Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#33202 Δεν είναι κακό αντιφλεγμονώδες η νιμεσουλίδη. Απλώς ενοχοποιήθηκε για πολλές παρενέργειες από το γαστρεντερικό (κυρίως γαστρορραγίες). Στις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρ. Ουρολογικής Εταιρείας που ακολουθούμε πάντως, ως αντιφλεγμονώδες/αναλγητικό συστήνεται η δικλοφενάκη (voltaren) για την συμπτωματική αντιμετώπιση των κωλικών. Οφείλω να σημειώσω ωστόσο, ότι άλλος πόνος ο κωλικός και άλλοι οι μυοσκελετικοί πόνοι.

Τώρα, θέλω τη βοήθεια όποιου ξέρει:

Με πήρε τηλ. γνωστό μου ζευγάρι σε κατάσταση πανικού. Τους έσπασε στο πάτωμα το θερμόμετρο υδραργύρου που είχαν στο σαλόνι ενώ ήταν και ο 9 μηνών γιος τους. Μάζεψαν με προσοχή τα θραύσματα και με την ηλεκτρική τον υδράργυρο για να μην έρθουν σε επαφή. Μετά αέρισαν για λίγη ώρα τον χώρο.

Και μετά μπήκαν στο ίντερνετ. Και ακολούθησε ο πανικός.
Διάβασαν ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ηλεκτρική για αυτόν τον σκοπό, καθώς υπάρχει η πιθανότητα διασποράς του υδραργύρου στον χώρο. Στο σαλόνι σε όλη την διάρκεια των 2-3 λεπτών του καθαρισμού ήταν και ο γιος τους. Το κέντρο δηλητηριάσεων τους καθησύχασε λέγοντας ότι να αερίσουν καλά τον χώρο και να ακολουθήσουν μια πιο ειδική διαδικασία για την ηλεκτρική σκούπα, εκτός του σπιτιού. Παρά ταύτα ο πανικός ξεχείλιζε από το τηλέφωνο, μιας και όλα τα sites από U.S. αναφέρουν διαδικασίες επείγουσας εκκένωσης και κλήσης hazmat team για καθαρισμό. Το βασικό μπέρδεμα στην ιστορία είναι η σκούπα που χρησιμοποίησαν, όχι πάντως πάνω από 2-3 λεπτά. Παρά ταύτα, το παιδί ήταν εκεί γύρω.

Έχουν περάσει περίπου 48 ώρες και όλοι, ιδίως το παιδί, είναι καλά. Αερίζουν το σπίτι διαρκώς, μίλησαν με την παιδίατρο που επίσης τους καθησύχασε επίσης, αλλά το άγχος παραμένει. . Με ρώτησαν αν υπάρχουν συσκευές ή συνεργεία μέτρησης ποιότητας αέρα, αλλά προφανώς είναι τόσο έξω από το πεδίο μου και τόσο περίεργη περίπτωση που πραγματικά δεν ήξερα τι να πω. Οι άνθρωποι είναι μορφωμένοι και οι 2 τους και δεν μπορούν συγχωρέσουν στον εαυτό τους αυτό που έκαναν.

Έχει κανένας καμία ιδέα;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#33209 Όχι ρε παιδιά τέτοια πράγματα :dizzy: 2015 μπαίνουμε γαμω Την τρέλα μου :s_mad
Άβαταρ μέλους
By Dodger
PeterPan έγραψε:
Dodger έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Χειρουργείο, μόνον όταν φτάσω στο απροχώρητο, αν φοβάμαι κάτι σ' αυτή τη ζωή, είναι η αναπηρία...

Έκανα αρχές Γενάρη εγχείρηση με λέιζερ, 2 δισκοκήλες. Επειδή νυστάζω πολύ, θα αναφερθώ αύριο περαιτέρω.

Σου έκαναν τομή? Ή διαδερμικά με μία βελόνη? Βλέπεις ουλή στο δέρμα, είχες ράμματα?

