Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Νίκος Παππάς έγραψε:[
Θυμασαι πολλες μειωσεις ΦΠΑ γιατι εγω μονο αυξησεις θυμαμαι. Οποτε αυτο που λες δεν εγινε ποτε λογικα

Στα ΣΜ η τιμη στο ραφι αναγραφει πολλα αν μπορεις να τα διαβασεις. Λεει τιμη χωρις ΦΠΑ, ανα κιλο, ανα μεριδα, κλπ

Το θεμα ομως ειναι οτι εκτος απο την χαζομαρα σου Σκερτσου που ειναι λαθος σε συλλογισμο, γιατι αυτος που παιρνει 800 και χαλαει 500 στο ΣΜ θα ωφεληθει οποιοδηποτε ποσο εξοικονομισει και θα δει διαφορα στην τσεπη του, ενω αυτος που χαλαει 1.500 χεστηκε για το ποσο που εξοικονομει, ειναι λαθος και στα μαθηματικα. Στα 1.500 δεν γλυτωνεις 105€ αλλα 84,3€
Χαζομαρες² δηλαδη

Γίνανε μειώσεις στο ΦΠΑ αρκετών ειδών που είχε ανεβεί τα προηγούμενα χρόνια.
Το ότι δεν το καταλάβαμε ….
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Anonymous Founder έγραψε:
vagmag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ λέω να φωνάξουμε οικονομικές σχολές και καθηγητές οικονομικών να μας πουν δυο λόγια για τους φόρους, γιατί αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αν είναι τόσο καλή φάση οι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ, γιατί δεν τους πάμε όλους στο 50% και να τελειώνουμε με το θέμα φορολογία; Να καταργήσουμε εντελώς τους άμεσους φόρους, ούτε στα κέρδη, ούτε στα μερίσματα, ούτε πουθενά, μόνον έμμεσους και ΦΠΑ παιδιά, για να πληρώνουν πολλά οι πλούσιοι όπως λέει ο κος Σκέρτσος.
:s_shout
Μην το κουράσουμε άλλο δηλαδή, αφού είναι σαφές τι συμφέρει, έτσι δεν είναι; :s_roses

Η δική μου πρόταση είναι τύπου Ουγγαρίας: όχι όμως flat rate στους άμεσους, αλλά 0 (μηδέν). Και εννοείται επίσης 0 (μηδέν) στα ακίνητα, όσοι δεν έχουν ακίνητο να πάνε να κοιμηθούν κάτω από καμιά γέφυρα, δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Βάζουμε ένα 50% στον ΦΠΑ και είμαστε γαμάτοι, έτσι δεν θα μπορούν και οι έμποροι να κάνουν αυξήσεις, θα τους έχουμε προλάβει εμείς, αμ πως!
:s_sarcastic

ΥΓ: Ελπίζω να τελειώσει αυτή η φάση, να γίνουν οι εκλογές, να βγει η ΝΔ, γιατί τόση βλακεία δεν αντέχεται άλλο. Να πάρουν οι ιδιοκτήτες της την χώρα στα στιβαρά τους χέρια να τελειώνουμε. Αρκετά.
:s_music

Κομματάκι ειρωνικό ποστ

Λυπάμαι, αλλά ο Σκέρτσος το ξεκίνησε, όχι εγώ. Δεν γίνεται ν'απαντήσεις διαφορετικά σε κάτι τόσο εξωφρενικό, καταλαβαίνω τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες για κάθε κόμμα, αλλά εδώ καταρρίπτονται όλες οι οικονομικές θεωρίες, μαζί με την κοινή λογική, άρα τι κουβέντα να γίνει;
:vava:

Δεν κατάλαβα ότι αναφερόσουν στο Σκέρτσο , τον οποίο ούτε παρακολουθώ , ούτε γνωρίζω τι έχει κάνει μέχρι σήμερα , ούτε μάλλον με ενδιαφέρει.

