Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#299173 Όσο είχα κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτιου δεν άφηνα ποτέ τα κλειδιά στην κλειδαριά, όπως μου είχε συστήσει κλειδαρας.
Αλλά και τώρα που έχω κανονικό κλειδί, τα αφήνω σε ένα επιπλακι που υπάρχει δίπλα.
Η πόρτα πάντα κλειδωμένη!!
Θέλει λίγο συνήθεια, είναι αλήθεια, αλλά πλέον είναι αυτόματη η διαδικασία κλειδωνω μόλις μπω και πιάνω τα κλειδιά αν θέλω να βγω.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By sknipper
corsair έγραψε:
sknipper έγραψε: ΠΑΝΤΑ το κλειδί στην κλειδαριά και κλειδωμένη.

Και οι κλεφτες συμφωνούν μαζι σου. Το κλειδι πάντα στην πόρτα. Αλλη φάση να ξυπνας με εναν γοητευτικο Γεωργιανο πανω απ το κεφαλι σου.
Α, εγώ Γεωργιανό δεν γουστάρω, μόνο Μολδαβό ή Κροάτη δέχομαι. Αλήθεια γιατί αυτός που θα με ξυπνήσει να μην είναι μια γοητευτική Ουκρανέζα;

Λοιπόν αυτό το έχω ξανακούσει. Ισχύει για όλες τις κλειδαριές ή μόνο για κάποιες;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
corsair έγραψε:2) Ο σκύλος ειναι πολύ καλό οπλο και συμφωνούμε. Ο μισός σκύλος ή το κακό κινέζικο αντίγραφο σκύλου που εχει ο Geo, εεε δεν το λες και όπλο...

Εικόνα

junior gt έγραψε:Για να αντιμετωπίσεις κάποιον χρησιμοποιώντας όπλο μέσα στο σκοτάδι, μισοκοιμισμένος πρέπει να έχεις πιστόλι κάτω από το μαξιλάρι, και να ρίξεις στο ψαχνό χωρίς δεύτερη σκέψη. Προφανώς και πρέπει να είσαι εκπαιδευμενος πχ αστυνομικός και αποφασισμένος ότι μπορεί να τον φας ή να τον τραυματίσεις σοβαρά.

:iconcool:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#299204 το να ριξεις στο ψαχνο βραδυ χωρις να βλεπεις θελει μονο βλακεια και ηλιθιοτητα η το πολυ πολυ να εισαι αμερικανος μπατσος
Άβαταρ μέλους
By drdino
#299205 Ή ο Πιστόριους.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#299211 ΙΜΗΟ η καλυτερη λυση οταν μπει ο αλλος ειναι αυτο που γραφτηκε πιο πριν , του δινεις 200€ που εχεις απο πριν αποθηκευσει καπου στο σπιτι.. Αν πεσεις σε σκληρους εγκληματιες που προφανως δεν τους φτανουν τα 200, τοτε θα χρειαστεις πολλα παραπανω απο τα προστατευτικα μετρα που αναφερθηκαν...
Άβαταρ μέλους
By dstou
Για να αντιμετωπίσεις κάποιον χρησιμοποιώντας όπλο μέσα στο σκοτάδι, μισοκοιμισμένος...

Αν είσαι μισοκοιμισμένος είσαι σε ΧΟΝΤΡΑ μειονεκτική θέση, δεν πα να έχεις και μπαζούκα και ο άλλος να είναι άοπλος. Μόνο να σκεφτείς ότι ο άλλος είναι όρθιος, σε εγρήγορση και με πολύ καλύτερη και εξοικειωμένη στο σκοτάδι όραση από εσένα, φτάνει.
Δε συζητάμε να έχει και πλεονέκτημα σωματικής δύναμης, σε έχει σβήσει πριν προλάβεις να ξυπνήσεις για τα καλά. Ιδιαίτερα αν νιώσει ότι απειλείται και χάνει την παρτίδα, μπορεί να γίνει ακόμη πιο βίαιος και απρόβλεπτος και τότε ποιός σε κλαίει, και σένα και την οικογένειά σου.
Το καλύτερο όπλο αν αντιληφθείς έγκαιρα κάποιον εισβολέα, και μάλιστα μακράν από όλα τα άλλα, είναι να μπήξεις τις φωνές ΚΛΕΦΤΗΣ-ΚΛΕΦΤΗΣ και τα τοιαύτα. Αποδεδειγμένο πολλάκις. Τα σκυλιά βοηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμα και τα κανισάκια.

