Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By DAP
#25032 Απο οτι βλεπω τιποτε δεν εχει αλλαξει απο τη δικη μου εποχη......Τα ιδια ειχαμε και τοτε....Ενα περιστατικο που ισως το'χω ξαναγραψει....Το πρωινο της 21ης Απριλιου μαζευτηκαμε τοσοι πολλοι στο λοχο που δεν εφταναν τα κρεβατια για ολους. :lol: Γεμισαν οι θαλαμοι αγνωστες φατσες....
Περιτο να σας πω οτι μεχρι το απογευμα ξαναμειναμε οι "αυτοχθονες"....
Άβαταρ μέλους
By Spartan
REALZEUS έγραψε:Όταν θα είμαστε στον Χώρο Προκαλύψεως για παράδειγμα δεν θα έχουμε κάμερες για να φυλάνε το προσωπικό και το υλικό από δολιοφθορές...

Nαι, αλλά δε θα κοιμόμαστε επίσης σε πανάρχαιες εγκαταστάσεις και δίπλα σε μπίχλες. Θα είμαστε όλοι σε 5άστερα και θα έχουμε κάνει μποτέ (σήμερα την έμαθα αυτή τη λέξη...νομίζω).
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#25056 Περιγράφω περιστατικό που έτυχε στις 7/3/2003 ημέρα εκλογών.

Προοίμιο: είναι όπως με τη γρίπη Η1Ν1 που έστελναν στη Β/θμια χαρτιά για σύμπτυξη τμημάτων με ταυτόχρονη αραίωση μαθητών...

Το χαρτί έλεγε: να φύγουν με άδεια όσοι θέλουν να ψηφίσουν, να βγουν εξοδούχοι οι ντόπιοι για να ψηφίσουν, αλλά να υπάρχει πλήρης επάνδρωση του Τάγματος ως προς τις άμεσες ανάγκες (βλ ΤΑΕ). Έβγαζα υπηρεσίες τότε. Έχω βγάλει εξοδούχους τους ντόπιους από το προηγούμενο βράδυ, να πάνε να ψηφίσουν το πρωί και να έρθουν για να πάμε οι υπόλοιποι. Σε κάποια φάση, θα ήταν 10:00 περίπου, είμαστε στην εξής κατάσταση: Αξιωματικός πύλης κληρωτός δεκανέας με σκοπιά έναν στρατιώτη, σκοπιά όρχου ένας κολλητός μου που δέχθηκε να πάει και να κάτσει 12 ώρες, μία άλλη σκοπιά που είχαμε τη φύλαγαν οι ΛΔΒ/ΛΥΓ, και την σκοπιά στην ΑΟΤ τη φύλαγε ένας ΕΠΟΠ. Εγώ μπαλαντέρ μοίραζα νερά, φαγητά και ξεκούραζα όποιον ήθελε να πάει τουαλέτα. Σε κάποια φάση μας καλούν από Μεραρχία να κάνουμε "άσκηση" για το ΤΑΕ. Ουσιαστικά να μαζευτούμε να δούμε αν το επανδρώνουμε. Έλα, όμως, που δεν υπήρχε περίπτωση να γεμίσουμε ούτε ένα παπάκι, όχι 3 που είχε το ΤΑΕ... Τι κάναμε, λοιπόν; Δηλώσαμε όλους τους σκοπούς, μερικούς ντόπιους που ΘΑ έρχονταν κατά τις 12:00 ενώ η αφεντιά μου εμφανιζόταν στο ένα άρμα ως Ομαδάρχης, στο άλλο ως Πολυβολητής και στο 3ο ως Βοηθός Ομαδάρχη, προφανώς χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα ατόμων που ΘΑ έρχονταν. Ο Σχης που μας επιθεώρησε δεν πήρε χαμπάρι γιατί, για καλή μας τύχη, είπε να εκκινήσουμε τα άρματα 1-1 και να κάνουμε 2-3 γύρους το στρατόπεδο για να γεμίσουν οι μπαταρίες, οπότε κι εγώ πήγαινα από άρμα σε άρμα για να φαίνεται πάντα κάποιος στο πολυβόλο, ενώ οι άλλοι είχαν γεμίσει μόνο το 1ο που επιθεώρησε κανονικά. Στιγμές απείρου κάλλους...!!!

