Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By DAP
dimviii έγραψε:«Λουκέτο» 48 ωρών έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο NAMMOS της Μυκόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο στο γνωστό beach bar – εστιατόριο το μεσημέρι της Παρασκευής (29.06.2018). Όπως διαπίστωσαν, η γνωστή επιχείρηση δεν είχε κόψει 250 αποδείξεις συνολικού ύψους 73.000 ευρώ! Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για να σφραγιστούν οι εγκαταστάσεις του για 48 ώρες.

https://www.newsit.gr/oikonomia/louketo ... g/2570459/

Γι'αυτο το λογο με βλεπεις και μενα εδω αυτο το Σ/Κ......
Σοβαρα τωρα....Πιστευω να συνετισθουν και οι αλλοι εκει στο νησι μπας και εισπραξει τιποτε και η ΔΟΥ.....73000 Ευρω σε ακοπες αποδειξεις για μεσημερι,οχι βραδυ.....Κομμενες;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
REALZEUS έγραψε:Θα τα πει καλύτερα ένας νομικός, αλλά σε γενικές γραμμές:

- Ανακριτής: Δικαστικός (συνήθως πρωτοδίκης), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανακριτική διαδικασία για αδικήματα βαθμού κακουργήματος.
- Εισαγγελέας: Λειτουργός που έχει ως σκοπό την απόδοση κατηγοριών σε πλημμελήματα και κακουργήματα.
- Δημόσιος κατήγορος (γνωστός παλιότερα ως Βασιλικός Επίτροπος): Αξκος της Αστυνομίας (Χωροφυλακής παλιότερα ή Στρατονομίας) που έχει τον ως άνω ρόλο σε πταίσματα.

Ο βασικότερος λειτουργός της δικαιοσύνης, από τους παραπάνω, είναι ο ανακριτής. Αλλά σε περίπτωση κακουργήματος πρέπει να συμφωνήσει με τον εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή όχι ενός κατηγορούμενου για κακούργημα. Αν διαφωνήσουν, την διαφωνία επιλύει το δικαστικό συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση δικάζει ο/οι δικαστής/ες και όχι ο εισαγγελέας/κατήγορος. (Σε δική μου περίπτωση η νεαρή εισαγγελέας - ούτε 30 δεν θα ήταν, αλλά προσπαθούν να κτίσουν καριέρα - ήθελε να με στείλει στα κάτεργα, αλλά ο πρόεδρος έριξε μόνον 30 μέρες, με αναστολή :innocent: ).

να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω πώς πάει η ιστορία στα κακουργήματα, όπως δεν ξέρω και πώς δουλεύει το σύστημα με τους ενόρκους όπου αυτοί υπάρχουν και γιατί υπάρχουν :hmmm:

λόγω εμπειρίας ξέρω μόνο από πλημμελήματα

εκεί όταν υπάρχει κάτι ενδεχομένως αξιόποινο που φτάνει στον εισαγγελέα, αυτός διατάσσει προανάκριση, την προανάκριση την κάνει ένα δικαστικός (πταισματοδίκης)

αρχικά καλεί τους μάρτυρες που φαίνεται να εμπλέκονται να τα πούνε και στο τέλος καλεί τον κατηγορούμενο για απολογία (δεν έχει γίνει ακόμα επίσημα κατηγορούμενος, αλλά είναι κατηγορούμενος :lol: ), ο οποίος μπορεί να δει και όλη τη δικογραφία και να πάρει αντίγραφα

όταν πας σαν μάρτυρας σε βάζουν να τα πεις, όταν πας κατηγορούμενος συνήθως σου έχει γράψει ο δικηγόρος ένα υπόμνημα, το καταθέτεις και γεια σας.. επίσης αν είσαι κατηγορούμενος μπορείς να ζητήσεις κάποιες μέρες για να ξανάρθεις να απολογηθείς.
έχεις το δικαίωμα να πας να τα πεις ο ίδιος, χωρίς υπόμνημα, αλλά τους ψιλοξενίζει αυτή η φάση γιατί είναι πιο χρονοβόρα και δε γουστάρουν
μικρή λεπτομέρεια, αν καταθέσεις υπόμνημα πληρώνεις μεγαρόσημο, αν τα πεις είναι τζάμπα :dizzy:

τεσπα, μετά υποτίθεται ο εισαγγελέας τα διαβάζει όλα αυτά και ή βαζει την υπόθεση αρχείο, ή την στέλνει ακροατήριο

από ότι κατάλαβα τα στέλνει μάλλον όλα ακροατήριο (να πληρώνει ο κοζμάκης :shifty: )

και μετά ανάλογα το πόσο κακό είναι αυτό που έκανες (ή και τον φόρτο ?) πας και σε δικάζουν σε μονομελές ή σε τριμελές , αν τη φας και κάνεις έφεση είναι τριμελές (+ ο εισαγγελέας πάντα)

αλλά εκεί τα πράγματα είναι πιο ήρεμα από ότι σε πιο σοβαρές υποθέσεις, ειδικά στο μονομελές

τι έκανες αυτό, οκ ένοχος πόσο να φάει ρωτούσε τον εισαγγελέα ε ας φάει το ελάχιστο αν ήταν κάτι χάζο και ήταν καθαρός ναι συμφωνούμε επόμενος (ερήμην νομίζω έδιναν μεγαλύτερες ποινές και χωρίς αναστολή)

σε δεύτερο βαθμό δεν έχω δει, επίσης πλημμελήματα/κακουργήματα νομίζω είναι οι ίδιοι δικαστές, στα πταίσματα που είναι τελείως ασήμαντα είναι οι πταισματοδίκες (οι οποίοι κάνουν και τους ανακριτές στα πλημμελήματα που λέω παραπάνω)

γενικά παράνοια η ιστορία και ακούς διάφορα παράξενα αν κάτσεις εκεί

Στα δύο πάντως που μου έτυχαν ήταν πολυβόλα, είχα νούμερα πάνω από 20 και ενώ φοβόμουν αναβολές και καθυστερήσεις έφευγαν αέρα πατέρα και μια που πήγαινε να τραβήξει όλη μέρα την εβαλαν στην άκρη (τους είπαν να πάνε να φέρουν επιπλέον στοιχεία) και προχώρησαν τις επόμενες, οπότε δεν έχασα κι άλλο το χρόνο μου
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#520375 ναι έτσι γίνεται συνήθως (στην προανάκριση) , εγώ σκάω μύτη και λέω θέλω να τα πω

αν και έβλεπα ότι όλοι έρχονταν με την απολογία γραμμένη από το δικηγόρο, εγώ επέμεινα να τα πω ο ίδιος (κατόπιν υποδείξεως βέβαια, σε φάση λέω την αλήθεια δεν έχω τίποτα να κρύψω, δε μου τα γράφουν οι δικηγόροι είμαι ένας φτωχός πλην τίμιος τύπος, που ισχύει)

και μου λένε καλά περίμενε, γιατί είχαν και μάρτυρες (από άλλες υποθέσεις) που αυτοί όπως είπα πρέπει να τα πουν δεν έχει υπόμνημα

περιμένω , περιμένω, περιμένω... λέω τι θα γίνει; κουρασούλα...

ξέρεις έχει κόσμο μου λέει ο γραμματέας θα περιμένεις

γιατί δεν έρχεσαι άλλη μέρα ή γιατί δεν τα γράφεις σε ένα χαρτί, πλέρω μεγαρόσημο και φύγε

όχι θέλω να με ανακρίνετε :rtfm:

και τελικά επειδή ήμουν ο μόνος και επίμονος με εξέτασε ο γραμματέας :dizzy: υπό την επίβλεψη του δικαστή που παράλληλα εξέταζε μάρτυρα, ο οποίος γραμματέας ήταν και αρκετά ενοχλητικούλης στο διαδικαστικό γιατί πήγαινε να μου τελειώσει τις προτάσεις

του λέω, κάτσε εγώ τα λέω μη μου βάζεις λόγια :protest: τελοσπάντων τα λέω, έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις (ευτυχώς αυτό έγινε σε πισι) υπογράφω και φεύγω.. λέω τι διάολο καλά τα είπα, ας τη βάλει στο αρχείο.. αμ δε! ακροατήριο.. να πληρώνουμε δικηγόρους..

