Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#122110 Γκεακο πάρε τον Φλοκ μάνα μου και πήγαινε κάνα περπάτημα... Μην υποβαλλεις τον εαυτό σου σε στέρηση τροφής για να χάσεις 5 κιλά υγρών και να νομισεις ότι κάτι έκανες. Μια υποτυπωδη διατροφή να ακολουθήσεις και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα . Και να θέτεις ρεαλιστικους στόχους.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#122117 Σε σχέση με ό,τι έτρωγες , να περιορίσεις 30% την ποσότητα και 50% τα παχυντικά ( τυριά, λάδια , ψωμί) .
Να τρως από όλα , λίγο.
Φρούτα μπόλικα και 30 λεπτά περπάτημα .
Θα χάνεις 2-4 κιλά το μήνα άνετα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Geo f1 έγραψε:Μεχρι τελη δημοτικου αρχες γυμνασιου ημουν αδυνατος. Πολυ.
Μετα πηραμε την ανηφορα..Στο λυκειο ψηλωσα (ευτυχως) γιατι αλλιως θα τσουλαγα..

Στον στρατο μπηκα 107 και σε καποια φαση στο 4μηνο ημουν 93..Απολυθηκα 105. Απο τοτε δεν ξαναεσπασα την 100αρα. Στο Δουβλινο δε με τις μπυρες και την τελειως χυμα ζωη εφτασα 115.
Να μην τα πολυλογω τα τελευταια χρονια παιζω απο 104 μεχρι 113.

Τωρα με ζυγησε η γιατρος στα 111,3.
Μου ειπε οτι το ιδανικο βαρος για το υψος μου ειναι 78 :s_omg :s_omg
Αλλα δεν μπηκε εκει ο πηχης...
Οσο πιο κατω απο τα 100 τοσο καλυτερα.

Νομιζω οτι πρεπει να ζοριστω γιατι κοροιδευα τον εαυτο μου αλλα και γιατι μεγαλωνουμε..
Εγω θελω να μου γινει τροπος ζωης. Για αυτο θα πασχισω και οχι για τον στοχο αυτον καθεαυτον.

Εννοειται, οτι κοροιδευουμε ολοι τον εαυτο μας για ο,τι μας βολευει, ειναι σιγουρο. :help:
Τροπος ζωης να σου γινει κατι που ειναι δυσαρεστο, (το να μη τρως ο,τι σου γουσταρει πχ, εμενα μου ειναι δυσαρεστο), το βρισκω δυσκολο.

- Ρωτα πχ τον εαυτο σου, τι συνεβη στο 4μηνο του στρατου? Ετρωγες λιγοτερο, ετρεχες περισσοτερο? κανε το ιδιο. Δεν μπορεις να κανεις το ιδιο? Κανε κατι λιγοτερο απο το ιδιο, στην ιδια ομως κατευθυνση.

- Βαλε στο πιατο οσο θα εβαζες να φας και πριν αρχισεις να τρως, βγαλε ΛΙΓΟ και μην πας ξανα στην κατσαρολα. Το ιδιο και για τα συνοδευτικα. Αν δεν μπορεις, βαζε τη γυναικα να σου σερβιρει αυτη και μην ξαναπατησεις στην κουζινα ουτε για να σβησεις φωτια.

- Εισαι λιχουδης, ο,τι βλεπει το ματι θελει να το τρωει το στομα? (αν κρινω απο τις αγορες γενικα, ναι). Κοψε τα 4 κρουασανακια, παρε 2, οχι κανενα ομως, θα λυσσαξεις σαν τα πρεζονια απο το αποτομο κοψιμο.

- θυρεοειδη εχεις κοιταξει?

- Αν δεν εισαι απλα καλομαθημενος και σου λειπει κατι και το βρισκεις στο φαγητο και τις αγορες, πας αλλου.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Geo f1 έγραψε:Μεχρι τελη δημοτικου αρχες γυμνασιου ημουν αδυνατος. Πολυ.
Μετα πηραμε την ανηφορα..Στο λυκειο ψηλωσα (ευτυχως) γιατι αλλιως θα τσουλαγα..