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
REALZEUS έγραψε:Για να συνοψίσουμε λίγο σχετικά με τα όσα γράφτηκαν:

1) Κάθε χώρα έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλες οι αμυντικές ανάγκες του Βελγίου και άλλες της Ελλάδας. Οι λόγοι είναι προφανείς.
2) Κάθε χώρα καταρτίζει το αμυντικό της δόγμα βάσει αυτών των αναγκών.
3) Το αμυντικό δόγμα παίρνει υπόψιν του τις αμυντικές ανάγκες από την μία και το έμψυχο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή που δύναται να δώσει η χώρα από την άλλη και προσπαθεί να τα συγκεράσει. Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι για παράδειγμα δεν έχουν επικίνδυνους γείτονες μεν και έχουν μεγάλο πληθυσμό δε, οπότε δύνανται να έχουν 100% επαγγελματικό στρατό. Από την άλλη υπάρχουν χώρες το ίδιο μεγάλες/μεγαλύτερες όπως η Ρωσία και η Κίνα που επιμένουν στην θητεία σε συνδυασμό και με επαγγελματίες καθώς τα μέτωπα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αλλά και τα εδάφη που θα χρειαστεί να προασπιστούν είναι πολύ μεγαλύτερα.

Εν προκειμένω για την Ελλάδα: Έγινε μια προσπάθεια πριν 10 χρόνια να δημιουργηθεί ένας ημιεπαγγελματικός Στρατός με την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. Τελικά αυτό δεν πέτυχε λόγω α) ανεπάρκειας πολλών ΕΠ.ΟΠ. και β)οικονομικής κρίσης που δεν επιτρέπει νέες προσλήψεις. Οπότε αναγκαστικά θα στηριχθούμε στους στρατεύσιμους.

Για να γίνει μια σωστή βασική εκπαίδευση Στρ χρειάζονται περί τους 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικότητας. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε την θητεία σε αυτό το επίπεδο. Εκ των πραγμάτων όμως αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς οι στρατεύσιμοι δεν υπηρετούν μόνον για να εκπαιδευτούν αλλά και να εκτελέσουν υπηρεσίες και να στελεχώσουν Μονάδες ως Ενεργό Στράτευμα. Το ελάχιστο λοιπόν που χρειάζεται η χώρα αυτή την στιγμή είναι 12 μήνες θητεία σε ρεαλιστικό επίπεδο. Αλλιώς παρατηρούμε φαινόμενα όπου δεν υπάρχουν αρκετά άτομα για να κινητοποιήσουν όλα τα οχήματα μιας Μονάδος σε ενδεχόμενο Συναγερμό, δεν μιλάμε καν για να τα επανδρώσουν σε πολεμική ετοιμότητα.

ΥΓ: Πολλά που γίνονται στον Στρατό μπορεί να σας φαίνονται παράλογα, όμως έχουν νόημα και μακάρι να μην το ζήσουμε ποτέ για να καταλάβετε ποιό είναι αυτό το νόημα. Όταν θα είμαστε στον Χώρο Προκαλύψεως για παράδειγμα δεν θα έχουμε κάμερες για να φυλάνε το προσωπικό και το υλικό από δολιοφθορές...

Αν και, ως γνωστόν, δε με πας μία και δεν πρέπει να σου δώσω τη χαρά (δεν ξεχνάω τι έγραφες στο άλλο ως υπογραφή) θα αναφέρω ότι συμφωνώ 100% με μερικές σημειώσεις:

1. Αν γινόταν καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού θα είχαμε δυνατότητα και για 9 μήνες θητεία. Δίνω το παράδειγμα το δικό μου (ΔΕΝ είναι παράπονο γιατί μου άρεσε). Αν δε βρισκόταν μόνος ο Δκτης στη Στρατολογία όταν έκοψα την αναβολή και δεν πιάναμε κουβέντα δε θα παρουσιαζόμουν Διαβιβάσεις, αλλά κάπου αλλού. Στις διαβιβάσεις είχα αρκετούς συμφοιτητές και άλλους από Πολυτεχνεία. Το άσχημο είναι ότι δε μείναμε όλοι ΔΒ, παρά έμειναν κάτι παιδάκια 19 ετών με καταγωγή από Κρήτη (μιλάμε για 2003, άρα ΠΑΣΟΚ, άρα ψήφοι) που έγιναν οι άλλοι μισοί οδηγοί (έχει μια λογική) και οι μισοί Ερμήδες. Αν αξιοποιούσαν εμάς με τις σπουδές η εκπαίδευση ειδικότητας θα έβγαινε σε 1 μήνα και θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα. Τα ίδια και στη μονάδα. Να μας κάνει εκπαίδευση ασυρμάτων ένας ΕΠΟΠ ΔΒ που δεν ήξερε τι είναι το AM και το FM; Πόσο μάλλον να κάνει κρυπτογραφήσεις, αναμεταδόσεις κτλ.

2. Αν, πέρα από τις αγκυλώσεις, χρησιμοποιούσαμε προσωπικό και σε θέσεις που συνήθως υπάρχουν μόνιμοι θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της επάνδρωσης. Π.χ. η δικιά μου σειρά είχε όλο μεγάλους σε ηλικία και γίναμε ΥΠΑΞ. Στην επόμενη σειρά είχαμε ΥΠΑΞ που ήταν 19 ετών. Διάλεξε τους μεγάλους, δώσε τους ευθύνες, κάνε εκπαίδευση σωστή - όχι με τα χαζά μπλοκάκια και τους ηλίθιους πίνακες που κουβαλάγαμε πέρα δώθε - και θα γλυτώσεις πολλούς ΕΠΟΠ που, ενώ έχουν βαθμό, απλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη θέση τους λόγω ελλιπέστατης μόρφωσης και απλά κάθονται και διαβάζουν προσπαθώντας να καταλάβουν τι λένε τα έγγραφα (θυμάμαι ΕΜΘ Λχια να διαβάζει λογοτεχνικό βιβλίο όλη μέρα και να γράφω σε κάποια φάση τις κρίσεις γιατί βαριόταν ο Λοχαγός και να βλέπω Νοημοσύνη: μέτρια). Για να μην αναφέρω το εξής παράδειγμα που μου έτυχε: κάνουμε εκπαίδευση ΠΒΧ πόλεμο και είναι ένας Ταγματάρχης πολύ καλός τύπος και έντιμος και σωστός και ό,τι άλλο θες. Μας δείχνει ένα μηχάνημα και ρωτάει τι είναι αυτό, αν ξέρει κανείς. Του απαντάω ότι είναι ένας ανιχνευτής G-M. Με ρωτάει σπουδές, του λέω φυσικός, ρωτάει αν έχω δουλέψει με αυτόν, του απαντάω ένα εξάμηνο στα εργαστήρια Πυρηνικής στη Σχολή και με διώχνει για το ΚΨΜ γιατί, όπως είπε μετά, είναι ντροπή να μου κάνει μάθημα τη στιγμή που το αντικείμενο το γνωρίζω καλύτερα από αυτόν. Αντί να με διώξει, όμως, θα μπορούσα να κάνω εγώ το μισό μάθημα, δηλαδή τη θεωρία, και να μιλήσει αυτός για τα πρακτικά, της στρατιωτικής τεχνικής δηλαδή. Σε αυτό το σημείο το (2) καλύπτεται από το (1), αλλά εδώ έχει σχέση με αγκυλώσεις που λένε: εκπαίδευση μόνο Στελέχη.

