Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#672414 Εδώ και πάνω από ένα χρόνο με υπεραυτοματη είμαι ικανοποιημένος.
Όσοι έχουν πιει καφέ επίσης.

Μετά από πολλές δοκιμές τελικά ο κόκκος του καφέ κάνει την διαφορά, θέλουν ποιοτικό κόκκο μέτρια καβουρδισμενο.

Ο πατέρας μου πχ που αλέθει με porlex και φτιάχνει καφέ σε μια απλή Gaggia δεν είχε πρόβλημα με τον καφέ της υπεραυτοματης.

Σε σύγκριση με του αδερφού μου την Lelit ή την προηγούμενη δική μου οκ δεν είναι το 100% που μπορείς να πάρεις αλλά δεν είναι και κακό. Καλύτερο από πολλά take away θα έλεγα.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#672415 Ως κάτοχος φουλ αυτόματης από τον Απρίλιο, ομολογώ ότι εάν χρειαζόταν να αγοράσω πάλι, θα ήθελα να δοκιμάσω ημιαυτόματη

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
BARHonda έγραψε:Ως κάτοχος φουλ αυτόματης από τον Απρίλιο, ομολογώ ότι εάν χρειαζόταν να αγοράσω πάλι, θα ήθελα να δοκιμάσω ημιαυτόματη

γιατι αυτο; τι δε σε βολεψε;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
KiloMeater έγραψε:
BARHonda έγραψε:Ως κάτοχος φουλ αυτόματης από τον Απρίλιο, ομολογώ ότι εάν χρειαζόταν να αγοράσω πάλι, θα ήθελα να δοκιμάσω ημιαυτόματη

γιατι αυτο; τι δε σε βολεψε;
Θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να παίζω με την ποσότητα του αλεσμένου καφέ. Τώρα με τους speciality, έχω παρατηρήσει ότι ζυγίζουν την ποσότητα, οπότε κάτι παίζει με αυτό

Επιπλέον έχω την εντύπωση ότι θα είναι πιο απλή στη συντήρηση, δεν θα έχεις το brew group που θέλει κάθε 5-6 μέρες βγάλσιμο και ξέπλυμα με νερό, να αφαιρείς μετά τα υπολείμματα καφέ από τη θέση του κτλ

Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος στο τελευταίο. Θα ήθελα να δοκιμάσω για να έχω μία πλήρη εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
KiloMeater έγραψε:Σε ενα κατάλυμα τύπου Airbnb χρησιμοποιήσαμε για λίγες μέρες μια φουλ αυτόματη καφετίερα Siemens eq6 plus .

Βασικά βόλεψε πολυ η ευκολία της και παίζει σα σκέψη αλλά δεν είμαι πεπεισμένος . Μας άρεσε το οτι βάζεις το κουτί γάλα απο το ψυγείο δίπλα και με ενα καλαμάκι ρουφάει και φτιάχνει οποιοδήποτε ρόφημα με καφέ και γάλα με καλή ποιότητα.
Επίσης ωραίες λειτουργίες καθαρισμού και για το σύστημα γάλακτος και ο χρησιμοποιημένος καφές βγαίνει συμπιεσμένος σε παλετακια ...
Φυσικά εχει μύλο ενσωματωμένο

Η εμπειρία με τέτοια μηχανήματα over time πως ειναι;
Προσωπικά δεν τρελάθηκα γιατι ο καφές που πεινώ πιο πολυ τελικά ειναι ...φίλτρου σκέτος άντε με έλαχιστο γάλα, κάτι που το πετυχαίνεις με την πιο απλή καφετιέρα ... αλλά η συζηγος τα πίνει όλα αυτα τα μυστήρια με το γάλα και γενικά υπάρχει ζήτηση .
Άμα έφτιαχνε κανα φρεντο εσπρέσο κρύο οκ το έπαιρνα αύριο αλλά μόνο ζεστά πρέπει να φτιάχνουν

