Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849470 Εγώ θα έλεγα να πάρεις ένα Amazon Echo Dot. Συνδέεται με Spotify και μπορείς να του δίνεις και φωνητικές εντολές (και από το κινητό).
Ξεκινούν με τιμές κάτω από 40€ τα 3rd gen και λίγο πάνω από 45€ τα 5th gen.
Τα 3rd gen είναι πολύ πιο compact.
Έχουν πολύ καλό ήχο, ενώ μπεις να πάρεις περισσότερα του ενός και να τα βλέπει όλα μαζί και να παίζει παντού (έτσι το κάνω κι εγώ συχνά).
https://www.skroutz.gr/c/2185/smart-hub ... o=Echo+dot
Άβαταρ μέλους
By glf
#849486 Με echo είμαι και γω. Μέχρι και στο.. γκαράζ έχω ένα :)
Και στο σαλόνι επειδή είναι κοντά στην ηχόμπαρα είναι εύκολο, αν ανοίξω την ηχόμπαρα, το echo την παίρνει χαμπάρι αυτόματα μέσω BT και παίζει μετά από εκεί. (άμα θέλω κάνω και φωνητική εντολή να ανοίγει η ηχόμπαρα με IR blaster αλλά νταξ, δεν έχει φτάσει εκεί η κουλαμάρα)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#849487 Ποτέ δεν έχω καταφέρει να παίξουν όλα μαζί. Όσες φορές το έχω δοκιμάσει παγώνει

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#849492 Tα Echo Dot είναι πολύ βολικά για την προτεινόμενη χρήση. Έχω ένα στην κουζίνα για αυτόν κυρώς τον λόγο, να παίει μουσικούλα, με πλεονέκτημα να του λές να σου θυμίζει πράματα πχ βάλε timer σε 10 λεπτά για να τσεκάρεις αν στέγνωσε η σάλτσα ενώ κάνεις κάτι άλλο κλπ. Και αν έχεις κι άλλα Echo στο σπίτι κάνεις και ανακοίνωση, το φαγητό είναι έτοιμο τσακιστείτε να έρθετε να φάτε!
Απλά έπρεπε να το πάρει την μαύρη Παρασκευή που η Αμαζον "σκοτώνει" τις συσκευές της.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#849493 Σας ευχαριστω ολους για τις προτασεις.

Οπως ειπα, δεν με τραβανε οι "εξυπνες" λυσεις και δεν θελω ενα "αυτι" να ακουει στο σπιτι μου ολη μερα, καθε μερα.

Τελικα ομως την λυση την εδωσε ο γιος. Εχει ενα ηχειο JBL Flip 4 το οποιο εχει δανεισει σε φιλο του και θα το παρει πισω να μου το δωσει.

Αυτο το διαολακι οχι μονο παιζει καταπληκτικα αλλα ειναι και stereo! Οποτε αφου οι περισσοτεροι κατι αναλογο προτεινατε, θα βαλω αυτο
Άβαταρ μέλους
By glf
sknipper έγραψε:Απλά έπρεπε να το πάρει την μαύρη Παρασκευή που η Αμαζον "σκοτώνει" τις συσκευές της.

Τώρα βρίσκεις με 20-30€ μεταχειρισμένα ένα σωρό. Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
glf έγραψε:
sknipper έγραψε:Απλά έπρεπε να το πάρει την μαύρη Παρασκευή που η Αμαζον "σκοτώνει" τις συσκευές της.

Τώρα βρίσκεις με 20-30€ μεταχειρισμένα ένα σωρό. Ελλάδα.

Πού τα βρίσκεις όλα αυτά; Λογικά κάποιοι παίρνουν πιο καινούρια και τα πουλάνε, αλλά κατά την γνώμη μου, σήμερα μόνον έχει νόημα να μετατρέψεις ένα dot σε show, αλλιώς δεν έχεις λόγο ν'αλλάξεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PaNick67 έγραψε:Σας ευχαριστω ολους για τις προτασεις.
Οπως ειπα, δεν με τραβανε οι "εξυπνες" λυσεις και δεν θελω ενα "αυτι" να ακουει στο σπιτι μου ολη μερα, καθε μερα.
Τελικα ομως την λυση την εδωσε ο γιος. Εχει ενα ηχειο JBL Flip 4 το οποιο εχει δανεισει σε φιλο του και θα το παρει πισω να μου το δωσει.
Αυτο το διαολακι οχι μονο παιζει καταπληκτικα αλλα ειναι και stereo! Οποτε αφου οι περισσοτεροι κατι αναλογο προτεινατε, θα βαλω αυτο
Το echo dot μπορείς να το έχεις λιγότερο έξυπνο ή απλά του κλείνεις το μικρόφωνο και τέλος, αλλά πέραν αυτού δεν το συζητάμε καν, η JBL έχει πιάσει τεράστιο μέρος της αγοράς ηχείων bluetooth και θεωρείται πολύ πετυχημένη για γενική χρήση. Το αν είναι στέρεο (τόσο σαν σχεδίαση όσο και σαν προβλεπόμενη χρήση) ή όχι καμία σημασία δεν έχει πέραν της ψυχολογικής.
Άβαταρ μέλους
By glf
Anonymous Founder έγραψε:
glf έγραψε:Τώρα βρίσκεις με 20-30€ μεταχειρισμένα ένα σωρό. Ελλάδα.

