Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Lap
#611234 Ναι ακυρο ετσι οπως το πα....εννοω.... πως ακομα και η εξελισσόμενη γλωσσα του τοτε ήταν απειρως πιο δυσκολη απο την δημοτικη.
Οι ιδιοι ανθρωποι τοτε και τωρα.
Φυσικα οι φιλοσοφοι και αγορητές της εποχής μιλουσαν ορθότερα.... αλλα και παλι...
Ναι το ακουσα και εγω πως ειναι εξελισσομενη η γλωσσα συνεχως απο τον Μπαμπινιώτη στην εκπομπη "ομιλείτε ελληνικά " στη Ερτ με την Χουκλη (προσωπική αδυναμία...ως παρουσιάστρια).

Αλλά και παλι το κάλλος των αρχαιων παραμενει κάλλος και σημερα σε πολλά επιτευγματα τους....συνεπως αν και η γλωσσα τους ειχε κάλλος και ήταν πολύ ευηχη για εμάς όπως την βλεπουμε στην σημερινή εποχή και καθως την διαβαζουμε, γιατι να μη το διατηρήσουμε και εμείς αυτό το κάλλος μέσω της εκπαιδευσης όσο το δυνατον πιο κοντά σε εκείνη την γλώσσα ,παρά να φύγουμε μακρυά της;;;

Δεν λέω να μιλάμε αρχαια...αλλα η δημοτικη ειναι πολυ πετσοκομμενα ελληνικα...σαν αποφάγι της ελληνικης γλωσσας ειναι.
Η γλωσσα μας ειναι υπεροχη...και δεν το λεω επειδη ειμαι ελληνας.....και τα αγγλικα οπως τα μιλουν οι εγγλεζοι μ αρεσουν πολυ...οπως και τα γερμανικα (τα γερμανικα μου βγαζουν μια μαθηματικη δομη, αλλωστε τα γερμανικα στηρίχτηκαν ως κανονες συντακτικού και γραμματικης στην μεταφδαση του ευαγγελιου απο τα αρχαια ελληνικα. Οποτε η δομη της συνταξης και των λεξεων με την εντονη περιγραφη καθε αντικειμενου μεσα στην ιδια τη λεξη , οπως και σε εμας, προερχεται απο την αρχαια ελληνικη. )
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#611235 Λαπάκο καλοί οι Αρχαίοι Ημών, αλλά όταν είχε πάει ο ΚΚ, ο Πρεσβύτερος, στην Ολυμπία και του έδειξαν τον "Ομφαλό της Γης", ξέρεις τι είπε στα Σερραϊκά;

"Πιτάχτε'τ στ' θάλαςςς..." (μτφ: Πετάξτε τον στην θάλασσα"). Ξέρεις γιατί; Επειδή αυτή η αρχαιολατρεία μας έχει φέρει να παίζουμε τα πουλάκια μας και να νομίζουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από μια μικρή χώρα 10 εκ. ανάμεσα σε μεγάλες χώρες, σαν την Ιταλία και την Τουρκία. :iconcool:

Κι εσύ ονειρεύεσαι εργοστάσια, Λαπάκο, της Τογιότα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#611239 Πάντως πρέπει να υπάρχει τεράστιος αριθμός Αγγλων εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου...
Αν κρίνω από το τουρισμό που έρχεται στη Ελλάδα :lol: ...Καλά μπορεί να στέλνουν και τους χειρότερους εδώ. :lol:
Το άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι η απουσία τους απο τους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους. Ενώ αντίθετα Γάλλοι,Ιταλοί ,Γερμανοί δίνουν έντονα το παρόν.
Επίσης ενώ έχω γνωρίσει πάρα πολλούς κορυφαίους γιατρούς που δουλεύουν Αγγλία ,ελάχιστοι από αυτούς είναι Αγγλοι...
Κατά τα λοιπά δε νομίζω οτι είναι και κάτι ιδιαίτερο οικονομικά η Αγγλία πόσο μάλλον το Λονδίνο με τέτοια γενικευμένη ακρίβεια...Έχω πολλούς φίλους που μένουν εκεί και κάνουν πάρα πολλούς συμβιμβασμούς .
Άβαταρ μέλους
By dimik
#611244 Υπάρχει τεράστιος αριθμός ανθρώπων χαμηλού επιπέδου μόρφωσης σε μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες όπως η Αγγλία γιατί δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να ξεχωρίσουν και να επιβιώσουν.

