Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#95599 Τα aviator δεν αξιζουν πλεον,διοτι εχει γεμισει ο κοσμος με απομιμησεις,καλης ποιοητητας,αλλα οχι γνησια...
Το ασημι 3025 aviator συγκεκριμενα,εχει φετος 169€ προτεινομενη λιανικη απο luxottica hellas,και βρισκεις σε οπτικα,και τυπου οπτικα με 80€,δεν συζυτω δε για internet...Προσωπικα δεν ασχολουμαι καθολου με το εν λογω μοντελο διοτι βγαινω ακριβος με τον μαιμουδο ανταγωνισμο...

Καλα γυαλια?Τα εχω γραψει και πιο παλια...
Maui
Vuarnet
Serengeti
καποια rayban
persol

Αυτα για πρωι...
Δοθεισης ευκαιριας:
Καλο μηνα,και Καλο Πασχα σε ολους! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#95605 Και μιας και πιάσαμε τα πεταμένα λεφτά και τα υπερτιμημένα προϊόντα και υπηρεσίες, ας μας πει ο κυρ, πόσο πουλάει τον καιφέ στο μαγαζί του, πόσο πραγματικό αξίζει, και πόσο θα στοίχιζε αν ο μάγκας ο καπουτσίνος δεν ήταν της μοδός :innocent:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
QsisVTS έγραψε:και καλά βρε κυρ να σε πειράζει που τα rayban τα πουλάνε 4πλασια τιμή, τα άλλα γυαλιά δεν είναι και τόσο φθηνά για να πεις ότι πετυχες κάποιο φοβερό deal

εγώ προσωπικά χέστηκα έτσι κι αλλιώς δε θα έδινα πάρα πολλά λεφτά ποτέ και γυαλιά παίρνω κάθε 5-7 χρόνια

μια ζωή το σκούρο-πράσινο φακό της rayban παίρνω που είναι μια χαρά για τα μάτια μου και πάνω από 140€ δεν έδωσα ποτέ

τα aviator όμως εντάξει θα συμφωνήσω ότι δεν αξίζουν τόσο, είναι βαριά και χαλάει πολύ εύκολα ο σκελετός τους, αλλά υπάρχουν και άλλες μάρκες ή ακόμα και άλλα μοντέλα από την ίδια εταιρεία

Wayfarer FTW.
Άβαταρ μέλους
By g8777
vagmann έγραψε:Τα aviator δεν αξιζουν πλεον,διοτι εχει γεμισει ο κοσμος με απομιμησεις,καλης ποιοητητας,αλλα οχι γνησια...
Το ασημι 3025 aviator συγκεκριμενα,εχει φετος 169€ προτεινομενη λιανικη απο luxottica hellas,και βρισκεις σε οπτικα,και τυπου οπτικα με 80€,δεν συζυτω δε για internet...Προσωπικα δεν ασχολουμαι καθολου με το εν λογω μοντελο διοτι βγαινω ακριβος με τον μαιμουδο ανταγωνισμο...

Maui
Vuarnet
Serengeti
καποια rayban
persol

Αυτα για πρωι...
Δοθεισης ευκαιριας:
Καλο μηνα,και Καλο Πασχα σε ολους! :s_yes

Προσυπογραφω για τα Persol αλλα την πλακα μου την επαθα με τα Vuarnet. Ο καλυτερος φακος που εχω φορεσει. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
red_monster έγραψε:Και μιας και πιάσαμε τα πεταμένα λεφτά και τα υπερτιμημένα προϊόντα και υπηρεσίες, ας μας πει ο κυρ, πόσο πουλάει τον καιφέ στο μαγαζί του, πόσο πραγματικό αξίζει, και πόσο θα στοίχιζε αν ο μάγκας ο καπουτσίνος δεν ήταν της μοδός :innocent:

Άβαταρ μέλους
By vagmann
socratesn έγραψε:@Vagmann Σε persol θα βρω ορασεως παρομοια με τα ωραια ηλιου τους?
Σε τιμες που βρισκονται?

Δεν τα δουλευω σε ορασεως,δεν ειναι πολυ εμπορικα,τιμες 80-140 αναλογως το μοντελο...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
vagmann έγραψε:
....
καποια rayban
persol

ο σκούρος πράσινος της rayban πάντως με τον αντίστοιχο της persol μου φαίνονται ολόιδιοι
(κι εγώ προσωπικά προτιμώ σκούρους φακούς γιατί δεν αντέχω καθόλου το φως του ήλιου ακόμα και σε κατάσταση συννεφιάς )

και όπως έχω αναφέρει και πιο πίσω στα folding μοντέλα μου φαίνεται ότι η rayban έχει πιο καλό σκελετό, της persol είναι κάπως πιο χάρχαλα

KWSN-Men έγραψε:
Wayfarer FTW.

ναι είναι τίμια τα wayfarer ειδικά σε σχέση με τα aviator που κοστίζουν περίπου τα ίδια χρήματα

πολύ πιο ξεκούραστα ειδικά τα folding που έχουν πιο ελαφρύ σκελετό από τα απλά, μεγάλο φακό στο μεγάλο μοντέλο και εμφανισιακά οκ, ούτε παράξενα φαίνονται ούτε ακραία για να τραβάς τη προσοχή (πράγμα που προσωπικά απεχθάνομαι σε ο,τι αφορά την εμφάνισή μου )

και σίγουρα πολύ πιο ανθεκτικά από τα aviator τα οποία είναι θέμα χρόνου να γίνουν τριμπούρδελα
Άβαταρ μέλους
By kyr80
red_monster έγραψε:Κυρ

Η νέα σου μανία είναι να ανάγεις τος αγοραστές σε θύματα και γατόνια ? :lol:

Χαλάρωσε :iconcool:

Μπορεί... Εσύ ακόμα να ξεπεράσεις την εμπάθεια;
red_monster έγραψε:Και μιας και πιάσαμε τα πεταμένα λεφτά και τα υπερτιμημένα προϊόντα και υπηρεσίες, ας μας πει ο κυρ, πόσο πουλάει τον καιφέ στο μαγαζί του, πόσο πραγματικό αξίζει, και πόσο θα στοίχιζε αν ο μάγκας ο καπουτσίνος δεν ήταν της μοδός :innocent:

Ξαπλώστρα χωρίς χρέωση, Φραπές 3€, freddo 3,5€ εφυαλωμένο νεράκι δώρο. Τιμές ίδιες από το 2009.
Θες τιμές και τα δωμάτια;
Πόσες ημέρες εργασίας έχεις στη ζωή σου είπαμε;;

Nikos! έγραψε:

Ξεκαρδίστηκες έτσι. :metalo:

QsisVTS έγραψε:και καλά βρε κυρ να σε πειράζει που τα rayban τα πουλάνε 4πλασια τιμή, τα άλλα γυαλιά δεν είναι και τόσο φθηνά για να πεις ότι πετυχες κάποιο φοβερό deal <br abp="1037"><br abp="1038">εγώ προσωπικά χέστηκα έτσι κι αλλιώς δε θα έδινα πάρα πολλά λεφτά ποτέ και γυαλιά παίρνω κάθε 5-7 χρόνια <br abp="1039"><br abp="1040">μια ζωή το σκούρο-πράσινο φακό της rayban παίρνω που είναι μια χαρά για τα μάτια μου και πάνω από 140€ δεν έδωσα ποτέ <br abp="1041"><br abp="1042">τα aviator όμως εντάξει θα συμφωνήσω ότι δεν αξίζουν τόσο, είναι βαριά και χαλάει πολύ εύκολα ο σκελετός τους, αλλά υπάρχουν και άλλες μάρκες ή ακόμα και άλλα μοντέλα από την ίδια εταιρεία

Εμένα με πειράζει που μόνο λόγο διαφήμισης 4πλασιάστηκε η τιμή του ίδιου προϊόντος. Το βίντεο που ανέβασα εξηγεί γιατί τα γυαλιά είναι ακριβά. Γιατί πρακτικά ελέγχονται από μια εταιρεία. Και προφανώς ο vagmann, θα πουλήσει σε αντίστοιχες τιμές που αγοράζει. Δεν είναι το πρόβλημα τα καταστήματα λιανικής που πρέπει να έχουν κάποιο εμπορικό κέρδος.

@vagmann ευχαριστώ για την απάντηση.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#95631 ναι το είδα το βίντεο

όμως στο ίδιο βίντεο εξηγούν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τράβηξε προς τα πάνω τις τίμες και για άλλους κατασκευαστές, οπότε σε όλες τις μάρκες πληρώνεις πρακτικά υπερτιμημένα προϊόντα

και το πρόβλημά τους ήταν κυρίως με τα aviator γιατί αυτά κόστιζαν τόσο λίγο, τα υπόλοιπα γυαλιά της αγοράς δεν ήταν απαραίτητα εξίσου φθηνά

και όπως λέω και πιο πάνω στο ίδιο brand (rayban) μπορείς να πάρεις τα aviator που είναι συρματάκια που στραβώνουν για πλάκα ή σπάνε/στραβώνουν τα στερεωτικά της μύτης, μπορείς όμως στα ίδια λεφτά να πάρεις folding wayfarer που σαν τεχνολογία σκελετου είναι 80 χρόνια μπροστά (οι φακοί πρακτικά ίδιοι, αν και στα wayfarer είναι πιο ελαφριοί ακόμα και αυτοί )

αλλά αφού καταφέρνουν να πουλάνε σε αυτές τις τιμές και πολλοί αγοράζουν, γιατί να μην το κάνουν;
σα την apple ένα πράγμα :lol:

και τα designer's γυαλιά ακόμα χειρότερα..
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#95632 Ισως ηθικα αθεμιτο το gangsta μονοπωλιο,ομως σε αρκετους κλαδους γινεται κατι παρομοιο απο τους δυνατους παιχτες.in other words πειραζει δε πειραζει τον kyr80 και τον καθε kyr80 ,στο τελος της ημερας η λουξοττικα θα ναι Ο παιχτης.
Το οτι αύξηση τιμων δεν αναλογει σε αυξηση ποιοτητας,δε μου κανει καμια εντυπωση και η jordan καθε χρονο ανεβαζει 10-20€ την τιμη χωρις ανταλλαγμα.Εφοσον πουλανε κ ετσι,ειναι θεμιτο.
Δυστυχως ειναι γεγονος οτι τιμη ειναι ο,τι προτειθεται καποιος να πληρωσει.Το αν πληρωνει για φιγουρα,για μοδα,για σημα,για γουστο,δε κολλαει πολυ στη συζητηση αυτου καθ αυτου του μονοπωλιου.
Ουτε οσοι ξερουν τι παιζει και μπουκοταρουν κερδιζουν κατι,ουτε οσοι ξερουν και ψωνιζουν ειναι βλακες ουτε τα εκατομμυρια που ψωνιζουν με αγνοια ειναι λαθος.
Στο κατω κατω υπαρχουν επιτροπες ανταγωνισμου να τους προστατευσουν (?) ολους.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kyr80 έγραψε:
red_monster έγραψε:Κυρ

Η νέα σου μανία είναι να ανάγεις τος αγοραστές σε θύματα και γατόνια ? :lol:

Χαλάρωσε :iconcool:

Μπορεί... Εσύ ακόμα να ξεπεράσεις την εμπάθεια;

Ξαπλώστρα χωρίς χρέωση, Φραπές 3€, freddo 3,5€ εφυαλωμένο νεράκι δώρο. Τιμές ίδιες από το 2009.
Θες τιμές και τα δωμάτια;
Πόσες ημέρες εργασίας έχεις στη ζωή σου είπαμε;;

Τι σχέση έχει τι κάνω εγώ, και που κολλάει η εμπάθεια? :dizzy:

Προσπαθώ με κόσμιο και όμορφο τρόπο να σου δείξω οτι δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα και ο τι δεν μπορείς να κατατάσεις τους καταναλωτές σε θύματα/αλεπουδάτους επειδή οι επιλογές τους δεν συνάδουν με τις τελευταίες αναζητήσεις σου
Άβαταρ μέλους
By vagmann
Geo f1 έγραψε:Serengeti ειχα και αφηρημενος μια φορα τα αφησα στην οροφη της Φιεσταρας..και ξεκίνησα..με τα γυαλια πανω στην οροφη :(

< 3

...συ εισαι πελαταρα,αλλα τι να σε κανω που εισαι oakleyακιας... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#95851 Ισχύει αυτό που έχω διαβάσει, πως αν βλέπεις καλύτερα κοντά χωρίς γυαλιά μυωπίας, είναι σημάδι πως εμφάνισες πρεσβυωπία;
Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει ακριβώς αυτό το πράγμα, αλλά εδώ και χρόνια. Δεν έχει χρειαστεί ποτέ γυαλιά πρεσβυωπίας όμως...

Άσχετο με το παραπάνω, θα ξαναπροτείνω φωτοχρωμικούς φακούς, εγώ έχω βρει την υγειά μου με αυτούς!