Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:
QsisVTS έγραψε:ειδικά όταν κάνω επί 0.845 το μικτό μισθό για να βρω το καθαρό τρελαίνονται
επίσης δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το κουμπί % στο κομπιουτεράκι που είναι must για τους λογιστές :tomato:

Γιατί υπάρχει άλλος τρόπος να κάνεις αυτή τη δουλειά? :hmmm: Δηλαδή εγώ που κάνω διαρκώς φορολόγηση/αποφορολόγηση πως αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω εκτός από *1,23 ή /1,23?

στην αποφορολόγηση χρησιμοποιούν το /1.23 γιατί δε μπορούν με αυτή τη |λογοκρισία| το % να κάνουν άμεσα δουλειά, το έχουν μάθει παπαγαλία :lol:

αλλά στο άλλο κάνουν αυτό που λέει ο red

στο πώς (δε μπορούν) να στήσουν παραστατικό με παρακράτηση μερικοί έχω γελάσει αρκτετά
τους λέει ο πελάτης θέλω να μου μένουν τόσα στο χέρι, πόσα να κόψω και αρχίζουν και κάνουν δοκιμές τα γίδια, ενώ είναι εξίσωση σχολείου με έναν άγνωστο :dizzy:

για αυτό έχω πει ότι αν κάνω ποτέ δική μου μπίζνα μόνο μαθηματικούς θα παίρνω που τα κάνουν όλα και στροφάρουν , τα διαδικαστικά θέματα τα μαθαίνουν εμπειρικά όλοι, κλάιν
Άβαταρ μέλους
By xenos
#223542 Ξαπλώνω στην πολυθρόνα και ξεκινάω... :innocent: (Δεν τα πολύ-λέω γιατί γινόμαστε και λίγο γραφικοί :lol: ).
1η χρονιά => ΤΕΙ ηλεκτρονικής => klein!
2η χρονιά (κρατώντας μόνο έκθεση με άθλιο βαθμό :s_wacko μόνο κ μόνο για να μην ξανα γράφω (ειλικρινά τι σκεφτόμουν δεν ξέρω...). Στόχος κάπου στο μαθηματικό. Διάβασμα νορμάλ, προσπάθεια, ανέλπιστα καλοί βαθμοί (για εμένα προφανώς) και μπαίνω σε πολυτεχνική σχολή σε αντικείμενο τι άλλο; μηχ. η/υ. :lol: Να πιάσουν τόπο και οι νύχτες που περιμέναμε να πάει 22.59 να πατήσουμε το κουμπί της δωρεάν xtreme. :lol:
Τελειώνω, πολύ θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά τα οικογενειακά της οικογένειας με κάνουν να νιώθω άσχημα που ξοδεύω τα χρήματα τους σε άλλη πόλη (όχι αραλίκι, αλλά τι να το κάνεις;) κ επιστρέφω και ψάχνω για δουλειά. 1η, 2η, 3η πλέον. Είμαι σε μια εταιρία IT όπως λένε, δλδ τα κάνω όλα και συμφέρω. Ευχαριστημένος; Σχετικά πάντα. Ποτέ δεν είμαι για να πω την αλήθεια, είμαι γκρινιάρης από τη φύση μου.
Αν δεν είχα ανάγκη να δουλεύω, θα έκανα το χόμπι μου ίσως επάγγελμα (πάμε στο άλλο τόπικ), όχι για τα χρήματα, αλλά για να έχω καλύτερη δικαιολογία. Αυτό όχι γιατί είμαι τεμπέλης, θεωρώ ότι δουλεύω περισσότερο απ όσο πρέπει και απ όσο εκτιμούν μέσα στη δουλειά μου την ίδια. Μάλλον γιατί οι εποχές είναι περίεργες κ όπως είπα δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος. Επίσης πολλές φορές βλέπω ότι όταν κάνω μια ολοκληρωμένη δική μου δουλειά (που μπορεί να περιλαμβάνει ένα απλό script πχ), με γεμίζει περισσότερο. Αν θα γύριζα τον χρόνο πίσω, με το τωρινό μυαλό, θα προσπαθούσα μάλλον να κάνω επόμενα βήματα στο πανεπιστήμιο, βρίσκοντας παράλληλα μια δουλειά του ποδαριού. Ποτέ δεν είναι αργά; Μάλλον είναι. :oops:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#223665 Να γυρίσεις το χρόνο πίσω και να φτιάξεις crack της xtreme :protest: Όλοι είχαμε κάνει από ένα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#223709 μετά τα εκπληκτικά κειμενα - καταθεση ψυχής νιωθω πολυ λιγος να γραψω παραπανω απο 2 προτασεις.
Γι αυτο για την τρεχουσα... δουλεια μου θα μιλησω με φωτο.....

