Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#12889 Το παλιό μου desktop στην δουλειά, παραπάλιωσε και ζήτησα να εγκριθεί καινούριος υπολογιστής.
Διάλεξα το Dell Latitude E7240, μαζί με docking station για να βλέπει δύο οθόνες.
Πώς σας φαίνεται σαν επιλογή; Αν όλα πάνε καλά και εγκριθεί βέβαια...
https://www.skroutz.gr/s/4450576/Dell-L ... -SSDD.html
Τα βασικά κριτήρια ήταν η ταχύτητα μαζί με φορητότητα, χωρίς να βγει κάτι πανάκριβο.
Θα ήθελα το XPS, αλλά δεν έχει Ethernet πόρτα, άρα έφαγε άκυρο!
Άβαταρ μέλους
By gakost
mjacob έγραψε:σ΄αυτά τα λεφτά έπρεπε να βλέπεις Mac :shifty:

Ο σκληρός μόνο παίζει να είναι προς το οριακός;

Κάρτα δικτύου έχει μόνο ο παλιός mac book pro Που δεν λέει :rtfm:

Το "πρόβλημα" όμως λύνεται όπως και στα άλλα PC που δεν έχουν με έναν adaptor

Όντως τα 128gb του δίσκου είναι λίγα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#12921 Εννοειται οτι σε αυτην την κατηγορια τιμης παιρνεις σοβαρο μηχανημα απο αποψη χαρακτηριστικων ο,τι και να διαλεγες.
Και γω αυτην την επιλογη θα εκανα (Dell).Αν σου φαινεται μικρος ο ssd πολυ απλα βαζεις καποιον μεγαλυτερο.Μονη μου ενσταση το μικρο μεγεθος οθονης.Ισως στις 13,3'' να βρισκεται η χρυση τομη. :s_wink
Tωρα για αυτα που λεει ο μγιακωβος, εχε υποψη σου οτι με καθε μακ τσιμπαει μισοταεκατο επιστροφη απο το Κουπερτινο, οποτε μην του δινεις και πολλη σημασια. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
gakost έγραψε:
mjacob έγραψε:σ΄αυτά τα λεφτά έπρεπε να βλέπεις Mac :shifty:

Ο σκληρός μόνο παίζει να είναι προς το οριακός;

Κάρτα δικτύου έχει μόνο ο παλιός mac book pro Που δεν λέει :rtfm:

Το "πρόβλημα" όμως λύνεται όπως και στα άλλα PC που δεν έχουν με έναν adaptor

Όντως τα 128gb του δίσκου είναι λίγα.

Στην δική μου δουλειά, οτιδήποτε άλλο από Windows, είναι απλά ταλαιπωρία. Θα έπρεπε να είμαι διαρκώς με VM. Επιπλέον, πραγματική φορητότητα έχει μόνον το MacAir, το οποίο έχει τεράστια θέματα με την συνδεσιμότητα, ούτε USB δεν έχει, είμαστε με τα καλά μας; :s_crazy

Ο σκληρός, είναι οριακός, αλλά όχι αποτρεπτικός. Για να πάρω κάτι μεγαλύτερο, ανεβαίνει κι άλλο το κόστος, και ήδη θα τους κακοφανεί... Απλώς βρήκα ευκαιρία, επειδή μου ανέθεσαν νέο και σημαντικό project που έχει και κάμποσα ταξίδια και δουλειά on-site, και είπα να... δοκιμάσω τις αντοχές της διοίκησης, αλλά δεν θέλω να τις δοκιμάσω και πάρα πολύ...
:s_laughat
Πάντως και ο desktop μου τώρα, τέτοιας χωρητικότητας SSD έχει και δεν μου έχει φανεί μικρός. Τα προγράμματα που θέλω να τρέχω δεν είναι τεράστια σε μέγεθος, οι εφαρμογές είναι 3-4 πλατφόρμες για PLC, 1-2 για SCADA, 1-2 για προγραμματισμό, Autocad και Office. Για όλα αυτά, φτάνει και ο 128άρης.

Οι αντάπτορες δεν είναι ιδανική λύση. Πρέπει να τους κουβαλάς και αυτούς, εξέχουν και είναι ευπαθείς σε δουλειά στο πεδίο. Επιπλέον, τα Ultrabooks σαν τα Dell XPS με το ζόρι να έχουν 2 USB πόρτες, αν η μία καταλαμβάνεται από τον αντάπτορα, πρέπει να κουβαλάς και USB hub μαζί.

g8777 έγραψε:Εννοειται οτι σε αυτην την κατηγορια τιμης παιρνεις σοβαρο μηχανημα απο αποψη χαρακτηριστικων ο,τι και να διαλεγες.
Και γω αυτην την επιλογη θα εκανα (Dell).Αν σου φαινεται μικρος ο ssd πολυ απλα βαζεις καποιον μεγαλυτερο.Μονη μου ενσταση το μικρο μεγεθος οθονης.Ισως στις 13,3'' να βρισκεται η χρυση τομη. :s_wink
Tωρα για αυτα που λεει ο μγιακωβος, εχε υποψη σου οτι με καθε μακ τσιμπαει μισοταεκατο επιστροφη απο το Κουπερτινο, οποτε μην του δινεις και πολλη σημασια. :s_cool

Μισό τα εκατό cashback; Έχει και συνδυασμένες επιστροφές; Άλλα δώρα;Να το σκεφτώ αν είναι να τον βοηθήσω... :s_rofl

Η λύση για 13.3 υπάρχει από την ίδια σειρά της Dell και στα ίδια λεφτά. Αλλά είναι σχεδόν μισό κιλό βαρύτερος, ενώ τρέχει την ίδια ανάλυση. Άρα, από την στιγμή που στο γραφείο θα έχω 2 FullHD 23", προτιμώ το μικρό βάρος, αφού η ίδια ανάλυση σημαίνει πως θα βλέπω τα ίδια, απλώς λίγο μικρότερα.

Προτάσεις για κάτι φθηνότερο με παρόμοια χαρακτηριστικά (ειδικά για την φορητότητα) υπάρχουν;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#12933 Περίεργο.
Συνήθως για κάτι τέτοιο βγάζουν πάντα docking station.
Γενικά αν θες μεγαλύτερη φορητότητα με αντίστοιχη δύναμη πιστεύω σε κάτι τέτοιο θα πρέπει να κοιτάξεις.
Ήδη είναι πολύ μικρό το laptop που έβαλες.

Αυτό έχει και docking station:

http://www.skroutz.gr/s/4298326/Dell-Ve ... 128GB.html
Άβαταρ μέλους
By elteo
NickTG έγραψε:Περίεργο.
Συνήθως για κάτι τέτοιο βγάζουν πάντα docking station.
Γενικά αν θες μεγαλύτερη φορητότητα με αντίστοιχη δύναμη πιστεύω σε κάτι τέτοιο θα πρέπει να κοιτάξεις.
Ήδη είναι πολύ μικρό το laptop που έβαλες.

Αυτό έχει και docking station:

http://www.skroutz.gr/s/4298326/Dell-Ve ... 128GB.html

+1 καλύτερα ένα surface ή τύπου surface.

και η λύση των πολύ μικρών λαπτοπ κοστίζει υπερβολικά πολύ.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#12938 @hifi
Τι λες μωρέ που το air δεν έχει usb... Προβλήματα συνδεσιμότητας...
Για το vm προφανώς, αλλά είπα να σε τρολλάρω λίγο

Ethernet βάζεις dongle αν θες.

Όσο για τη φορητότητα, ακομα και το pro δεν νομίζω να είναι χειρότερο απο το dell edit : 200γραμμάρια διαφορά έχουν
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:@hifi
Τι λες μωρέ που το air δεν έχει usb... Προβλήματα συνδεσιμότητας...
Για το vm προφανώς, αλλά είπα να σε τρολλάρω λίγο

Ethernet βάζεις dongle αν θες.

Όσο για τη φορητότητα, ακομα και το pro δεν νομίζω να είναι χειρότερο απο το dell edit : 200γραμμάρια διαφορά έχουν

Καλά, για το USB, λακαμία μου, μου είχε κολλήσει πως δεν είχε ούτε από αυτό! :s_dunno :s_crazy
Το dongle ΕΙΝΑΙ πρόβλημα, πώς να το κάνουμε τώρα; Όταν θα είμαι σε καμία έρημο με το τσουτσούνι να εξέχει στο πλάι, θα είναι πρόβλημα!
Επιπλέον, δεν έχω καταλάβει, πού ακριβώς είναι καλύτερο το MacAir από ένα Dell XPS; Και επίσης, ξεχνάμε και την παράμετρο του docking station, γιατί σε αυτή την κατηγορία, πας αναγκαστικά σε λύσεις USB 3.0 που ούτε γρήγορες είναι στην χρήση, ούτε καλή απόδοση έχουν.

Τα ίδια και για το MacBook Pro, πολύ μεγαλύτερο κόστος, καταπληκτική οθόνη (για αυτό με την Retina λέω), αλλά το λειτουργικό του, μόνον προβλήματα θα μου δημιουργήσει, άσε που αποκλείεται να εγκρίνει η εταιρεία αγορά Mac και πολύ καλά θα κάνει νομίζω...
Για οικιακός υπολογιστής, δεν είναι καθόλου άσχημος πάντως, αν κάποιον δεν τον ενοχλεί το κόστος. Νομίζω πως δεν έχει τόσο νόημα το Air, αφού το Pro είναι τόσο compact.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#12952 Εννοείς ότι θα προεξέχει ενα καλώδιο, εκει που θα συνεχίζει ολόκληρο το καλώδιο του Ethernet?
Έχεις δίκιο.

Για το λειτουργικό δεν το συζητάμε. ΕΦ όσον θες προγράμματα που δεν υπάρχουν τελειώνει φυσικά η συζήτηση.

Για το που είναι καλύτερο, ας την αφήσουμε τη συζήτηση. Εγώ δε θα ήθελα να ξαναπάρω λαπτοπ χωρίς Mac os ποτέ. Για desktop δεν θα με ένοιαζε και τόσο.
Τελευταία επεξεργασία από mjacob και 21 Σεπ 2014, 11:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By manosky
#12954 Μια βίδα τροφοδοτικού PC έχει χάσει τις βολτες της και δεν βγαίνει (γυρνάει χωρίς να ξεβιδώνεται).
Ούτε με πένσα τραβιέται, λυγίζει η λαμαρίνα, αλλά δεν.
Τι κάνουμε; :s_sad
Άβαταρ μέλους
By bill33
manosky έγραψε:Μια βίδα τροφοδοτικού PC έχει χάσει τις βολτες της και δεν βγαίνει (γυρνάει χωρίς να ξεβιδώνεται).
Ούτε με πένσα τραβιέται, λυγίζει η λαμαρίνα, αλλά δεν.
Τι κάνουμε; :s_sad

Λίγη λόγκο για να κολλήσει με το κατσαβίδι και μετά την ξεβιδώνεις τραβώντας της.Αλλιώς αν μπορεις να βάλεις κάτι στο πασο και να σηκωθεί το κεφάλι της ;Σίγουρα δεν έχει παξιμαδι απο μέσα;