Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#323223 Έχει να κάνει με τον ρόλο ζωής που αναλαμβάνει (και συνειδητά αλλά συνήθως ασυνείδητα) ένας άνθρωπος στην ζωή του. Έτσι άλλος αυτοπροσδιορίζεται ως επαγγελματίας και ζει τη ζωή του μέσα από αυτό, άλλος σαν πατέρας (συνήθως οι γυναίκες σαν μητέρες αναλαμβάνουν αυτόν τον κυρίαρχο ρόλο), άλλοι σαν δημόσιοι λειτουργοί (ειδικά σε θέσεις εξουσίας), άλλοι σαν σύζυγοι, άλλοι σαν εραστές (παράδειγμα και στο φόρουμ :shifty: ) κλπ. Πρώτο έτος ψυχολογίας. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#323228 εγω εάν μπορουσα να εχω ένα εισοδημα ώστε να ζω όπως τωρα,την ειχα σταματησει. Δεν μου αρεσει να δουλευω.
Εχω χιλια δυο πραγματα να κανω ώστε να γεμισω 3 ζωες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#323253 Καλά καλά όλοι έτσι λένε και μόλις βγουν στην σύνταξη να οι καταθλιψαρες γιατί όσα χόμπι και να έχεις τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει τον χρόνο σου όπως η δουλειά.

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#323260 Eγω πάντως καθόμουν 7 μήνες και δε βαρέθηκα στιγμή....
Την Πέμπτη επιστρέφω και κοντεύω να πάθω κατάθλιψη! :D
Μοναδικό μείον η σαφεστατη μείωση του υπολοίπου του τραπεζικού μας λογαριασμού......

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kovathe έγραψε:Eγω πάντως καθόμουν 7 μήνες και δε βαρέθηκα στιγμή....

Όπως όλοι οι νορμάλ άνθρωποι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
Μοναδικό μείον η σαφεστατη μείωση του υπολοίπου του τραπεζικού μας λογαριασμού......

< >

Θα χτυπησεις τελικα την εθελουσια;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
dimik έγραψε:Καλά καλά όλοι έτσι λένε και μόλις βγουν στην σύνταξη να οι καταθλιψαρες γιατί όσα χόμπι και να έχεις τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει τον χρόνο σου όπως η δουλειά.

< >

Η καταθλιψαρα δεν είναι γιατί σταματάς τη δουλειά. Είναι γιατί είσαι 60-65-70 και η ζωή σου τελειώνει...

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#323270 Dimik γι αυτό μεθαύριο θα έχουν κατατεθεί καμία 800αρια τρισεκατομμυρια δελτία Τζόκερ. Γιατι γεμίζει πολύ κόσμο η δουλειά του. Ο Γκαρλαντ έχει πάρει πρεσσα και έχει τυπωσει καμιά 50αρα χιλιάδες δελτία (με τα ίδια νούμερα, δεν έχω κουράγιο να του το πω).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:Καλά καλά όλοι έτσι λένε και μόλις βγουν στην σύνταξη να οι καταθλιψαρες γιατί όσα χόμπι και να έχεις τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει τον χρόνο σου όπως η δουλειά.

< >

όχι για μενα η καταθλιψη,γιατι εχω βρει το φαρμακο.
Εγω μολις ερθει αυτή η αγια ωρα,αγοραζω 3 σκυλια :inlove: και ξεκινανε προτζεκτ με ΠΟΛΥ σκληρες ταπετσαριες (κορολες πισωκινητες τε71 με μοτερ από land cruiser 8πεταλουδο )
Εικόνα

η μονη περιπτωση για καταθλιψη ,είναι να μην σπινιαρει με 5η.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kovathe έγραψε:Την Πέμπτη επιστρέφω και κοντεύω να πάθω κατάθλιψη! :D

και εγω το ιδιο οποτε τελειωνουν οι διακοπες.Λες και παω αδιάβαστος στο σχολειο να γραψω διαγωνισμα ένα πραμα.Δεν μπορω να το συνηθισω με τιποτα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
gianik έγραψε:

< >

Θα χτυπησεις τελικα την εθελουσια;

Θα εξαρτηθει απ την προσφορά! :D
Πέρα απ την πλάκα δεν το βλέπω εύκολο.
Θα δούμε βέβαια, αν είχα κάτι άλλο στα σκαριά θα το τολμουσα, τώρα και με το παιδί μάλλον θα κάτσω στο αυγά μου.

< >
Άβαταρ μέλους
By italakias

< >

Ακριβως.
Ο ανθρωπος οταν δεν εργαζεται ,μαραζωνει.
Οσα λεφτα και να εχεις,οτι χομπυ και να εχεις,καποια στιγμη καταλαβαινεις οτι μονο η εργασια ειναι αυτη που σου βαζει προγραμμα στην ζωη και ετσι μπορεις να ευχαριστηθεις καλυτερα τον ελευθερο χρονο.
Διαφορετικα γινεσαι ενα αργοσυρτο ανθρωπακι που ψαχνει τροπους να σκοτωσει την ωρα του ,και δυστυχως τα χομπυ δεν βοηθουν γιατι καποια στιγμη τα βαριεσαι αφου δεν εχουν στοχους.

Η καταθλιψη ερχεται οταν με την συνταξη αποδεχεσαι οτι πλεον εκλεισε ενας μεγαλος κυκλος της ζωης σου και πλεον μπαινεις σε διαδικασια αντιστροφης μετρησης της ζωης.
Αυτο συμβαινει πολυ περισσοτερο στους ανθρωπους των πολεων και οχι των χωριων ,αφου αυτοι παρα την οποια συνταξη παιρνουν,συνεχιζουν να εργαζονται στο χωραφι τους αφου αυτη ειναι η ζωη τους.