έδιτ φιλική συμβουλή προς Τσάκι
Πήγαινε μια βόλτα, όποια μέρα θέλεις, από το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου, είναι πολύ κοντά στο σπίτι σου απ' ότι κατάλαβα. Μίλα με τον αξιωματικό υπηρεσίας που θα είναι εκεί και πέστου για τις προθέσεις σου για νοντσάκο, μαχαίρια, απώθηση του κλέφτη/κλεφτών κ.α. και άκου προσεκτικά τι θα σου πει.
Πάω στοίχημα ότι θέλεις ότι θα σε αποτρέψει από την οποιαδήποτε ένοπλη ή μη αντιπαράθεση μαζί τους τονίζοντάς σου στη ΔΙΑΠΑΣΩΝ τον κίνδυνο που ίσως προκαλέσεις σε σένα και στην οικογένειά σου να αντιπαρατεθείς σε κάποιον που δεν γνωρίζεις όλα τα κίνητρά του, την ψυχολογική του κατάσταση, το πόσο αποφασισμένος είναι , ούτε αν έχει π.χ. 'φάει' άλλους δέκα πριν από σένα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να είσαι εσύ ή το παιδί σου ο ενδέκατος.
Άβαταρ μέλους
By corsair
gianik έγραψε: Αν πεσεις σε σκληρους εγκληματιες που προφανως δεν τους φτανουν τα 200, τοτε θα χρειαστεις πολλα παραπανω απο τα προστατευτικα μετρα που αναφερθηκαν...

εκει μπορεις να επικαλεστεις τα Capital Controls και να τους ζητησεις ενα IBAN για να κανεις μεταφορα με την πρωτη ευκαιρια :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
pipinos1976 έγραψε:Θα σε απογοητεύσω για τις πόρτες αυτές. Πέρυσι που έψαχνα για το παλιό σπίτι, λόγω κάποιων κλοπών στην γειτονιά, δεν βρήκα κάτι αξιόλογο σε αυτές τις τιμές. Οι περισσότερες έχουν προβλήματα στην θωράκιση από την πλευρά της κλειδαριάς, όπου το μέταλλο είναι αντίστοιχου πάχους και αντοχής με το υπόλοιπο τμήμα της πόρτας, οπότε ανοίγει με λοστό, έστω και με κάποια δυσκολία.

Επειδή για το νέο σπίτι είχα πάρει από τον εβραίο (βλ. Blokaport ή κάπως έτσι) πήγα και τα είδα όλα τα μοντέλα του. Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως είχαμε ένα άλμα ποιότητας από τα 600 στα 800€ που μετά παρέμενε σταθερό για τιμές μέχρι και 1500€ (άλλαζαν τα σημεία, τα υλικά ντυσίματος κτλ). Τελικά, κατέληξα στον εξής συνδυασμό (τις κλειδαριές μου τις πρότεινε ο mclein από το insomnia - τα αναφέρει ξανά στην σελίδα 56) που είναι value for money:
1. Πόρτα με 15 σημεία (ο εβραίος τα λέει 17 γιατί μετράει και το γλωσσίδι και τον σύρτη) με απλό ξύλο σε χρώμα καρυδιάς (laminate, χωρίς σχέδια, όπου τα νερά δείχνουν μια χαρά - είναι και σχετικά μικρή η πόρτα)
2. Κλειδαριά cisa revolution pro
3. Κύλινδρο cisa ap3s (ο rs3s πάει από 75 στα 150 χωρίς μεγάλη διαφορά σε απόδοση)
4. Defender disec monolito rok
Όλα αυτά μου πήγαν €900, λόγω γνωριμίας (αφού είχα πάρει άλλες 6 πόρτες με 21 σημεία και omega κλειδαριές), μαζί με τοποθέτηση και ΦΠΑ.

επίσης, εφόσον θα αλλάξω κλειδαριά κ θα πάω από τύπου χρηματοκιβωτίου σε cisa, δε θα πρέπει να αλλαχθεί κ το πόμολο? Γιατί δεν είπαν στη μητέρα μου κάτι συγκεκριμένο για πόμολο κτλ. Αν ναι, ποια εταιρία προτείνετε?

