Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#302048 Καλώδια χαμηλής τάσης.
Οι τοίχοι του γραφείο σου είναι γεμάτοι με τέτοια και κάθεσαι όλη μέρα μερικά εκατοστά από αυτά.
Άβαταρ μέλους
By corsair
Scotch έγραψε:Πόσο σοβαρό θεωρούμε να υπάρχει αυτή η κολόνα της ΔΕΗ ακριβώς έξω από το γραφείο που περνάμε όλη την ημέρα;
Καθόλου, λίγο, πολύ...;
Εικόνα

< >

με δανεικο χρονο ζειτε πλεον... Ποιος ξερει ποσα μπεκερελ εχετε φάει απο αυτη την κολώνα και μονο. Θα πεφτετε σαν τα κοτοπουλα σε ενα μήνα και δεν θα ξέρετε τι σας χτυπησε. Το radioactive patch του Μιραγκε και μονο που ειδε την κολωνα αρχισε να χτυπά σαν τρελο.

Σκοτς... θα μας λειψεις :s_sad
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Scotch έγραψε:100% βέβαιο; Αν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, δεν είναι αργά να κοιτάξω για κάτι άλλο.

< >

Πιο ανησυχητικό είναι ότι η κολονα θα βοηθήσει κάποιον διαρρηκτη, παρά οτιδήποτε άλλο. Ποσα μέτρα απεχει από το μπαλκόνι?

...>.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#302112 Λιγότερο από μέτρο. Πόση ώρα να θέλει ένας αίλουρας να ανέβει; Είναι και σε κεντρικό σημείο, φαντάζομαι δε θα είναι τόσο εύκολο. Το σκέφτηκα κι εγώ πάντως και το ανέφερα στον ιδιοκτήτη, αλλά τι να πει κι αυτός.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Scotch έγραψε:Λιγότερο από μέτρο. Πόση ώρα να θέλει ένας αίλουρας να ανέβει; Είναι και σε κεντρικό σημείο, φαντάζομαι δε θα είναι τόσο εύκολο. Το σκέφτηκα κι εγώ πάντως και το ανέφερα στον ιδιοκτήτη, αλλά τι να πει κι αυτός.

< >

Σε 30'' ανεβαίνει κάποιος εύκολα. Κατά τη γνώμη μου δεν παίζει ρόλο αν είναι σε κεντρικό σημείο.

...>.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#302123 Θα τον θεωρούσες σοβαρό λόγο απόρριψης; Και να μπουν πάντως δε θα βρουν κάτι αξίας (που να μεταφέρεται και σχετικά εύκολα). Είναι 2ος όροφος btw.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Scotch έγραψε:Θα τον θεωρούσες σοβαρό λόγο απόρριψης; Και να μπουν πάντως δε θα βρουν κάτι αξίας (που να μεταφέρεται και σχετικά εύκολα). Είναι 2ος όροφος btw.

< >

Ναι αν μπορεί κάποιος να πηδήξει εύκολα στο μπαλκόνι μου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για αγορά. Βέβαια, έχω την εντύπωση ότι μπορείς να αιτηθεις στον ΔΕΔΔΗΕ να μπουν υπόγεια τα καλώδια, αναλαμβανοντας το κόστος.

Φυσικά, μπορείς να ενισχύσεις την ασφάλεια των πατζουριων και μπαλκονοπορτων με συρτες κτλ, αλλά εγώ σε διαμέρισμα θα ήθελα να αφήνω ανοιχτές τις πόρτες το βράδυ πχ.

...>.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#302188 Για ενοικίαση πρόκειται, για επαγγελματική στέγη. Δυστυχώς κατά τ' άλλα είναι τέλειο (πλην ίσως και της τιμής, 400€ για 52τ.μ.) και δε βρίσκεις πολλά τέτοια στην περιοχή. Ε, τώρα αν σκαρφαλώσουν στον 2ο που το πιο ακριβό πράγμα που θα βρουν είναι ένα pc των 500 ευρώ, με τόσα ισόγεια καταστήματα στην περιοχή, τι να πω.
Σχετικά με την τιμή, τα "μη διαπραγματεύσιμα" είναι πράγματι τέτοια ή υπάρχει πάντα κάποιο περιθώριο; Φαντάζομαι η φερεγγυότητα του μισθωτή και ο χρόνος δέσμευσης που ορίζεται στο συμφωνητικό θα παίξουν το ρόλο τους.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#302466 Στο πνεύμα του corsair πρόσεξε γιατί το μεταλλικό κάγκελο της πολυκατοικίας που φαίνεται στην φωτό λειτουργεί και σαν κεραία / φίλτρο / ανακλαστήρας και τελικά θα τρώς όλη την ραδιενέργεια.
Σε άλλο mode θα είναι εύκολο να τραβήξεις μια γραμμούλα και να έχεις δωρεάν ρεύμα....
Καλό ή κακό, μάλλον καλό για επαγγελματική στέγη, το φως πάνω στην κολώνα, ασφάλεια αλλά αν μένεις εκεί ίσως σε τυφλώνει το φως.

Το αδιαπραγμάτευτη είναι ό,τι και όσο θέλει ο ιδιοκτήτης. Βασικά αν ξέρει τι μπορεί να πιάσει και έχει υπομονή και δεν καίγεται για τα λεφτά είναι ακριβώς ότι λέει η λέξη. Αλλά βέβαια εσύ δεν χάνεις και τίποτα να προσπαθήσεις να ρίξεις την τιμή. Στην ανάγκη σαν τελευταία προσπάθεια να πληρώνει αυτός το χαρτόσημο (ή όπως το λένε αυτό που βγαίνει περί το 3,6%). Τσεκάρεις και τα κοινόχρηστα (ειδικά του χειμώνα) κι αν είναι πολλά έχεις επιπλέον ατού.
Σε αντίστοιχη κατάσταση που γνωρίζω ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να το ρίξει πέρα από ελάχιστα, ήρθαν πολλοί απορρίφθηκαν (μερικοί επειδή είπαν ναι στην τιμή, αυτοί είναι που λένε ναι σε όλα αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα πληρώσουν οπότε δεν τους νοιάζει) και τελικά το πήρε κάποιος που ήρθε είδε, του φάνηκε ακριβό, έψαξε καλύτερα, τα υπολόγισε όλα και επέστρεψε μετά από μήνες και το έκλεισε στην τιμή με την ελάχιστη μείωση (και το χαρτόσημο του νοικιάρη). Ναι χάθηκαν κάμποσοι μήνες αλλά πληρώνει κάθε μήνα εγκαίρως. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο τώρα γιατί έχει γεμίσει ο τόπος τζαμπατζήδες. Αν μπορείς να το περάσεις αυτό στον ιδιοκτήτη, ότι θα πληρώνεις, τον διευκολύνεις να μην θέλει να σε χάσει ώστε ίσως να ρίξει λίγο την τιμή.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
sknipper έγραψε:Στο πνεύμα του corsair πρόσεξε γιατί το μεταλλικό κάγκελο της πολυκατοικίας που φαίνεται στην φωτό λειτουργεί και σαν κεραία / φίλτρο / ανακλαστήρας και τελικά θα τρώς όλη την ραδιενέργεια.

Ποιά ραδιενέργεια; :dizzy:

Στο Τσερνομπίλ είναι το γραφείο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#302472 Φτού, μη μου το χαλάτε, ότι εκπέμπει βγάζει και λίγο ραδιενέργεια.... Ναι, ναι ραδιενέργεια, ακτινογραφίες θα βγάζεις... :lol:

Αλήθεια στο κινητό μου με κάποιες εφαρμογές μετράει ισχύ μαγνητικού πεδίου. Ξέρει κανείς πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η πληροφορία;