Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Δημοψήφισμα 5/7

79
28%
79
28%
54
19%
54
19%
8
3%
8
3%
Άβαταρ μέλους
By mirage
#130212 Οποιος εχει να πει τι θα ψηφιζε ας το γραψει ή απλα ας ψηφισει. Τα υπολοιπα εχει 250 θεματα ανοιχτα να τα συζητησετε.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#130291 Ενώ το ΟΧΙ είναι η μόνη προφανής και ρεαλιστική λύση, όσο δε μας λένε τι σημαίνει το ΟΧΙ εγώ θα απέχω. ΟΧΙ σε αυτό το μνημόνιο και ΝΑΙ σε κάποιο άλλο; ΟΧΙ στην ευρωζώνη αλλά ΝΑΙ στην ΕΕ (με ακροβασίες); ΟΧΙ στο ΦΠΑ στα μακαρόνια ΝΑΙ στο ΦΠΑ στις λεμονάδες; ΟΧΙ στον ΦΠΑ στη Μύκονο ΝΑΙ στον ΦΠΑ στο Καρπενήσι;

Όσο δε με διαβεβαιώνουν ότι το ΟΧΙ δε θα είναι κάτι καλύτερο (κατά τη θεώρησή μου) δεν μπορώ να το ψηφίσω. Για το ΝΑΙ ούτε λόγος φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Corto Maltese έγραψε:Ενώ το ΟΧΙ είναι η μόνη προφανής και ρεαλιστική λύση, όσο δε μας λένε τι σημαίνει το ΟΧΙ εγώ θα απέχω. ΟΧΙ σε αυτό το μνημόνιο και ΝΑΙ σε κάποιο άλλο; ΟΧΙ στην ευρωζώνη αλλά ΝΑΙ στην ΕΕ (με ακροβασίες); ΟΧΙ στο ΦΠΑ στα μακαρόνια ΝΑΙ στο ΦΠΑ στις λεμονάδες; ΟΧΙ στον ΦΠΑ στη Μύκονο ΝΑΙ στον ΦΠΑ στο Καρπενήσι;

Όσο δε με διαβεβαιώνουν ότι το ΟΧΙ δε θα είναι κάτι καλύτερο (κατά τη θεώρησή μου) δεν μπορώ να το ψηφίσω. Για το ΝΑΙ ούτε λόγος φυσικά.

Τα λες πολύ σωστά σύντροφε. Διαβάζοντας όμως τις προτάσεις των "Θεσμών", το χέρι πάει στο ΟΧΙ αυτομάτως. Είναι μάλλον πιο επικίνδυνο να απέχουμε και να επικρατήσει έτσι το ΝΑΙ των ευρωλάγνων, παρά να απορρίψουμε αυτά που μας ζητάνε οι ξένοι.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Όπως πάει το πράγμα, όλοι όσοι δεν είναι ήδη σε απελπιστική θέση, θα ψηφίσουν ΝΑΙ με τα δύο χέρια... :ninja: :vava:

Εσυ δηλαδη θα ψηφισεις ναι οπως και εγω
Άβαταρ μέλους
By manosky
#130317 BREAKING NEWS:
ο Φίλης ο Μακαροναδοκτόνος δήλωσε στην τηλεόραση ότι αν τελικά ο λαός πει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τέτοια εντολή. Άρα εκλογές ή οικουμενική.