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως οτιδήποτε φτηνότερο θα ήταν πεταμένα χρήματα και οτιδήποτε ακριβότερο πολύ χρήμα για ελάχιστη βελτίωση. Γι' αυτό σου προτείνω να παίξεις σε αυτό το επίπεδο τιμής, έστω και αν χρειαστεί να περιμένεις λίγο ή να χρεωθείς. Φυσικά, η τιμή της πόρτας αυτής ήταν πιο πάνω, αλλά σε άλλη εταιρεία και τοπικό εγκαταστάτη θα βρεις ίδια απόδοση σε αυτά τα χρήματα, που είναι και το σημείο vfm.

Ευχαριστώ.

και στο σπίτι στην Ελλάδα προσανατολιζόμαστε προς rs3 cisa, disec monolito και κλειδαριά cisa. όλα αυτά με περαστικά 350€. rs3 κοστίζει 140€. Το monolito στα 70€. Το monolito είναι από τα καλά όντως? Γιατί έτσι το παρουσίασαν στη μητέρα μου...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#299398 Μια καλη λυση εκτος απο την σωστη και συγχρονη κλειδαριες ασφαλειας με θωρακισμενη πορτα απο σοβαρη εταιρια ειναι και η χρηση 2ης ηλεκτρονικης κλειδαριας που δεν φαινεται απ εξω και ανοιγει αποκλειστικα με το κινητο. Οποτε και παραβιαση μα γινε στην μια κλειδαρια θα πρεπει ο να ψαξει να βρει ο αλλος τι γινεται και δεν ανοιγει. Παντως η πορτα ειναι μεγαλη κουβεντα. Εκτος απο οτι εχουν και κατηγοριες με βαση την ποση ωρα χρειαζεται για να παραβιαστει παιζει ρολο και η εγκατασταση και ποσο καλα ειναι πακτωμενη στον τοιχο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
gakost έγραψε:Μια καλη λυση εκτος απο την σωστη και συγχρονη κλειδαριες ασφαλειας με θωρακισμενη πορτα απο σοβαρη εταιρια ειναι και η χρηση 2ης ηλεκτρονικης κλειδαριας που δεν φαινεται απ εξω και ανοιγει αποκλειστικα με το κινητο...
Για πες κι άλλα για αυτό. Ενσωματώνεται στην πόρτα ή μπαίνει από πάνω σαν σύρτης. Μπαίνει εύκολα μετά την τοποθέτηση;
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#299447 Όταν είχα ξεκινήσει στο Ναύπλιο το κομμάτι της γενικής χειρουργικής, την πρώτη εβδομάδα άνοιξαν ενα σπίτι στον τρίτο όροφο του οποίο οι ένοικοι θα έλειπαν εκείνη την ημέρα. Οι αθεόφοβοι είχαν ντυθεί συνεργείο ανακαίνισης. ΞΗΛΩΣΑΝ όλη την πόρτα (ανακαίνιση λεμε), άδειασαν το μισό σπίτι χρησιμοποιώντας αρκετές φορές το ασανσέρ για να μεταφέρουν τα πράγματα στο φορτηγό της "εταιρείας" (ανακαίνιση λεμε x2) και έφυγαν κύριοι.
Τι μου λέτε τώρα...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#299478 Προφανώς γνώριζαν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν και δούλεψαν με την ησυχία τους.

Άρα δεν αρκούν τα μέτρα προστασίας, πρέπει παράλληλα να έχουμε και το στόμα μας κλειστό. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν είναι κανείς στο σπίτι, αν λείπουμε καιρό, πότε θα γυρίσουμε κλπ.

Τι λες τώρα θα μου πείς. Εδώ ο άλλος πάει ταξίδι με την οικογένειά του και πριν κάνει check in στο ξενοδοχείο, κάνει check in στο facebook. “Όλη η οικογένεια στη Σκόπελο. Περνάμε καλά. Θα τα πούμε σε μια βδομάδα!"

Μείνε ήσυχος φιλαράκο... :lol:

Όπως μου φαίνεται περίεργο το να γράφει κάποιος σε δημόσιο φόρουμ για την ασφάλεια του σπιτιού του και να μην περιορίζεται σε γενικότητες όπως θα ήταν λογικό και αναμενόμενο, αλλά να δίνει αναλυτικές λεπτομέρειες για το ακριβές μοντέλο του κυλίνδρου που έχει στην πόρτα του, το μοντέλο της κλειδαριάς του, τον τύπο του συναγερμού και πως τον έχει ρυθμισμένο, αν έχει GSM ή μόνο PSTN αν έχει κάμερες και τι είδους, αν καταγράφουν ή έχουν PIR κλπ.

Εντάξει, και οι κλέφτες πρέπει να ζήσουν. :s_dunno