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Οσοι καταλαβουν τα 3 προσωπα.... ( οχι τον χαζο με τα γυαλια :svivhaha: )

Εικόνα

Εικόνα

Τον υπολοιπο χρονο με "τα παντα ολα" επι του θεματος.........
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#223783 Για χρόνια προσπαθούσα να περάσω στα παιδιά μου ότι είναι κακό να δίνουν οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες στο ίντερνετ. Καιρός όμως να παραβώ λίγο τους κανόνες!
Με συγκίνησε η ειλικρίνεια όλων που γράψατε και με εντυπωσίασε πόσο διαφορετικές κι ενδιαφέρουσες εμπειρίες μεταφέρει ο καθένας και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί με "τραβάει" το petrolheads.gr στον ελεύθερο χρόνο μου. Δεν μπορώ να βρω αλλού ένα τέτοιο σύνολο ενδιαφερόντων ανθρώπων.
Και καλό είναι να γράψουμε κάτι προσωπικό, αν μας διαβάζουν και νεώτεροι, να βλέπουν σκέψεις κι εμπειρίες που μπορεί να τους βοηθήσουν.

Με τα μαθήματα είχα πάντα μια άνεση, χωρίς να πολυκαταλαβαίνω πόσο τα κατάφερνα και τι σημασία μπορεί να είχε, δεν βοήθαγε και το περιβάλλον που δεν είχε καλά-καλά ούτε απολυτήριο δημοτικού. Απλώς προχώραγα κάνοντας ότι έβλεπα να κάνουν κι οι άλλοι, κάπως σαν σε αυτόματο πιλότο. Ας είναι καλά το δημόσιο σύστημα παιδείας.

Τελειώνοντας το Λύκειο στο Πρακτικό, μια τυχαία διανομή ενός ωραίου φυλλαδίου στο σχολείο και η γενικότερη σύγχυση, με οδήγησε να δίνω και να περνάω από τους πρώτους στην Ευελπίδων, όπου όμως δεν έκλεισα ούτε μια εβδομάδα. Αν είχα μείνει, σήμερα είτε φυλακή θα ήμουν είτε σε τρελοκομείο. Δεν αντέχω την αυθαιρεσία, τον παραλογισμό και την αδικία (ειδικά στον εαυτό μου), τρελαίνομαι! Με εντυπωσίασε τότε που ο "σκληρός", όπως νόμιζα ως τότε πατέρας, ήρθε κι υπόγραψε να φύγω, λέγοντας μου να κάνω ότι θέλω. Κι ας πανηγύριζε με τους φίλους του 2-3 μήνες πριν την επιτυχία.