Στον στρατο μπηκα 107 και σε καποια φαση στο 4μηνο ημουν 93..Απολυθηκα 105. Απο τοτε δεν ξαναεσπασα την 100αρα. Στο Δουβλινο δε με τις μπυρες και την τελειως χυμα ζωη εφτασα 115.
Να μην τα πολυλογω τα τελευταια χρονια παιζω απο 104 μεχρι 113.

Τωρα με ζυγησε η γιατρος στα 111,3.
Αλλα δεν μπηκε εκει ο πηχης...
Οσο πιο κατω απο τα 100 τοσο καλυτερα.

Νομιζω οτι πρεπει να ζοριστω γιατι κοροιδευα τον εαυτο μου αλλα και γιατι μεγαλωνουμε..
Εγω θελω να μου γινει τροπος ζωης. Για αυτο θα πασχισω και οχι για τον στοχο αυτον καθεαυτον.

Υψος;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#122197 Ειπώθηκαν πολλά σωστά. Και το πιο σωστό ότι αυτό που κάνεις όπως το κάνεις μοιάζει λάθος. Θα πω και τα δικά μου (τα περισσότερα ίδια).
Κι εγώ ήμουν κάπου εκεί σε κιλά (αν και δεν είχα ζυγιστεί) ενώ θα έπρεπε να ήμουν κάπου εκεί που λες κι εσύ. Ξεκαθάρισα στον εαυτό μου ότι ποτέ δεν θα γίνω αδύνατος και ότι ο στόχος μου είναι κυρίως να νιώθω υγιής. Και ότι δεν μπορώ τη στέρηση (γιατί γίνεται γιογιο). Και ότι αν κάνω δίαιτα για κάμποσο καιρό και μετά σταματήσω τότε απλά θα ξαναγυρίσω στην πρότερη κατάσταση (φαγητού και κιλών). Άρα πρέπει να γίνει κάτι τόσο ήπιο που να είναι αποδεκτό σαν μια ΜΟΝΙΜΗ αλλαγή (άσχετα αν σταδιακά μπορεί να δεις ότι μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα αλλαγή χωρίς πρόβλημα. Αυτό όμως δεν έχει νόημα να το σκεφτείς στην αρχή γιατί θα σε τρομάξει).
Το όλο πράμα (πάχος, λαιμαργία, πω πω τι ωραίο ταψί είναι αυτό κλπ) είναι mind game, καθαρά θέμα μυαλού, ούτε γεύσης, ούτε συνήθειας, ούτε ποιότητας μαγειρικής, ούτε μεταβολισμού, ούτερ ορμονών (εκτός παθολογικών περιπτώσεων), μυαλού και μόνον. Και για αυτό πολύ βασικό για μένα είναι ότι για μακροπρόθεσμη βελτίωση θέλεις καλή ψυχολογική κατάσταση. Και αυτή με την πείνα και την στέρηση ή την βία (αμάν πια πάλι τρως) δεν θα την πετύχεις.
- να περιορίσεις λίγο (λίγο) την ποσότητα, πχ ας μην πάρεις και δεύτερο πιάτο, ας τελειώσεις το γεύμα σου προτού νιώσεις δυσφορία. Προσπάθησε να συγχαίρεις τον εαυτό σου (από μέσα σου) για κάθε στιγμή αυτοσυγκράτησης (μπράβο μου έφαγα μόνο τα 7 κομμάτια πίτσας και το 8ο το άφησα). Έτσι βελτιώνεις την αυτοπεποίθησή σου και βοηθάει στο να πειστείς ότι μπορείς.
- να βελτιώσεις την ποιότητα και γενικά να τρως πιο υγιεινά, ξέρεις τι εννοώ. Τα delivery γενικά έχουν τραγική ποιότητα (πολλά λίπη, πολύ αλάτι, κακής ποιότητας πρώτες ύλες). Και μην τρως όλα έτοιμα (κονσέρβες, επεξεργασμένα φαγώσιμα και πακέτα), φτιάχνε πράματα από πρώτες ύλες. Θα δεις ότι και οι γεύσεις είναι πολύ καλύτερες (πχ φτιάξε δικό σου πέστο να μυρίσει το σπίτι, δική σου σάλτσα ντομάτας κλπ). Βάλε γεύση στη ζωή σου. Που υπάρχει και χωρίς υπερβολή σε λάδι, αλάτι και κρέμες γάλακτος (αυτή θεωρείται δείγμα κακής μαγειρικής γιατί καλύπτει τα σφάλματά της). Με λίγο ψάξιμο μπορεί να δεις ότι τα ίδια φαγητά μπορούν να γίνουν πολύ πιο υγιεινά (πχ μουσακάς). Βάλε καινούργια καλά πράματα στη διατροφή σου πχ ψάρια ειδικότερα αυτά με το καλό λίπος (σολωμό, σαρδέλα). Τα λαχανικά (που είναι πολύ περισσότερα από όσα σου έρχονται στο μυαλό, υπάρχει μεγάλη ποικιλία), προσφέρουν πολλές δυνατότητες συνδυασμού και αυτό που έχεις κάνει (σε εκείνο το τάπερ πιο πριν) είναι προς αποφυγή, είναι αυτό που σε οδήγησε να μην τα συμπαθείς. Το ίδιο και τα φρούτα (πάρε μπλεντεράκι και φτιάχνε τα smoothie). Και πάλι να συγχαίρεις τον εαυτό σου (μπράβο μου, έφαγα μόνο 2 εκλαιράκια και χτύπησα μια μπανάνα, ένα ακτινίδιο και ένα μήλο)