Διαδερμικά με βελόνα, 2 τρυπούλες είχα, σα να μου έκαναν ένεση στη μέση. Ούτε ουλές, ούτε ράμματα, ούτε αίματα. Καθ'ολη τη διάρκεια του χειρουργείου ήμουν ξύπνιος, τοπική αναισθησία. Ήθελε να μου κάνει μέθη ο νευροχειρουργός, αλλά :rant: :lol:

So, κήλες Ο4-Ο5 και Ο5-Ι1 :s_whiteflag

Μπήκα υποβασταζόμενος από τον πατέρα μου στις 8 το πρωί στην κλινική και βγήκα στη 1, κύριος. Για 2 μέρες έκατσα σπίτι (όχι στο κρεββάτι) και από την τρίτη μέρα και μετά επανήλθα στα κανονικά μου. Όχι βάρη τον πρώτο καιρό, ξεκίνησα κολυμβητήριο, που με βοήθησε να χάσω κιλά ενώ τώρα, 10 μήνες μετά, παίζω και μπάσκετ, κάνω ποδήλατο, κτλ.

http://www.imedica.gr/med/parts/neurochriourgiki.html
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mrnoname έγραψε:Με ρώτησαν αν υπάρχουν συσκευές ή συνεργεία μέτρησης ποιότητας αέρα, αλλά προφανώς είναι τόσο έξω από το πεδίο μου και τόσο περίεργη περίπτωση που πραγματικά δεν ήξερα τι να πω. Οι άνθρωποι είναι μορφωμένοι και οι 2 τους και δεν μπορούν συγχωρέσουν στον εαυτό τους αυτό που έκαναν.

Έχει κανένας καμία ιδέα;

Μιλαμε για κατάσταση "αντε γειά".
Συστησε τους ηρεμιστικα, αναπαυση, και θυμισε τους οτι δεν ειναι οι μονοι γονεις που εσπασε στο σπιτι τους θερμομετρο απο τον καιρο που ανακαλυφθηκε. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#33280 Καλα αντε γεια δεν ειναι η καταστση αλλα αν η σκουπα ειναι εφοδιασμενη με HEPA filters δε νομιζω να υπαρχει θεμα. Παντως τα υδραργυρικα θερμομετρα ειναι ενα προβλημα ενω δεν ξερω πραγματικα ποιος θα ηταν ο ενδεδειγμενος τροπος απορριψης του. Σιγουρα οχι στα οικιακα απορριματα.
Υ.Γ. @trident Που να δεις ποσος κοσμος εχει αναπνευσει χρωματα με μολυβδο και ινες αμιαντου. Πραγματικα εξαιρετικα καλο επιχειρημα.
Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By kostis20
mrnoname έγραψε:Δεν είναι κακό αντιφλεγμονώδες η νιμεσουλίδη. Απλώς ενοχοποιήθηκε για πολλές παρενέργειες από το γαστρεντερικό (κυρίως γαστρορραγίες). Στις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρ. Ουρολογικής Εταιρείας που ακολουθούμε πάντως, ως αντιφλεγμονώδες/αναλγητικό συστήνεται η δικλοφενάκη (voltaren) για την συμπτωματική αντιμετώπιση των κωλικών. Οφείλω να σημειώσω ωστόσο, ότι άλλος πόνος ο κωλικός και άλλοι οι μυοσκελετικοί πόνοι.
;

Καλά το voltaren και αν κάνει αιμορραγία πεπτικού :lol:
Να μη πω τώρα για Νεφρική ανεπάρκεια...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#43822 Βγηκαν τα αποτελεσματα της κουτσουνας σε φεριτινη-σιδηρο κλπ..
Παρολο που παιρνει χαπια ειναι 3 με οριο το 5 χωρις σημαδια ανακαμψης!!

Η γιατρος προτεινε εγχυση σιδηρου ενδοφλεβια!!! :dizzy:
Δεν ειχαμε ξανακουσει αυτη την μεθοδο.Ειναι safe? Εχει κανεις παρομοια εμπειρια?
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
Dodger έγραψε:So, κήλες Ο4-Ο5 και Ο5-Ι1 :s_whiteflag

Μπήκα υποβασταζόμενος από τον πατέρα μου στις 8 το πρωί στην κλινική και βγήκα στη 1, κύριος. Για 2 μέρες έκατσα σπίτι (όχι στο κρεββάτι) και από την τρίτη μέρα και μετά επανήλθα στα κανονικά μου. Όχι βάρη τον πρώτο καιρό, ξεκίνησα κολυμβητήριο, που με βοήθησε να χάσω κιλά ενώ τώρα, 10 μήνες μετά, παίζω και μπάσκετ, κάνω ποδήλατο, κτλ.