Delonghi Nesspresso Gran Lattissima παρε, φτιαχνει τα παντα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#672440 Προχθές στον Σκλαβενίτη είδα ότι είχε την Illy iperespresso 3.2 red στα 55€ (κάπου κει) από 69 που ξεκινάει https://www.skroutz.gr/s/12901970/Illy- ... so+3.2+red
και επειδή είχα πιει στο παρελθόν και ήταν καλύτερη από nespresso, σκέφτηκα να την πάρω για τη δουλειά ή για την :inlove: μιας και δεν της έχω μάθει ακόμα να χρησιμοποιεί την μηχανή, αλλά τελικά δεν την πήρα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#672450 Μεχρι στιγμής δεν εχω πιει καφέ απο κάψουλα που να μου άρεσε.
Μέχρι να συμβει αυτό, μηχανή κάψουλας δεν παίρνω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#672461 Εγώ αντικατέστησα Gaggia Classic + Graef με μια Melitta b2c (dbeko συγνώμη!). Ναι, δεν έχεις την ίδια ευελιξία στο μέγεθος του κόκκου αλλά παίρνεις σταθερή ποιότητα καφέ (σαν και κάψουλα δλδ) αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα από κάψουλα για τα δικά μου γούστα. Ο κύριος λόγος για την αλλαγή ήταν η ευκολία και η δυνατότητα να βγάζει αξιοπρεπή καφέ όποιος είναι σπίτι και πατήσει το κουμπί.

4μιση χρόνια την έχω, πριν μερικούς μήνες μου έβγαλε ένα πρόβλημα που χρειάστηκε να επέμβω (μπλόκαρε ο μηχανισμός επιλογής hopper) με κόστος απλά τον χρόνο μου. Αιτία οι κόκκοι που έμειναν έναν μήνα + και ξεράθηκαν σε έναν άξονα, έπρεπε να το αδειάσω εφόσον ήξερα ότι θα έμενε σε αδράνεια.

3467 συνολικοί καφέδες, τώρα πρέπει να πατήσω το κουμπί ώστε να καθαριστεί το σύστημα με το ειδικό υγρό.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#672477 Κάποια τέτοια χρήση φαντάζομαι και εγώ , standardization , ευκολία αλλά με επιλογή κόκκου και φρέσκο κόψιμο...

Σχετικά με την τροφοδοσία γάλακτος ποια ειναι η πιο πρακτική διάταξη; Αυτη που έζησα ,με ενα καλαμάκι που μπαίνει σε οποιοδήποτε δοχείο μου φανηκε η πιο πρακτική. Βλέπω και ειδικά δοχεία κτλ αλλά αυτό σημαινει οτι θες ενα επιπλέον πλύσιμο συσκευής κάθε φορά και υποθέτω αφαιρεί απο τον παράγοντα ευκολία
Άβαταρ μέλους
By drdino
#672479 Εμένα έχει ένα ανοξείδωτο θερμός στο οποίο θεωρητικά βάζεις γάλα και διατηρείς στο ψυγείο. Πρακτικά, εγώ απλά βάζω σε ένα ποτηράκι όσο γάλα χρειάζεται και την βάζω να ρουφάει κατευθείαν από κει.

Για κρύα έχω ένα αεροτσίνο το οποίο κάνει πολύ καλό κρύο αφρογαλα. Φυσικά έχει κι επιλογή για ζεστό, απλά δεν το βγάζω από το ντουλάπι για κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By fot
#672507 Καλησπερα σε όλους. Μετα απο αρκετά χρόνια η rohnson του 80ευρου άρχισε και δεν τα λέει και πολυ καλα.

Ευχαριστημένος από την ποιότητα του καφέ δεν είμαι.. Βγάζει αφρό και όχι κρέμα.

Έτσι λοιπόν θέλω να παρω κάτι καλυτερο. Σίγουρα non pressurised Porta filter.και κόστος μέχρι 150 ευρώ. Τι έχουμε σε αυτή την κατηγορία τιμής; επίσης βλέπω πλεον και αγορά μυλου να κόβω έχω τον καφέ μου.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
drdino έγραψε:Εγώ αντικατέστησα Gaggia Classic + Graef με μια Melitta b2c (dbeko συγνώμη!). Ναι, δεν έχεις την ίδια ευελιξία στο μέγεθος του κόκκου αλλά παίρνεις σταθερή ποιότητα καφέ (σαν και κάψουλα δλδ) αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα από κάψουλα για τα δικά μου γούστα. Ο κύριος λόγος για την αλλαγή ήταν η ευκολία και η δυνατότητα να βγάζει αξιοπρεπή καφέ όποιος είναι σπίτι και πατήσει το κουμπί.