- μάθε το άπαχο γιαούρτι, κολλάει παντού, σαν βούτημα, σαν αλειφή, σαν σάλτσα, σαν πρωινό με δημητριακό και αντί κρέμας γάλακτος στη μαγειρική.
- το βράδυ τρώγε ελαφρά και νωρίς.
- Μάθε να περπατάς και βάλε άσκηση στο πρόγραμμα. Όχι μόνο για να χάσεις θερμίδες ή για να σφίξεις λίγο ή να αυξήσεις τις ανάγκες σου σε θερμίδες σε ηρεμία (το να ανεβάσεις το μεταβολισμό σου είναι λάθος σαν έκφραση) αλλά και γιατί εκκρίνονται ουσίες που σου φτιάχνουν το κέφι και είπαμε όλα είναι στο μυαλό για να μπορέσεις να προχωρήσεις.
Εγώ πρέπει να είμαι η εξαίρεση του κανόνα που παντρεύτηκα και έχασα βάρος. Η σύζυγος έπαιξε μεγάλο ρόλο μια και με στήριξε και μου έμαθε την αξία της υγιεινής διατροφής. Φυσικά παραμένω παχύς και φαντάζομαι ότι πάντα θα είμαι υπέρβαρος αλλά είμαι περί τα 20 κιλά ελαφρύτερος (λέω αστεία στη γυναίκα μου δεν είμαι όσος άντρας παντρεύτηκες) κάτι που διατηρώ εδώ και 2-3 χρόνια και στην καλύτερη φυσική κατάσταση από τη στιγμή που τελείωσα σχολείο και μετά (και βελτιώνομαι αν και μεγαλώνω σε ηλικία). Στην άσκηση πρόσφατα είδα ότι βολεύει είτε να πηγαίνεις με άλλον είτε να συζητάς/συγκρίνεσαι (από τότε που χρησιμοποιώ πρόγραμμα καταγραφής και παρακολουθώ έναν φίλο είδα ότι οι όποιες προσπάθειές του με βοηθάνε, με μπριζώνουν να πάω να προσπαθήσω ξανά και οι δικές μου αυτόν).
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
sknipper έγραψε:Το όλο πράμα (πάχος, λαιμαργία, πω πω τι ωραίο ταψί είναι αυτό κλπ) είναι mind game, καθαρά θέμα μυαλού, ούτε γεύσης, ούτε συνήθειας, ούτε ποιότητας μαγειρικής, ούτε μεταβολισμού, ούτε ορμονών (εκτός παθολογικών περιπτώσεων), μυαλού και μόνον. Και για αυτό πολύ βασικό για μένα είναι ότι για μακροπρόθεσμη βελτίωση θέλεις καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ακριβώς αυτά! :thumbsup:
Πέρασα τα 53 (έτη), με ύψος 1,73. Ποτέ δεν κατέβηκα κάτω απο τα 65 κιλά, αλλά και ποτέ δεν ακούμπησα τα 80. Γυμναστική καθόλου, αλλά μέχρι τα 25 πολύ ενόργανη και τρέξιμο.
Φαγητό χωρίς "διαιτολόγιο", αλλά όταν χόρταινα, ... δεν συνέχιζα. :oops:
Πρωί μόνο καφέδες, σπάνια 2-3 μπισκότα ή 1 κρουασάν βουτύρου-όχι με σοκολάτα. Μεσημέρι πλήρες γεύμα με γερές μερίδες, χωρίς φρούτο/γλυκό. Απόγευμα καφές και σχεδόν καθημερινά, ... γλυκάκι :innocent: . Βράδυ 1 τόστ ή σφολιατοειδές ή 2 κομμάτια πίτσας ή ξηροκάρπια/φρούτο. Αλκοόλ σπανιότατα, χυμούς ναί, αναψυκτικό καθημερινά αλλά όχι πάνω απο 1 κουτάκι.
Όμως πάντα και μέχρι σήμερα, πολύ περπάτημα, απο 3 μέχρι και 8 χλμ σχεδόν καθημερινά. Και δουλειές σπιτιού, ανεβοκατέβασμα σκάλες 2-3 ορόφους καμιά 10αριά φορές ημερησίως, μαστορεματάκια, όχι pc-καρέκλα ολημερίς.
Εδώ και 1 χρόνο, είμαι σταθερά στα 68-70. Μεγάλο ατού σωματότυπου , ανέκαθεν: Καθόλου κοιλιά.
Συμπεράσματα απο τα σκαμπανεβάσματα τεσσάρων 10ετιών :
1/ Οτι τρώς, είσαι . :oops:
2/ Η ευεξία και η διαφορά στην αίσθηση της όποιας κίνησης, εργασίας , μετά την απώλεια έστω και 5-8 κιλών, ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Οσοι είστε υπέρβαροι, προσπαθείστε με νύχια και ... δόντια :innocent: να χάσετε έστω και το μισό απο το περιττό βάρος. Θα ξανανοιώσετε! :)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Geo f1 έγραψε:Τωρα με ζυγησε η γιατρος στα 111,3.

