Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pik.
#17482 εμενα προσωπικα με προσβαλει ο τιτλος του Τοπικ.

και μαλιστα αρκετα.

Με το ιδιο σκεπτικο μπορω να γραψω BMW + γυφτοι που δεν εχουν λεφτα ή Apple+ ηλιθιος κοσμος που τα αγοραζει για να λεει οτι εχει apple.

αρα γιατι θα πρεπει αυτα τα δυο να πηγαινουν μαζι;

Προφανως θα παιξει με τις λεξεις ο οποιος εξυπνακιας παει να μου απαντησει λεγοντας οτι σεβεται απεριοριστα αν εγω ειμαι πιστος αλλα ειναι δικαιωμα του να κρινει αν κατι βρισκει παραλογο.

Οχι ομως ετσι...

ΥΓ δυστυχως οι ανθρωποι δεν αλλαζουν.Ευχομαι να μην χρειαστει να αλλαξουν ποτε.
καλο απογευμα
Άβαταρ μέλους
By elvet
#17568 Γιατί το θέμα του τοπικού έχει να κάνει με τον παραλογισμό που συνδέεται/σχετίζεται/ αποδίδεται στις θρησκείες. Φαντάζομαι ότι συμφωνείς κι εσύ με την ύπαρξη παραλογισμού και φανατισμού, με ανάλογα αποτελέσματα στις θρησκείες.
Είναι αντίστοιχος τίτλος με τις κακές συμπεριφορές αστυνομικών (που συζητούνται σε αντίστοιχου τίτλου τοπικό), με το παλιό τοπικό «ζώα, ζώα» που συζητούνταν κακές κοινωνικές συμπεριφορές κλπ. κλπ
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#17588 Στην ουσία σε έχει χαρακτηρισει ήδη εξυπνακια καθιστωντας την απάντηση σου ανούσια και αχρειαστη.
Κάτι σαν τις θρησκειες ενα πράμα.
Άβαταρ μέλους
By pik.
NickTG έγραψε:Στην ουσία σε έχει χαρακτηρισει ήδη εξυπνακια καθιστωντας την απάντηση σου ανούσια και αχρειαστη.

βασικα ηταν τοσο προβλεψιμη σαν απαντηση,μια και την ειχα αναφερει ο ιδιος.
Σε θρησκειες υπαρχει οντως ο παραλογισμος,ομως αλλιως το λεει αυτος που ξεκινησε το τοπικ αλλιως εγω.

Τωρα το να μιλησω για ενα πραγμα τοσο βαθυ και προσωπικο οπως ειναι η πιστη μου με ατομα που δεν θελουν ή δεν μπορουν να καταλαβουν τα στοιχειωδη μου ειναι ,ναι, παντελως αδιαφορο

και με αυτο το ποστ κλεινω την περιπετεια μου σε αυτο το αστειο τοπικο.

buonanotte
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#17640 Δεν νομίζω να σου ζήτησε κανένας να μιλήσεις για τα πιστεύω σου ή την πίστη σου.
Το θέμα έχει πολύ συγκεκριμενο προσανατολισμο και δεν σε αναγκάζει κανείς να μπεις.

Και σίγουρα όταν ξεκινάς και λες δογματικά πως δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε, άρα έχουμε άδικο ήδη, δεν υπάρχει και λόγος να μπαίνεις.
Θυμίζει λίγο θρησκεία ο τρόπος σκέψης και πάλι. Σύμπτωση μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#17660 Very much ON-topic:
Maldives will censor all books to protect Islamic codes

In a move condemned by free speech advocates, the islands’ government moves to curb literature and poetry’s ‘adverse effects on society’

:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
pik. έγραψε:
NickTG έγραψε:Στην ουσία σε έχει χαρακτηρισει ήδη εξυπνακια καθιστωντας την απάντηση σου ανούσια και αχρειαστη.

Σε θρησκειες υπαρχει οντως ο παραλογισμος,ομως αλλιως το λεει αυτος που ξεκινησε το τοπικ αλλιως εγω.