3. Αν ο εξοπλισμός ήταν πιο φροντισμένος, πιο σύγχρονος, αξιοποιήσιμος κτλ όλα θα ήταν πιο εύκολα. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε για άσκηση, να ξεκινάμε 14 άρματα του Λόχου, να μένουν 2 εντός στρατοπέδου, ένα να μένει αργότερα και για τα υπόλοιπα 11 να έχουμε 1 μπαταρία που ξεκινάει 1 άρμα, ενώ τα υπόλοιπα να τα ξεκινάμε με καλώδια. Από την άλλη ας αγοράσουν αλεξίσφαιρα, να δώσουν τα κράνη από kevlar, να αφήσουμε τους κληρωτούς να αγοράσουν τις δικές τους μπότες και δευτερεύοντα εξοπλισμό (δεν αναφέρω τι είχα ως δικό μου εξοπλισμό γιατί μετά θα λες ότι υπερβάλλω, απλά να αναφέρω τα γάντια από τα ΕΚΑΜ), να εκπαιδεύσουν σε βασικά, πλέον, ζητήματα όπως οι επικοινωνίες όλο το στράτευμα* και να γίνουν τα πράγματα πιο ρεαλιστικά: περισσότερες βολές, κανονικό πυρ και κίνηση κτλ.
* Θυμάμαι σε άσκηση έναν Υπολοχαγό που δε με πήγαινε και μία να με ρωτάει: ως ομαδάρχης, τι διαπίστωσες σήμερα; Η απάντησή μου ήταν μία: πέρα από τις δυσκολίες στην εκτέλεση που για όλους είναι δεδομένες και σιγά-σιγά φεύγουν, αυτό που λείπει πραγματικά είναι η επικοινωνία με τις άλλες ομάδες και τη διοίκηση του Λόχου, όπως επίσης και οι πληροφορίες στη σχεδίαση της "αποστολής". Χωρίς χάρτη, χωρίς ιδέα του σχεδίου, πώς θα λειτουργήσω; Ποιες είναι οι εναλλακτικές μου αν πάει κάτι στραβά ή αν πάει εξαιρετικά καλά αφού δε γνωρίζω τι θέλουμε να κάνουμε τελικά;

4. Επιτέλους τέλος με την ευθυνοφοβία. Αυτό το γράφω και για τη Β/θμια που είμαι γιατί έχει παραγίνει με το φόβο πλέον. Διπλές σκοπιές μην αυτοκτονήσει ο άλλος. Πυρ και κίνηση με αβολίδωτα (αν υπάρχουν κι αυτά), βολές που πήγαιναν μόνο οι μεγάλοι σε ηλικία γιατί τα πιτσιρίκια φοβόντουσαν μην φάνε κανέναν. Μία λογική στο πώς γίνεται η σκληραγώγηση. Δεν μπορεί να κατεβάζεις για γυμναστική άνθρωπο που έχει κοντέψει να σπάσει τη μέση του σε άσκηση και είναι όρθιος επειδή μας έβλεπε να τρέχουμε πανικόβλητοι και ντρεπόταν αυτός να κοιμάται ή να έχεις φίλο μου στη σκοπιά όρχου 16 ώρες χωρίς ούτε τουαλέτα, ενώ είχε και άσθμα, και ένας ΔΒ να μου λέει εγώ έχω κάνει Master στην Αγγλία και δε δέχομαι να μου στέλνεις σκοπό 2 λεπτά αργότερα για αλλαγή. Ούτε είναι δυνατόν να ρίχνω 1200 σφαίρες σε ένα πρωί και άλλοι 20 να έχουν ρίξει με το ζόρι τις 18 της γεμιστήρας γιατί είναι του Διοικήσεως και φοβόμαστε μην τους σπάσει κανένα νύχι. Ούτε είναι δυνατόν να κάνεις άσκηση άμυνα απαγγίστρωση και οι επιτιθέμενοι να έρχονται φωνάζοντας "μπαμ-μπαμ". Ούτε δέχομαι να κάνουμε κατάληψη κτηρίου και να μην ξέρει κανείς, ούτε καν ο υπεύθυνος Υπολοχαγός του Λόχου μας και να το κάνω εγώ με όσα ήξερα από τον μπαμπά (λόγω ΕΛ.ΑΣ., όπου οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι διαφορετικές) και όσα ήξερα μόνος μου, ενώ έχουμε άλλους 30 τριγύρω να προσφέρουν κάλυψη επειδή φοβόμασταν ότι αν μπουν στην άσκηση θα μας βρίσει ο Σχης με τις βλακείες που κάνουν. Έλεος δηλαδή...