εκεί που ειχα πάει για μάρτυρας ήταν τέλεια η δικαστίνα που με εξέτασε :lol:
μου λέει πες ποσά..
της λέω τοσο τοσο τοσο τοσο... ΜΕΙΟΝ τόσο , άρα τη διαφορά

ε εκεί έπαθε κοκομπλόκο , άρχισε να μου φωνάζει και να μην καταλαβαίνει και μου λέει τώρα θα πρέπει να τα μουτζουρώσω και τι θα κάνω και εσύ είσαι που πρέπει να ξέρεις τα ποσά και μου λες ακαταλαβίστικα κτλ κτλ

λέω μέσα μου συγκρατήσου θα βρεις το μπελά σου (πριν από μένα είχε μπει μέσα μια δικηγορέσα και ήδη άκουγα τις φωνές, μόνο από αυτό το γραφείο, λέω τέλεια γίναμε) , προσπαθησε να εξηγήσεις ήρεμα το σκεπτικό.
κοιτιέμαι με τη γραμματέα της, καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με.. παράξενη.. της εξηγώ το σκεπτικό λες και μιλάω σε δημοτικό οκ τα βρήκαμε στο τέλος :roll: αν και με κοίταζε με μισό μάτι, αυτή είμαι βέβαιος ότι αν με δίκαζε ποτέ για κάτι θα με καταδίκαζε δεν παίζει να τη γλίτωνα

τέλειες διαδικασίες και πραγματικά μακριά μας :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By dimik
#520405 Αν τα έλεγες όπως τα έγραψες τώρα θα σε έστελνα μέσα για ένα εξαμηνακι

Ζαλίστηκα.

< >
Άβαταρ μέλους
By DAP
dimik έγραψε:Αν τα έλεγες όπως τα έγραψες τώρα θα σε έστελνα μέσα για ένα εξαμηνακι

Ζαλίστηκα.

< >

Δεκτη η προταση του κυριου εισαγγελεως με τη προσθηκη "Η ποινη ειναι ΜΗ εξαγορασιμη και χωρις ανασταλτικο χαρακτηρα"....

Στη γαλερα ανευ χρονοτριβης...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimviii έγραψε:«Λουκέτο» 48 ωρών έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο NAMMOS της Μυκόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο στο γνωστό beach bar – εστιατόριο το μεσημέρι της Παρασκευής (29.06.2018). Όπως διαπίστωσαν, η γνωστή επιχείρηση δεν είχε κόψει 250 αποδείξεις συνολικού ύψους 73.000 ευρώ! Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για να σφραγιστούν οι εγκαταστάσεις του για 48 ώρες.

https://www.newsit.gr/oikonomia/louketo ... g/2570459/

αλά ούνο, αλά ντούε, αλά τρε:

:inlove:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#520496 Τι να λεμε τωρα, το συγκεκριμενο προφιλ δινει απλετο πονο :s_sarcastic :s_sarcastic :s_sarcastic :s_sarcastic

Ξερτε πώς πρεπει να νιωσετε. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#520498 Παλικάρι μεγάλο. Εγώ λέω να του κόψουμε 70.000 από την σύνταξή του, αφού έτσι απλά τα σκορπάει τα 70άρια... :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#520514 Τζιάκο τέτοιος γεροντολάγνος είσαι; :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By corsair
REALZEUS έγραψε:Παλικάρι μεγάλο. Εγώ λέω να του κόψουμε 70.000 από την σύνταξή του, αφού έτσι απλά τα σκορπάει τα 70άρια... :s_sarcastic

Το θέμα ειναι οτι ουσιαστικά το κράτος αυτοπυροβολήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
1) Εκλασε του Nammos μια μάντρα
2) έχασε έσοδα απο το κλείσιμο του πολυ μεγαλυτερης αξίας.

Αν θα ηθελαν να το χειριστουν εξυπνα, θα καρφώνανε ενα μικτο συνεργείο ΣΔΟΕ-ΙΚΑ-κλπ για κάνα μήνα και θα τους γαμούσανε στην νομιμότητα.