Όταν για να βρουν μια δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και να την κάνουν μεχρι την συνταξιοδοτηση δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα γιατί να προσπαθήσουν;

Αντίθετα στην Ελλάδα προσπαθούμε να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με όσα περισσότερα μπορούμε για να επιβιώσουν και να οι μουσικές, οι 2 ξένες γλώσσες κοκ.

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους ή αντίστοιχη τάξη στην Ελλάδα είναι ίδια και χειρότερη γιατί έχει ακόμα μεγαλύτερη περιφρόνηση προς την κοινωνία γύρω της.
Πριν με πιάσει το political corectness να εξηγήσω ότι τάξη εννοώ τους ανθρώπους που προέρχονται από μη μορφωμένες οικογένειες και δεν είχαν ποτέ την δυνατότητα να μορφωθουν γιατί πολύ απλά και οι γονείς ήταν στην ίδια κατάσταση κοκ.
Προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Το χειρότερο όμως δεν είναι η έλλειψη κουλτούρας και ευρυτερων γνώσεων αλλά η έλλειψη κριτικής σκέψης, ακόμα και άνθρωποι με σπουδές σε υψηλό επίπεδο κολλάνε και αποσυντονιζονται αν τους βγάλεις από την πεπατημένη.

Προσωπικά λόγω του νέου μέλους έχω αρχίσει ήδη να σκέφτομαι για χώρες με καλύτερη παιδεία και ποιότητα ζωής μέσα στην επόμενη 6ετια. Γιατί καλή η Τζαμάικα της Μεσογείου αν είσαι σόλο κλαρίνο αλλά η ευθύνη του να παραδόσεις άνθρωπο στην κοινωνία αρχίζει να φαίνεται στο βάθος.

< >
Άβαταρ μέλους
By Lap
#611253 Και εμεις ελληνακια ειμαστε και μορφωθηκαμε σε δημοσια σχολεια....
Και 2 γλωσσες καναμε και αθλητισμό, και πινακοθηκες με τον πικασσο βλεπαμε, και αρχαια κομμωδια με τον βεγγο βλεπαμε, και ποιηση στο σχολειο μαθαμε και οικονομικα καλυτερα απο ξενα κολεγια και τριτης κλασης πανεπιστημια μαθαμε και τους εξηγουμε οταν μας ρωτουν.

Δξηλαδη λεω πως δεν χρειαζεται να φυγεις αν θες σωστες σπουδες για το παιδι σου, ή να του μαθεις να σεβεταιντους αλλους. Και εδω μπορουν να γινουν αυτα.
Τελευταία επεξεργασία από Lap και 26 Οκτ 2019, 11:10, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους ή αντίστοιχη τάξη στην Ελλάδα είναι ίδια και χειρότερη γιατί έχει ακόμα μεγαλύτερη περιφρόνηση προς την κοινωνία γύρω της.
Πριν με πιάσει το political corectness να εξηγήσω ότι τάξη εννοώ τους ανθρώπους που προέρχονται από μη μορφωμένες οικογένειες και δεν είχαν ποτέ την δυνατότητα να μορφωθουν γιατί πολύ απλά και οι γονείς ήταν στην ίδια κατάσταση κοκ.
Προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Αναποδα τα λες. Εξαιρεσεις ειναι αυτοι που αισθανονται περιφρονηση προς την κοινωνια. Γιατι αυτοι που λες εκτιμουν την σκληρη δουλεια ειτε για σπουδες, ειτε για μεροκαματο, ειτε και για τα δυο. Συνηθως η περιφρονηση προερχεται απο τον ισχυρο στον αδυναμο, γιατι ειναι "μπας κλας" :s_wink

dimik έγραψε:Προσωπικά λόγω του νέου μέλους έχω αρχίσει ήδη να σκέφτομαι για χώρες με καλύτερη παιδεία και ποιότητα ζωής μέσα στην επόμενη 6ετια. Γιατί καλή η Τζαμάικα της Μεσογείου αν είσαι σόλο κλαρίνο αλλά η ευθύνη του να παραδόσεις άνθρωπο στην κοινωνία αρχίζει να φαίνεται στο βάθος.