Ευτυχώς είχα δώσει τον Αύγουστο και εισαγωγικές στο πανεπιστήμιο. Με οκτώ στην έκθεση και με αποδιοργανωμένη την προετοιμασία μου (είχα παρατήσει τα φροντιστήρια) πέρασα τυχαία Φυσικός που αποδείχθηκε η επιστήμη που μου ταίριαζε απόλυτα!!! Ήταν κι εύκολο να πηγαίνω εξαιρετικά όποτε διάβαζα κάποιο μάθημα. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα κλίσης, αλλά σίγουρα τα Ηλεκτρονικά ήταν το μόνο που διδασκόταν καλά, οπότε πήρα 6 εξάμηνα μαζί με τη διπλωματική.
Μετά το πτυχίο ήθελα να συνεχίσω κάτι ανάλογο, αλλά πάνω απ' όλα δεν ήθελα με τίποτα να βρεθώ ξανά σε στρατιωτικό περιβάλλον και η θητεία καραδοκούσε. Ξένες γλώσσες δεν ήξερα καλά για υποτροφία εξωτερικού, δεν ήμουν κι οργανωμένος να το προετοιμάσω. Παραλίγο να βρεθώ στο Ενδεικτικό Ραδιοηλεκτρολογίας, αλλά βρέθηκα τυχαία σε ένα διαγωνισμό υποτροφιών για διδακτορικό. Κι απο εκεί παραλίγο να είχα φύγει μετά από μερικές μέρες που δεν έβρισκα σπίτι, αλλά 3 ώρες πριν το δρομολόγιο αναχώρησης βρήκα κι έμεινα!
Κάπως έτσι βρέθηκα να εργάζομαι έως σήμερα στην έρευνα και διδασκαλία σε θέματα ηλεκτρονικών τεχνολογιών, να έχω δουλέψει σε άλλες δύο χώρες και να έχω επισκεφθεί πολλές περισσότερες. Πιο σημαντική συνεισφορά μου θεωρώ μερικά εκατομμύρια ευρώ παραπάνω που ήρθαν στη χώρα από Ευρωπαϊκά προγράμματα και σε ότι βαθμό κατάφερα να βοηθήσω νεότερους ανθρώπους και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με σεβασμό για τους άλλους και να σκέφτονται τεκμηριωμένα κι ελεύθερα.

Μετά από όλα αυτά είμαι απογοητευμένος γιατί αισθάνομαι τόσο αδύναμος απέναντι σε όλα αυτά που βλέπω να γίνονται γύρω μου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Adriver έγραψε:
Μετά από όλα αυτά είμαι απογοητευμένος γιατί αισθάνομαι τόσο αδύναμος απέναντι σε όλα αυτά που βλέπω να γίνονται γύρω μου.

Δεν είσαι ο μόνος... :(
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#223845 η ελλάδα αποτελείται κυρίως από καθίκια, κακιασμένους ανθρώπους στη καλύτερη, και κότες... πολλές κότες

οπότε καλά κάνετε και νιώθετε απογοητευμένοι και αδύναμοι

αν κάναμε όλοι έστω μικρά πραγματάκια θα ήμασταν πολύ καλύτερα, αλλά ο καθένας κοιτάει το μικροκοσμό του
Άβαταρ μέλους
By GTS
QsisVTS έγραψε:η ελλάδα αποτελείται κυρίως από καθίκια, κακιασμένους ανθρώπους στη καλύτερη, και κότες... πολλές κότες

οπότε καλά κάνετε και νιώθετε απογοητευμένοι και αδύναμοι

αν κάναμε όλοι έστω μικρά πραγματάκια θα ήμασταν πολύ καλύτερα, αλλά ο καθένας κοιτάει το μικροκοσμό του

Πολύ αρνητικη ενεργεια σημερα :(
Άβαταρ μέλους
By criuser
#223856 Κότες , γιατί οι πρώτοι νεκροί είναι αυτοί που δεν δικαιώνονται ποτέ .

Και γιατί το σύστημα είναι πολυπληθές , πανίσχυρο και αδίστακτο για να συντρίψει όποιον αντιδρά . Μόνο κάποιοι που έχουν φανατισμό υπέρμετρο ή ιδεοληψία μπορούν εύκολα να αντιδράσουν μη υπολογίζοντας συνέπειες .

Είμαστε οφ τόπικ όμως .
Άβαταρ μέλους
By otso
#223953 Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ Φεβ 22, 2016 11:03 pm
μετά τα εκπληκτικά κειμενα - καταθεση ψυχής νιωθω πολυ λιγος να γραψω παραπανω απο 2 προτασεις.

πουλας μεταχ αεροπλανακια;
Άβαταρ μέλους
By fokion
otso έγραψε:Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ Φεβ 22, 2016 11:03 pm
μετά τα εκπληκτικά κειμενα - καταθεση ψυχής νιωθω πολυ λιγος να γραψω παραπανω απο 2 προτασεις.

