- 09 Ιουν 2023, 09:08
Χρήστος Λάππας έγραψε:Φόρους δεν αποδίδει η Fraport στην εθνική οικονομία;
Δηλαδή είχαμε ένα asset, το οποίο τώρα το πουλήσαμε (αφού τους δώσαμε τα λεφτά να το αγοράσουν και εγγυηθήκαμε σε περίπτωση που βαρέσουν κανόνι, ηθελημένα ή αλλιώς), ο αγοραστής 10πλασίασε τα κόστη για όσους δραστηριοποιούντε εκεί (το ξέρω, εκεί δούλευα, τα είδα από πρώτο χέρι, το πρώτο δευτερόλεπτο έγινε ο 10πλασιασμός) και μετά μιλάμε για φόρους που αποδίδει στο κράτος;;
Α, και για τους οπαδούς της αποδοτικότητας αυτό, οι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς πρέπει να είναι εκεί βάσει ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας. Απλά προστέθηκαν πολλές δεκάδες της Fraport.

Εκεί για παράδειγμα που σε ένα γραφείο ήταν 2 άτομα της ΥΠΑ και μία συγκεκριμένη δουλειά τελείωνε σε 15 μέρες, με την έλευση του αποδοτικού ιδιώτη, τα 2 άτομα αντικαταστάθηκαν με 3 (

) και ο μίνιμουμ χρόνος έγινε 40 μέρες.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ο τουρισμός μας (και κατά επέκταση τα ταμεία του κράτους) δεν ωφελείται από τον εκσυχρονισμό των αεροδρομίων;
Οφελείται; Δεν ξέρω. Εσύ για να πας κάπου αποφασίζεις βάσει του αν το αεροδρόμιο έχει εντυπωσιακή τουαλέτα;

. Πιο μεγάλο ρόλο δεν παίζει το κόστος του εισητηρίου (που αυξήθηκε, με την εκτόξευση του κόστους που επέβαλλε η Φραπόρτ);;; ΟΚ, προφανώς και υπάρχει κάποιο όφελος, αλλά προσωπικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως είναι μεγαλύτερο του κόστους.
Ένα ακόμα παράδειγμα είναι πχ κάποιες οικοδομικές εργασίες που επέβαλε η Φραπόρτ σε εταιρεία εντός του αεροδρομίου (δεν υπήρχε ανάγκη να γίνουν, ήταν στο ταβάνι εσωτερικού χώρου που η Φραπόρτ ισχυρίζονταν ότι έσταζε νερό, ενώ αυτοί που δούλευαν κάθε μέρα εκεί δεν είχαν δει ποτέ κάτι τέτοιο

). Για να γίνουν αυτές οι εργασίες έπρεπε να μπει εργολάβος εντός του ελεγχόμενου χώρου, που για να γίνει αυτό, έπρεπε να πιστοποιηθεί η εταιρεία και το προσωπικό από τη Φραπόρτ. Και όλως τυχαίως, η ΜΟΝΗ εταιρεία που είχε πιστοποιήσει η Φραπόρτ ήταν του Κοπελούζου...

Το κόστος είναι άλλη κουβέντα...
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πέρσι πήγα στην Κέρκυρα μετά από πολλά χρόνια και εντυπωσιάστηκα από τις αλλαγές στο αεροδρόμιο.
Κι εγώ όταν πάω στης Θεσσαλονίκης θα εντυπωσιαστώ. Όμως εδώ δεν μιλάμε γι' αυτό.
Ουσιαστικά αυτό που έγινε είναι η αύξηση του κόστους σε όλα τα επίπεδα. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος επίσης πως οι βελτιώσεις έγιναν με το βέλτιστο κόστος (καθώς, μάντεψε ποια κατασκευαστική τις έκανε

), ούτε πως το δημόσιο δεν μπορούσε να τις κάνει (αν ήθελε και αν δεν ήταν πολιτική της πολιτικής ηγεσίας να υποβαθμίζει συνεχώς οτιδήποτε δημόσιο). Και νομίζω πως είναι λίγο αφελές να λέμε πως η Φραπόρτ έφερε περισσότερους τουρίστες στα νησιά

Δεν λέω πως δεν είναι ένας παράγοντας, αλλά προφανώς και δεν είναι καν ο πιο σημαντικός...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>