Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
velissarios έγραψε:
nEK έγραψε:
velissarios έγραψε:
NickTG έγραψε:Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Πιάνει? :hmmm:
Βέβαια για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να βρούμε τι θα πάρουμε! :s_tongue

Απο την εμπειρία μου σε αντίστοιχη περίπτωση (πριν 5 χρόνια),

Οσο πιο μεγάλο το πακέτο τόσο καλύτερη η έκπτωση στα μεγάλα μαγαζιά. Τα μικρά βολεύουν καλύτερα στα μεμονωμένα κομμάτια.
Τελικά εμείς καταλήξαμε στο Mediamarkt με 15% κάτω απο την καλύτερη προηγούμενη προσφορά. (Για να καταλάβεις στην τηλεόραση που έπεσε πολύ παζάρι γιατι άργησαν να μας την παραδώσουν, έφτασαν στο -35%).
Πάρε την λίστα με τις επιλογές σου μαζί με την χαμηλότερη τιμή που έχεις βρει για το κάθε ένα ξεχωριστά (όταν την έχεις έτοιμη) και ξεκίνα.

Ψυγείο διάλεξα προσωπικά LG και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Την κουζίνα και το πλυντήριο τα διάλεξε η γυναίκα μου BSH και δεν αρέσουν ούτε στην ίδια. Ειδικά η Pitsos κουζίνα με πυρόλυση και ράγες, μεγάλη πατάτα.

Δηλαδη αφου βγαζεις πατατα τις BSH ποια θεωρεις καλητερη καινγιατι?

Δεν έχω ιδέα.

Πατάτα βγήκε απο μόνη της η κουζίνα της Pitsos μια και αργεί να ζεστάνει, και όταν το κάνει δεν ζεσταίνει αρκετά, καθαρίζεται πολύ δύσκολα και η κεραμική επιφάνεια έχει φθαρεί αρκετά έως ανησυχητικά με πολύ νορμάλ χρήση.
Μόνο καλό οι ράγες που μπαινοβγαίνουν αλλα και πάλι δεν είναι η μοναδική με αυτό το σύστημα. Νομίζω το προηγούμενο μοντέλο αυτής: http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/cookers/091866-pitsos-htb555225

Εdit !!! την βρήκα, αυτή σε inox: pitsos

Πλυντήριο πιάτων και ρούχων Bosch ούτε κρύο ούτε ζέστη, δεν έχω εμπειρία απο άλλα....

Ε εσυ πηρες ακριβο μοντελο. Απο κοντααντως που συγκρινα αυτες σε σχεση με αλλες φιρμες, δειχνουν αλλη κλαση κατασκευης και ποιοτητας.
Οι indesit κουζινες οπως και οι zanussi απο κοντα ειναι ενα κλικ ποιο κατω αλλα απο αποδοση αξιζουν ?
Άβαταρ μέλους
By velissarios
nEK έγραψε:
Ε εσυ πηρες ακριβο μοντελο. Απο κοντααντως που συγκρινα αυτες σε σχεση με αλλες φιρμες, δειχνουν αλλη κλαση κατασκευης και ποιοτητας.
Οι indesit κουζινες οπως και οι zanussi απο κοντα ειναι ενα κλικ ποιο κατω αλλα απο αποδοση αξιζουν ?

Την διάλεξε η γυναίκα και το μετάνιωσε ! Ακόμα της το κοπανάω. Το LG ψυγείο με την μεγάλη οθόνη (το δικό μου κριτήριο :lol: για να το πάρουμε σε σχέση με το αντίστοιχο bosch) αψεγάδιστο....

Η κουζίνα θέλει αρκετό ψάξιμο. Άρχισε να ρωτάς φίλες και γειτόνισσες....
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#65171 Δεν νομίζω να έχω φίλες που να έχουν άποψη για κουζίνες! :hmmm: :lol:
Μάλλον εγώ κάνω πολύ μεγαλύτερη χρήση από αυτές. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By gianik
#65334 Μου ηρθε ενα mail , εχει ο Κολομβουνης μεχρι το Σαββατο 50% εκπτωση σε ολα τα εκθεσιακα κομματια..
Ψαχνω ενα 12αρι κλιματιστικο τυπου inverter , (max. 450€),.
Τι λετε; Αν περασω αυριο κ βρω κανα καλο κομματι με 50% εκπτωση , τι μπορει να εχει παθει το εκθεσιακο κομματι;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#65343 Ειδικά το κλιματιστικό, τίποτα. Πιο πιθανό να έχει ξεχαρβαλωθεί είναι το χειρηστήριό του

< using some app
Άβαταρ μέλους
By gianik
#65355 Λετε να μην προλαβω τιποτα;
Παντως (συνηθως) στα πολυκαταστηματα τετοιου τυπου , τα κλιματιστικα που ειναι προς πωληση δεν δουλευουν ποτε , αν βρω κανα mitsubishi η κανα panasonic , toyotomi , θα το κτυπησω..
Άβαταρ μέλους
By nEK
#65361 Κοιτα μην οι εκπτωσεις ειναι οπως του κωτσοβολου. Που στη τελικη φτανουν το ιδιο ή ελαχιστα φτηνοτερα απο τιμες αλλων καταστηματων.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#65366 Λεει 50 % εκπτωση. Στην κοινωνια της πληροφοριας που ζουμε , μπαινεις επιτοπου απο το moto g στο site του m.m ή του κωτσοβολου κ του το τριβεις στην μουρη.. :x
Ειναι κανα μελος απο εδω μεσα ψυκτικος; να μου κανει προσφορα για 12αρι +τοποθετηση;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#65516 Λοιπόν παίδες ΤΖΙΦΟΣ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ... :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:

Πήγα πουρνό πουρνό στον Κολομβούνη ..Οι άνθρωποι δεν παίζονται.. :lol:
Κατ αρχήν , η εν λόγω προσφορά ΔΕΝ αφορά κλιματιστικά.. :svivhaha:
-//- -//- ΔΕΝ αφορά είδη πληροφορικής... :svivhaha: (δεν ρώτησα τι άλλο δεν αφορά γιατί.. :lipsealed: )
-//- -//- ΔΕΝ αφορά συγκεκριμένες μάρκες (MIELE ,SHARP , κ.λ.π).
Τα περισσότερα εκθεσιακά κομμάτια (κουζίνες , ψυγεία κ.λ.π) είχαν πάνω το χαρτάκι : '' επωλήθη''

Τελικά κατέληξα σε ένα 12άρι inverter GREE απόδοσης Α++/Α+ , αρχική τιμή 479 € ,(περιμένω την έκπτωση που θα μου γίνει , δουλεύει η κουμπάρα μου στην εν λόγω εταιρεία...).
Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η τοποθέτηση , από ένα πρόχειρο γκουγκλαρισμα , βρίσκω από 55 έως 90 € (εως 3 μέτρα σωλήνωση).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#66425 Ε πάντα έτσι είναι με τα γνωστά μαγαζιά, πολλά μικρά γράμματα.

Τελικά τι απορροφητικότητα να υπολογίσω για συρόμενο απορροφητήρα με μπουρί διαδρομής ~1.2μ με μία μόνο γωνία; Τρύπα 10ρα αλλά θα τη μεγαλώσω σε 12.5. Λένε ότι βγαίνει με τον τύπο m2 της κουζίνας x Ύψος της κουζίνας x 10 αλλαγές του αέρα ανά ώρα, άρα με ~270 θα είμαι θεωρητικά οκ. Γιατί μου φαίνεται λίγο ;
Επίσης ψάχνω με όσο το δυνατό μικρότερη απόσταση για φυσικό αέριο, να είναι έστω 60 και όχι 65 που βλέπω ότι ζητάνε οι περισσότεροι.
Άβαταρ μέλους
By g47
#66505 Ψαχνω ενα καλο πλυντήριο ρουχων μεχρι 300 ευρω (δεν θα τα ξεπερασω σε καμια περιπτωση).
Κανονικο μεγεθος (60 cm πλατος) και καδο (6 κιλος ειναι ο standard?), να εχει οικονομικο προγραμμα, λογικα ολα εχουν.
Εχουμε καποια καλη προταση, δοκιμασμενη?
Eπισης μιας και ειναι για το σπιτι των γονιων μου και δεν εχουν τη δυνατοτητα να βγαλουν το παλιο, ξερουμε καποιο καταστημα που να παιρνει το παλιο και να τοποθετει το νεο?
Τελευταία επεξεργασία από g47 και 23 Ιαν 2015, 12:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#66507 Ρε συ giannik γιατί δεν ψωνίζεις από σκρουτζομάγαζο σαν άνθρωπος του Θεού;

Εργοστασιακή εγγύηση έχουν, στο σπίτι σου το φέρνουν, τι πας και μπλέκεις με καρτελάκια και "εκθεσιακά";
Άβαταρ μέλους
By gianik
#66517 ρε συ είπα και εγώ μηπως έβρισκα κανά καλό κομμάτι (panasonic , fujitsu ,κ.λ.π) το οποίο με το 50% θα ήταν πραγματική ευκαιρία.. Από σκρουτζομάγαζο δεν έχω ψωνίσει ποτέ οικιακή ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή..Βασικά δεν έτυχε , όχι ότι έχω σοβαρό κόλλημα , έτσι και αλλιώς αυτο που αγόρασα λόγω έκπτωσης της κουμπάρας που δουλευει στην gree , μου ήρθε 80€ φτηνότερο και από σκρουτζομάγαζο..
Τελικά , όπως ανέφερα , χτύπησα ένα GREE inverter 12αρι με Α++ ενεργειακή απόδοση, το οποίο σαν μάρκα από ότι ρώτησα σε 3-4 ψυκτικούς και κοιταξα και σχόλια στο διαδίκτυο , είναι η μάρκα με μεγάλο μερίδιο πλέον πωλήσεων στην Ελλάδα , με πολύ καλά χαρακτηριστικά (σε επαγγελματικά μηχανήματα ίσως αυτή τη στιγμή είναι η 1η εταιρεία) ..
για να δούμε τι θα μας βγει... :oops:
Άβαταρ μέλους
By babakos
velissarios έγραψε:
nEK έγραψε:

Την διάλεξε η γυναίκα και το μετάνιωσε ! Ακόμα της το κοπανάω. Το LG ψυγείο με την μεγάλη οθόνη (το δικό μου κριτήριο :lol: για να το πάρουμε σε σχέση με το αντίστοιχο bosch) αψεγάδιστο....

Η κουζίνα θέλει αρκετό ψάξιμο. Άρχισε να ρωτάς φίλες και γειτόνισσες....

LG ψυγειο (εννοείται με οθόνη) + LG πλυντήριο με direct drive. Υπερ ευχαριστημένοι τόσο εμείς όσο και όσοι φιλοι και γνωστοι έχουν αγοράσει σε όλους τους τομείς : καταναλωση , απόδοση, θόρυβος. Δεν θα κοιταζα κάτι αλλο.

Απο κουζινες δεν εχω αποψη μιας και η κεραμική Siemens που εχουμε εδώ και 10 χρόνια κρατάει καλά ακόμα..