Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Νίκος Παππάς έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Μην μπερδεύεστε, άλλο η εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίσεις την κάρτα διαδρομών και άλλο η δυνατότητα πληρωμής της διαδρομής με κάρτα οποιασδήποτε μορφής (physical, google pay, apple pay)

Σου δινει την δυνατοτητα η εφαρμογη να φορτισεις με προιοντα μειωμενου κομιστρου;

Γιατι αν πρεπει να τρεχω και παλι στην Ομονοια......
Προφανώς.
Ειδικά προϊόντα μειωμένου κομιστρου μόνο με προσωποποιημενη κάρτα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Giuseppe Busso έγραψε:ΥΓ: Με λυπεί το γεγονός ότι σβήστηκε με κόκκινα mod γράμματα η δημοσίευση μου που απευθυνόταν στον mirage. Προτίθεμαι πάντα να βοηθήσω και να εξηγήσω αναλυτικά κάτι για το οποίο έχω εικόνα. Αλλά στην ειρωνεία απαντώ ανάλογα.

ΥΓ2: Είναι ένα Samsung S8 που έχω καβάτζα και το χρησιμοποιώ για αυτή τη δουλειά

Δεν σε ειρωνευτηκα ουτε εσένα ουτε κανέναν άλλο. Επισης δεν έσβησα εγω την απάντηση σου οποτε οπως καταλαβαίνεις κατι πηγε στραβά εκεί.
Στα της Αθήνα card και της εφαρμογής της καταρχήν εξαιρετική ανάλυση του πως δουλεύει. Με μια πρώτη ανάγνωση είναι επίσης σαφές πως δεν τα σκέφτηκαν ολα όταν σχεδίασαν το σύστημα.
Η επόμενη ερώτηση μου απο καθαρή περιεργεια είναι αν μπορείς ως χρήστης να έχεις πχ προφίλ με username και password ή κατι τετοιο δεν υπάρχει διαθέσιμο;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
mirage έγραψε:Δεν σε ειρωνευτηκα ουτε εσένα ουτε κανέναν άλλο. Επισης δεν έσβησα εγω την απάντηση σου οποτε οπως καταλαβαίνεις κατι πηγε στραβά εκεί.
Στα της Αθήνα card και της εφαρμογής της καταρχήν εξαιρετική ανάλυση του πως δουλεύει. Με μια πρώτη ανάγνωση είναι επίσης σαφές πως δεν τα σκέφτηκαν ολα όταν σχεδίασαν το σύστημα.
Η επόμενη ερώτηση μου απο καθαρή περιεργεια είναι αν μπορείς ως χρήστης να έχεις πχ προφίλ με username και password ή κατι τετοιο δεν υπάρχει διαθέσιμο;

Προφανώς και δεν τα σκέφτηκαν όλα, αλλά δεν ξέρω σε τι βαθμό είναι εφικτή η υλοποίηση που έχω εγώ στο μυαλό μου βάσει περιορισμών των λειτουργικών.

Στα του χρήστη με πας πολύ καιρό πίσω και δεν θυμάμαι με βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι δεν μπορείς. Ζητάς προσωποποιημένη κάρτα που την περιμένεις και την ενεργοποιείς μόνο μέσα από την εφαρμογή και όχι από browser σε PC για παράδειγμα. Κουλό.

Εγώ θα ήθελα στη διαδικασία της πληρωμής αντί να πληκτρολογείς κάρτες να σου πετάει πληρωμή με διπλό κλικ αλα Apple Pay ή Google Pay.

Επίσης θα ήθελα να μπορείς να περάσεις την κάρτα σαν πάσο στο κινητό και να μπαίνει στο Apple Wallet. Φαντάζομαι και στο Google Wallet.

Έτσι δεν θα χρειαζόταν να κουβαλάς μαζί την κάρτα αλλά θα την είχες περασμένη στο ηλ.πορτοφόλι.