Η συνταξη ειναι καταρα για τον ανθρωπο,κανονικα δεν θα επρεπε να παιρνουμε συνταξεις εαν δεν εχουμε σοβαρο προβλημα υγειας.
Οταν ακουω νεους ανθρωπους να λενε οτι δεν τους αρεσει η δουλεια και οτι θα προτιμουσαν να εχουν λεφτα(απο που αραγε;) και να καθονται,απλα τους λυπαμαι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#323288 Eγώ τους δικούς μου μια χαρά τους βλέπω πάντως, ξαναγεννημένους. Και η μάνα καθηγήτρια έτσι, που είναι και ιδιαίτερη εργασία γιατί είσαι μες στη ζωντάνια με τα παιδιά.

Κάθε ΣΚ γυρίζουν τα βουνά της Ελλάδας για ορειβασία, δυο φορές τη μέρα για μπάνιο, περπάτημα, ποδήλατο, που και που καμια Αθήνα, η μάνα μου διαβάζει μανιωδώς, ξεκίνησε και γαλλικά για να τα θυμηθεί (της έκανε μάθημα μια μαθήτριά της, την οποία τη διόρθωνε κι όλας :s_biggrin ).
Χώρια τα διάφορα κηπουρικά που την καταβρίσκουν

Εμένα αυτό που με χαλάει κυρίως είναι η καταξίωση μέσω της εργασίας, αδυνατώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει εγώ να παίρνω περισσότερα λεφτά απ τον αδερφό μου ας πούμε που είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο. Τα περισσότερα απ αυτά όμως θα λυθούν σύντομα γιατί απλά τα ρομποτ θα τα κάνουν καλύτερα απο μάς, οποτε θα πρέπει να στραφούμε σε άλλες δραστηριοτητες :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
italakias έγραψε:Η συνταξη ειναι καταρα για τον ανθρωπο,κανονικα δεν θα επρεπε να παιρνουμε συνταξεις εαν δεν εχουμε σοβαρο προβλημα υγειας.

Σου εύχομαι λοιπόν να δουλεύεις ως τα βαθιά γεράματα για να πληρώνεις εισφορές για τις συντάξεις μας και εμείς να χαιρόμαστε τη ζωή στην υγειά σου! :lol: Για να μην έχεις την κατάρα της σύνταξης. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By nass
#323297 Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό REALZEUS αλλά ως κάποιος που, αν δεν κάνω λάθος, πήρε (νόμιμα προφανώς, δεν είναι αυτό το θέμα) σύνταξη στα 30-τόσα του, θα έπρεπε να είσαι σεμνότερος και να μη λες τέτοια φωναχτά στη σημερινή Ελλάδα.
Αν κάνω λάθος σου ζητώ συγνώμη προκαταβολικά σε προσωπικό επίπεδο αλλά η παρατήρηση για τα κορόιδα που δουλεύουν για να παίρνουν συνταξάρες οι ξύπνιοι στα 50-τόσα τους και οι μητέρες ανηλίκων στα 40-τόσα τους επί 30 και 40 χρόνια παραμένει, είναι βασικός λόγος (άσε τους άχρηστους δημόσιους οργανισμούς) που είμαστε εδώ που είμαστε ως χώρα όχι μόνο από άποψη χρηματική αλλά και ως κυρίαρχη κοινωνική νοοτροπία σαρωτικής επικράτησης του ατομικού σε βάρος του συλλογικού καλού.

Και ναι, σαφώς και τα πάνω επίπεδα της πυραμίδας του Maslow, έρχονται ΚΑΙ μέσα από τη δουλειά. Δες το ανάποδα: αν κάνεις μια απόλυτα βαρετή και άθλια δουλειά, μόνο για βιοπορισμό, πόσο χρόνο έχεις διαθέσιμο για τα πάνω επίπεδα ? Δεν είναι καλό λοιπόν να κάνεις κάτι που συνεισφέρει στα πάνω επίπεδα ? Αν σου φαίνεται αδιανόητο μπορείς τουλάχιστον να μη χαρακτηρίζεις "μη νορμάλ" όσους δεν τους φαίνεται.

Επίσης να παρατηρήσω ότι η πυραμίδα του Maslow είναι "ατομική", που πηγαίνει το συναίσθημα ότι φτιάχνεις κάτι για να αφήσεις στα παιδιά σου ? (όχι απαραιτήτως σπίτια και τέτοια αλλά πχ. ένα κομπόδεμα για να πάνε για σπουδές στο Harvard και όχι στο ΤΕΙ Ραχούλας) Δεν είναι και αυτό στα πάνω επίπεδα ? Πως ικανοποιείται αν δεν είσαι πλούσιος κληρονόμος αν όχι μέσω της εργασίας ? Ως συνταξιούχος ?

@dimviii
Μην το κάνεις εύκολο το ερώτημα :) Το θέμα είναι τι κάνεις αν το θέσεις ρεαλιστικά. ΟΚ αν πάρω σύνταξη 3000 τότε έχω και γω πολλά πράγματα να κάνω, το ερώτημα είναι τι κάνεις αν πάρεις 500 δηλ. ας πούμε αρκετά για να βιοπορίζεσαι μεν αλλά όχι για να κάνεις αυτά που "θα γέμιζαν 3 ζωές", άντε να μπορείς 1-2 απλά πραγματάκια (βόλτες με το σκύλο ή κηπουρική, σίγουρα όχι restoration ιστορικών, ιστιοπλοία το γύρο του κόσμου και τέτοια). Αν αύριο έπαιρνες εγγυημένη για το υπόλοιπο της ζωής σου σύνταξη 500 ευρώ, θα σταματούσες να δουλεύεις ?