Την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, δεν θες να την μαγειρέψεις...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω πώς πάει η ιστορία στα κακουργήματα, όπως δεν ξέρω και πώς δουλεύει το σύστημα με τους ενόρκους όπου αυτοί υπάρχουν και γιατί υπάρχουν :hmmm:

Πηγε μια φαση η πρωην συζυγος για ενορκος... χωρις να το επιδιωξει φυσικα.

Οι ενορκοι λειτουργουν οπως περιπου βλεπεις στις ταινιες, συζητουν και ψηφιζουν μεταξυ τους μυστικα αν ειναι ενοχος ή αθωος ο κατηγορουμενος και βγαινει μια αποφαση πχ 5 λενε ενοχος, 3 λενε αθωος, σημειωσατε 1...

....Αλλα επειδη ειμαστε Ελλαδα τριμπουρδελο, και τιποτα δεν λειτουργει σωστα, για ενορκος δυσκολα παει καποιος, οποτε εχουν λιστες με τους ΔΥ, οδοντιατρους κλπ της περιοχης που τους ξερουν "σιγουρα" οτι βρισκοναι στην περιοχη, και τους καλουν. Αν δεν πας και λειψεις αδικαιολογητα τρως προστιμο κλπ.

Το υπεργαμωτερο ολων ειναι οτι εστω Κιουσης ειναι κατηγορουμενος για κακουργημα και καταδικαζεται, στο τελος οι λεβεντομαλακες του δικαστηριου ανακοινωνουν εις ευηκοον ολων, "κυριε Κιουση βρεθηκατε ενοχος απο την πλειοψηφια των ενορκων και το δικαστηριο αποφασιζει οτι καταδικαζεστε σε 10 χρονια καθειρξη".

Προφανως μεχρι εδω καλα, αλλα μετα εχει και συνεχεια....

"Υπερ της ενοχης σας ψηφισαν οι ενορκοι trident, realzeus, g8777, hifi, και κατα οι bibendum και drifter". :slap: :slap: :slap:
Με πληρες ονοματεπωνυμο.

Οποτε τον ενορκο τον δινουν ετσι χυμα, βορα στον καθε ναρκεμπορο, δολοφονο κλπ που μπορει μετα ευκολα να σου βιασει την τρυπα απο το ματι που πρωτα θα σου βγαλει αν αυτος ή οι φιλοι του αποφασισουν οτι κακως ειναι μεσα το παλληκαρι. :s_hang :s_whiteflag :s_howdy :s_bye
Άβαταρ μέλους
By otso
corsair έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Παλικάρι μεγάλο. Εγώ λέω να του κόψουμε 70.000 από την σύνταξή του, αφού έτσι απλά τα σκορπάει τα 70άρια... :s_sarcastic

Το θέμα ειναι οτι ουσιαστικά το κράτος αυτοπυροβολήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
1) Εκλασε του Nammos μια μάντρα
2) έχασε έσοδα απο το κλείσιμο του πολυ μεγαλυτερης αξίας.

Αν θα ηθελαν να το χειριστουν εξυπνα, θα καρφώνανε ενα μικτο συνεργείο ΣΔΟΕ-ΙΚΑ-κλπ για κάνα μήνα και θα τους γαμούσανε στην νομιμότητα.

Την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, δεν θες να την μαγειρέψεις...
σιγα μην εκλεισε , για κοιτατε ειδησεις ,μαλλον φυλακη θα πανε οι εφοριακοι.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#520528 Παράγουμε και καμμία είδηση που θα κάνει μπάμ στο πόπολο για να κρύψουμε πίσω της κάτι ύποπτες υπογραφές που έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες, παλιά μου τέχνη κόσκινο, οι σημερινοί έχουν μάθει την τέχνη από τους προηγούμενους αετονύχηδες, γιατί νομίζεις πήρανε αλά μπρατσέτα τους Πασοκζήδες < μα για να τους δείξουν τα κόλπα της παραπληροφόρησης του πόπολου, και πως κρύβουμε μια είδηση πίσω ή μέσα από μια άλλη που ξυπνάει το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα, ο Γκέμπελς στα καλύτερα του σε τούτη τη χώρα εδώ και δεκαετίες.