http://www.imedica.gr/med/parts/neurochriourgiki.html

Νά'χεις την υγειά σου φιλαράκο...όποιος δε τό'χει ζήσει,δέ ξέρει από πόνο!!Σου τοποθέτησαν και κομμάτια(σχήματος V)τιτανίου;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#44028 Δεν τοποθετήθηκε τίποτα, δεν το άνοιξαν καθόλου. Με βελόνα "μπήκαν" και πάπαλα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#44243 Ο καρκίνος δεν είναι ένα πράμα αλλά πολλά. Υπάρχουν αρκετοί μηχανισμοί, παράγοντες που μπορεί να τον προκαλέσουν (εννοώ ουσίες) αλλά και γονίδια που είτε το προωθούν είτε το καταπολεμάνε. Και βέβαια διαφορετικοί ιστοί κλπ. Εννοείται ότι έχει γίνει τρομερή έρευνα τόσα χρόνια και σημαντικές πρόοδοι. Τόσο στην αντιμετώπιση θεραπεία όσο και στην πρόληψη με αποτέλεσμα την πολύ καλύτερη πρόγνωση για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Στις διάφορες ρινοκαταστάσεις βασικά απλά αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα. Εγώ από αντισταμινικά βρήκα βολικό το κλαριτίν για σχετικό ξεβούλωμα. Δεν με κοιμίζει αλλά με κάνει ελάχιστα πιο νωθρό. Άλλα παλιότερα με κάνανε να κοιμάμαι όρθιος. Τα αντιφλεγμονώδη πάντως έχουν θέση και στην αντιμετώπιση μπουκωμάτων. Και δεν θεωρώ λάθος να μπορείς να τα πάρεις χωρίς συνταγή γιατρού, αρκεί να ξέρεις ανάγνωση και να ακολουθείς τις οδηγίες.

Το βολταρέν μια χαρά είναι, το μεσουλίντ κι αυτό, το ναπροσύν επίσης, το μπρουφέν μια χαρά.... ε η ινδομεθακίνη είναι κάπως πιο δυναμίτης. Όλα τα φάρμακα γενικά έχουν πολλές παρενέργεις. Από τα πιο πάνω παραδοσιακά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (NSAIDs) όλα έχουν παρενέργειες από το πεπτικό κλπ κλπ. Το μεσουλίντ φημίζεται περισσότερο για την επίδρασή του στην άνοδο της πίεσης, άλλα για ακαταλληλότητα χρήσης σε ασθματικούς! Παρόλα αυτά τα πιο πάνω φάρμακα επιβιώνουν παρά την επέλαση πολλών νεότερων όπως πχ Ξέφο που αναφέρθηκε γιατί παραμένουν πιο αποτελεσματικά στα δύσκολα (και είναι και πολύ φτηνά). Σε κάποια μέρη πάντως το βολταρέν τείνει να καταργηθεί λόγω παρενεργειών. Και η ινδομεθακίνη πλέον έχει σχετικά εξειδικευμένες ενδείξεις.
Γενικά είναι λάθος να κατηγορούμε/απορρίπτουμε ή και να εξυμνούμε κάποιο φάρμακο. Δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας, όπως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός έτσι στον καθένα ταιριάζει και διαφορετικό φάρμακο. Το πεδίο της φαρμακογενετικής ασχολείται με τον τομέα αυτό αλλά μέχρι να αποκτήσει ο καθένας το κάστομ φάρμακο που έχει το καλύτερο αποτέλεσμα με τις λιγότερες παρενέργειες σε αυτόν θα περάσει καιρός....