Παρατηρώ ότι όντως υπάρχουν συμπάθειες κ αντιπάθειες ανάλογα με το κόμμα , αν κ εγώ είμαι αντιθέτως με αυτό .
Δε θα έπρεπε να είμαστε ούτε κάποιο χρώμα , ούτε κάποιο κόμμα κλπ , αλλά ανάλογα με την εποχή, τις συνθήκες , τις διαθέσιμες επιλογές κ προτάσεις να αποφασίζουμε .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820607 Η κουβέντα λοιπόν γίνεται για το ποιο είναι το δίκαιο σύστημα φορολόγησης. Δεν είναι μόνον το αν φορολογώ τις επιχειρήσεις ή και πώς το κάνω (στα κέρδη ή στα μερίσματα), αλλά και στο τι κάνω με τα φυσικά πρόσωπα και τι με τον ΦΠΑ.
Εδώ λέμε λοιπόν το εξής απλό: η έμμεση φορολογία αυξήθηκε; Νομίζω πως αυτό είναι αναντίρρητο. Αυτό λοιπόν το συνεχίζουμε, και παράλληλα μειώνουμε την άμεση;
Ή αλλιώς, τι προτείνουμε; Εγώ λοιπόν λέω πως πρέπει να υπάρχουν και φόροι περιουσίας, και φόροι στο εισόδημα και πάντα κλιμακωτοί, ενώ οι έμμεσοι φόροι θα πρέπει να είναι χαμηλά, ώστε να είσαι ανταγωνιστικός σαν οικονομία, αλλά και να μν φορτώνεις υπερβολικά τους πιο αδύναμους.
Συμφωνούμε ή όχι, αυτό είναι που θεωρώ εγώ δίκαιο.

Αν και λοιπόν θεωρητικά εμένα με συμφέρει η σημερινή πολιτική, την θεωρώ λάθος και πιστεύω πως πρέπει ν'αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Anonymous Founder έγραψε:Η κουβέντα λοιπόν γίνεται για το ποιο είναι το δίκαιο σύστημα φορολόγησης. Δεν είναι μόνον το αν φορολογώ τις επιχειρήσεις ή και πώς το κάνω (στα κέρδη ή στα μερίσματα), αλλά και στο τι κάνω με τα φυσικά πρόσωπα και τι με τον ΦΠΑ.
Εδώ λέμε λοιπόν το εξής απλό: η έμμεση φορολογία αυξήθηκε; Νομίζω πως αυτό είναι αναντίρρητο. Αυτό λοιπόν το συνεχίζουμε, και παράλληλα μειώνουμε την άμεση;
Ή αλλιώς, τι προτείνουμε; Εγώ λοιπόν λέω πως πρέπει να υπάρχουν και φόροι περιουσίας, και φόροι στο εισόδημα και πάντα κλιμακωτοί, ενώ οι έμμεσοι φόροι θα πρέπει να είναι χαμηλά, ώστε να είσαι ανταγωνιστικός σαν οικονομία, αλλά και να μν φορτώνεις υπερβολικά τους πιο αδύναμους.
Συμφωνούμε ή όχι, αυτό είναι που θεωρώ εγώ δίκαιο.

Αν και λοιπόν θεωρητικά εμένα με συμφέρει η σημερινή πολιτική, την θεωρώ λάθος και πιστεύω πως πρέπει ν'αλλάξει.

Δε νομίζω ότι διαφωνούμε , απλά το βλέπουμε από διαφορετική αφετηρία.

Οι άμεσοι φόροι ( εταιριών , μερισμάτων , φόρος πολυτελείας , αλληλεγγύης, περιουσίας, ενφια κλπ κλπ ) ανέβηκαν ή προστέθηκαν ενώ δεν υπήρχαν κ οταν αρχισε να πηγαίνει καλύτερα ας πούμε η χώρα , άρχισαν κάποιοι να μειώνονται .
Αντίστοιχα λίγο αργότερα ξεκίνησαν να αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι ( ΦΠΑ ) , κάλυψαν την κωλυσιεργία εφαρμογής των άλλων μέτρων , κ άρχισαν πάλι να μειώνονται όταν άρχισε να πηγαίνει καλύτερα η χώρα. Επέτρεψαν σε χαμηλότερο ΦΠΑ νησιά κ είδη πρώτης ανάγκης , κ ελπίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να κατέβουν γενικότερα κάποιοι συντελεστές των ΦΠΑ .
Εσυ θεωρείς μάλλον ότι δεν έχει γίνει κ έπρεπε ήδη να έχει γίνει , κ εγώ θεωρώ οτο ξεκίνησε να γίνεται κ είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση .
Άβαταρ μέλους
By markvag
#820624 Καλά, δεν συζητάμε καν τι είναι πιο δίκαιο κοινωνικά, στο πρώτο κεφάλαιο της μακροοικονομίας λύνεται αυτή η απορία.

Οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι κοινωνικά, γιατί επιβαρύνουν υπέρμετρα τα χαμηλότερα εισοδήματά τους. + -

Οπότε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κυβέρνηση θέλει να βελτιώσει την κοινωνική δικαιοσύνη του φορολογικού συστήματος, θα έπρεπε να μειώσει τα έσοδά της από έμμεση φορολόγηση και να τα αυξήσει από άμεση. Οτιδήποτε άλλο είναι πολύ απλά ΨΕΜΑΤΑ, προερχόμενα είτε από άγνοια, είτε από δόλο. Το πως θα γίνει αυτό δεν το ξέρω, αλλά δεν είναι και δουλειά μου.

Τώρα, αν προσπαθούμε φέρνοντας ανάποδα την μακροοικονομική (και την απλή λογική) να δικαιολογήσουμε την μ@λ@κία που πέταξε ο Σκέρτσος και μερικοί ακόμα ηλίθιοι στην κυβέρνηση, ΟΚ... (δεν αναφέρομαι στον vagmag).

Από εκεί και πέρα, λύσεις υπάρχουν, τόσο για δικαιότερη φορολόγηση, όσο και για προσέλκυση επενδύσεων. Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό, όταν καταλάβουμε πως μία χώρα όπως πχ το Βέλγιο ή η Σουηδία με ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ φορολογία και κόστη (γη, εργαζόμενοι, κτλ.) έχουν περισσότερες επενδύσεις απ' ότι η Ελλάδα, θα πάμε λίγο μπροστά.

Η φορολόγηση είναι ΕΝΑΣ παράγοντας, όπως ένας ακόμα παράγοντας είναι και το εργατικό κόστος. Δεν είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ παράγοντες, συχνά δεν είναι και οι σημαντικότεροι, όπως σκούζουν οι κυβερνώντες, οι οποίοι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τους πραγματικούς παράγοντες που προσελκύουν επενδύσεις.

Όταν όμως το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου ορίζεται πολύ βολικά από διάφορους ηλίθιους (στυλ Σκέρτσου) και το επίπεδο παιδείας του λαού από άλλους ηλίθιους (στυλ Κεραμέως) και διάφορους μαυροφορεμένους τράγους με φανταστικούς φίλους στον ουρανό, ε... δεν θέλει πολύ να καταλάβεις τους λόγους της κατάντιας.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
vagmag έγραψε:
Θυμασαι πολλες μειωσεις ΦΠΑ γιατι εγω μονο αυξησεις θυμαμαι. Οποτε αυτο που λες δεν εγινε ποτε λογικα

Στα ΣΜ η τιμη στο ραφι αναγραφει πολλα αν μπορεις να τα διαβασεις. Λεει τιμη χωρις ΦΠΑ, ανα κιλο, ανα μεριδα, κλπ

Το θεμα ομως ειναι οτι εκτος απο την χαζομαρα σου Σκερτσου που ειναι λαθος σε συλλογισμο, γιατι αυτος που παιρνει 800 και χαλαει 500 στο ΣΜ θα ωφεληθει οποιοδηποτε ποσο εξοικονομισει και θα δει διαφορα στην τσεπη του, ενω αυτος που χαλαει 1.500 χεστηκε για το ποσο που εξοικονομει, ειναι λαθος και στα μαθηματικα. Στα 1.500 δεν γλυτωνεις 105€ αλλα 84,3€
Χαζομαρες² δηλαδη

Οταν ενα προιον εχει μειωση αλλα αυξανονται αλλα δεκα δεν εχει νοημα αν το καταλαβες ή οχι. Το ισοζυγιο ειναι αρνητικο

Ολα ομως υπο το πρισμα της οικονομικης ισχυος του καθενα μας. Αυτος που φτανει 18 ο μηνας και μενει με τα ψιλα στην τσεπη εχει αλλη αποψη για τις μειωσεις τιμων και αλλο οφελος απο αυτον που οσα αγοραζε πριν 2 χρονια αγοραζει και σημερα και αποταμιευει χρηματα καθε μηνα

Ειναι επιεικως ηλιθιο να λες δεν μειωνω τον ΦΠΑ στα μακαρονια γιατι ο πλουσιος θα φαει παραπανω και θα ωφεληθει. Χεστηκε ο πλουσιος ποσο μειωθηκαν ή αυξηθηκαν τα De Cecco που αγοραζει.
Αυτος που καταναλωνει ομως Marata νοιαζεται.