Ξαναλέω ότι όλο αυτό αφορά την είδηση ότι γινόμαστε Λονδίνο, Παρίσι ή ό,τι άλλο έγραφε το άρθρο.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#786571 Στο Λονδίνο έχουν το πολύ ωραιο και απλό σύστημα που δε χρειάζεσαι κανενός είδους κάρτα. Απλά φροντίζεις να χρησιμοποιείς πάντα το ίδιο μέσο πληρωμής (συγκεκριμένη πιστωτικη δηλαδη) και το σύστημα φροντίζει πάντα να σε χρεώνει το ελάχιστο δυνατό. Ούτε χρειάζεσαι να υπολογιζεις τι μηνιαία κάρτα να παρεις, τιποτα. Απλά και όμορφα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Anonymous Founder έγραψε:Δεν χρησιμοποιώ το Μετρό είναι η αλήθεια εδώ και καιρό και δεν γνωρίζω. Από μια έρευνα, είδα πως η κάρτα του ΟΑΣΑ έχει NFC μεν, αλλά δεν κατάλαβα αν το χρησιμοποιεί μόνον για την φόρτιση, ή μπορεί να πληρώνει και μ'αυτό. Αν πληρώνει, τότε θα μπορούσε να γίνει πληρωμή απευθείας με τραπεζική κάρτα ή κινητό, χωρίς να μεσολαβήσει η κάρτα.
Όσο για το Apple Pay που αναφέρετε κάποιοι, δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πληρώσεις με αυτό απαραίτητα. Εγώ δοκίμασα και το GPay, αλλά η αντίστοιχη εφαρμογή της Apple είναι πολύ ανώτερη γιατί σου δείχνει και το ποσό που πλήρωσες, ενώ το GPay δεν στο δείχνει εκείνη την στιγμή στην οθόνη.
Γενικώς, αν μια συσκευή υποστηρίζει NFC, θα μπορεί να υποστηρίξει και πληρωμές.

Γνωρίζετε πως η Viva ήταν από τις πρώτες που έφτιαξε εφαρμογή για να μετατρέπεις ένα κινητό με NFC σε τερματικό POS;
Εικόνα
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=en&gl=US
Γι'αυτό και μέτρησε πολύ για την εξαγορά της με τιμή ρεκόρ πριν λίγο καιρό
Το χρησιμοποιώ εγώ ήδη και έκανα το Nord POS γιατι όλες οι τράπεζες καθυστερούσαν να μου δώσουν δεύτερο POS για το νέο ιατρείο.Οποτε και εγώ τις παρέκαμψα και χρησιμοποιώ το viva wallet POS.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#786585 Το username είναι ο αριθμός της κάρτας, δεν μπορείς να ορίσεις δικό σου, οπότε πρέπει να κάνεις copy paste ή να τον σκαναρεις με NFC αν την έχεις μπροστά σου. Κωδικό ορίζεις δικό σου

Busse ωραία τα λες, ένα ένα όμως φαντάζομαι θα γίνουν, αν γίνουν, και με πολύ αργά βήματα. Τουλάχιστον να βλέπουμε πρόοδο στον μακρινό ορίζοντα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας

Το Άμστερνταμ κλείνει δοκιμαστικά ένα από τους πιο πολυάσχολους δρόμους του στα αυτοκίνητα και οι δεξιοί πολιτικοί παίρνουν τα όπλα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#824322 Ενδιαφέρον , να δούμε και τα αποτελέσματα αργότερα. Αν και σίγουρα θα είναι καλύτερα παρα το ξεβόλεμα για κάποιους
Άβαταρ μέλους
By g8777

Θυμάμαι την κουβέντα μας με τον Ντίμη.

Ρε μλκ ( του έλεγα) είναι δυνατόν να μου λες ότι θα ψηφίσεις Μπακογιάννη μεθαύριο; Σε έχουν χαζέψει οι αναθυμιάσεις από το μαζούτ;;

"Τζι, περίμενε και θα δείς τι έργο θα κάνει στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι. Η Πανεπιστημίου θα τρίζει από καθαριότητα. Άττικα; Θα κάνουμε τα τζάμια αόρατα.Οι σκουπιδιαρες θα ρουφανε την σκόνη από μακριά.Νατος, έρχεται ο Κώστας, ψεκάζει με Fresh Air ".