Μπορώ να γράψω πολλά ακόμη που, πρακτικά, δεν κοστίζουν τίποτε εκτός από μικρές νομοθετικές αλλαγές και ελάχιστη παραπάνω δουλειά που, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να γίνει και μηχανογραφικά χωρίς κόστος του προσωπικού (π.χ. βλέπεις πτυχίο ΑΕΙ του δίνεις επιλογή: ή ΥΠΑΞ και μόρια για Δημόσιο ή Στρ και "σκοπιά και αγγαρεία" ή βρες άλλο κίνητρο, οικονομικό, γυναίκες, δεν ξέρω κι εγώ τι, αλλά θέλουμε άτομα να αντικαταστήσουν τους ΕΠΟΠ εκεί που σπανίως μπορούν να αποδώσουν). Κλείνω με το κλασσικό. Κάθε Παρασκευή ανακοίνωση: τα Στελέχη, από ΕΠΟΠ και πάνω στο ΚΨΜ. Εκεί τους εξηγούν τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ποιες οι ασκήσεις κτλ. Έρχεται η Τρίτη στη βραδινή και μου λένε: παίρνεις 8 ΕΠΟΠ και κάνεις καταδρομική εκεί (π.χ. ομάδα κρούσης). Πού είναι αυτό; Πού είναι ο χάρτης; Καλά, δεν σε ενημέρωσαν; Ποιος να με ενημερώσει αφού δεν είμαι στέλεχος, ενώ αυτοί που είναι υπό τη διοίκησή μου γνωρίζουν την άσκηση γιατί είναι στελέχη; Πόσο πιο παράλογα να γίνουν τα πράγματα πια;

Ευχαριστώ.

* Μετά τη βασική εκπαίδευση: ΚΕΒΟΠ Πολυβόλα (μετάταξη, αφού δεν ήθελα να βάλω βύσμα, και φάγαμε ένα μήνα 4 άτομα 28 ετών παρέα με άλλους 150 από Ειδικές Δυνάμεις που ο μεγαλύτερος ήταν 23, και στην εκπαίδευση να τραγουδάμε ψηλά ψηλά τα πράσινα μπερέ και να γελάμε με το θέαμα κι εμείς και οι μόνιμοι), ΚΕΒΟΠ ΛΥΒ, 618, 625 (άντε είπα και ποιος είμαι στο ΓΕΣ)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#25073 Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον. Ποτέ δεν έγραψα τίποτα για σένα στην υπογραφή μου.

ΥΓ: Υπλγος σε Όπλο και να μην γνωρίζει να κάνει εκκαθάριση κτιρίου μου ακούγεται απίθανο. :hmmm: Της Σχολής ή από Υπαξ;
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
REALZEUS έγραψε:Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον. Ποτέ δεν έγραψα τίποτα για σένα στην υπογραφή μου.

ΥΓ: Υπλγος σε Όπλο και να μην γνωρίζει να κάνει εκκαθάριση κτιρίου μου ακούγεται απίθανο. :hmmm: Της Σχολής ή από Υπαξ;

Ευελπίδων και, μάλιστα, πολύ καλό παιδί, ωραίος τύπος. Κάναμε και παρέα εκτός στρατοπέδου γιατί ήμασταν ίδια ηλικία. Απλά ο άνθρωπος είχε μάθει 5 βασικά και δεν μπορούσε να πει παραπάνω. Τέλος πάντων, αυτό είναι το λιγότερο γιατί ήταν εξαιρετικά φιλότιμος μέχρις σημείου |λογοκρισία| (μαζί με άλλον ένα πήγε να σηκώσει το κουτί όλμου 4,2'', πράγμα που κατάφερε, αλλά με άγνωστες συνέπειες για τη μέση του). Το πρόβλημα είναι η διάθρωση και ο εξορθολογισμός που γίνονται χωρίς πολύ κόπο και, κυρίως, σχεδόν χωρίς χρήμα. Είναι κρίμα γιατί ο λαός αυτός έχει πολλές πολεμικές αρετές (κυρίως λόγω ιστορίας), πάθος για την ελευθερία και την πατρίδα και, αν υπήρχε λίγη καλή διάθεση από το κράτος, θα γίνονταν θαύματα. Εδώ θα μου πεις αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει στα νοσοκομεία τα σωστά γάντια στον Ε.Σ. θα τους απασχολήσουν; Ή μήπως θα κοιτάξουν κανένα σχολείο που βγάζουμε από τη μύγα ξύγκι για να λειτουργήσουμε;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By corsair
pipinos1976 έγραψε: Είναι κρίμα γιατί ο λαός αυτός έχει πολλές πολεμικές αρετές (κυρίως λόγω ιστορίας), πάθος για την ελευθερία και την πατρίδα και
Ευχαριστώ.

