Αν θέλεις με το ζόρι να μιλήσεις για εργασιακές συνθήκες στο Dubai, ποιός είμαι εγώ να σε εμποδίσω...

:dizzy:
Δεν θέλω με κανένα ζόρι να μιλήσω για τπτ.
Έγραψες:
nass έγραψε:για τους τριτοκοσμικούς μετανάστες -η ίδια νομοθεσία λοιπόν, κοίτα να δεις, ισχύει και γιαυτούς!

Και ρωτάω εσένα επειδή εσύ το έγραψες:
Δλδ αν κάνω ένα απλό googling για pakistani worker dubai labor camp θα δω τπτ περίεργο, ή όλα καλά γιατί προστατεύονται από την ίδια νομοθεσία;

Γιατί με ένα πολύ πρόχειρο googling ένα @@ ισχύει για αυτούς.
Ή μάλλον, ναι η ίδια νομοθεσία ισχύει και γι' αυτούς, όπως στην ελλάδα η ίδια νομοθεσία ίσχυε και για τους εργάτες στη μανωλάδα, όπως γενικά στην ελλάδα η ίδια νομοθεσία ισχύει για πολλά πράγματα, αλλά.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
nass έγραψε:@mjacob
Αν θέλεις με το ζόρι να μιλήσεις για εργασιακές συνθήκες στο Dubai, ποιός είμαι εγώ να σε εμποδίσω...

Αυτος που αναφερθηκε σε εργασιακες συνθηκες στην Ελλαδα ? Για παραδειγμα , η μη προσληψη γυναικας μπας και γκαστρωθει (που εγραψες) ειναι εργασιακη συνθηκη και οχι μερος της εργατικης νομοθεσιας.
Άβαταρ μέλους
By nass
#65970 Οι διακρίσεις φύλου είναι μέρος της εργατικής νομοθεσίας.
Τέλος-πάντων, ότι είχα να πω το είπα και όποιος καλοπροαίρετος κατάλαβε, κατάλαβε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#65975 Ανεξάρτητα ποια είναι η εργατική νομοθεσία, πρέπει να τηρείται, αυτό λένε οι αποπάνω αν κατάλαβα. Και στην Ελλάδα η νομοθεσία προστατεύει τον εργαζόμενο, στην ουσία όμως δεν ισχύει τίποτε απ' όλα αυτά, ειδικά με τους νέους νόμους, ακόμη και οι αποζημιώσεις που αναφέρει ο kacey έχουν πάει φούντο, τα ποσά είναι ελάχιστα ακόμη και για πολλά χρόνια εργασίας.
:vava:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
nass έγραψε:Οι διακρίσεις φύλου είναι μέρος της εργατικής νομοθεσίας.
Τέλος-πάντων, ότι είχα να πω το είπα και όποιος καλοπροαίρετος κατάλαβε, κατάλαβε.

Θα το κανεις διφραγκα πληζ ? Υπαρχουν διακρισεις φυλου στην εργατικη νομοθεσια της Ελλαδας ?

Προφανως καταλαβε.
Άβαταρ μέλους
By manosky
mirage έγραψε:Α ρε manosky να σου δειξω κατι Muricanες pipe fitters να σου φυγει το καφασι.
Φιλια!

Επιχειρείς να χρησιμοποιήσεις μια εξαίρεση για να ανατρέψεις τον κανόνα (99% έγραψα)?
Είσαι ένας θεούλης.

Προφανώς, άμα μια γυναίκα έχει σωματική δύναμη αρσενικού, μπορεί να κάνει αντίστοιχες εργασίες.
Η μέση γυναίκα δεν μπορεί όμως να κάνει τη δουλειά του μέσου άνδρα, αν αυτή απαιτεί ανδρική σωματική δύναμη. Κι αν την κάνει, θα κουραστεί πολύ γρηγορότερα και θα αποδίδει πολύ λιγότερο και για τον λόγο αυτό δεν θα προσληφθεί σε αντίστοιχη εργασία.

Δεν ξέρω γιατί τα εξηγώ αυτά, υποτίθεται ότι κοινή λογική έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι.
Οι περισσότεροι.... :s_biggrin

Χαλάλι σου. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
drdino έγραψε:Ξαναδιάβασέ το.

