Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
NickTG έγραψε:Επαναφέρω το πρόβλημα μου με μια έξτρα επιλογή που δεν είναι καθόλου σίγουρη αλλά θα ήθελα να ακούσω γνώμες.

Μου έστειλαν στο LinkedIn και είχα συνέντευξη σήμερα για θέση, ελληνικής εταιρείας, στη νότια πλευρά της Γερμανίας ως υπεύθυνος σε εργοτάξιο. Η εταιρεία ασχολείται με την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών.

Δίνουν τα εξής:

Περίπου 1500€ καθαρά + 500€ για τρόφιμα και λοιπά
Σπίτι μόνος μου - το πληρώνει η εταιρεία
Αυτοκίνητο με καύσιμα
Κινητό + laptop προφανώς
6 εισιτήρια με επιστροφή το χρόνο

Υπόψιν ότι η πρόσληψη είναι στη Γερμανία, στη θυγατρική τους εκεί.
Θεωρητικά μιλάμε για 8ωρο και πενθήμερο.
Δεν ξέρω γερμανικά τα οποία όμως δεν χρειάζονται για τη δουλειά αλλά αν πάω εννοείται θα κάτσω να μάθω.

Καμία άποψη?

Πότε φεύγεις;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#806690 Πήγαινε δοκίμασέ το για να σχηματίσεις άποψη. Τα λεφτά δεν είναι καθόλου άσχημα. Εύκολα θα βάζεις ένα χιλιάρικο το μήνα άκρη. 500€ για τρόφιμα για ένα άτομο είναι υπεραρκετά εκτός και εάν:

1. Είσαι μπόντιμπίλντερ και θες 6-7 γεύματα την ημέρα
2. Θα παραγγέλνεις κάθε μέρα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#806691 1500 για ένα άτομο καθαρά τσεπάτα με όλα τα έξοδα πληρωμένα πιστεύω είναι μια χαρά Γερμανία.

Ξέρω προσωπικά περιπτώσεις μηχανικών στην Vodafone που έπαιρναν 3500 καθαρά χωρίς να τους πληρώνουν σπίτια φαγητά και αυτοκίνητα, αλλά αυτό ήταν πριν καμιά 10ετια.

Που είναι ο Θωμάς να μας διαφωτίσει.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
REALZEUS έγραψε:
sknipper έγραψε:
REALZEUS έγραψε:...Στην Ολλανδία μάλλον δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, οπότε ευκολότερη η διαδικασία. Και μεταξύ μας τώρα, ποιος θέλει να γίνει Ολλανδός; :s_crazy
Περίεργο γιατί να μην θέλουν, ΕΟΚ είναι, όλοι οι εκτός ΕΟΚ θα ήθελαν.
Μια συνάδελφος από το Ισραήλ είχε περιορισμούς σαν εξω-ΕΟΚ-ική και ίσως θα έπρεπε να φύγει. Ανακάλυψε όμως το παρακάτω κόλπο για να αποκτήσει υπηκοότητα ΕΟΚ. Πριν 100-200-300 χρόνια οι Εβραίοι πρόγονοί της έφυγαν/εκδιώχθηκαν από την Πορτογαλία. Η Πορτογαλία αναγνώρισε το γεγονός και άρχισε να δίνει υπηκοότητες στους απογόνους των εκδιωγμένων. Έτσι η συγκεκριμένη έγινε Πορτογαλέζα αν και εκτός καταγωγής ουδεμία σχέση είχε η ίδια, μπορεί και να μην είχε πάει ποτέ της. Μου είπε ότι ο παππούς και η γιαγιά της μιλούσαν μιε περίεργη διάλεκτο με φίλους τους απομεινάρι πορτογαλικών.

ΕΕ μάλλον εννοείς. Η ΕΟΚ δεν υπάρχει εδώ και 30 χρόνια. Αλλά από όλες τις ωραίες χώρες, στην Ολλανδία βρε γιατρέ μου; Για την εύηχη γλώσσα, ή τον ωραίο τρόπο ζωής; Αν έχει καλά επιδόματα μόνο θα πήγαινα εκεί, αντί για κάποια άλλη χώρα της ΕΕ. Έχει βέβαια το θετικό ότι μιλάνε καλά Αγγλικά οι Ολλανδοί. Στην Ιταλία θα θέλεις διερμηνέα, μέχρι να μάθεις την γλώσσα...