Για μια στιγμή νόμιζα πως μιλουσες για την Ελλάδα και επεσα απ την καρεκλα μου κάτω... :lol:

Σε ποια χωρα αναφέρεσαι ομως? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#25123 Τι κέβλαρ ρεεεεεεε :s_sarcastic :s_sarcastic
Όταν πρωτοπήγα σε μονάδα το φρέσκο νέο ήταν ότι κάποιοι κάφροι είχαν σχεδόν καταστρέψει ένα G3 γεμίζοντας με χώμα, οπότε βγήκε αυστηρή προειδοποίηση (φσσσσσιτ, πάει το καλσόν) να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.
Στα παιδάκια θα κλάσανε μια μάντρα φρύδια (αναλόγως του ποιος πήρε τηλέφωνο) και όλα καλά.

Σε ένα στρατό που το χ τσουτσέκι με πρόσβαση στο γραφείο υπουργού (έναν υπάλληλο του γραφείου να ξέρει, ούτε καν συνεργάτη) είναι ανώτερος ακόμα και από αξιωματικό τι ακριβώς ψάχνετε να βρείτε;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#25140 - Νεοσυλλεκτος στο ΚΕΜΧ παιρνοντας αδεια ειχε και το οπλο μαζι του στην τσαντα για "να το παει σπιτι του να το καθαρισει". Κρητικος. :lol:
Ευτυχως τον σταματησε ο ΑΜτης και του ελεγξε την τσαντα.

- Υλγος απο το Α2 πηγε ντυμενος με πολιτικα με το αυτοκινητο του σε φυλακιο πυρομαχικων στον Εβρο, 9.30 το βραδυ. Ειπε στο σκοπο οτι ειναι Αλβανος και διψαει και ο Δοκιμος ανοιξε την πυλη τον εβαλε μεσα και τον πηγε στο ΚΨΜ να πιει μια κοκα κολα... μας διαβασαν ενα πρωϊ στην ημερησια διαταγη το σκηνικο, δε θυμαμαι ποσες υπηρετησε ο βλακας. :svivhaha:

@Pipinos
- Πυρ & κινηση με πραγματικα πυρα?? WTF?? Γιατι??
- Που και με τι εριξες 1200 σφαιρες σε ενα πρωϊνο (η Παναγιά μου)?
- Τη νυχτα των Ιμιων, τα μονα οχηματα που δε βγηκαν απο το στρατοπεδο οση προσπαθεια και να εγινε, ηταν κατι καναδέζες των ΔΒ
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#25144 Πάντως, καθημερινά διασκεδάζω με τα γραφόμενα. Και δεν αναφέρομαι στις απόψεις του καθενός για το πώς θα έπρεπε να είναι οργανωμένος και να λειτουργεί ο ΕΣ, αλλά σε "ιστορίες" που διαβάζω για περιστατικά, εκπαιδεύσεις κλπ.
Οπότε, ας γράψω και γώ μία δική μου , σύντομη : "Ξυπνάω ένα πρωί στο Λόχο, βγαίνω στο παράθυρο του θαλάμου , και τι βλέπω??? : Ενα φίδι που πέταγε !!! " :dizzy:

Keep up the good work !!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimitrisB έγραψε:Πάντως, καθημερινά διασκεδάζω με τα γραφόμενα. Και δεν αναφέρομαι στις απόψεις του καθενός για το πώς θα έπρεπε να είναι οργανωμένος και να λειτουργεί ο ΕΣ, αλλά σε "ιστορίες" που διαβάζω για περιστατικά, εκπαιδεύσεις κλπ.
Οπότε, ας γράψω και γώ μία δική μου , σύντομη : "Ξυπνάω ένα πρωί στο Λόχο, βγαίνω στο παράθυρο του θαλάμου , και τι βλέπω??? : Ενα φίδι που πέταγε !!! " :dizzy:

Keep up the good work !!! :lol:

Σιγα μην ειχες παραθυρο.σιφτυ

ταπαταπαλκ!
Άβαταρ μέλους
By The Ace
trident1971 έγραψε:- Νεοσυλλεκτος στο ΚΕΜΧ παιρνοντας αδεια ειχε και το οπλο μαζι του στην τσαντα για "να το παει σπιτι του να το καθαρισει". Κρητικος. :lol:
Ευτυχως τον σταματησε ο ΑΜτης και του ελεγξε την τσαντα.

