Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#183452 Online τα λένε αυτά στο χώρο των pc

Οι νεου τυπου καμπινες με vdsl τροφοδοτουνται απο την ΔΕΗ αλλά έχουν και UPS για τυχόν διακοπή
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dimitris_P έγραψε:Online τα λένε αυτά στο χώρο των pc

Σωστος. Όλα είναι ups (Uninterruptible power supply).

Το αν είναι on-line ή line interactive έχει να κάνει με τον τρόπο που τροφοδοτούνται οι συσκευές που συνδέονται στα ups.

...>.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
21 quadra έγραψε:Δεν νομίζω ότι στην αγορά των pc κυκλοφορούν UPS, όλα είναι SPS και ονομάζονται UPS με την ίδια γενική λογική που όλα τα σκούτερ τα λέγανε βέσπες και τώρα τα λένε παπιά και όλα τα ταχύπλοα τα λένε Κρίς κράφτ.

Όλα αυτά είναι πραγματικά UPS. Αυτά ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους χωρίζονται σε κατηγορίες, οι κυριότερες των οποίων είναι:

-Off-line ή Standby (SPS)
-Line interactive
-On-line
-Hybrid

Με επιφύλαξη για τα υβριδικά, όλα τα άλλα κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στην αγορά της πληροφορικής.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Pitt έγραψε:
21 quadra έγραψε:Δεν νομίζω ότι στην αγορά των pc κυκλοφορούν UPS, όλα είναι SPS και ονομάζονται UPS με την ίδια γενική λογική που όλα τα σκούτερ τα λέγανε βέσπες και τώρα τα λένε παπιά και όλα τα ταχύπλοα τα λένε Κρίς κράφτ.

Όλα αυτά είναι πραγματικά UPS. Αυτά ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους χωρίζονται σε κατηγορίες, οι κυριότερες των οποίων είναι:

-Off-line ή Standby (SPS)
-Line interactive
-On-line
-Hybrid

Με επιφύλαξη για τα υβριδικά, όλα τα άλλα κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στην αγορά της πληροφορικής.

Δεν είπα ότι είναι κάτι καινούργιο, ήθελα να πω ότι αυτά που πληρώνουμε με 60-200€ για UPS είναι SPS, τα UPS ( τα on line ) κοστίζουν πολύ περισσότερο και αυτός είναι ο λόγος που δεν κυκλοφορούν ευρέως στις μικρές εγκαταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
21 quadra έγραψε:Δεν είπα ότι είναι κάτι καινούργιο, ήθελα να πω ότι αυτά που πληρώνουμε με 60-200€ για UPS είναι SPS,

Σήμερα πλέον υπάρχει ότι τραβάει η καρδιά του καθενός.
Όλα αυτά τα UPS είναι on-line και κοστίζουν από 60-200€

Καλή εβδομάδα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Pitt έγραψε:
21 quadra έγραψε:Δεν είπα ότι είναι κάτι καινούργιο, ήθελα να πω ότι αυτά που πληρώνουμε με 60-200€ για UPS είναι SPS,

Σήμερα πλέον υπάρχει ότι τραβάει η καρδιά του καθενός.
Όλα αυτά τα UPS είναι on-line και κοστίζουν από 60-200€

Καλή εβδομάδα

Eγώ λέω ότι αυτά δεν είναι UPS αλλά SPS και κάνουν μεταγωγή σε 4ms στην μπαταρία ότι έχουμε διακοπή ρεύματος.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#183574 Όλα αυτά είναι line interactive, μάλλον το skroutz έφαγε φλασιά και τα βγάζει σαν online.

Στο πλαίσιο το πιό φτηνο online είναι στα 300€ για Turbox, τα APC ξεπερνάνε το χιλιάρικο : http://www.plaisio.gr/anavathmisi-dikti ... =On%20Line

Τα online χρησιμοποιούνται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, συνήθως σε βιομηχανικό περιβάλλον οπου υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις της τάσης.

Σε ένα τυπικό σπίτι ή γραφείο είναι overkill. Εκτός του μεγαλύτερου αρχικού κόστους έχουν και μεγάλη καταναλωση ρεύματος.

Πάντως το UPS που σχεδιάζω να φτιάξω είναι online :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#183579 Σε οποιαδήποτε οικιακή και SOHO εγκατάσταση, το online είναι απλά άχρηστο, δεν έχει κανένα νόημα η ύπαρξή του, ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψη και το κόστος. Καμία συσκευή οικίας ή γραφείου δεν μπορεί να αντιληφθεί καν το χρονικό διάστημα μετάβασης στη μπαταρία, πόσο μάλλον να πάθει ζημιά.

Όπως έχω πει και παλιότερα, έχω ρίξει τα πάντα (από router και switch μέχρι συναγερμό και κάμερες) στο APC, δουλεύει κάτω από 25% φορτίο, και δεν έχει συμβεί το παραμικρό σε οποιαδήποτε συσκευή εδώ και 5-6 χρόνια (με συνεχείς διακοπές, πτώσεις, και άλλες ομορφιές που συμβαίνουν στην περιοχή).
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#183597 Εγώ είχα 3 από το πλαίσιο και μια φορά που έλειπα σε ταξίδι και στην Αθήνα είχε γίνει το έλα να δείς από βροχές αστραπές κλπ όταν γύρισα είχα καμμένη motherboard και τα 3 από αυτά τα ξεφτιλίκια, αν ήταν UPS θα είχε σταματήσει η υπέρταση του δικτύου από κανένα κεραυνό μάλλον στην μπαταρία, σε κακοκαιρία όλα αυτά πρέπει να βγαίνουν από την μπρίζα, αυτό μου έδειξε η μέχρι τώρα εμπειρία μου.

Τα έχω και τα κοιτάω και θυμάμαι σε κάθε κακοκαιρία. ευτυχώς που τότε ήταν εκτός οι μπρίζες του Α3 εντυπωτή και του Α3 σκάνερ αλλιώς θα είχανε και αυτά καεί σαν ασφάλειες.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
21 quadra έγραψε:Εγώ είχα 3 από το πλαίσιο....

Αμέσως προκύπτει και η απάντηση :s_wink

APC UPS + APC πολύπριζο ασφαλείας, με γραπτή εγγύηση αποζημίωσης συνδεδεμένου εξοπλισμού, και καθάρισες. Φυσικά δεν καλύπτει τα πάντα, και σε θέματα κεραυνών από ότι έχω δει υπάρχουν θεματάκια με την ικανοποίηση της εγγύησής τους, αλλά είναι η μοναδική εταιρεία που ξέρω ότι δίνουν τέτοια εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#183671 Για κεραυνική προστασια αν δεν εχεις Τ1 και Τ2 σκετο το πολυπριζο δεν κανει τπτ. Μιλω για πληγμα αμεσο και εμμεσο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
The Ace έγραψε:APC UPS + APC πολύπριζο ασφαλείας, με γραπτή εγγύηση αποζημίωσης συνδεδεμένου εξοπλισμού, και καθάρισες.

Συνδεσμολογία; Εννοείς το ένα να τροφοδοτείται από το άλλο;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#183680 βάζει στη σούκω πρίζα το APC που δίνει μια έξοδο και από εκεί φεύγει το UPS :)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
JimClark έγραψε:Για κεραυνική προστασια αν δεν εχεις Τ1 και Τ2 σκετο το πολυπριζο δεν κανει τπτ. Μιλω για πληγμα αμεσο και εμμεσο.

Προφανώς μιλάμε για λογικές καταστάσεις και μέτρα προφύλαξης στο μέτρο του εφικτού και λογικού. Αν λοιπόν με 40-50€ πολύμπριζο και 150€ UPS μπορώ να έχω ένα "λογικό" επίπεδο ασφαλείας, συν μια μαχητή εγγύηση για τον εξοπλισμό μου, το παίρνω αυθωρεί και παραχρήμα :thumbsup:

Pitt έγραψε:
The Ace έγραψε:APC UPS + APC πολύπριζο ασφαλείας, με γραπτή εγγύηση αποζημίωσης συνδεδεμένου εξοπλισμού, και καθάρισες.

Συνδεσμολογία; Εννοείς το ένα να τροφοδοτείται από το άλλο;

Ναι, δεν έχει και τόση σημασία ποιο είναι πρώτο και πιο δεύτερο, αρκεί τελικά οι συσκευές που θέλεις να προστατέψεις να είναι "πίσω" και από τα δύο. Και φυσικά λέω να είναι και τα δύο της APC, ώστε να μην μπλέξεις με τον όρο περί "σωστής συνδεσμολογίας" που έχει στην εγγύησή της η APC :s_wink
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
JimClark έγραψε:Για κεραυνική προστασια αν δεν εχεις Τ1 και Τ2 σκετο το πολυπριζο δεν κανει τπτ. Μιλω για πληγμα αμεσο και εμμεσο.

+1

Καλά και άγια τα πολύμπριζα, αλλά καμμία σχέση με την αντικεραυνική προστασία μέσα στον πίνακα.

Το πολύμπριζο δέν έχει κάτι διαφορετικό απο το αντικεραυνικό πίνακα (spark gaps και MOV έχουν και τα δύο) αλλά το αντικεραυνικό έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

1) Προστατεύει όλο το σπίτι
2) Αν πέσει μια καλή υπέρταση και κάψει τα MOV, στο αντικεραυνικό απλά αλλάζεις φυσίγγι. Το πολύμπριζο το πετάς
3) Επειδή το αντικεραυνικό θα κόψει την υπέρταση στην είσοδο της παροχής, προστατεύει πολύ καλύτερα απο το πολύμπριζο, το οποίο βρίσκεται λίγο πρίν τη συσκευή.