GTS έγραψε:
fubar.gr έγραψε:
GTS έγραψε:Μα αυτό λεμε, το να λες ότι γυναικα ταιριαζει στην συγκεκριμενη δουλεια είναι descrimination. Είναι και αρκετοι αντρες σε αυτές τις δουλειες οποτε δεν ισχυει και στην πραξη.

Όχι, δέν είναι discrimination. Δές αυτό για την Αμερική, φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Ευρώπη

http://en.wikipedia.org/wiki/Bona_fide_ ... ifications

Μαλλον δεν το διαβασες καλα. Το Bona Fide ισχυει για playboy bunnies όχι για flight attendants ουτε για υπευθυνους εκδηλώσεων. Διαβασε το καλυτερα, το λεει ξεκάθαρα.

Θα με τρελάνετε! :tomato:

Εσείς διαβάστε το καλύτερα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kacey έγραψε:
Θες να συζητησουμε το ενδεχομενο μιας ΜΙΚΡΗΣ αποζημιωσης, γιατι ο υπαλληλος ξαφνικα μενει χωρις εισοδημα? Το δεχομαι. Αλλα δεν δεχομαι να θελω (ή να χρειαζεται) να απολυσω υπαλληλο 12ετιας και να πρεπει ή να του δωσω 7 μηνες μισθους, ή να του δωσω 3.5 μηνες αλλα με 4 μηνες προειδοποιηση μεσα στους οποιους ο υπαλληλος θα μπορει να ειναι ενα αχρηστο βαριδι (στη δικη μου περιπτωση πχ, και εχω και γνωστη - πρωην κοπελα μου - που εκανε ακριβως αυτο το πραγμα γιατι κατα τη γνωμη της το αξιζαν οι εργοδοτες της). Οπως και το παραδειγμα που ανεφερα μερικες σελιδες πριν στο ταξιδιωτικο πρακτορειο.

άμα σου πάρει 12 χρόνια να καταλάβεις ότι ο υπάλληλος είναι κακός δε φταις εσύ; φταίει ο υπάλληλος; :dizzy:

τι παραπονιέσαι; μια χαρά φρόντισαν οι πρόσφατες κυβερνήσεις με αφορμή τη τρόικα για την εργοδοσία και θα συνεχίσουν να κάνουν και άλλα χατήρια
Άβαταρ μέλους
By Panosss
kacey έγραψε: Ο εργοδοτης μπορει να προσλαμβανει οποιον θελει ή χρειαζεται, ΟΠΟΤΕ θελει ή χρειαζεται, και θα επρεπε να μπορει να απολυει και οποιον θελει οποτε θελει ή χρειαζεται. Για νομιμους λογους και με σωστη και γρηγορη νομικη προστασια του υπαλληλου απο αυθαιρεσιες (το "δεν μου κανει πια αυτος" ειναι νομιμοτατος λογος).

Θες να συζητησουμε το ενδεχομενο μιας ΜΙΚΡΗΣ αποζημιωσης, γιατι ο υπαλληλος ξαφνικα μενει χωρις εισοδημα? Το δεχομαι. Αλλα δεν δεχομαι να θελω (ή να χρειαζεται) να απολυσω υπαλληλο 12ετιας και να πρεπει ή να του δωσω 7 μηνες μισθους, ή να του δωσω 3.5 μηνες αλλα με 4 μηνες προειδοποιηση μεσα στους οποιους ο υπαλληλος θα μπορει να ειναι ενα αχρηστο βαριδι (στη δικη μου περιπτωση πχ, και εχω και γνωστη - πρωην κοπελα μου - που εκανε ακριβως αυτο το πραγμα γιατι κατα τη γνωμη της το αξιζαν οι εργοδοτες της). Οπως και το παραδειγμα που ανεφερα μερικες σελιδες πριν στο ταξιδιωτικο πρακτορειο.

Αφού το να προσλαμβάνεις υπαλλήλους έχει τόσο πολλά μειονεκτήματα, και το ξέρεις πριν τους προσλάβεις, γιατί τους προσλαμβάνεις; :hmmm:
Σε απειλεί κάποιος με περίστροφο στον κρόταφο;

Στο κάτω κάτω, αν ρωτήσεις τον εργαζόμενο που απολύεται, θα σου πει ότι η αποζημίωση είναι ΜΙΚΡΗ.
Οπότε αυτό το αίτημά σου έχει ικανοποιηθεί :shifty: .

Πάντως, από αυτά που λες, βλέπω ότι τραβάς πάρα πολλά και υποφέρεις σαν εργοδότης.
Γιατί δεν γίνεσαι υπάλληλος να μην υποφέρεις;
Κι άμα λάχει και γουστάρεις, γ#μάς και κάνα εργοδότη...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#66242 Σύμφωνα με έναν από τους βασικούς "μνημονιακούς" νόμους, τον 4093/2012, που μείωσε τον βασικό μισθό και τις αποζημιώσεις απόλυσης, οι εργαζόμενοι διακρίνονται σε ΔΥΟ βασικές κατηγορίες: στους "παλιούς" και στους "νέους".

Οι παλιοί δικαιούνται σε περίπτωση απόλυσης μέχρι τα 16 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη 12 μηνιαίους μισθούς (μικτούς) και για κάθε εξτρά έτος άλλον ένα μισθό, μέχρι τους 24, εφόσον τα έχουν συμπληρώσει μέχρι την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου (11 Νοεμβρίου 2012).
Δηλαδή, κοντολογίς, κάποιος εργαζόμενος που έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ίδιο εργοδότη, δικαιούται πάνω από 12 μηνιάτικα υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις, ενώ κάποιος που θα ξεκινήσει να εργάζεται σήμερα [υπό το ίδιο νομοθετικό καθεστώς] θα πάρει μέχρι 12 μηνιάτικα ακόμα κι αν εργαστεί για 40 χρόνια συνεχόμενα.

Παρόμοια πράγματα ισχύουν για τις "τριετίες", για όσους έχουν ατομικές συμβάσεις εργασίας που είχαν συναφθεί ενώ ίσχυαν κλαδικές συμβάσεις που πλέον έχουν λήξει, για τους παλιούς που "θεμελίωσαν" συνταξιοδοτικά δικαιώματα κλπ.

Με λίγα λόγια, οι "παλιοί" γλίτωσαν από τα Μνημόνια, οι "νέοι" ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.

Έτσι πχ κάποιος νέος εργαζόμενος, πάντα υπό τους ισχύοντες κανόνες, θα δικαιούται τα 586 ευρώ βασικό μισθό, χωρίς οποιοδήποτε επίδομα πολυετίας, σπουδών κ.ο.κ., ενώ οι παλιοί, αν δεν απολυθούν, θα έχουν κατοχυρώσει τους μισθούς τους και κάποια επιδόματα γιατί απλώς...είναι παλιοί.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#66246 Αν αυτή η χώρα σου προσφέρει κάτι, αυτό είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης.
Εμ, δεν είναι τυχαίο, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες...οι άλλοι δεν είχαν κατέβει απ' τα δέντρα...
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:Ανεξάρτητα ποια είναι η εργατική νομοθεσία, πρέπει να τηρείται, αυτό λένε οι αποπάνω αν κατάλαβα. Και στην Ελλάδα η νομοθεσία προστατεύει τον εργαζόμενο, στην ουσία όμως δεν ισχύει τίποτε απ' όλα αυτά, ειδικά με τους νέους νόμους, ακόμη και οι αποζημιώσεις που αναφέρει ο kacey έχουν πάει φούντο, τα ποσά είναι ελάχιστα ακόμη και για πολλά χρόνια εργασίας.
:vava:

Αν εσυ θεωρεις ελαχιστο το να πρεπει να δωσω ΕΦΤΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ σε εναν υπαλληλο που για οποιοδηποτε λογο δεν χρειαζομαι πια, μετα απο 12 χρονια που τον χρειαζομουν, ή να του δωσω ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ προειδοποιηση για να παρει τα μισα, κινδυνευοντας να βρεθω με καποιον που τον πληρωνω ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΙΑ, ΚΑΙ μετα να του δωσω 3.5 μηνες αποζημιωση, τοτε θα σου ελεγα να πας να ανοιξεις ενα δικο σου μαγαζι ΤΩΡΑ ΠΟΥ "ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ", να μοιραζεις χρημα...

Στο δικο μου παραδειγμα επρεπε ή να δωσω 7χ1150 = 8050ε και να φυγει σημερα, ή να δωσω 3.5χ1150 = 4025ε και πιθανως να τον εχω 4 μηνες να καθεται. Ναι μωρε, σιγα τα ποσα, μικρολεπτομερειες... :slap:

QsisVTS έγραψε:
kacey έγραψε:

άμα σου πάρει 12 χρόνια να καταλάβεις ότι ο υπάλληλος είναι κακός δε φταις εσύ; φταίει ο υπάλληλος; :dizzy:

τι παραπονιέσαι; μια χαρά φρόντισαν οι πρόσφατες κυβερνήσεις με αφορμή τη τρόικα για την εργοδοσία και θα συνεχίσουν να κάνουν και άλλα χατήρια

edit mod.Την επόμενη φορά, χρησιμοποίησε καλύτερο ύφος και καλύτερες εκφράσεις, αλλιώς θα έχει warn. Είναι η πολλοστή φορά που στο ζητάμε.[Admin]

ΟΧΙ ΜΑΣΤΟΡΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ "ΠΗΡΕ" 12 χρονια να καταλαβω οτι ο υπαλληλος ειναι κακος.

α) ΑΛΛΑΞΕ ο τροπος δουλειας και δεν μπορει να ανταποκριθει. Μεσα σε 6 μηνες. Πχ βαλαμε κομπιουτερομηχανοργανωση με scanners & barcode και ο συγκεκριμενος υπαλληλος δεν μπορει ή δεν θελει να μαθει πως να αναβει ενα PC.
β) αποφασισε να παει να γινει ταξιτζης και εξυνε τη ΠΑΠΑΡΑ του, μετα απο χρονια που ηταν ικανοποιητικος, ΓΙΑ ΝΑ εκβιασει την αποζημιωση.
γ) για λογους περα απο τον ελεγχο μου, χασαμε το 35% της δουλειας μας (τζιρος ΚΑΙ ογκος εργασιας). ΑΡΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. ΟΠΩΣ τον προσελαβα οταν χρειαζομουν ενα επιπλεον ατομα, ΕΤΣΙ και τωρα θελω να μπορω να τον διωξω γιατι ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Οχι γιατι δεν μου αρεσει η φατσα του, οποτε πρεπει να τιμωρηθω με το να του τα σκασω.

Καταλαβες τωρα ή θα ξαναπεις την εξυπναδα απο πανω?

Panosss έγραψε:
Αφού το να προσλαμβάνεις υπαλλήλους έχει τόσο πολλά μειονεκτήματα, και το ξέρεις πριν τους προσλάβεις, γιατί τους προσλαμβάνεις; :hmmm:

Στο κάτω κάτω, αν ρωτήσεις τον εργαζόμενο που απολύεται, θα σου πει ότι η αποζημίωση είναι ΜΙΚΡΗ.

Πάντως, από αυτά που λες, βλέπω ότι τραβάς πάρα πολλά και υποφέρεις σαν εργοδότης.

Δυσκολευτηκα πολυ να βρω τη καταλληλη απαντηση: Εικόνα

@mjacob

Δηλαδη ΔΕΝ θεωρεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ οι εισφορες να ειναι ~40φευγα % του εργατικου κοστους?
ΔΕΝ θεωρεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ κατι αποζημιωσεις 5-6 εως 15-16 ή και 24 μηνων, που για να δωσεις ακομα και τις μισες πρεπει να δωσεις κατι κουλες προειδοποιησεις με αποτελεσμα να κινδυνευεις να μεινεις με εναν υπαλληλο που επιτηδες θα ξυνεται αυτους τους μηνες της προειδοποιησης?

αεροζολ έγραψε:Οποιος εργοδοτης πιστευει οτι στην Ελλαδα το εχουμε παραχεσει, ας παει στο UK , στην Κυπρο , στα Εμιρατα να διαπρεψει ως επιχειρηματιας. Εδω το κακο κρατος τους κραταει κατω και δεν τους αφηνει να μεγαλουργησουν.