4μιση χρόνια την έχω

3467 συνολικοί καφέδες

Με μια ίδια στον 1,5 χρόνο είμαι στους 1887 καφέδες, αρκετά ευχαριστημένος και pain free. Τώρα παίζω με τη ρύθμιση του μύλου μπας και πετύχω κάτι καλύτερο. Και εγώ για τον ίδιο λόγο πήγα σε αυτόματη, το δε δοχειάκι για το γάλα είναι πλαστικό.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#672521 Εχω μια Latissima, nespresso, με παρόμοιο σύστημα. Πλαστικό δοχείο το οποιο μπαίνει στο ψυγείο και πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#672531 Εμπειρία με αυτόματη δεν έχω, όμως Kilomeater μπορώ να σου πω πως με μία κλασική μηχανή μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τον παράγοντα άνθρωπο και να έχεις πάντα καλό αποτέλεσμα.

Αν στρώσεις τον μύλο κ ρυθμίσεις τον χρόνο για μονό ή διπλό portafilter και πιέζεις με ένα τάμπερ με έλεγχο πίεσης όπως αυτότότε θεωρητικά καθένας θα μπορεί να βγάλει τον εσπρέσσο στα 25 δευτερόλεπτα που απαιτείται. Αν πάρεις μια μηχανή με PID τότε είναι παιχνιδάκι, πάνω αναγράφεται η θερμοκρασία νερού κ ο χρόνος εκχύλισης. Οπότε όλες οι παράμετροι είναι σταθερές πλέον.

Δλδ η σύζυγός σου θα πατάει μονή δόση στον μύλο, θα πατάει με το στάνταρ τάμπερ, θα εκχυλίζει σε 25 δεύτερα και τέλος.

Και εγώ κάνω το αφρόγαλα όπως ο drdino, με αεροτσίνο της νεσπρέσσο, γιατί ποιοτικώς βγαίνει αποδεκτό και δε θέλω να λερώνω το στόμιο κ να καθαρίζω για 1-2 καπουτσίνο. Προσωπικά πίνω σπάνια καπουτσίνο σπίτι πλέον.

Η σύζυγός μου έμαθε να κάνει μια χαρά εσπρέσσο χωρίς να είχε ιδέα και αυτή. Πλέον κ με το κλασικό τάμπερ, δεν είναι δύσκολο.

Αλλά όλα αυτά που είπα δεν είναι ένα απλό κουμπάκι. Αλλά δεν είναι κ εξίσωση 4ου βαθμού.

Ένα άλλο θέμα που δεν κάνει να ξεχνάμε. Τα πάνω-πάνω σπυριά μέσα στον μύλο μου είχαν φτάσει να κάθονται 3 εβδομάδες. Ε, πήγα να κάνω κ ενώ η ρύθμιση ήταν ίδια, όλο έκανε channeling (συγγνώμη, δεν ξέρω πως να το πω στα ελληνικά). Το φανταζόμουν, το έχω ξαναζήσει στο παρελθόν κ τότε άρχισα να πειράζω την κοπή κτλ. Βάζω νέα σπυριά κ το αποτέλεσμα όπως πάντα. Τί θέλω να πω: Αν τα σπυριά σας κάθονται πάνω από 10 μέρες στον αέρα, τότε αρχίζει να αλλοιώνεται η ποιότητα. Σε έναν καπουτσίνο δύσκολα θα το καταλάβει κανείς, συνήθως θα είναι πιο πικρός. Σε ένα εσπρέσσο θα φανεί βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By fot
fot έγραψε:Καλησπερα σε όλους. Μετα απο αρκετά χρόνια η rohnson του 80ευρου άρχισε και δεν τα λέει και πολυ καλα.

Ευχαριστημένος από την ποιότητα του καφέ δεν είμαι.. Βγάζει αφρό και όχι κρέμα.

Έτσι λοιπόν θέλω να παρω κάτι καλυτερο. Σίγουρα non pressurised Porta filter.και κόστος μέχρι 150 ευρώ. Τι έχουμε σε αυτή την κατηγορία τιμής; επίσης βλέπω πλεον και αγορά μυλου να κόβω έχω τον καφέ μου.

Κανένας ;