Έτη φωτός μπροστά η Ολλανδία απ την Βρετανία :s_yes
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Dimitris_P έγραψε:Έχεις κάτι να σε κρατάει εδώ;

Αυτό είναι σχετικό.
Υπάρχουν γυναίκα, σκυλιά, γατιά, λοιπή οικογένεια, φίλοι.
Πάντα θα υπάρχει κάτι. Απλά το λαμβάνεις υπόψιν στην απόφαση.

KiloMeater έγραψε:Με δεδομένο ότι όλα είναι πληρωμένα από ότι διαβάζω και σου μένουν τα 1500 δεν το βρίσκω κακή πρόταση
Εξαρτάται βέβαια και τι άλλες προτάσεις έχεις , σε τι φάση είσαι στην καριέρα σου τι ψάχνεις κτλ
Ένα άτομο μόνο του πάντως μια χαρά θα περάσεις , δε θα έχεις πρόβλημα.

Η άλλη κύρια πρόταση που δεν βρίσκεται εύκολα συνήθως είναι Ελλάδα στα ΕΛΠΕ, στο τεχνικό τμήμα, όπου σύμφωνα με αξιόπιστη θα έλεγα πηγή που έχω είμαι μέσα σε αυτούς που θα πάρουν και απλά περιμένω.

Υπάρχουν και κάποια άλλα όμως ας τα αφήσουμε προς το παρόν εκτός.
Η φάση της καριέρας είναι λίγο περίεργη αλλά πιο περίεργη είναι η κατάσταση με τους εργοδότες τουλάχιστον στον τομέα μου και για τις θέσεις που ψάχνω.

dimik έγραψε:Με σπίτι/αυτοκίνητο+καύσιμα/τηλέφωνα και εισητήρια πληρωμένα πληρωμένα τα 1500 είναι ουσιαστικά τα διπλά++. καθόλου άσχημα και η εμπειρία επίσης είναι κάτι που είναι καλό.

Κάπως έτσι τα υπολόγισα και εγώ.
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι ακόμα μετράει διαφορετικά η εμπειρία στο εξωτερικό σε ένα βιογραφικό για Ελλάδα.

Anonymous Founder έγραψε:Το σπίτι πρέπει να είναι προκαθορισμένο. Όχι το φθηνότερο στο AirBnB για παράδειγμα.
Τα 500€ για φαγητό, φτάνουν στην Γερμανία; Γιατί στην Ελλάδα και είναι σχετικά οριακά, εκτός αν ψωνίζεις στα Lidl και μαγειρεύεις πάντα μέσα.
Αν η προσφορά ήταν Ελλάδα, θα το θεωρούσα μια χαρά πρόταση, αλλά για Γερμανία, νομίζω είναι πολύ λίγα τα χρήματα και θα κακοπεράσεις.
Ξαναλέω, τα παραπάνω αλλάζουν, αν στην παροχή είναι και αμάξι, και καύσιμα άρα το μεγαλύτερο μέρος από τα 1500€ θα σου μένει. Και πάλι, δεν θα πετούσα την σκούφια μου πάντως.

Αυτό με το σπίτι είναι καλή παρατήρηση και είναι κάτι που θα πρέπει να το ρωτήσω. Αν και οι απαιτήσεις μου είναι λογικές στον τομέα.
Από λίγο που είδα σε κάτι σελίδες πάντως δεν τα βλέπω λίγα τα 500€. Σίγουρα εδώ Ελλάδα δεν τα πλησιάζω καν. Εννοείται πως μαγειρεύω πάντα.

Αμάξι και καύσιμα είναι και αυτά πληρωμένα αλλιώς δεν θα είχε νόημα να το σκεφτώ καν. Για την ακρίβεια μου ανέφεραν πως είναι και SUV το αμάξι. :lol:

markvag έγραψε:Προσωπικά δεν τα βλέπω και τόσο καλά τα λεφτά, για να αλλάξεις χώρα... :hmmm: Ιδίως για Γερμανία δεν θεωρώ πως είναι και ιδιαίτερα καλά τα λεφτά... Και, όπως είπε και ο HiFi, τα 500 το μήνα για φαγητό στη Γερμανία είναι πολύ οριακά... Επίσης, θα δώσουν πχ αμάξι και καύσιμα, μετά όμως υπάρχει περίπτωση να σου σκάσει καμιά εφορία για αυτές τις παροχές;

Σπίτι και αμάξι θα έδιναν σε οποιονδήποτε ήθελαν να έχει αυτή τη θέση και θεωρώ πως ένας ντόπιος θα ζητούσε πολύ περισσότερα από 1500 καθαρά...

