Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#207169 Σχετικά με τον ενοικιαστή που έφυγε.
Δεν το ξέρουμε ότι έφυγε, μπορεί όποτε θέλει να γυρίσει, έχει χαρτίπου το έχει νοικιάσει. Για να κρατήσεις τα λεφτά και να είσαι εντάξει πρέπει να λύσεις τη μίσθωση. Μόνο τότε μπορείς να κλείσεις την υπόθεση και να το νοικιάσεις σε άλλο.
Νομίζω ότι τα 3 χρόνια είναι υποχρεωτικά για οικιακή μίσθωση (άσχετα από το τί λέει το χαρτί σας) εκτός αν στην πράξη συμφωνούνε/τα βρούνε και οι δύο για λιγότερο.
Και δεν ξέρω τι γίνεται και με την εφορία, μην αμελήσεις γιατί μπορεί να έρθει να σου ζητήσει φόρο επί αυτού που δεν πήρες....
Άβαταρ μέλους
By apav
kacey έγραψε:Οποτε τι διαφορετικο απο μενα λεει?

Είναι παρόμοια περίπτωση με τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Εάν δεν τις καταθέσεις, θα σου ζητήσουν να πληρώσεις τέλη. Μπορείς να ρωτήσεις την ΔΕΗ τι διαδικασία έχει για να σου επιβεβαιώσουν ότι ποτέ δεν πήρες ρεύμα. Σε κάθε περίπτωση, όταν έφτιαξες το σπίτι θα έπρεπε να το δηλώσεις ακατοίκητο για να είσαι καλυμμένος.

kacey έγραψε:τα τελη καθαριοτητας δεν ειναι τα δημοτικα τελη?

Υπάρχει τέλος καθαριότητας και φωτισμού και υπάρχει και τέλος ακίνητης περιουσίας. Όλα αυτά τα πληρώνεις στην ΔΕΗ που δεν είχες. Με κάποιο τρόπο ο δήμος κατάλαβε ότι υπάρχει ακίνητο εκεί και δεν λαμβάνει αυτά τα τέλη μέσω της ΔΕΗ, ούτε το είχες δηλώσει ακατοίκητο, οπότε σου έκανε καταγγελία.

http://www.dimosnet.gr/images/site/2/89 ... sh-ota.pdf
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#209092 Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται.

Ως γνωστόν μένω ακόμη στο πατρικό (στο όνομα της μητέρας μου το σπίτι) με δωρεάν παραχώρηση (έτσι το έχουμε δηλώσει στην εφορία). Στην πολυκατοικία υπάρχουν 4 διαμερίσματα, όλα αδέλφια της μητέρας μου, με τον τελευταίο όροφο να ενοικιάζεται σε ένα ζευγάρι - μέτα τέκνου - Αλβανών (έχει σημασία αυτό, ως προς την ασυλία που έχουν από τις "Αρχές"). Ο εν λόγω τύπος δεν γνωρίζω τι συμβόλαιο έχει υπογράψει για το σπίτι (δεν είναι δικό μου), ούτε καν αν πληρώνει ενοίκιο. Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και είναι το εξής: από την στιγμή που έχει έρθει δεν πληρώνει καθόλου κοινόχρηστα με την εξαίρεση μίας φοράς στην αρχή. Χρησιμοποιούσε αφειδώς τον ανελκυστήρα, καθώς στο σπίτι έρχονταν συγγενείς και φίλοι, μου ζήτησε να χρησιμοποιήσει την ψησταριά που έχω φτιάξει στην ταράτσα (τον άφησα, εννοείται), έκανε τραπέζια στην ταράτσα (άρα μας απέκλεισε, με έμμεσο τρόπο, και από εκεί), οπότε χρησιμοποιούσε και ρεύμα και το ψυγείο στο δώμα (εμείς το είχαμε κλειστό) κτλ. Χρήμα έχουμε δει μία φορά μόνο, όπως προείπα (κάπου €50), αλλά ο λογαριασμός έχει φτάσει πλέον στα €600+ και θα ήταν πολύ περισσότερο αν δεν κλείναμε το ασανσέρ, αφού δεν πλήρωνε καθόλου για συντήρηση. Άλλα πράγματα δεν του χρεώνουμε, μιας και το κοινόχρηστο νερό (ελάχιστο έτσι κι αλλιώς) το πληρώνω εγώ που πλένω το αυτοκίνητο και το πεζοδρόμιο (άρα έχω την μεγαλύτερη κατανάλωση), καθαριότητα δεν πληρώνει, αφού καθαρίζουμε οι υπόλοιποι 3 εκ περιτροπής τους κοινόχρηστους χώρους κτλ. Ο ίδιος προφασίζεται ότι δεν τον πληρώνουν στην δουλειά (ίσως, τελευταία μόνο, έχει δίκιο), αλλά τον τελευταίο χρόνο αγόρασε αυτοκίνητο (μάλλον κατέθεσε πινακίδες για το 2016 και το έχει αφήσει σταθμευμένο στην γειτονιά), ενώ πάμπολλες φορές ερχόταν μεθυσμένος (άρα είχε ξοδέψει χρήμα, άλλωστε τον έχω δει περνώντας σε κάτι καφενεία κοντά στο σπίτι) και τσακωνόταν με την γυναίκα του (από εκεί ακούγαμε ότι ήταν μεθυσμένος).

