- 10 Φεβ 2025, 14:37
Βρήκα την επίσημη σελίδα της μηχανής στη Philips. Που δείχνει κεφαλές Lift+Cut με ακτίνες όπως έχει η δική μου.
Και προτείνει σαν ανταλλακτικό το HQ8 που όπως λέει έχει αντικατασταθεί από το SH50.
Βρίσκω μοντέλο HQ8/50 που το λέει Dual Precision αλλά και μοντέλο SH50/50 που το λέει Multi precision. Υποθέτω το δεύτερο είναι το πιο τελευταίο.
Και τα δύο αυτά έχουν διαφορετική επιφάνεια με ακτίνες αλλά και τρύπες και η περιφέρεια τους δεν είναι απλά κυκλική αλλά φέρουν προεξοχές που δεν έχει το δικό μου. Οι προεξοχές προφανώς αποσκοπούν στο να κλειδώνουν το εξωτερικό μη κινητό μέρος αλλά χωράνε-ταιριάζουν με τη μηχανή μου; Ψάχνοντας διάφορα παρεμφερή προϊόντα τείνω να δεχτώ ότι υπάρχει χώρος για τις προεξοχούλες. Υπάρχουν και απομιμήσεις με 7-8 λίρες τα 2 σετ αλλά δεν το συζητάω.
Με αυτές τις σκέψεις και ανησυχίες εμπιστεύομαι τη Philips και παραγγέλνω από Άμαζον το πιο καινούργιο SH50 multi precision (που είναι και φτηνότερο στις 26 λίρες) και θα έρθει αύριο.
Θα το πάρω να το έχω στο χέρι μου και μετά θα κάνω πειραματισμό με ακόνισμα των παλιών κεφαλών πριν τις αποσύρω.
aka onyx !