Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#21562 Όλοι δεν πρόκειται να φύγουν.
Αν φύγουν αρκετοί, και μάλιστα καλοί, τότε ναι μπορεί να φτιάξει κάτι.

Γιατί ανάμεσα στα πράγματα που χρειαζόμαστε είναι καλύτερες γέφυρες επικοινωνίας. Όλα αυτά δλδ περί εξωστρέφειας [και ανάλογα keywords] δεν χτίζονται με mail και websites και social media. Θέλει φυσική παρουσία, φυσική επικοινωνία, και κάθε ένας καλός έξω, μπορεί να φέρει σε επαφή ανθρώπους εδώ με ανθρώπους εκεί.

Χίλιες φορές να φύγουν οι καλοί έξω, να εδραιωθούν εκεί και να υπάρχουν references, παρά να κάτσουμε όλοι εδώ και να απολαμβάνουμε το circle jerking μας. :)
Άβαταρ μέλους
By gianik
#21568 Αν δεν επαναπατρισθει το συντομοτερο δυνατον ο rx8drifter προκοπη δεν βλεπει τουτος ο τοπος.. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By NickTG
mjacob έγραψε:Όλοι δεν πρόκειται να φύγουν.
Αν φύγουν αρκετοί, και μάλιστα καλοί, τότε ναι μπορεί να φτιάξει κάτι.

Γιατί ανάμεσα στα πράγματα που χρειαζόμαστε είναι καλύτερες γέφυρες επικοινωνίας. Όλα αυτά δλδ περί εξωστρέφειας [και ανάλογα keywords] δεν χτίζονται με mail και websites και social media. Θέλει φυσική παρουσία, φυσική επικοινωνία, και κάθε ένας καλός έξω, μπορεί να φέρει σε επαφή ανθρώπους εδώ με ανθρώπους εκεί.

Χίλιες φορές να φύγουν οι καλοί έξω, να εδραιωθούν εκεί και να υπάρχουν references, παρά να κάτσουμε όλοι εδώ και να απολαμβάνουμε το circle jerking μας. :)

Έτσι ναι. Συμφωνώ.
Όμως οι καλοί αυτοί τη στιγμή πιο πιθανό μου φαίνεται να φεύγουν και να ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#21599 +1 στον Δημήτρη που τα είπε όπως τα βλέπει και όχι όπως τον συμφέρει (βλέπε κάποιους άλλους :shifty: ).

Για το τελευταίο που συζητιέται, φίλος είναι εξωτερικό για δουλειά (αφού δεν έβρισκε εδώ). Του λέω ΄ψαξε ρε συ μπας κ βρεις τπτ εδώ και μου λέει ότι κάποιοι από τη δουλεία του, βρήκαν δουλειά, επέστρεψαν και σύντομα τους έδιωξαν και έψαχναν να επιστρέψουν πίσω. Οπότε δεν βλέπω να επιστρέφει για αρκετά χρόνια πια.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#21675 Κακώς, πες του να διαβάσει το παρόν θέμα.
Θα γυρίσει τρέχοντας. (πού αλλού θα βρει εκπαιδευτικό με filotimo??)
Άβαταρ μέλους
By elteo
KiloMeater έγραψε:Να σταματήσει? Από μόνη της; Η άλλαξε-διορθώθηκε κάτι στο μεταξύ;

Εγώ προσπαθώ να πείσω φίλους μου να ανοίξουν τα μάτια τους να σηκωθούν να φύγουν, δυστυχώς έχουν αυτή την ακατανόητη ελπίδα ότι "θα φτιάξουν τα πράγματα" ....

ρίψασπις

κατά την αρχαιότητα, στρατιώτης που ρίχνει την ασπίδα του, δηλαδή το βάζει στα πόδια από δειλία
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#21772 Το να αλλάξεις όλη σου τη ζωή σε μια προσπάθεια να κάνεις κάτι καλύτερο είναι δειλία, ενώ το να βλέπεις τη ζωή να περνάει αποχαυνομενος με μια αδικαιολόγητη ελπιδα ότι τα πράγματα θα φτιάξουν, είναι ανδρεία...;

Οκ.
Όπως το βλέπει ο καθένας.
Άβαταρ μέλους
By elteo
KiloMeater έγραψε:
elteo έγραψε:Εφυγες... μεγιά σου με χαρά σου.

Δεν έχει να κάνει με μένα το θέμα

KiloMeater έγραψε:
Εγώ προσπαθώ να πείσω φίλους μου να ανοίξουν τα μάτια τους να σηκωθούν να φύγουν, δυστυχώς έχουν αυτή την ακατανόητη ελπίδα ότι "θα φτιάξουν τα πράγματα" ....