Τωρα το να μιλησω για ενα πραγμα τοσο βαθυ και προσωπικο οπως ειναι η πιστη μου με ατομα που δεν θελουν ή δεν μπορουν να καταλαβουν τα στοιχειωδη μου ειναι ,ναι, παντελως αδιαφορο

buonanotte

Κοίτα ... και εγώ για παράδειγμα έχω την βαθειά και προσωπική πίστη ότι το γνωστό Σύμπαν δημιουργήθηκε από μια πράσινη τσαγιέρα η οποία βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Δία. Ωστόσο μέχρι να το αποδείξω, θεωρώ ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος χρησιμοποιεί αυτό το υποτιμημένο πραγματάκι που λέγεται λογική έχει κάθε δικαίωμα να με θεωρεί απολύτως παράλογο ... and not the other way around.

Εσύ πάλι θεωρείς ότι το να πιστεύεις σε ενα πραγμα τοσο βαθυ και προσωπικο όπως είναι μια παπαριά που δημιούργησαν κάποιοι νομάδες πριν 3000 χρόνια ... ξέρεις τότε που η γνώσεις μας για τον κόσμο μας ήταν λιγότερες και από μηδενικές ... είναι κάτι που οι υπόλοποι πρέπει να σέβονται. Μέχρι να βάλεις λίγο το μυαλό σου να λειτουργήσει ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ λέμε και όχι να επαναλαμβάνει ΑΚΡΙΤΑ αυτά που του στουμπώσανε στο μυαλό από την πρώτη ημέρα στο Δημοτικό και να αρχίσεις να συζητάς σαν νοήμον άνθρωπος, στο καλό και να μας γράφεις!
Άβαταρ μέλους
By vice246
#17707 ενταξει !!! μη ξεφεύγουμε σε εκφράσεις....

Όχι γιατί έχεις άδικο....αλλα γιατί η λογικη δεν χρειάζεται ακραίες λεξεις για να εκφραστεί....
Άβαταρ μέλους
By kacey
pik. έγραψε:

buonanotte

Αν νομιζεις οτι ειναι αστειο η (οποιαδηποτε) θρησκεια να κανει ακομα και μορφωμενους ανθρωπους να συμπεριφερονται σαν φοβισμενοι ιθαγενεις*, εγω δεν το θεωρω καθολου αστειο γιατι

α) ειναι πολλοι.
β) ψηφιζουν και επηρεαζουν τα κοινα.
γ) εχουν αποψη για τα παντα τριγυρω τους και για τους υπολοιπους που δεν τσιμπαμε ετσι.

Απο κει και περα αυτο ΔΕΝ εχει σχεση με τη "πιστη" γενικα και με τη δικη σου πιστη, μονος σου εκανες το συσχετισμο πιστος=παραλογος. Οποιος εχει τη μυγα δηλαδη...

*οταν πχ διαβαζω νεαρης ηλικιας μαναδες να λενε οτι δεν πρεπει να μπει στο σπιτι κοπελα με περιοδο πριν τις 40 μερες γιατι θα μεινει σημαδι στο παιδι, οτι πρεπει να βαφτιστει γιατι αλλιως θα βγει δαιμονισμενο γιατι θα το παρει ο σατανας στο πλαι του, ή οτι το παιδι βγαινει απο το σπιτι στις 40 μερες αφου παρει την ευχη του παπα αλλα μπορει να βγει και στις 20 αφου παρει τη μιση ευχη (καραγκιοζιλικια), αυτα ειναι παραλογισμος.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#17892 το να απορρίπτει καποιος τον Θεο ειναι δικαιωμα του...

γιατι εγω που τον δεχομαι πρεπει να ειμαι ηλιθιος και βλακας και να μην εχω μυαλο δεν το καταλαβαινω.
να γιατι δεν ηθελα να απαντησω,δεν σεβεστε τιποτα.

ειλικρινα κλεινω εδω γιατι θα αρχισω τις αναφορες και βαριεμαι.
Εξαλλου δεν εχω μυαλο :roll:

αρα σας αφηνω να συμφωνειτε μεταξυ σας που εχετε.