πουλας μεταχ αεροπλανακια;

:) :) :) :) :) :) :) :) :)

ειπα να μην "διαφημησω" κι αφησα απλώς το λογοτυπο σε καποιες φωτο...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
GTS έγραψε:Πολύ αρνητικη ενεργεια σημερα :(

:innocent:

otso έγραψε:πουλας μεταχ αεροπλανακια;

Ρε θεούλη :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Asimov έγραψε:[...] Έχω δουλέψει και σε κοντινά αντικείμενα, μάλιστα κάποτε (που ψαχνόμουν ακόμα και ήθελα να βγάλω λεφτά) ένας φίλος μου πρότεινε να κάνω στροφή 180 μοιρών και να δουλέψω SAP :dizzy: . Πέρασα λοιπόν ένα crash course SD, MM, WM και βρέθηκα να κάνω... consulting, σε μια εταιρεία που τότε ξεκινούσε εκείνος και τώρα είναι πλέον καταξιωμένη. Τεσπά εκεί πέρασα δύο ωραία και δημιουργικά χρόνια[...]

Ποια εποχή αναφέρεσαι; Μέχρι το 2008-9 "έπαιζε" πολύ χρήμα στο SAP, ακόμα και για μισθωτούς (πόσο μάλλον για freelancers). Θυμάμαι κατάσταση προσωπικού στο λογιστήριο με κάτι €3500-4000 μισθούς για senior συμβούλους, δε θέλω να ξέρω για αυτούς που έκαναν και τον project manager :dizzy:

Αλλά κι αργότερα όποιος δεν έχει πρόβλημα να ζήσει εξωτερικό, δουλειές καλοπληρωμένες υπάρχουν!

Κι επειδή στην αρχική μου απόπειρα ήμουν λακωνικός, θα προσπαθήσω να πω 2-3 λόγια περισσότερα για τη δική μου "ιστορία". Σχολείο ήμουν πολύ καλός μαθητής (γύρω στο 19) χωρίς να το παρακάνω στο διάβασμα. Είχα προτίμηση στα μαθήματα των θετικών επιστημών και τα αρχαία (καλύτερος στο τμήμα μέχρι πριν αρχίσουν οι 3δεσμίτες φροντιστήρια για τις πανελλήνιες) και πιο πολύ με δυσκόλευαν τα μαθήματα που ήθελαν παπαγαλία (βλ. ιστορία). Αρχές δευτέρας λυκείου σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμαθητών μου που άρχισαν (αν δεν είχαν ήδη αρχίσει) φροντιστήριο για τις πανελλήνιες αποφάσισα να συνεχίσω με τα αγγλικά για να δώσω στο τέλος της χρονιάς για το proficiency. Κανά μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνειδητοποιώ ότι όλοι οι συμμαθητές μου παρακολουθούν φροντιστήριο για τα δέσμης μαθήματα του σχολείου κι αρχίζω να νοιώθω "μειονεκτικά" (ως προς το ανταγωνιστικό κομμάτι των πανελληνίων). Διακόπτω, λοιπόν, τα αγγλικά με σκοπό να ξεκινήσω φροντιστήριο κι εγώ. Τι δέσμη, όμως; Ιδού το ερώτημα. Ιδιαίτερη προτίμηση δεν είχα, οπότε επικρατεί η εικόνα που είχαν βοηθήσει και οι γονείς μου να σχηματιστεί... να γίνω γιατρός: κύρος, χρήματα, κτλ... Όλη τη 2α λυκείου, λοιπόν, παρακολουθώ στο φροντιστήριο μεταξύ των άλλων βιολογία & ανθρωπολογία. Στην πορεία, όμως, καταλαβαίνω ότι η ανθρωπολογία δε με θέλει (ή δεν τη θέλω, όπως το πάρει κάποιος). Έτσι το καλοκαίρι 2ας προς 3η λυκείου μεταπηδώ στην 1η δέσμη στο φροντιστήριο. Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος, η ώρα του μηχανογραφικού πλησιάζει κι ο serf δεν έχει κάποια προτίμηση. Οπότε συμπληρώνονται με τη σειρά ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, πληροφορικές και ζωϊκή παραγωγή (για εξασφάλιση ότι κάπου θα μπούμε). Έρχεται η ώρα των εξετάσεων και με ένα 14 έκθεση (σταθερά σε όσες εκθέσεις έγραψα σε σχολείο/ φροντιστήριο), 14 και κάτι ψιλά μαθηματικά, 19,375 φυσική και 11 χημεία (έκανα ένα παιδαριώδες λάθος που κατάλαβα μόλις πάτησα το πόδι μου εκτός αίθουσας) όλα δείχνουν την ημέρα που βγαίνουν οι βάσεις ότι περνάω πολιτικός μηχανικός... και τσουπ τελευταία στιγμή προκύπτει πληροφορική...