To ξέρω. Αλλά δεν σκέφτονται όλοι σαν εσένα. Και ευτυχώς δηλ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
xenos έγραψε:+1 στον Δημήτρη που τα είπε όπως τα βλέπει και όχι όπως τον συμφέρει (βλέπε κάποιους άλλους :shifty: )

Αναφερόμενος βέβαια στην Α/θμια εκπαίδευση. Δε νομίζω τα ίδια που περιγράφει να ισχύουν και για την Β/θμια ή την Γ/θμια. Θα ήθελα πολύ να δω τον Δημήτρη ή τον οποιονδήποτε άλλο να ετοιμάζει μια διάλεξη από τα μαθήματα που έκανε στη Σχολή του, για 2-3 ώρες εντός 45min, όπως θα ήθελα και τον οποιονδήποτε εξ ημών να μου ετοιμάζει αύριο ασκήσεις στις φθίνουσες ταλαντώσεις, στην οριζόντια βολή, στην ηλεκτροστατική και τη σωματιδιακή φύση του φωτός εντός 45min, αναφερόμενος μόνο σε 4 ώρες μαθήματος της αυριανής ημέρας. Θες να είσαι ο πρώτος που θα το δοκιμάσει; Να περιμένω να μου στείλεις 12 ασκήσεις, 3 σε κάθε αντικείμενο, διαλεγμένες από τις πιο αντιπροσωπευτικές που υπάρχουν μέχρι τις 20:30; θες να το κάνω 21:30 για να προλάβεις; μήπως 22:30 θα είναι καλύτερα; Α και μέχρι αύριο θέλω να έχεις πληκτρολογήσει τα ονόματα 5 τμημάτων σε ένα exel που θα σου δώσω (πρότυπο με αυτόματες βαθμολογίες κτλ). Φαντάζομαι κι αυτό το προλαβαίνεις σε 45min και μένει και χρόνος για φαγητό και μπάνιο.

Λοιπόν, για να το σοβαρέψουμε. Σε οποιοδήποτε επάγγελμα αν θες να γίνεσαι ρεζίλι και δεν σε πειράζει προλαβαίνεις όχι σε 45, αλλά και σε 4,5min να είσαι έτοιμος. Το ζήτημα είναι για πόσο καιρό θα το κάνεις αυτό μέχρι να σε πάρουν χαμπάρι και να σε κράξουν ή, ακόμη πιο απλό, για πόσο θα σου λένε καλημέρα οι υπόλοιποι. Αυτά δεν τα γράφω για τον Δημήτρη, αλλά προσπαθώ να δω λογικά κάποια πράγματα και να τα βάλω σε τάξη, χωρίς παρωπίδες και χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις. Μπορεί για την Α/θμια τα 45min να είναι αρκετά. Για τις Β/θμια και Γ/θμια που γνωρίζω από 1ο χέρι είναι αδύνατον να είναι αξιοπρεπής με τόσο λίγο χρόνο. Αυτό που μπορεί να γίνει (απαντώ σε προηγούμενο ερώτημα) είναι το εξής: μία ημέρα που δεν είχα πολλή δουλειά, όπως τότε που με ρώτησες πού βρίσκω χρόνο με το παιδί, να κάτσω να γράψω στο forum. Την επόμενη, όμως, αντί για 1 ώρα δούλεψα 8 ώρες σερί, όπως θα δουλέψω και σήμερα και χωρίς να πάω και gym που πρόλαβα να πάω χτες. Αυτό είναι που πολλά επαγγέλματα δεν μπορούν να το κάνουν εύκολα γιατί η απασχόληση είναι real time. Π.χ. ο γιατρός δεν επιλέγει πότε θα διαβάσει και θα ενημερωθεί. Θα το κάνει όταν δεν έχει επείγον περιστατικό. Ο αστυνομικός της Τροχαίας μπορεί να σκέφτεται να πάρει ρεπό, αλλά να τύχει Εγνατία ή Τέμπη ή Ραψάνη (το θυμάστε - έχω ανεβάσει και βίντεο - με τον παππού που μπήκε ανάποδα στην Ε.Ο.;), οπότε θα το πάρει μαζεμένο άλλη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός πολλές φορές μπορεί να κανονίσει πότε θα διαθέσει χρόνο για δουλειά. Π.χ. μπορεί το ΣΚ να πάει η γυναίκα στη μάνα της και να προλάβεις να γράψεις σημειώσεις για μία εβδομάδα, οπότε καθημερινά να έχεις μόνο διόρθωση και ψιλοπράγματα. Η δουλειά, όμως, με κανέναν τρόπο δεν περιορίζεται στα 45min / ημέρα.