Η γυναίκα μου είχε φερρριτίνη 3 από παλιά, κι από πριν κάνει παιδί.... Είναι γερή δυνατή τρώει ό,τι γουστάρει και το κρέας δεν της λέει τίποτα το δε συκώτι δεν το πάει καθόλου. Νομίζω και η αδελφή μου τόσο έχει πότε πότε. Κι αυτή μια χαρά είναι. Από μόνη της δε σημαίνει τίποτα μια εξέταση. Όλα πρέπει να αξιολογούνται πιο σφαιρικά. Αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο και όχι την εξέταση (αιματολογική, ακτινογραφία κλπ κλπ).
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#52998 Η μητέρα μου, η οποία πέθανε προ 10μήνου, είχε νοσηλευθεί στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ" με καρκίνο για 1 εβδομάδα λόγω εγχείρισης και στη συνέχεια μπήκε σε πρόγραμμα χημειοθεραπειών για 2 έτη στο ίδιο νοσοκομείο.
Μετά τους 16 μήνες, για προσωπικούς λόγους εγκατέλειψε και συνέχισε νεο 6μηνο κύκλο θεραπειών στο νοσοκομείο του Ρίου (λόγω εγγύτητας στην μόνιμη κατοικία της) αλλά λόγω μη ανατρέψιμης κατάστασης και ηλικίας 78 ετών (στα 75 διάγνωση με περιθώριο ζωής στα 3-4 χρονια) εγκατέλειψε και την εκεί θεραπεία σε 4 μήνες.
Εζησε ήρεμα (αυτοεξυπηρετούμενη μέχρι την τελευταία της εβδομάδα) άλλους 8 μήνες και πέθανε απο ειλεό, αν και οι περιοδικές εξετάσες που έκανε έδειχναν τη ραγδαία εξέλιξη πλέον της ασθένειας.
Kαι όμως :
Σήμερα δέχτηκα τηλεφώνημα απο το "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ" για την εξέλιξη-τύχη της υγείας της ασθενούς. Εκτιμώ για στατιστικούς λόγους, αφού ήταν σε ερευνητικό πρόγραμμα θεραπείας, το οποίο είχε διακόψει όπως ανέφερα. 2 χρόνια μετά την τελευταία επισκεψή της εκεί ..... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#53167 Δύο τινά, είτε μαζεύουν στοιχεία για να περαστούν σε κανένα αρχείο καταγραφής καρκίνων κλπ (τα στοιχεία αυτά συλλέγονται και υποβάλλονται κλπ κλπ για να προωθηθούν μέτρα πρόληψης και θεραπείας σε κρατικό ή και ευρωπαϊκό επίπεδο) είτε απλά κάποιοι κάνουν έρευνα και οφείλουν να αναφέρουν ότι είχαμε τόσους ασθενείς που τους παρακολουθήσαμε τόσα χρόνια (μέσος όρος από 2-5) και με την τάδε μέθοδο έζησαν 2 χρόνια ενώ με την άλλη 3. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν.
Εκτός αν έχεις χοντρή απατεωνιά όπως πχ αυτοί που παίρνουν τις συντάξεις νεκρών που δεν έχουν δηλώσει το θάνατο στα ταμεία τους....
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#53196 Όπως τα λέγει ο Sknipper!

Ερευνητική εργασία, το πιθανότερο, και δημοσίευση, οπότε συλλέγονται τα στοιχεία μελέτης.
Μην σου κάνει εντύπωση το χρονικό διάστημα. Εγώ έχω έρθει σε επαφή για το διδακτορικό και 5 έτη μετά τη νοσηλεία.
Άβαταρ μέλους
By Spartan
mrnoname έγραψε:Διάβασαν ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ηλεκτρική για αυτόν τον σκοπό, καθώς υπάρχει η πιθανότητα διασποράς του υδραργύρου στον χώρο. Στο σαλόνι σε όλη την διάρκεια των 2-3 λεπτών του καθαρισμού ήταν και ο γιος τους. Το κέντρο δηλητηριάσεων τους καθησύχασε λέγοντας ότι να αερίσουν καλά τον χώρο και να ακολουθήσουν μια πιο ειδική διαδικασία για την ηλεκτρική σκούπα, εκτός του σπιτιού. Παρά ταύτα ο πανικός ξεχείλιζε από το τηλέφωνο, μιας και όλα τα sites από U.S. αναφέρουν διαδικασίες επείγουσας εκκένωσης και κλήσης hazmat team για καθαρισμό. Το βασικό μπέρδεμα στην ιστορία είναι η σκούπα που χρησιμοποίησαν, όχι πάντως πάνω από 2-3 λεπτά. Παρά ταύτα, το παιδί ήταν εκεί γύρω.

