- 18 Ιουν 2026, 12:00
bill33 έγραψε:Εβαλες και το android 17?Xθες βράδυ βγήκε.
Είχα χρόνια να ασχοληθώ με έκδοση Android, οπότε δεν είναι ότι περιμένω κάτι, το παλιό νομίζω είναι στη 12.... Αλλά αφού το είπες του είπα να τσεκάρει και μου λέει ότι ετοιμάζει το σύστημα για αναβάθμιση.
Εντυπώσεις από το Google Pixel 10aΚαλό, γρήγορο, ευθύβολο και ωραίο χρώμα.
Μπαταρία μεγάλη αλλά τόσο είχε και το παλιό.
Οθόνη καλή 120Hz αλλά τόσο είχε και το παλιό. Αλλά είναι πολύ πιο φωτεινή, πολύ.
Βέβαια αν το παρακάνεις και παίζεις για ώρα ζεσταίνεται.
Δεν έχει σαβούρες, άλλωστε τα όσα της Google όλοι τα έχουν ήδη. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος επιλογής.
Πέρασε εύκολα τις εφαρμογές αλλά όχι μουσική ή ήχους ή εικόνες (θα πέρναγε αν τις είχα στο google photos, θα έπρεπε όμως να πληρώνω για το χώρο).
Παπαριά της apple, ενώ το USB βλέπει το κινητό δεν φαίνεται στο σύστημα αρχείων, θέλεις ξεχωριστή εφαρμογή… (για να περάσω τα αρχεία από το παλιό κινητό στο νέο μέσω υπολογιστή, αυτό κάνω αυτή τη στιγμή).
Και μετά ο γολγοθάς του να μπαίνεις σε εφαρμογές με κωδικούς κλπ που ευτυχώς ο γκούγκλης τους ήξερε και πήγαν καλά τα πράμτα. Λίγο πιο δύσκολα ενεργοποιήθηκαν τα 3 authenticators, εφαρμογές τραπεζών και σκορ/επίπεδο παιχνιδιών αλλά μοιάζουν όλα καλά.
Η φωτογραφική κάνει διάφορα κόλπα που θα πρέπει να μάθω, έστω αυτά που θέλω να χρησιμοποιώ. Καλή φαίνεται.
Μοιάζει πολύ με iPhone (κακεντρεχές σχόλιο της κόρης) δεν με ενδιαφέρει, μια χαρά είναι είτε μοιάζει είτε όχι.
Πολύ γλυστερό χωρίς θήκη (έτσι κι αλλιώς πρέπει να πάρω θήκη, βλέπε στο τέλος)
Γενικά εκτίμησα πολύ το 5,5 χρόνων realme 7 pro, για την ηλικία του πολύ καλό. Το pixel 10a:
Έχει μεγάλα περιθώρια γύρω από την οθόνη.
Δεν έχει απενεργοποίηση WiFi ανά εφαρμογή (για να μην κατεβάζουν διαφημίσεις τα χαζοπαίχνιδα)
Δεν έχει να ανάβει το φως όταν χτυπάει (το έχει για alarms+notifications)
Και άλλα κόλπα που είχε το παλιό δεν έχει (πχ να επεκτείνεις τη RAM, split screen ή αν έχει δεν είναι εύκολο, close all)
Πραγματικά ενοχλητικό το ότι στην αρχική σελίδα του Chrome που έχει λίστα με θέματα που σε ενδιαφέρουν, επιλέγεις ένα, διαβάζεις κάνεις πίσω σε βγάζει εκεί που ήσουν και μετά από 2’’ σε πάει στην αρχή της σελίδας, ό,τι και να κάνεις….
Και το απίστευτο χουνέρι. Ενώ προσπαθώ να ενεργοποιήσω ένα authenticator όλα γίνονται ασπρόμαυρα αλλά απόλυτα λειτουργικά, τέντωσα λίγο. Το άτιμο μπήκε στο νυχτερινό mode όπου είχε default επιλογή να το γυρίσει στο ασπρόμαυρο… γκρρρ
Αν ήταν και λίγο μικρότερο στο χέρι…
Ιδέες για θήκη και προστασία οθόνης. Να πάρω την αυθεντική (στο ίδιο χρώμα 30 λίρες αλλά έχω 10+50=60 δώρο οπότε τζάμπα αλλά θα θέλω και τζάμι) ή της Spigen (διαφανής ultra hybrid με προστασία οθόνης 21 λίρες) ή της Zagg (διαφανή θήκη με προστασία 20 ή 25 η πιο καλή με εγγύηση για πάντα) ή κάποια με μαγνήτη για να κολλάει σε ασύρματο φορτιστή πχ Spigen με 14 αλλά θα θέλω και προστασία, της Spigen 2 τζαμάκια κάνει 18+ αλλά μόλις τα βρήκα πακέτο για 23,38 και θα έρθουν αύριο. Το πήρα αλλά αν μου προτείνετε κάτι άλλο τα επιστρέφω.
aka onyx !