Και ένα ερώτημα. Έχεις ένα τμήμα και σου λέει: "Είμαστε Γ΄ Λυκείου και δίνουμε Πανελλήνιες. Οι βαθμοί του Σχολείου μετράνε στα μόρια. Θα μας βάλετε καλούς βαθμούς στο τέλος; Ο μαθηματικός είπε ότι ο μικρότερος θα είναι 18. Μην βάλετε χαμηλούς γιατί υπάρχουν άτομα που χάνουν μια Σχολή για 1-2 μόρια. Θα είναι κρίμα." Τι κάνετε εσείς που ξέρετε τα πολλά; Μιας και το επάγγελμα του υδραυλικού περνάει τέτοια ηθικά και συνειδησιακά διλήμματα συνέχεια θα έχει κάτι να μας προτείνει.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
otso έγραψε:παρεπιμπτωντως ειχε παει η γυναικα μου τωρα το βραδυ στο λυκειο οπου μια γλυκια κυρια απο τι τμημα δεν καταλαβα , τους εξηγησε πως ειναι το συστημα πως θα γινονται εξετασεις τα παντα , επισης εδωσε το τηλ και ειπε οτι μπορουν να την επισκευτουν τα παιδια και γονεις οποτε θελουν για να τους λυσει καθε απορια για την περιφημη μεταριθμηση λοβερδου . η γυναικα μου μου ειπε τα καλυτερα λογια . οριστε λοιπον προφανως δημιουργηθηκε ενα τμημα για να βαλουν μερικους ακομα , αλλα η γυναικα , ασχετως μισθου θελει να ειναι δημιουργικη και να προσφερει. λοιπον δεν ειμαι αρνητικος αν δω καποιον να αγαπαει την δουλεια του και να θελει να προσφερει.

Αυτό που περιγράφεις δεν το γνωρίζω καθόλου ως θεσμοθετημένο στη Β/θμια. Συνήθως, την ενημέρωση την κάνει ο Δντης σε προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων. Τελευταία υπήρχαν και ενημερώσεις του Σχολείου προς γονείς που ενδιαφέρονταν να έρθουν (π.χ. γονείς παιδιών της Γ΄ Γυμνασίου) και σε αυτές μιλούσε κάποιος που είχε αναλάβει αυτό το έργο. Αυτό το άτομο, συνήθως και πάλι, είναι κάποιος από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας που συγκεντρώνει τα εξής προσόντα: είναι παλιός με κύρος, είναι καλός ρήτορας με καλή χροιά φωνής, γνωρίζει άριστα το νέο σύστημα, αλλά και το αμέσως προηγούμενο (τουλάχιστον), έχει ικανότητα να δουλέψει με άνεση υπολογιστές και προβολείς, έχει καλές προσβάσεις στους γονείς (δηλαδή τον συμπαθούν) και, τις περισσότερες φορές, έχει θέση ευθύνης (Δντης, Υποδντης).

Το συμπέρασμα που έβγαλες - ότι δημιουργήθηκε τμήμα - είναι τελείως αυθαίρετο και 100% λανθασμένο. Ο νόμος είναι σαφής και δημιουργίες τμημάτων, θέσεων που μας εξυπηρετούν κτλ απλά δεν υπάρχουν, ούτε και υπήρξαν ποτέ. Αυτό που πιθανολογώ για το συγκεκριμένο είναι: ή η Δνση ανέλαβε να ενημερώσει αυτή τους γονείς, οπότε έδωσε τηλέφωνο γραφείου εκπαιδευτικών θεμάτων ή το συγκεκριμένο σχολείο έχει ορίσει κάποιον (κανονικά με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας που κάνει αυτές τις δουλειές είναι ο Υποδντης) να απαντά σε αυτές τις απορίες. Αν θες δώσε μου το τηλέφωνο (αν είναι σταθερό) και θα σου πω σε ποιον ανήκει, αν είναι σχολείο ή γραφείο Δνσης.

Ας σχολιάσω και λίγο το θέμα με αυτούς που κάθονται. Αυτό που έβλεπες παλιά ήταν μερικούς (2-3 συνήθως) εκπαιδευτικούς με σοβαρό πρόβλημα υγείας (κοινώς τρελάρες) να είναι σε κάποια Δνση (π.χ. στη Σύρο για τις Κυκλάδες) και να τους έχουν να κάνουν δουλειά χαμάλη ή αλλιώς κλητήρα. Ο λόγος είναι απλός: ΚΑΝΕΙΣ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να τους διώξει. Αυτοί ή τρελάθηκαν στην πορεία ή είχαν από την αρχή πρόβλημα, αλλά ο γιατρός που τους εξέτασε (για διορισμό περνάς παθολόγο, νευρολόγο, ψυχίατρο - αυτό είναι το minimum γιατί άλλες Δνσεις θέλουν και επιπλέον εξετάσεις) δεν πήρε την ευθύνη να τον χαρακτηρίσει τρελό, οπότε διορίστηκε. Άντε, τώρα, εσύ να τον διώξεις όταν ο γιατρός τον παρουσιάζει καλά. Και μη νομίζετε ότι θα φύγει με την αξιολόγηση. Ποιος θα τολμήσει να τον χαρακτηρίσει τρελό; Ο Δντης του σχολείου; Ο Σύμβουλος; Ο Προϊστάμενος Δνσης; Μα θα φάνε μήνυση και αυτομάτως, μέχρι να βγει οριστική απόφαση, θα είναι σε διαθεσιμότητα. Ωραίος ο νόμος, έτσι δεν είναι; Αυτόν, όμως, ζητήσατε, αυτόν έχετε. Δώστε μου λύση σε αυτό, τώρα. Πώς διώχνεις κάποιον χωρίς να σου κάνει μήνυση και να απολυθείς κι εσύ που είσαι σε θέση ευθύνης; Αν το σύστημα χάσει τις δικλείδες ασφαλείας, δηλαδή αν οι προϊστάμενοι κάνουν ό,τι θέλουν ατιμωριτί, τότε θα προσλαμβάνονται μόνον οι δικοί τους. Αν αποκτήσει δικλείδες ασφαλείας κανείς δεν μπορεί να φύγει χωρίς απώλειες.

Ακόμη περιμένω απάντηση από τον Panosss για το θέμα των προσλήψεων σε μεμονωμένα σχολεία. Χρειάζομαι ένα σύστημα που θα είναι: α) αδιάβλητο και β) πραγματοποιήσιμο εντός λογικών χρονικών πλαισίων, δηλαδή χωρίς να μένουν τα σχολεία χωρίς στελέχη στην αρχή της χρονιάς.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
elteo έγραψε:
KiloMeater έγραψε:
elteo έγραψε:Εφυγες... μεγιά σου με χαρά σου.

Δεν έχει να κάνει με μένα το θέμα

KiloMeater έγραψε:

To ξέρω. Αλλά δεν σκέφτονται όλοι σαν εσένα. Και ευτυχώς δηλ.

Αυτή η χώρα είναι καμμένο χαρτί, nuke it from orbit φάση.

Δέν αξίζει να ασχοληθεί κανείς, όποιος μπορεί να φύγει καλα κάνει.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
pipinos1976 έγραψε:Ακόμη περιμένω απάντηση από τον Panosss για το θέμα των προσλήψεων σε μεμονωμένα σχολεία. Χρειάζομαι ένα σύστημα που θα είναι: α) αδιάβλητο και β) πραγματοποιήσιμο εντός λογικών χρονικών πλαισίων, δηλαδή χωρίς να μένουν τα σχολεία χωρίς στελέχη στην αρχή της χρονιάς.

Ευχαριστώ.

Δεν ξέρω γιατί περιμένεις απάντηση, υποθέτω ρώτησες σε προηγούμενο ποστ σου.
Δεν υπάρχει περίπτωση αγαπητέ να διαβάσω τα απίστευτα μακροσκελή ποστ σου, μόνο αν είχα το χρόνο ενός δυ θα μπορούσα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
pipinos1976 έγραψε:.........
.....,Και ένα ερώτημα. Έχεις ένα τμήμα και σου λέει: "Είμαστε Γ΄ Λυκείου και δίνουμε Πανελλήνιες. Οι βαθμοί του Σχολείου μετράνε στα μόρια. Θα μας βάλετε καλούς βαθμούς στο τέλος; Ο μαθηματικός είπε ότι ο μικρότερος θα είναι 18. Μην βάλετε χαμηλούς γιατί υπάρχουν άτομα που χάνουν μια Σχολή για 1-2 μόρια. Θα είναι κρίμα." Τι κάνετε εσείς που ξέρετε τα πολλά; Μιας και το επάγγελμα του υδραυλικού περνάει τέτοια ηθικά και συνειδησιακά διλήμματα συνέχεια θα έχει κάτι να μας προτείνει.

Ευχαριστώ.

Μακαρι να ηταν αυτο το μεγαλυτερο προβλημα στην δουλεια του καθενος pipine....