Έχουν περάσει περίπου 48 ώρες και όλοι, ιδίως το παιδί, είναι καλά. Αερίζουν το σπίτι διαρκώς, μίλησαν με την παιδίατρο που επίσης τους καθησύχασε επίσης, αλλά το άγχος παραμένει. . Με ρώτησαν αν υπάρχουν συσκευές ή συνεργεία μέτρησης ποιότητας αέρα, αλλά προφανώς είναι τόσο έξω από το πεδίο μου και τόσο περίεργη περίπτωση που πραγματικά δεν ήξερα τι να πω. Οι άνθρωποι είναι μορφωμένοι και οι 2 τους και δεν μπορούν συγχωρέσουν στον εαυτό τους αυτό που έκαναν.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κρατήσανε το παιδί στο ίδιο χώρο μετά το συμβάν...

Πέρυσι έσπασε και σε μας η σύζυγος το μοναδικό θερμόμετρο υδραργύρου που είχαμε στο σπίτι. Ο υδράργυρος χύθηκε στο πάτωμα (πλακάκι), φόρεσα γάντια μιας χρήσεως και τον μάζεψα με χαρτί αφου ένωσα τα κομμάτια του όπου και όσο γινόταν. 'Ο,τι έμεινε το πήρα με νωπό χαρτί και μετά σφουγγάρισα με μια σφουγγαρίστρα την οποία και πέταξα στο τέλος. Ηλεκτρική σκούπα δεν σκέφτηκα να βάλω ούτε στιγμή, αφου έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό οτι... "σηκώνει σκόνη" (εκτός απο το να τη ρουφάει), ενω δεν είναι αναλώσιμη-μιας χρήσεως.
Η αλήθεια είναι οτι πανικοβλήθηκα κι εγω λίγο, αλλά δεν χρειάζονται υστερίες νομίζω για το θέμα, αλλά ψυχραιμία και αντιμετώπιση.

'Οταν ήμουν παιδί, θυμάμαι είχε σπάσει και η μητέρα μου ένα και περιεργαζόμασταν για λίγο τον υδράργυρο και τη συμπεριφορά του με το δάχτυλό μας και οι δύο (το θυμάμαι κιόλας, ήταν απο εκείνα τα χοντρά θερμόμετρα, οβάλ κάπως στο σχήμα). Πού να ξέρει η καϋμένη εν έτη 1985 περίπου...
Τελευταία πάντως, έχω αρχίσει και μοιάζω με το... Τ-1000...! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#53270 Κάποια πράγματα θέλοντας και μη βλέπω ότι είναι πολύ τραβηγμένα.

Μεγάλωσα σε εποχές που πασάλειβαν τα πάντα με λαδομπογιές που βρωμούσαν για μήνες και ένας Θεός ήξερε τι είχαν μέσα. Έπαιζα σε χώρους που ήταν σκεπασμένοι με ελενίτ. Κάθε άνοιξη και πρίν το Πάσχα ασβέστωνα τα παρτέρια και τα δέντρα του κήπου για ομορφιά και για να προφυλαχθούν από τα έντομα. Η μάνα μου στα γλυκά του κουταλιού έβαζε πάντα ασβεστόνερο από το βαρέλι που είχαμε στην αυλή. Μου άρεζε να σπάω τους θερμοστάτες που είχαν οι παλιοί θερμοσίφωνες και να παίζω με τον υδράργυρο. Μάζεψα αρκετό που τον έχω ακόμη σε μπουκαλάκι. Μάλιστα με παραίνεση του φυσικού, τον είχα πάρει και στο σχολείο για να κάνουμε ένα πείραμα. Πριν εφευρεθούν τα βύσματα (ούπα) όταν θέλαμε να βιδώσουμε βίδα σε τοίχο και δεν θέλαμε να σκάψουμε για να βάλουμε ξύλινο τακάκι, χρησιμοποιούσαμε αμίαντο που τον στουμπώναμε μέσα στην τρύπα.

Σαφώς δεν συνιστώ κανέναν να κάνει κάτι από τα παραπάνω, αλλά όχι και να ...μετακομίσω επειδή έσπασε ένα θερμόμετρο!