Εκει ειναι η ουσια. Οι εμμεσοι φοροι πληττουν τους οικονομικα αδυνατους γιατι οσο αυξανονται αυτοι μειωνονται τα πραγματα που μπορει να αγορασεις με δεδομενα χρηματα.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Νίκος Παππάς έγραψε:
vagmag έγραψε:

Χαζομαρες² δηλαδη

Οταν ενα προιον εχει μειωση αλλα αυξανονται αλλα δεκα δεν εχει νοημα αν το καταλαβες ή οχι. Το ισοζυγιο ειναι αρνητικο

Ολα ομως υπο το πρισμα της οικονομικης ισχυος του καθενα μας. Αυτος που φτανει 18 ο μηνας και μενει με τα ψιλα στην τσεπη εχει αλλη αποψη για τις μειωσεις τιμων και αλλο οφελος απο αυτον που οσα αγοραζε πριν 2 χρονια αγοραζει και σημερα και αποταμιευει χρηματα καθε μηνα

Ειναι επιεικως ηλιθιο να λες δεν μειωνω τον ΦΠΑ στα μακαρονια γιατι ο πλουσιος θα φαει παραπανω και θα ωφεληθει. Χεστηκε ο πλουσιος ποσο μειωθηκαν ή αυξηθηκαν τα De Cecco που αγοραζει.

Εκει ειναι η ουσια. Οι εμμεσοι φοροι πληττουν τους οικονομικα αδυνατους γιατι οσο αυξανονται αυτοι μειωνονται τα πραγματα που μπορει να αγορασεις με δεδομενα χρηματα.

Δεν ξέρω ούτε τι είναι ντεκοκο ούτε μαρατα.
Σχολίασα ότι έγιναν μειώσεις ΦΠΑ ( κ ναι πρέπει να γίνουν κ άλλες , δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω ), το ότι δεν έγιναν αντιληπτές φταίει ότι ανέβηκαν οι τιμές γενικότερα ή ότι έβγαλε μεγαλύτερο κέρδος ο Πωλητης . Άρα ναι δυστυχώς δεν έφτασε η μείωση που έπρεπε στον τελικό καταναλωτή κ εξακολούθησε να επιβαρύνεται ο πιο οικονομικά αδύναμος .
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#820644 Ένα κουτί σπίρτα κοστίζει €0,30, αν μειωθεί ο ΦΠΑ κατά 10% θα κοστίζει €0,28...
Αν παίρνετε 2 κουτιά σπίρτα την εβδομάδα, το όφελος από τη μείωση του ΦΠΑ θα είναι €1,04 ετησίως...
ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;
Για €1,04 το χρόνο;
Σα δε ντρέπεστε, φτωχάλες...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
vagmag έγραψε:Δεν ξέρω ούτε τι είναι ντεκοκο

Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
vagmag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
vagmag έγραψε:

Χαζομαρες² δηλαδη

Δεν ξέρω ούτε τι είναι ντεκοκο ούτε μαρατα.
Σχολίασα ότι έγιναν μειώσεις ΦΠΑ ( κ ναι πρέπει να γίνουν κ άλλες , δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω ), το ότι δεν έγιναν αντιληπτές φταίει ότι ανέβηκαν οι τιμές γενικότερα ή ότι έβγαλε μεγαλύτερο κέρδος ο Πωλητης . Άρα ναι δυστυχώς δεν έφτασε η μείωση που έπρεπε στον τελικό καταναλωτή κ εξακολούθησε να επιβαρύνεται ο πιο οικονομικά αδύναμος .
DeCecco είναι γνωστή ιταλική μάρκα μακαρονιών. Αρκετά ακριβότερη από τα Μαράτα.
Εγώ ξαναρωτάω, πού και πότε έγινε η μείωση ΦΠΑ, γιατί απλά δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
vagmag έγραψε:Δεν ξέρω τι είναι μαρατα.

Ιδιωτική ετικέτα ΣΜ στα μακαρόνια.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Red Garland έγραψε:
vagmag έγραψε:Επέτρεψαν σε χαμηλότερο ΦΠΑ νησιά

Πότε έγινε αυτό και δεν το πήραμε χαμπάρι? :hmmm:

με το μεταναστευτικο αν θυμαμαι καλα το ειχαν κατεβασει.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#820654 Για 5 νησιά όλα κι όλα(όσα χτυπήθηκαν από το μεταναστευτικό), αυτό ξέρω και εγώ.
Κατά τα άλλα δεν ξέρω να μειώθηκε για τα υπόλοιπα.