Το ερώτημα τώρα:

Τι κάνουν για να πάρουν χρήμα, μιας κι εγώ δεν μπορώ να πληρώνω, όπως, φαντάζομαι, και οι υπόλοιποι στα άλλα 2 διαμερίσματα; Η ΔΕΗ ήρθε σήμερα και έκοψε το ρεύμα του σπιτιού του, το οποίο, προφανώς, όπως και το νερό (για αυτό είμαι 100% βέβαιος, αφού έβλεπα πεταγμένους τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ) το άφηνε απλήρωτο. Μας είπαν δε ότι σε λίγο θα κόψουν και το κοινόχρηστο ρεύμα, οπότε θα μείνουμε και χωρίς θέρμανση (ο παίχτης δεν ενδιαφέρεται γιατί έχει και θερμοπομπούς το διαμέρισμά του). Υπάρχει κάποιος τρόπος να φανεί ότι τα €600 μοιράζονται στα 4 (κανονικά έπρεπε να δώσει παραπάνω, καθώς στο ισόγειο εγώ δεν πληρώνω ασανσέρ) και εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε κανονικά, ενώ μένει ένας χωρίς πληρωμή, οπότε και το ρεύμα να μην μας κόψει η ΔΕΗ, αλλά και να μην του χαρίσουμε τόσα χρήματα, αφού το κάνει κατ' επάγγελμα αυτό το κόλπο, όπως φαίνεται.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#209095 Γνωστό που μένεις δεν είναι,εκτός αν έχασα επεισόδια λολ.
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που ενοικιάζεται τι λέει ;Τι εννοείς ασυλία απο τις αρχές;Γιατί στην προκειμένη δεν βλέπω κάποια ασυλία .
Άβαταρ μέλους
By Zorz
giannik1977 έγραψε:Απο ποιες Αρχες εχει ασυλια ο παραπανω και σε τι ακριβως;; :hmmm:

Από τους θείους/θείες του pipinos που επιτρέπουν στο νοικιάρη να τα κάνει μπουρδέλο στη πολυκατοικία.

Παρεμπιπτόντως, το παρακάτω does not compute:
Η ΔΕΗ ήρθε σήμερα και έκοψε το ρεύμα του σπιτιού του, (...) θα μείνουμε και χωρίς θέρμανση (ο παίχτης δεν ενδιαφέρεται γιατί έχει και θερμοπομπούς το διαμέρισμά του)

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#209141 Μήπως ο ιδιοκτήτης το κάνει επίτηδες γιατί είναι μαλωμένος με τα αδέλφια του και θέλει να τους τη σπάσει αφήνοντας τον κακοπληρωτή;
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#209142 Ο ιδιοκτήτης κυριολεκτικά δεν ενδιαφέρεται καθόλου.

Ασυλία έχει γιατί κυκλοφορεί όπως θέλει, όποτε θέλει, χωρίς να τον ενοχλεί κανείς. Αστυνομία έχει έρθει και τον καλεί για διάφορους λόγους. Μέσα δεν έχει μπει κι ας χρωστάει παντού. Το ρεύμα του έκοψε η ΔΕΗ, αλλά αυτός ρεύμα έχει στο σπίτι. Ό,τι και να λέμε βρίσκεται πιο πάνω στην τροφική αλυσίδα, απλά και μόνο λόγω υποστήριξης από το κράτος (βλ. προσπάθεια να εξαφανίσουν τον ντόπιο πληθυσμό κατόπιν εντολών).