" Ντίμη παιδί μου. Ντίζελ είναι. Μην το πιείτε,λουστειτε." :roll:

(Ενα βήμα πιο κοντά στην λεχτροκινηση.)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#827665 κανω μια ανακαίνηση στο σπιτι ελλαδα, με αποτέλεσμα να βγάλω πολλά πράγματα για πέταμα
τα περισσότερα ειναι χαρτικά, πράγματα που ανακυκλώνονται

στο σπιτι μου διπλα δεν εχει καδο ανακυκλωσης και επειδη βγαζω αρκετο υλικο τα φορτωνω στο αμαξι και οταν βγαινω καμια βολτα εχω κατα νου να βρω μπλε καδους να τα ριξω. Συνηθως τα ξεχναω οτι τα εχω πισω με αποτελεσμα να εχω κανει καργα χαρτι βολτες ανα την αττική .
Οταν ερχεται η ωρα να θυμηθω κατεβαινω και αδειαζω..... ελα ομως που εχω παρατηρησει οτι οι μπλε καδοι πολλες φορες εχουν κανονικα σκουπιδια μεσα !!! αρχικα μου φανηκε αδιανοητο αυτο και λεω επεσα στην περιπτωση... μιας και εχω ριξει τουλαχιστον 7-8 φορες μεχρι τωρα εχω ενα καλο δειγμα απο πολλες περιοχες Πειραια, αμφιαλλη, κερατσινι, δραπετσωνα, περαμα. σχεδον παντα θα δω σκουπιδια μεσα
Εχθες το βραδυ δε, στην κατηφορα του προφ. Ηλία Καστελλα προς κεντρο, παω να σταματησω και περναει μια τυπισα με τα σκουπιδια στο χερι και ενω εχει διπλα διπλα πρασινο καδο (κλειστο) και μπλε (ανοιχτο) διαλεγει με μια φυσικοτητα τον μπλε!!! Μια ματαιότητα του κόπου που κανω την ενιωσα να πω την αληθεια

μιας και εχω αλλα, για πειτε τι παιζει
εχει νοημα η τζαμπα κόπος;
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#827666 Υπάρχουν κάποια σημεία με κάδους ανακύκλωσης χάρτου κοκ, μα δε γνωρίζω μέρη κοντά στις περιοχές που αναφέρεις.

Οι μπλε κάδοι ενδέχεται να είναι suspect δυστυχώς. Έχει περάσει σχετικό απορριματοφόρο μπλε κάδων δίπλα μου και η εσάνς ήταν τάλε κουάλε με κανονικό.

:(

Edit, side rant περί μη κλεισίματος κάδων. Ενώ οι κάδοι γύρω μου και στο Ολ. Χωριό και στο Μαρούσι είναι καινούριοι πλαστικοί με πολύ καλή λειτουργία φρένου στο κλείσιμο, το φαινόμενο να τους παρατάνε ανοιχτούς είναι συχνό. Για ποιό λόγο, τί κερδίζουν δεν καταλαβαίνω.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#827668 Γιατί απλά είναι ζώα..
Κάθε μέρα κλείνω τα καπάκια στη γειτονιά και τα βρίσκω πάλι ανοιχτά.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
diplomat έγραψε:Υπάρχουν κάποια σημεία με κάδους ανακύκλωσης χάρτου κοκ, μα δε γνωρίζω μέρη κοντά στις περιοχές που αναφέρεις.

Αυτο απαντά άλλη απορία που ειχα, πως ειναι δυνατόν να ειναι ενας καδος για ολες τις ανακυκλώσιμες υλες
Αρα υπάρχουν και εξειδικευμένοι...; Δεν εχω δει κανενα για χαρτι μόνο οπως ειπες. τι χρωμα ειναι ;
Ειδα ομως εναν που λεει μονο γυαλι - μπλέ και αυτος αλλα σαν καμπάνα.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#827675 Δεν είμαι σίγουρος εάν έχουν συγκεκριμένο χρώμα ή decal. Πχ στο Ολ. Χωριό έχει έναν πρασινοκίτρινο με λεπτή σχισμή, για χαρτικά.

Άλλη μόντα που μπορεί να παίζει είναι στην ακόλουθη λογική:

Εικόνα

Θα χρειαστεί ψάξιμο να βρεις κάτι κοντά σου.

ΕΔΔΙΕΤ, υπάρχουν οι κίτρινοι κάδοι βλέπω:

Εικόνα