Η "ευθυνη να παραδοσεις ανθρωπο στην κοινωνια" οπως λες ειναι ασχετη με οικονομικη / κοινωνικη / μορφωτικη δυνατοτητα, ασχετη με το μερος οπου ζεις και τον μεγαλωνεις. Εχει να κανει μονο με το τι κουβαλας μεσα σου :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#611270 Απορώ που μεγάλωσε και πού ζει ο Lap.
Σε δημόσια υπηρεσία πήγε ποτέ ; δεν προσπάθησε κανείς να του φάει τη σειρά; στην τράπεζα , στο ΣΜ;
Όλοι αυτοί με τα αυθαίρετα , τα διπλοπαρκαρισμένα , τα κόκκινα φανάρια, τα "φιλαράκι μια ερώτηση θα κάνω μόνο" ,τα σκουπίδια που πετάνε , δε νομίζω τα βράδια να διαβάζουν φιλοσοφία και να απαγγέλλουν ποίηση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Lap έγραψε:
Μόνο εγώ το εντοπίζω;;;;;
:s_empathy :metalo:

Ναι... :lol:

Μία κατασκευασμένη γλώσσα, χωρίς καμία αξία ή φυσική εξέλιξη, απλά και μόνο για να χαίρονται μερικοί που νόμιζαν ότι ήταν καλύτεροι από τους υπόλοιπους...

Η γλώσσες αλλάζουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΙΛΑΝΕ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει θα μείνει απολίθωμα... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By mousatos
italakias έγραψε:Εσυ που μεγαλωσες Μουσατε; :hmmm:

Μπορώ να σου πώ πού δεν μεγάλωσα. Λοιπόν, δε μεγάλωσα στου Παπάγου , την Κηφισιά ή την Πολιτεία.
Άβαταρ μέλους
By Lap
mousatos έγραψε:Απορώ που μεγάλωσε και πού ζει ο Lap.
Σε δημόσια υπηρεσία πήγε ποτέ ; δεν προσπάθησε κανείς να του φάει τη σειρά; στην τράπεζα , στο ΣΜ;
Όλοι αυτοί με τα αυθαίρετα , τα διπλοπαρκαρισμένα , τα κόκκινα φανάρια, τα "φιλαράκι μια ερώτηση θα κάνω μόνο" ,τα σκουπίδια που πετάνε , δε νομίζω τα βράδια να διαβάζουν φιλοσοφία και να απαγγέλλουν ποίηση.

Φυσικα και τους βλεπω....αλλα τι να κανω;;; να αφησω τα θετικα της χωρας επειδη μου παιρνουν τη σειρα;;;; ελεος...

Στα σκουπιδια ομως εχω οντως θεμα....τρελαινομαι...ειμαι παστρικος....
Η μονη χωρα που θα εφευγα και μου ταιριαζει ειναι η Ιαπωνια, οπψς την βλεπω....
Εχει και ωραια ντριφτιαρικα καρα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Lap
markvag έγραψε:
Lap έγραψε:
Μόνο εγώ το εντοπίζω;;;;;
:s_empathy :metalo:

Ναι... :lol:

Μία κατασκευασμένη γλώσσα, χωρίς καμία αξία ή φυσική εξέλιξη, απλά και μόνο για να χαίρονται μερικοί που νόμιζαν ότι ήταν καλύτεροι από τους υπόλοιπους...

Η γλώσσες αλλάζουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΙΛΑΝΕ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει θα μείνει απολίθωμα... :s_wink

Δηλαδη εγω που τη μιλω και τη γραφω και ειμαι φουλ ανορθογραφος καταλαβαινεις την ελληνικη γλωσσα που θα μεινει στο τελος;;;;; :tomato:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Lap έγραψε:
Δξηλαδη λεω πως δεν χρειαζεται να φυγεις αν θες σωστες σπουδες για το παιδι σου, ή να του μαθεις να σεβεταιντους αλλους. Και εδω μπορουν να γινουν αυτα.

Δεν αμφιβάλλω ότι γίνεται αλλά με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία.
Όταν τρέχεις για το μεροκάματο όλη μέρα, όταν το σχολείο είναι θέμα τύχης αν θα έχει μερακλήδες καθηγητές και όχι κρατικοδιαιτους τεμπέληδες που ψάχνουν για ιδιαίτερα, όταν το ίδιο το κράτος αλλά και οι συμπολίτες σου κάνουν την ζωή σου δυσκολότερη δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε: όταν το σχολείο είναι θέμα τύχης αν θα έχει μερακλήδες καθηγητές και όχι κρατικοδιαιτους τεμπέληδες που ψάχνουν για ιδιαίτερα, όταν το ίδιο το κράτος αλλά και οι συμπολίτες σου κάνουν την ζωή σου δυσκολότερη δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη.

Σοβαρα τωρα; :roll: :roll:

Για το 2ο σκελος της προτασης, θυμησου οταν καποτε εγραφα για το τρισαθλιο επιπεδο των ΕΠΟΠ κλπ αρουραιων στον ΕΣ με τι θερμη μου στελνες απειλητικα πμ μεχρι σημειου να βαλω Διακο να σε συνετισει. :shifty: