- 01 Νοέμ 2014, 21:10
Νίκο καλοτάξιδη και καλοκλίκωτη... Συγχρονιστήκαμε μια χαρά...
Όντως η 700 θα πρέπει να σου φαίνεται τάνκ τώρα...
Για πες εντυπώσεις μέχρι στιγμής... Εγώ έχω μόνο θετικά να πω πλην ενός που έχει να κάνει με το "κλείδωμα" της οθόνης...
rocsta έγραψε:morpheus έγραψε:Εγώ πάντως με την D7000 είχα απο την αρχή κάποιους περιορισμούς που μου έκαναν τη ζωή δύσκολη...
Σκέφτηκα κάποια στιγμή πριν κάνα χρόνο την 7100 αλλά και πάλι η διαφορά θα ήταν μικρή και θα έλυνα κάποια απο τα θεματάκια αλλά όχι όλα...
Όπως;
Με βάζετε σε σκέψεις, ενώ έλεγα να αλλάξω την d40 με d90 μτχ
Το θέμα στην μετάβαση σε full frame είναι ότι πρέπει να πουλήσεις όλο τον παλιό εξοπλισμό (μηχανή + 2-3 φακούς συνήθως) και να προχωρήσεις. Αυτά τα βαριέμαι απίστευτα, εκτός κι αν το πάρει πάνω του ο μεγάλος έμπορας παντός είδους ποπολάρος 
Το μεγαλύτερο παράπονο που είχα απο την 7000 ήταν το AF της... Δανειζόταν σύστημα απο τις μικρότερες αδερφές της και όχι απο τις μεγαλύτερες με αποτέλεσμα να είναι μέτριο σε γενικες γραμμές και κακό σε χαμηλό φωτισμό (όπου και τραβάω πολύ συχνά)...
Τα άλλα θέματάκια της ήταν περισσότερο εργονομικής φύσης... πχ το grip της ήταν πολύ κουραστικό σε πολύωρη χρήση για τα δικά μου χέρια ή το mode dial που γυρνάει πολύ εύκολα και δεν κλειδώνει με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχει γυρίσει σε άλλο mode έχοντας την απλώς κρεμασμένη στον ώμο (μεγάλη |λογοκρισία| όταν την έχεις αφήσει πχ σε προτεραιότητα διαφράγματος και όταν την ξαναπιάσεις και τραβήξεις να διαπιστώσεις μετά οτι ήταν σε manual και τράβηξες οτι να'ναι)...
Η 750 μου έχει λύσει όλα τα παραπάνω θέματα... grip πολύ πιο άνετο και ευχάριστο σε πολύωρη χρήση, autofocus ίσως το καλύτερο απο όλη την γκάμα της nikon, κλπ κλπ...