ΥΓ.over and out,δεν ασχολουμαι αλλο χανω τον χρονο μου.
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
#17947 Κανείς δεν σε είπε ούτε ηλίθιο ούτε βλάκα. Αυτό ωστόσο που δεν καταλαβαίνεις (εσύ και κάτι δισεκατομμύρια πιστοί στη Χ θρησκεία) είναι ότι "υπαρκτό" είναι μόνο ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο με βάση τη λογική. Οτιδήποτε δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο είναι "ανύπαρκτο" μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Το ότι εσύ και μερικά δισεκατομμύρια ακόμα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ κάτι δεν το κάνει ούτε κατ΄ ελάχιστο αληθινό και το μόνο γεγονός που του δίνει κάποια "υπόσταση" είναι ότι εδώ και 3000 χρόνια σας τριβελίζουν το μυαλό από μωρά ακόμα περί της αλήθειας του. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εσύ που πιστεύεις στο Θεούλη απαιτείς σεβασμό (επειδή είσαι σίγουρος για την υπαρξη του αφού έτσι στο μάθανε) ενώ αν εγώ σου πω ότι πιστεύω στη Χιονάτη και στους 7 Νάνους θα με χλευάσεις (αφού η ύπαρξη της Χιονάτης και των 7 Νάνων δεν διδάσκεται εδώ και 3.000 χρόνια και από βρεφικές ηλικίες ακόμα άρα είναι ψέμα).

Για εμένα (και ευτυχώς για πολλούς άλλους) η πίστη στην Χιονάτη είναι το ίδιο αξιοσέβαστη (ΝΟΤ) με την πίστη ότι υπάρχει ένα ον που έχει δημιουργήσει 100 δις γαλαξίες, κάθε ένας εκ των οποίων έχει 100 δις άστρα κλπ κλπ αλλά παρ' ολα αυτά gives any fuck για το απειροελάχιστο είδος των ανθρώπων ("θεέ μου" - θα έλεγα αν ήμουν θρήσκος - "μα πόσο γαμ....να ΤΕΡΑΣΤΙΑ ιδέα έχουμε για τον εαυτό μας!" :lol: )
Άβαταρ μέλους
By kacey
pik. έγραψε:το να απορρίπτει καποιος τον Θεο ειναι δικαιωμα του...

γιατι εγω που τον δεχομαι πρεπει να ειμαι ηλιθιος και βλακας και να μην εχω μυαλο δεν το καταλαβαινω.
να γιατι δεν ηθελα να απαντησω,δεν σεβεστε τιποτα.

ειλικρινα κλεινω εδω γιατι θα αρχισω τις αναφορες και βαριεμαι.
Εξαλλου δεν εχω μυαλο :roll:

αρα σας αφηνω να συμφωνειτε μεταξυ σας που εχετε.

ΥΓ.over and out,δεν ασχολουμαι αλλο χανω τον χρονο μου.

Το τοπικ δεν λεει αυτο και δεν πραγματευεται την πιστη σε καποια θεοτητα, αλλα σε παραλογισμους που αυτη οδηγει τον πιστο. Αν πχ λες "δεν φοραω ορειβατικα Timberland γιατι εχουν σταυρους απο κατω", τοτε ανηκεις σε αυτο το τοπικ.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#18071 δηλ. @pick στο παρόν τοπικό τι κοινό θα περίμενες να συναντησεις....
οπως γράφτηκε παραπανω ....θα έπρεπε κατ αρχην να συμφωνήσεις οτι σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν παράλογες πρακτικες....το οποίο βεβαια δεν σημαίνει οτι σου αφαιρεί κάποιος το δικαίωμα του πιστευειν. ...αλλα ταυτοχρονα εχει ο καθένας το δικαίωμα να κρίνει ακομη και να σατιρίζει τα προκλητικά παράλογα στοιχεια που πρεσβεύει η κάθε πίστη....