Δεν ξέρω πως πάνε αυτές οι παροχές στη Γερμανία από άποψη εφορίας αλλά αυτό θα το ρωτήσω.
Σίγουρα ένας ντόπιος θα ζητήσει παραπάνω αλλά για αυτό και στέλνουν κόσμο από εδώ. Το θέμα στην περίπτωση αυτή είναι να κερδίσουμε κάτι και οι 2. Αυτοί κάτι λιγότερο από εκεί και εγώ κάτι παραπάνω από εδώ.
Πάντως δεν έχω δει κάτι ιδιαίτερο στις τιμές της Γερμανίας για να μην φτάνουν τα 500€ εκτός αν οι σελίδες που είδα είναι με παλιές τιμές. Μιλάμε πάντα για ένα άτομο.

Νίκος Παππάς έγραψε:Τα 500 μαλλον δεν ειναι για να τρως εξω, δεν φτανουν. Αλλα σαν κουπονια για αγορες απο ΣΜ, φτανουν και περισσευουν. Τυποποιημενα τροφιμα ειναι φθηνοτερα απο εδω, τα καθαριστικα τσαμπα ( σε σχεση με εδω παντα) , φρουτα και λαχανικα κοστιζουν παραπανω

Κάπως έτσι τα είδα και εγώ. Σπάνια δεν θα μαγειρέψω.

bill33 έγραψε:Πότε φεύγεις;

Έχουν ένα γκρουπ που αναχωρεί τέλος Μαρτίου από ότι μου είπαν.

BARHonda έγραψε:Πήγαινε δοκίμασέ το για να σχηματίσεις άποψη. Τα λεφτά δεν είναι καθόλου άσχημα. Εύκολα θα βάζεις ένα χιλιάρικο το μήνα άκρη. 500€ για τρόφιμα για ένα άτομο είναι υπεραρκετά εκτός και εάν:

1. Είσαι μπόντιμπίλντερ και θες 6-7 γεύματα την ημέρα
2. Θα παραγγέλνεις κάθε μέρα

Βολεύομαι και με 2-3 είναι η αλήθεια ενώ ήδη μαγειρεύω εδώ. Δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει αυτό αν πάω αλλού.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#806719 Λόγω των παροχών, δεν μου φαίνεται πολύ κακή πρόταση. Ούτε όμως και κελεπούρι που δεν μπορείς να αρνηθείς.

Από την άλλη στα ΕΛΠΕ παίζουν καλά χρήματα (κρίνοντας από φίλο που κάνει αμιγώς χειρωνακτική εργασία) οπότε, ει δυνατόν, θα περίμενα να έχω μπροστά μου και τις δύο επιλογές.

Αν πάρεις τη δουλειά στη Γερμανία, υπάρχει ελάχιστος χρόνος συμβατικής σου δέσμευσης σε αυτήν;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#806725 Αφού σου δώσανε μηνιαίες αποδοχές και όχι ετήσιες , για μάθε πόσους μισθούς . 12 η 13-14 ;

Τη χαρτούρα θα σε βοηθήσουνε να την φτιάξεις η καλύτερα θα τα κάνουν για σένα;
Υποθέτω τα εφοριακά θα τα αναλάβουν και δεν θα έχεις να ασχοληθείς
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#806726 Νίκο κάτι μου λέει ότι σου έχει μπει το ζιζάνιο στο μυαλό. Οπότε είμαι με τη λογική του Βασίλη33 και σε ερωτώ με τη σειρά μου "πότε φεύγεις;".
Πόσων ετών είσαι τώρα; 35; Νομίζω είσαι στο όριο του ορίου. Αν σκέφτεσαι το έξω, τώρα είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Και το λέω με την έννοια ότι μπορείς να τραβήξεις κάποια στιγμή και τη Σοφία μαζί σου.
Θέληση έχεις, οπότε θα μάθεις και γερμανικά.