Πού τα βρίσκεις όλα αυτά;

https://www.facebook.com/marketplace/search/?query=amazon%20echo
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#850997 Ο Yamaha στέρεο (όχι AV) ραδιοενισχυτής μου κάνει νερά. Το ρελέ που το ακούς να κάνει κλίκ όταν ανάβει άρχισε να είναι σιωπηλό και να μην λειτουργεί. Αλλά κανένα πρόβλημα στο σβήσιμο. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου και έτυχε μόλις τις άλλαξα να είναι όλα καλά αλλά 2 μέρες μετά τα ίδια, νεκρό. Το άνοιξα ψυχολογικά έτοιμος να το σουτάρω*. Ασφάλειες οκ αλλά πεθαμένο. Του έριξα και μερικές κατσαβιδοσφαλιάρες σε αυτό που έμοιαζε με ρελέ (περίεργο σχήμα σαν να αποτελείται από 2-3 πράματα διαφορετικών χρωμάτων) στην πλακέτα 220V και όταν το έβαλα στην μπρίζα ενώ ήταν ακόμα καμπριολέ δούλεψε. Το έκλεισα και 2-3 φορές οκ αλλά πάλι ψόφιο. Ξέροντας που είναι έριξα μπατσάκια στο σωστό σημείο στο κουτί κι επανήλθε. Φταίει το ρελέ αυτό καθαυτό ή κάτι άλλο που το κάνει να μην ανταποκρίνεται σωστά; Δεν νομίζω ότι αξίζει να το στείλω για επισκευή εκτός αν έβρισκα κανέναν ηλεκτρονικό/χομπίστα που στο Λονδίνο χλωμό... Αν απλά έβγαζα την πλακέτα που είναι περίπου 8χ8εκμ και την έπαιρνα στην Ελλάδα θα μπορούσε κάποιος να δει αν το ρελέ φταίει και να το αλλάξει χωρίς να έχει την υπόλοιπη συσκευή;
Το άλλο που σκέφτομαι είναι να μην το σβήσω αλλά να το συνδέσω σε wifi μπρίζα. Θα λειτουργήσει ή μόλις πέφτει το ρεύμα πέφτει και το ρελέ και μετά χωρίς σφαλιάρα δε θα ξαναανάβει;

* Δεν ξεχνώ ότι έχω τον φίλο που έχει το Arcam θηρίο (αλλά ασημί μπλιάχ) που έλεγε να μου δώσει ή ίσως θα μπορούσα να έπαιρνα καποιο σύγχρονο μηχανάκι με κεραίες, streamer κλπ αλλά η αλήθεια είναι ότι το Yamaha-κι το συμπαθώ, έχει επαρκή ισχύ και ποιότητα και ραδιόφωνο και έξοδο για subwoofer και με καλύπτει απόλυτα και είναι κρίμα να πάει έτσι άδοξα χωρίς να κάνει ηρωικό μπαμ, να μυρίσει καμμένο και να μπαρουτοκαπνίσει μερικές πλακέτες....
Άβαταρ μέλους
By marmagas
#851025 @sknipper Εχω και εγω παρομοιο προβλημα με yamaha rx-v471.Τον εδωσα για σερβις εδω στα Γιαννενα και περιμενω απαντηση τελος εβδομαδος.
Το δικο μου προβλημα ειναι οτι εκλεισε και δεν ανοιγει ουτε απο το κουμπι ουτε απο τηλεχ.
Το κοκκινο λαμπακι του κουμπιου ON ειναι κοκκινο και δεν μπαινει στο μενου με τον συνδιασμο κουμπιων.
Μαλλον μπηκε σε protection mode και πρεπει να εγινε ζημια απο υπερθερμανση.
Καπου ειδα,avclub.gr,οτι Yamaha στελνουν στο https://www.eastelectronics.gr/ (Αθηνα)
Μπες και ρωτα για το προβλημα σου.Αν δεν μπορεσουν να φτιαξουν τον δικο μου εκει θα τον παω.