ΡΕ!!!! Πόσο καιρό φωνάζω ότι θέλω να δω αυτή την 1η Φορά να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ; Δεν μπορεί να μού δώσει μια ελάχιστη ικανοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι μεγάλος ο πειρασμός για το ΟΧΙ πλέον. :s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By soch
#130318 Αποχή ή ΝΑΙ, με πιθανότερο το δεύτερο. Σε καμία περίπτωση ΟΧΙ, καθώς ο Αλέξης και η παρέα του θα το παραφράσουν.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#130351 Αν και γενικά απέχω από τις πολιτικές συζητήσεις, το μόνο που με έχει παραξενέψει είναι ότι, με όσους φίλους μίλησα σήμερα, είχα την ίδια απάντηση: θα ψηφίσουμε ΟΧΙ. Το περίεργο είναι πως ορισμένοι από αυτούς είναι βαμμένοι εδώ και χρόνια ΝΔ (π.χ. τους ξέρω από την Σχολή και ψήφιζαν μια ζωή ΝΔ/ΔΑΠ). Μάλλον η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και δεν έχουν να χάσουν κάτι πλέον. Π.χ. ένας, πριν από λίγο, μου έλεγε πως είχε κλείσει τραπέζι για την βάφτιση του μικρού την Κυριακή και το ακυρώνει, αφού δεν μπορεί να βγάλει χρήμα από την τράπεζα (είναι 100% ΝΔ), αλλά θα ψηφίσει και αυτός και η γυναίκα ΟΧΙ, καθώς πλέον, αν και καθηγητής (ο μισθός μπαίνει σταθερά), τα βγάζει πέρα εξαιρετικά δύσκολα, αν και η γυναίκα του δουλεύει κι αυτή και έχουν βοήθεια από τα πεθερικά και τους γονείς (εγώ τι να πω που η γυναίκα δεν δουλεύει δηλαδή;). Δεν έχω να χάσω κάτι, μου έλεγε. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, πολύ απλά, δεν θα μπορώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου, να αλλάξω αυτοκίνητο (ένα ταπεινό Focus 1.6 έχει), ούτε να φτάσω στο χωριό για διακοπές, όπου θα μπορώ να τρώω και τσάμπα φαγητό από καμιά θεία που έχει κήπο. Ο ΕΝΦΙΑ, τα δάνεια για το σπίτι, οι βενζίνες για την δουλειά (αυτό το έχω αναφέρει κι εγώ με τα 3 σχολεία σε μία ημέρα) κτλ με έχουν γονατίσει, έλεγε, αφού έχω και 3 παιδιά. Και μόνο ότι άκουσε για άνοδο ΦΠΑ στα τρόφιμα του γύρισε το μάτι και πήγε στο ΟΧΙ. Οι μόνοι που είναι σταθεροί στο ΝΑΙ είναι αυτοί που δουλεύουν σε πολυεθνικές εταιρείες (π.χ. NSN κλπ) και φοβούνται μήπως κλείσουν τα εδώ παραρτήματα και μείνουν χωρίς δουλειά. Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμη γιατί δεν έχω βγάλει άκρη με την κρυφή ατζέντα που υπάρχει από πίσω από κάθε επιλογή. Το ΝΑΙ επαναφέρει τους προηγούμενους, το ΟΧΙ, πιθανότατα, σημαίνει ηρωική έξοδο για την οποία δεν ξέρω αν υπάρχει σχέδιο. Ευτυχώς έχουμε ακόμη χρόνο, οπότε θα δούμε κάποιες επιπλέον κινήσεις και θα πάρουμε πληροφορίες, οπότε θα αποφασίσουμε μέχρι την Κυριακή. Αν και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε στο δημοψήφισμα ή ότι το αποτέλεσμα αυτού θα καθορίσει πολλά πράγματα. Κάτι θα γίνει στο ενδιάμεσο ή αμέσως μετά και θα ισορροπήσει το πράγμα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#130382 Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να έχει ως εξής:

"Είναι αυτή η χειρότερη συμμορία ηλίθιων τυχοδιωκτικών αληταριών που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα ?"

Το μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ θα έπρεπε να είναι η προφανής απάντηση όλων μας.

Παρομοίως και η δική μου ψήφος....
Άβαταρ μέλους
By criuser
#130386 Οσοι δεν είναι κρατικοδίαιτοι , δεν είναι τραπεζικοί , η υπάλληλοι πολυεθνικών , αλλά ακόμα και ΔΥ με κάποια περιουσία , έχουν ως πρώτη επιλογή το ΟΧΙ . Ο φόρος 26 % και το μηδενικό αφορολόγητο , η προκαταβολή 100 % , ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα άλλα , όπως η μείωση των περιουσιών και η αύξηση , η η εφεύρεση χρεών μέσω των φόρων , είναι επιλογές που οδηγούν τα θύματα των πιτσαδόρων-κλεφτών-νταβατζήδων , στο ΟΧΙ .
Άβαταρ μέλους
By manosky
#130391 Υπερβάλλεις.

Ο μισθωτός των 700 ευρώ, με υποχρεώσεις και οικογένεια, θα πει "ΟΧΙ" για να μην πληρώσει μεγάλους φόρους ο πιο άνετος οικονομικά και να μειωθεί η αγοραστική του δύναμη ελλείψει ευρώ κατά 50%;

Δικαιολογώ μόνο τον άνεργο.
Οι άλλοι είναι 3 πουλάκια φάση.
Καλά, για όσους έχουν στοκάρει τούβλα με ευρώ και θέλουν σήμερα να γίνουν όλα κώλος, μόνο ξύλο/φυλακή/εξορία χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#130401 Αν τελικά πάμε σε δημοψήφισμα και πούμε ναι, θα δείξουμε πόσο φοβόμαστε την έξοδο από το ευρώ και θα μας τον καρφώσουν ασάλιωτο τόσο βαθιά που θα μας πεταχτούν τα μάτια έξω... Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε εκεί.

.