Όμως θα πρέπει να ζυγίσεις τους συναισθηματισμούς σου. Η πατρίδα είναι πάντα πατρίδα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:Η πατρίδα είναι πάντα πατρίδα.

Επισης η ζεστη ειναι παντα ζεστη και ο ηλιος ειναι παντα ηλιος. Για ελαχιστες χωρες στον κοσμο θα αλλαζα αυτα τα μοναδικα δωρα που μας εδωσε απλοχερα η θεα τυχη :s_smile
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#806733 Χαλαρά φευγεις. Αν είναι χάλια κάτσε λίγους μήνες και αποχωρείς .Δεν εχεις να χάσεις τίποτα να δοκιμάσεις ασε που μπορεί να σου ανοίξει το δρόμο να φύγεις από αυτό το χάλι όσο μπορείς σχετικά ευκολά ακόμα...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#806738 Το κλίμα της Ελλάδας είναι πράγματι (συνήθως) εξαιρετικό , δεν υπάρχει αμφιβολία
και το φαγητό της μαμάς είναι εξαιρετικό και το comfort του πατρικού άφταστο, μάνα είναι μόνο μία και αγαπάμε για πάντα, αλλά παίζουν και άλλες παράμετροι στη ζωή και φεύγουμε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα . Περί ορέξεως λοιπόν.... ας εστιάσουμε στα πρακτικά

Γερμανία είναι πολύ μεγάλη έκταση , πιάνει σχεδόν τη μισή Ευρώπη στον άξονα βορράς νότος, το κλίμα είναι αρκετά διαφορετικό ανάλογα την περιοχή, αλλιώς είναι στο Μόναχο κοντά στις Άλπεις αλλιώς στο Αμβούργο στη θάλασσα.

επίσης καλό το ότι σου δίνουν 6 αεροπορικά για Ελλάδα, δηλαδή κάθε δυο μήνες

αν μαγειρεύεις μόνος σου για ένα άτομο τα 500 φτάνουν άνετα .... μια χ100 εβδομαδιαίως στο σούπερ μάρκετ μπορείς να αγοράσεις τα πάντα ....
Βασικά το μεγάλο έξοδο είναι η στέγη , αφού έχεις αυτό καλυμμένο συν τις άλλες παροχές , θα είσαι άνετα.
Δεν είναι η ευκαιρία ζωής αλλά ως ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι είτε να βρεις θέση στα ΕΛΠΕ που κοιτάς είτε ψάξεις με την εμπειρία σου μετά κάτι πιο senior εχει αρκετό νόημα.

αυτά από επαγγελματικής άποψης. μετά είναι και τα οικογενειακά / συναισθηματικά , αυτό το ξέρεις εσύ αν σε παίρνει
Άβαταρ μέλους
By Chris
#806742 Απλα να ξερεις ενα πραγμα. Κατα 99% θα προκειται για χωριο στη μεση του πουθενα χωρις τιποτα να κανεις. Καποιοι δε θα ειχαν κανενα απολυτως προβλημα, καποιοι αλλοι δεν θα την παλευαν μια
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimitris_P έγραψε:Μην αρχίσετε πάλι

Ε δε θα αφηνουμε μονο τους μεταναστες να λενε ποσο γαματα ειναι τα πραγματα εξω (που φυσικα ειναι στα περισσοτερα σημεια). Θα κανουμε κι εμεις λιγη φιγουρα τα αγαθα μας :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#806748 Αν υπάρχει πιθανότητα να πας στα ΕΛΠΕ, είναι τελείως ανούσιο να συζητάμε για την Γερμανία. Αν δεν πας, τότε όλα τα συζητάμε. Είμαι βέβαιος πως η δουλειά δεν θα είναι ιδιαίτερα καλή, αλλά δεν θα πάθεις και τίποτε να πας για μερικούς μήνες να το δεις και κρίνεις μόνος σου. Εννοείται, πας με μια βαλίτσα και αν είναι χάλια, σηκώνεσαι και φεύγεις.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως εδώ έχεις γυναίκα και σκυλιά γατιά, αυτά θα σε ακολουθήσουν; Γιατί αν είναι να πας μόνος σου, πραγματικά για ποιο λόγο;
Η ζωή δεν είναι τα λεφτά, είναι πολλά πράγματα παραπάνω.