- Υλγος απο το Α2 πηγε ντυμενος με πολιτικα με το αυτοκινητο του σε φυλακιο πυρομαχικων στον Εβρο, 9.30 το βραδυ. Ειπε στο σκοπο οτι ειναι Αλβανος και διψαει και ο Δοκιμος ανοιξε την πυλη τον εβαλε μεσα και τον πηγε στο ΚΨΜ να πιει μια κοκα κολα... μας διαβασαν ενα πρωϊ στην ημερησια διαταγη το σκηνικο, δε θυμαμαι ποσες υπηρετησε ο βλακας. :svivhaha:

@Pipinos
- Πυρ & κινηση με πραγματικα πυρα?? WTF?? Γιατι??
- Που και με τι εριξες 1200 σφαιρες σε ενα πρωϊνο (η Παναγιά μου)?
- Τη νυχτα των Ιμιων, τα μονα οχηματα που δε βγηκαν απο το στρατοπεδο οση προσπαθεια και να εγινε, ηταν κατι καναδέζες των ΔΒ

1) Αν είναι στρατόκαυλος ο διοικητής/ταξίαρχος/μέραρχος, όχι μόνο με live πυρομαχικά, ακόμα και "εχθρικά" πυρά θα φροντίσει να υπάρχουν :dizzy:
2) Δεν έχεις κάνει Παρμενίωνα ? Φεύγανε τα 50αρια με τις κούτες και τα Bofors δύο δύο :metalo: Εγώ δεν ξέρω αν έριξα 1000+ με το Brauning, αλλά του σκίσαμε τα μέταλλα :s_devil

Μια που λέτε για "γνώσεις" στο Στρατό: και καλά ως "εξαναγκασμό" για να μου δώσει τη μετάθεση, ο -βαρεμένος- Δ/της στο 475ΤΔΒ με έβαλε να του κάνω τη μελέτη Η/Μ για το υπόστεγο με τα οχήματα, επειδή δεν υπήρχε ένας (ΕΝΑΣ) είτε στο στρατό είτε γενικά στο νησί που να ξέρει/θέλει/μπορεί (υποθέτω ότι όλοι οι "εκτός" απλά δεν θέλανε, γιατί δεν θα πληρωνόντουσαν ποτέ).... :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
trident1971 έγραψε:
Αλλος απο εδω ειδικος, πηγε, είδε, νικησε. :yahoo:
1 μηνας ειδικοτητα? Σαν να λεμε πτυχιο ιατρικης σε 12 μηνες? :lol:

@mjacob
Oi 18αρηδες "μαζευοντουσαν" πολυ πιο ευκολα απο τους μεγαλυτερους, εκαναν δουλειες/υπηρεσιες με λιγοτερη γκρινια, τους κουμανταριζαν καλυτερα οι ΥΠΑΞ, αντεχαν λιγο περισσοτερο. Αυτο ειδα εγω.
Για το χρημα, ας πουμε οκ, αν και μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου ηταν αυτοι που δεν χρειαζοντουσαν λεφτα απο το σπιτι και λειτουργουσαν μονο με τα δικα τους, που και εδω εχω αντιρρησεις αν ηταν "δικα τους" πραγματικα.

ξέρεις πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση των ΔΒ ? (3 εβδομάδες από τις οποίες οι περισσότερες ώρες αναλώνονται σε αγγαρείες του σχολείου εκπαιδεύσεως ) ζήτημα να κάνεις μαζεμένη 2,5 ώρες σε 3 εβδομάδες

η εκπαίδευση μαγείρων?

μηχανικού ?