Αν και αλλάζει λίγο το θέμα 2 παραδείγματα:

1. 3 Πακιστανοί την πέφτουν στην γυναίκα μου στο λεωφορείο. Την στριμώχνουν και την χουφτώνουν. Γλύτωσε βρίζοντας τον έναν και πηδώντας κυριολεκτικά την ώρα που έκλεινε η πόρτα σε μια στάση. Βοήθεια από κανέναν, η ΕΛ.ΑΣ. της είπε να μην ντύνεται προκλητικά, άρα να μην φοράει τζιν, πουλόβερ και μπότες, αλλά κελεμπία. Αν κάνω αύριο το πρωί το ίδιο σε πόσο χρόνο θα με δέρνει όλο το λεωφορείο και θα έρθει η ΔΙ.ΑΣ. να με μαζέψει;

2. Παππούς σε λεωφορείο γεμάτο κόσμο. Πάει να μπεί Πακιστανός και πάλι μαζί με τον κουβά. Δεν χωράει και σπρώχνει τον παππού. Αυτός του κάνει παρατήρηση. Η απάντηση απλή: κατέβα κάτω εσύ να χωρέσω εγώ και μετά για 2 min βρίσιμο με το λεωφορείο να περιμένει (τελικά κατέβηκε ο παππούς για να μην φάει ξύλο). Ας το κάνει κάποιος από εσάς αυτό να δούμε αν θα τον αφήσουν έτσι.

Αν και επιβαρύνω την θέση μου (ως προς τους από πάνω) το γράφω για πολλοστή φορά: υπάρχει σχέδιο και οι εντολές που δίνονται, αλλά και η συμπεριφορά των κρατούντων, δείχνει στις Αρχές πώς πρέπει να δρα - κατά των ντόπιων, υπέρ των μεταναστών, αλλά και των απατεώνων γενικότερα. Συγγνώμη giannik1997, κι ο πατέρας μου στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν Αξκος, αλλά σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. μόνο ΕΛ. δεν είναι. Ως απλός πολίτης νιώθω ότι πρέπει να κρύβομαι από κακοποιούς, μετανάστες και Αρχές του "τόπου μου", ώστε να μην προκαλέσει την οργή τους.

Πάμε πάλι στο θέμα. Τι κάνουν δεδομένων των συνθηκών; Υπάρχει λύση ή θα πρέπει να του πληρώνω τα κοινόχρηστα και να του κάτσουμε οικογενειακά, αν και όποτε έχει όρεξη;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#209145 Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα κοινόχρηστα είναι απαιτητά ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του διαμερίσματος της εν λόγω οικογένειας Αλβανών. Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα, είθισται ο ιδιοκτήτης να επωμίζεται τα έξοδα για "πάγια" (π.χ. αλλαγή καυστήρα) και ο ενοικιαστής τα έξοδα για "αναλώσιμα" (π.χ. καθαρισμό καυστήρα). Αυτό, όμως, αφορά τη σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή. Ως προς τους λοιπούς συνιδιοκτήτες και το νόμο υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης. Με αυτόν πρέπει να μιλήσετε/ μαλώσετε/ κτλ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λογιστικά γίνεται το εξής:
- Εκδίδονται κοινόχρηστα που μοιράζονται σε όλα τα διαμερίσματα
- Μαζεύεται ποσό απλήρωτο από το διαμέρισμα
- Αποφασίζεται αύξηση αποθεματικού με συνεισφορά όλων των διαμερισμάτων
- Από το ενισχυμένο αποθεματικό αποπληρώνονται τα κοινόχρηστα έξοδα (καλύπτονται οι οφειλές από τα απλήρωτα)

Ανά πάσα στιγμή το εν λόγω διαμέρισμα οφείλει τα απλήρωτα κοινόχρηστα καθώς και το ποσό που αναλογεί για την αύξηση του αποθεματικού (είναι προφανές ότι ούτε αυτό θα δοθεί). Όταν το ποσό είναι τέτοιο που αξίζει να κινηθείτε νομικά, κινείστε νομικά.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Zorz έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Απο ποιες Αρχες εχει ασυλια ο παραπανω και σε τι ακριβως;; :hmmm:

Από τους θείους/θείες του pipinos που επιτρέπουν στο νοικιάρη να τα κάνει μπουρδέλο στη πολυκατοικία.