Εικόνα

Αν θυμάμαι είσαι κοντά στό 1,90, είσαι άντρας (εντάξει, λέμε τώρα :shifty: ) και δεν είσαι άρρωστος, σωστά ? Άρα 78 κιλά είναι τουλάχιστον 10 κιλά κάτω από το "σωστό" σου βάρος....

Για τα υπόλοιπα έχουν πει όλοι το μακρύ και το κοντό τους, λίγο-πολύ ισχύει το ότι η δίαιτα πείνας είναι μόνο για τα μοντέλα και ουχί για normal ανθρώπους....
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#122250 Υποψιάζομαι ότι η γιατρός βρήκε κάπου τον τύπο BMI και θεωρεί ότι το "υπέρβαρο" είναι κακό.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#122254 Πιθανόν, αλλά για να κάνεις σωστή εκτίμηση βάσει BMI, πρέπει να υπολογίσεις άλλες 6-7 παραμέτρους, και τότε μόνο κρίνεις. Μόνο με ΒΜΙ είναι τέρμα κομμουνιστική εκτίμηση :lol:
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 11 Ιουν 2015, 10:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#122257 To BMI σκέτο είναι για τελείως αγύμναστα άτομα.
Νομίζω ότι και οι γιατροί πλέον τσεκάρουν περίμετρο κοιλιάς.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#122258 Ναι με ενα πινακακι εβγαλε αυτο το νουμερο..

Σωστα θυμασαι ace. 1.89 αλλα λεω 1,90! :s_tongue

Τα 2 μεγαλα ποστ πιο πανω θα τα διαβασω με την ησυχια μου μετα γιατι εχω δουλειτσα τωρα...

ace o ρολος το απαιτουσε.... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
trident1971 έγραψε:- Ρωτα πχ τον εαυτο σου, τι συνεβη στο 4μηνο του στρατου? Ετρωγες λιγοτερο, ετρεχες περισσοτερο? κανε το ιδιο. Δεν μπορεις να κανεις το ιδιο? Κανε κατι λιγοτερο απο το ιδιο, στην ιδια ομως κατευθυνση.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#122288 Ον τοπικζ

Νέο από την Pizza Hut
Εικόνα