Επιχειρημα επιπεδου "οποιος πακιστανος δεν γουσταρει να τον δερνουμε μονο και μονο επειδη ειναι πακιστανος, ας γυρισει στη χωρα του"...

Μπορω και εγω πολυ ανετα να σου πω οτι οποιος υπαλληλος δεν γουσταρει να εκλογικευτουν οι αποζημιωσεις, ας παει να ανοιξει ενα μαγαζακι για να μοιραζει μετα ανετα χρηματα στους υπαλληλους του, ετσι για το παλιο καλο καιρο που ηταν και αυτος υπαλληλος.

Εδω το κακο κρατος ειναι κακο και προς τις δυο πλευρες. ΚΑΙ τον εργαζομενο δεν προστατευει οταν πρεπει και απεναντι σε αυτους που πρεπει, ΚΑΙ το σωστο εργοδοτη γαμαει με κατι τετοιες πρακτικες, οταν εχει απεναντι του καριολη υπαλληλο.

αεροζολ έγραψε:@νασσ

Πλακα με κανεις ? Ως προς το τι σημαινει το "εχουμε παραχεσει" , αυτο εγραψες .

nass έγραψε:Στην Ελλάδα ως συνήθως το έχουμε παραχέσει και παίζουν κάτι αποζημιώσεις ετών μισθών[, που βέβαια λειτουργούν αποτρεπτικά για προσλήψεις, όπως σωστά είπαν οι παραπάνω, και ο εργαζόμενος άμα γουστάρει φεύγει αύριο κτλ. κτλ. Και από την άλλη πλευρά, οι απολύσεις + επαναπροσλήψεις πριν συμπληρώσει έτος και άλλα :dizzy:

δηλαδη αυτο που εσυ εχεις βαλει με μεγαλη γραμματοσειρα, το θεωρεις φυσιολογικο? Να θες ή να πρεπει να διωξεις εναν υπαλληλο και να τον πληρωνεις σαν να τον κρατας αλλα 2 χρονια απο τη μερα που τον εδιωξες?
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#66331 @kacey

Το επιχειρημα ειναι απαντηση στο αλλο επιχειρημα «στο UK , στην Κυπρο , στα Εμιρατα ισχυει αυτο». Ειναι λοιπον αντιστοιχου (χαμηλου ή μεσου ή υψηλου) επιπεδου με το επιχειρημα στο οποιο αποτελει απαντηση.

Αυτο που θεωρω φυσιολογικο το εχω γραψει δυο φορες . Το γραφω ξανα. Σε ολη την διαρκεια της συμβασης εργασιας ο εργοδοτης ειναι σε θεση ισχυος. Για να υπαρχει μια σχετικη ισορροπια , στη φαση της απολυσης το δικαιωμα στην εργασια υπερτερει της επιχειρηματικης ελευθεριας του εργοδοτη. Αρα η απολυση πρεπει να αποζημιωνεται.

Προφανως ο εργοδοτης και ο εργαζομενος εχουν αντιθετα συμφεροντα ως προς το υψος της αποζημιωσης (και οχι μονο). Εγω ,ως εργαζομενος, προσπαθω να προωθησω τα συμφεροντα μου και εσυ , ως εργοδοτης, προσπαθησε να προωθησεις τα δικα σου. Τι να κανουμε ? Ειναι αντιθετα.

Παντως τελευταια φορα που ειχα δει στοιχεια (και ηταν πολυ πριν το μνημονιο-2) το μοναδιαιο κοστος της εργασιας στην Ελλαδα (συμπεριλαμβανονται οι ασφαλιστικες εισφορες) ηταν χαμηλο (απο τα χαμηλοτερα στην ΕΕ) . Ε , ας πληρωσει ο εργοδοτης αποζημιωση απολυσης.

Εσυ τι ακριβως προτεινεις ? Δεν εχεις προτενει κατι . Μονο γκρινιαζεις για τον καριολη τον υπαλληλο που θελει να σου πιει το αιμα.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 22 Ιαν 2015, 21:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Panosss
kacey έγραψε:
Panosss έγραψε:

Δυσκολευτηκα πολυ να βρω τη καταλληλη απαντηση: Εικόνα

Μπα...μάλλον την είχες πρόχειρη...ανά χείρας...