Παρεμπιπτόντως, το παρακάτω does not compute:
Η ΔΕΗ ήρθε σήμερα και έκοψε το ρεύμα του σπιτιού του, (...) θα μείνουμε και χωρίς θέρμανση (ο παίχτης δεν ενδιαφέρεται γιατί έχει και θερμοπομπούς το διαμέρισμά του)

:hmmm:

Αν κόψουν το κοινόχρηστο θα μείνουμε χωρίς ρεύμα. Σε αυτόν έκοψαν του διαμερίσματος σήμερα και, προφανώς, το σύνδεσε πάλι μόνος (έτσι κι αλλιώς την ασφάλεια του ρολογιού βγάζουν μόνο), αφού αυτή την στιγμή που μιλάμε βλέπω το φως του αναμμένο στον φωταγωγό.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Serf έγραψε:Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα κοινόχρηστα είναι απαιτητά ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του διαμερίσματος της εν λόγω οικογένειας Αλβανών. Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα, είθισται ο ιδιοκτήτης να επωμίζεται τα έξοδα για "πάγια" (π.χ. αλλαγή καυστήρα) και ο ενοικιαστής τα έξοδα για "αναλώσιμα" (π.χ. καθαρισμό καυστήρα). Αυτό, όμως, αφορά τη σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή. Ως προς τους λοιπούς συνιδιοκτήτες και το νόμο υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης. Με αυτόν πρέπει να μιλήσετε/ μαλώσετε/ κτλ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λογιστικά γίνεται το εξής:
- Εκδίδονται κοινόχρηστα που μοιράζονται σε όλα τα διαμερίσματα
- Μαζεύεται ποσό απλήρωτο από το διαμέρισμα
- Αποφασίζεται αύξηση αποθεματικού με συνεισφορά όλων των διαμερισμάτων
- Από το ενισχυμένο αποθεματικό αποπληρώνονται τα κοινόχρηστα έξοδα (καλύπτονται οι οφειλές από τα απλήρωτα)

Ανά πάσα στιγμή το εν λόγω διαμέρισμα οφείλει τα απλήρωτα κοινόχρηστα καθώς και το ποσό που αναλογεί για την αύξηση του αποθεματικού (είναι προφανές ότι ούτε αυτό θα δοθεί). Όταν το ποσό είναι τέτοιο που αξίζει να κινηθείτε νομικά, κινείστε νομικά.

Αυτό ήθελα να μάθω. Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει κάποιος νόμος, κάπου να το δω, ώστε να μπορώ να μιλήσω με νούμερα;

Ευχαριστώ και πάλι για την διευκρίνιση. Θα πάρω την θεία να αρχίσω τα γαλλικά.
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#209161 Εαν ο τυπος εχει ρευμα παροτι του το κοψανε παιζει να κλεβει καποιον απο εσας η το κοινοχρηστο παντως... Μιλα με μηχανικο- ηλεκτρολογο για αυτο και με δικηγορο για τα υπολοιπα καλυτερα...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
efthymis έγραψε:Εαν ο τυπος εχει ρευμα παροτι του το κοψανε παιζει να κλεβει καποιον απο εσας η το κοινοχρηστο παντως... Μιλα με μηχανικο- ηλεκτρολογο για αυτο και με δικηγορο για τα υπολοιπα καλυτερα...

Κοίτα, επειδή είμαι στο ισόγειο, δίπλα στα ρολόγια, δεν πιστεύω ότι έχει κάνει εκεί δουλειά, εκτός της περίπτωσης να έβαλε πάλι την ασφάλεια στο ρολόι που είναι 2 λεπτά δουλειά. Αυτό που είναι πιθανόν είναι να σύνδεσε το σπίτι με την ταράτσα, άρα το κοινόχρηστο. Αυτό θα το δω αύριο το πρωί που θα λείπει και θα μπορώ να πάω να κοιτάξω με άνεση χωρίς να κινώ υποψίες.

Και σκέφτομαι και το εξής. Αν δεν περνούσε καλά (ποτά, διασκέδαση κτλ) θα έλεγα κρίμα μιας κι έχει και μικρό παιδί (κάπου 5 ετών είναι ο μικρός). Τώρα, που έχει φάει χρήμα χωρίς λόγο, λέω "κοίτα τον απατεώνα, πέρασε καλά και τώρα την πληρώνει το παιδί, άρα πρέπει να σοβαρευτεί όσο είναι καιρός".

Ευχαριστώ.