Ακολουθούν τέσσερα χρόνια ξέγνοιαστης φοιτητικής ζωής εκτός Αθηνών με το πτυχίο να βγαίνει στην ώρα του και άλλα δύο+ χρόνια αντίστοιχης ζωής μέχρι την απόκτηση μεταπτυχιακού από το ίδιο τμήμα. Και ύστερα έρχεται η ώρα να βρούμε δουλειά... συγγενής που είχε άποψη από τα της πληροφορικής μου προτείνει (και με βοηθά) να εμπλακώ με το SAP. Έτσι δύο μήνες μετά την ορκομωσία του μεταπτυχιακού ξεκινάω δουλειά (στην Αθήνα)... Τα πρώτα βήματα γίνονται ως προγραμματιστής αλλά σιγά-σιγά απλώνω τα πλοκάμια μου και σε άλλες πτυχές του SAP, το οποίο δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά αντικείμενα. Το 2007 κάνω ένα διάλειμμα για τη θητεία μου και 12 μήνες μετά επιστρέφω στην εταιρεία όπου βρίσκομαι μέχρι και σήμερα... Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα τους μισθούς που μνημόνευσα στην αρχή του κειμένου μιας και ξεκινώντας με τον βασικό και διακόπτοντας για τη θητεία "έμεινα" πίσω και με πρόλαβε η κρίση. Έκτοτε στην εταιρεία οι μισθοί εξισορροπήθηκαν επειδή μειώθηκαν αυτοί των παλιότερων. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω παράπονο. Πλέον στην εταιρεία ασχολούμαι με διάφορα κομμάτια του SAP (χωρίς να έχω αφήσει τον προγραμματισμό) και ταυτόχρονα είμαι υπεύθυνος για την κατάρτιση του βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου πλάνου, ποιος σύμβουλος θα εργαστεί για ποιον πελάτη και πότε, κατά πόσο μπορούμε να αναλάβουμε μία δουλειά από πλευράς διαθεσιμότητας, κτλ. Το καλό με το SAP είναι ότι έχει πολλά πράγματα να ασχοληθεί κάποιος, συνεχώς ανανεώνεται κι επεκτείνεται δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον το θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα και να μη βαριέται.

Αυτά τα ολίγα... ααα... και κάπου στο 2009 αποφάσισα να κάνω ένα MBA για να διευρύνω (και καλά) τους ορίζοντές μου... δεν ξέρω κατά πόσο οφείλω εκεί κάτι πέρα από το ότι κατάλαβα κάποιες βασικές αρχές λογιστικής χρήσιμες για τη δουλειά μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#224112 Πρεπει να στησεις εικονισμα στο συγγενη σου... :rtfm:

Τω καιρω εκεινω (~1997-98) μια "γνωριμια" μου ειπε οτι το hot trend στο US of A ηταν το να μαθεις SAP και οποιος ηξερε τσιμπαγε καλο μισθο...
"Μωρ' τ' ειν' τούτο" σκεφτηκα, "τι να κανει"? Τσεκαρα λοιπον στο internet... και δεν καταλαβα τιποτα. :lol:
Σαν τη φατσα του Τραμπάκουλα που μιλαει με τον καθοδηγητη ενα πραγμα. :svivhaha: