Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#542355 Τι να σου πω... Να μας πει ο monster, μπορει να εχει να κανει με την ποσοτητα οπλισμου στο τσιμεντο :lol:

Κι εμεις μια εποχη ειμασταν με 3 λαπτοπ, 3 κινητα, μπορει να εκλεβε και κανας γειτονας, κι ολα αυτα στο μοντεμ της πλακας.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#542359 Και εγω θεμα εχω ρε γμτ. Απο τοτε που με γυρισανε σε voip και μου φορτωσανε απο τον ΟΤΕ το μουλαρι το ΖΤΕ Speedport Entry 2i, τρομαζω να πιασω wifi απο τη μια ακρη του σπιτιου που βρισκεται το router στην αλλη ακρη του σπιτιου ή κατω στην αυλη. Με το παλιο router δεν ειχα κανενα θεμα...
Άβαταρ μέλους
By elteo
George_Prix έγραψε:Και εγω θεμα εχω ρε γμτ. Απο τοτε που με γυρισανε σε voip και μου φορτωσανε απο τον ΟΤΕ το μουλαρι το ΖΤΕ Speedport Entry 2i, τρομαζω να πιασω wifi απο τη μια ακρη του σπιτιου που βρισκεται το router στην αλλη ακρη του σπιτιου ή κατω στην αυλη. Με το παλιο router δεν ειχα κανενα θεμα...

αυτό έχουμε όλοι :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
elteo έγραψε:
George_Prix έγραψε:Και εγω θεμα εχω ρε γμτ. Απο τοτε που με γυρισανε σε voip και μου φορτωσανε απο τον ΟΤΕ το μουλαρι το ΖΤΕ Speedport Entry 2i, τρομαζω να πιασω wifi απο τη μια ακρη του σπιτιου που βρισκεται το router στην αλλη ακρη του σπιτιου ή κατω στην αυλη. Με το παλιο router δεν ειχα κανενα θεμα...

lol τουλαχιστον αισθανομαι λιγο καλυτερα τωρα :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
elteo έγραψε:

εγω με αυτο. :lol: καμπανιολο το σημα :rtfm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:
elteo έγραψε:

εγω με αυτο. :lol: καμπανιολο το σημα :rtfm:

Εικόνα

Θα ερθει και εσενα η σειρα σου για VOIP (σιγα σιγα ΟΛΟΙ θα περασουν σε VOIP) και θα δεις τη γλυκα του Speedport :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Scotch έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Μπορεις να πας σε Access Point με PoE με 40€ ή 70€
Το συνδεεις με ενα καλώδιο στο ρουτερ σου
Δίνεις ίδια SSID και password, κρύβεις οσο πιο κομψά μπορείς το καλώδιο, δεν ξανασχολείσαι μεχρι να πέσουν οι τιμές των mesh-routers στα επίπεδα καλών PLC

Δηλαδή το access point θα βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο/ράφι με το modem αλλά παρ' όλα αυτά η tv θα έχει internet; Ενισχύει το σήμα δηλαδή; :oops:

Οχι

Το σκεπτικο ειναι να συνδεσεις το Access Point με το ρουτερ με ενα μακρυ καλωδιο και να το τοποθετησεις καπου που να καλυπτει καλυτερα την τηλεοραση

Αν δεν σου αρεσει να χεις ενα καλωδιο να ερχεται απο το ενα δωματιο στο αλλο, παιρνεις ενα κιτ με 2 PLC
Το ενα το συνδεεις στο ρουτερ και το βαζεις στη μια πριζα και το αλλο πισω απο την τηλεοραση, την οποια ομοιως συνδεεις με καλωδιο

Το κιτ DeVolo που εβαλες, θα σε καλυψει 99%
Άβαταρ μέλους
By otso
#542386 Παιδια ποια μητρικη με το chipset AMD B450 να παρω ;
εχω μια προτιμηση για gigabyte και μετα msi αλλά απο reviews σε ξενα site βλεπω πολλους να προτεινουν asrock
που σε μενα φαινονται φτηνιαρικες και για πεταμα (τα εχουν φτησει 2 που ειχα στο παρελθον)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#542411 @ Wagner: Να χτυπήσω τα devolo; Απ' ό,τι κατάλαβα δεν είναι τυχαία μάρκα. Η λύση access point πεθαίνει γιατί δεν παίζει η λύση καλώδιο σε άλλο δωμάτιο.

Άλλη περίπτωση, για άλλο χώρο:
Το router βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του σπιτιού και δίνει ενσύρματα σε 4 πρίζες/δωμάτια. Όμως, στο δωμάτιο που έχω το pc έχω και το Synology που δεσμεύει την πρίζα. Ποια οικονομική λύση προτείνεις για να έχω και τα δύο με καλώδιο; (τώρα αναγκαστικά έχω το pc με wi-fi)

@Chris: Thnx για τις πληροφορίες ;-)

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#542412 Scotch, δες τη φωτο του ντιμικ, εχει εξοδο για καλωδιο ρευματος ΚΑΙ 2 ethernet, βαζεις πανω του το πολυπριζο το pc και το synology

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#542414 Έχεις δίκιο Chris. Δυστυχώς το πρόβλημα με αυτή τη λύση βρίσκεται στο σημείο που είναι το router (=πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος να βάλει πρίζα), οπότε θα προτιμούσα να την αποφύγω αν υπάρχει εναλλακτική.

< >
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Scotch έγραψε:@ Wagner: Να χτυπήσω τα devolo; Απ' ό,τι κατάλαβα δεν είναι τυχαία μάρκα. Η λύση access point πεθαίνει γιατί δεν παίζει η λύση καλώδιο σε άλλο δωμάτιο.

Άλλη περίπτωση, για άλλο χώρο:
Το router βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του σπιτιού και δίνει ενσύρματα σε 4 πρίζες/δωμάτια. Όμως, στο δωμάτιο που έχω το pc έχω και το Synology που δεσμεύει την πρίζα. Ποια οικονομική λύση προτείνεις για να έχω και τα δύο με καλώδιο; (τώρα αναγκαστικά έχω το pc με wi-fi)

@Chris: Thnx για τις πληροφορίες ;-)

< >

Αν μιλας για την προσφορα στο Πλαισιο, ναι χτυπα τα!

Σο αλλο τωρα

Αν καταλαβα καλα, θελεις ενα απλο Unmanaged gigabit switch.
Εγω εχω ενα LinkSys LGS108 δυο χρονια τωρα
Το συνδεσα και ξεχασα οτι υπαρχει.
Δεν χρειαζεται να κανεις κατι αλλο περα απο το να συνδεσεις, καταλαβαινει απο μονο του τι πρεπει να κανει

Εχεις δυο λυσεις

α - Εαν το ρουτερ σου εχει gigabit θηρες πισω
Συνδεεις το switch στη πριζα με ενα ethernet καλωδιο και μετα
Συνδεεις με δυο ethernet καλωδια το synology και το PC στο switch

β - Εαν το ρουτερ ειναι καποιο απο αυτα που δινουν οι παροχοι και δεν ειναι gigabit αλλα 10/100
Συνδεσεις το ρουτερ με ενα ethernet καλωδιο στο switch
Στη συνεχεια συνδεσεις στο switch τα 4 ethernet καλωδια που βγαινουν στα αλλα δωματια
Μεταφερεις και το Synology στον ιδιο χωρο και το συνδεεις και αυτο με το switch
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#542575 Ωραία. Χτύπησα την προσφορά από το ΠΛΑΙΣΙΟ. :s_thumbsup

Στο άλλο θέμα τώρα, το πρόβλημα είναι ότι το router βρίσκεται σε διάδρομο, "καρφωμένο" στον τοίχο (άρα δεν υπάρχει τρόπος να στηριχτεί κι άλλη συσκευή κοντά του), και επίσης παίρνει ρεύμα μέσα από τον τοίχο (δεν υπάρχει πρίζα...). Έτσι, επειδή το router δεν έχει gigabit θύρες, θεωρητικά θα έπρεπε να πάμε στη λύση (β). Όμως, λόγω του ανωτέρω προβλήματος, πολύ φοβάμαι πως μόνο η λύση (α) είναι εφαρμόσιμη.
Πέραν της ενδεχόμενης απώλειας σε ταχύτητα (απ' ό,τι καταλαβαίνω, με τη λύση (β) θα είχα gigabit ταχύτητα σε όλο το σπίτι), έχω άλλο πρόβλημα να εφαρμόσω τη λύση (α) με το 10/100 router; Μέχρι στιγμής πάντως δουλεύει ικανοποιητικά το synology (όχι ότι έχω ασχοληθεί και ιδιαίτερα μαζί του, ακόμη, πέραν του cloud backup :oops: ). Τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει να αργεί σε κάτι.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#542576 Παλικάρια

Οσοι έχετε VDSL 50άρι από την COSMOTE και έχετε ξεμείνει ακόμα με το μπρίκι (Speedport Entry 2i) μπορείτε να επικαλεστείτε οτι το Wifi του είναι για τον μπέο και να ζητήσετε το (πολύ καλύτερο) SpeedPort Plus. Θα έχετε σταθερότερη γραμμή, dual band Wifi (με 5GHz ac) και gigabit ports..