Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
#69787 Να πω μια άποψη, αλλά παιδιά τις ντομάτες με ρέγουλα....
Γιατί να πληρώσει κάποιος 800 και 1000 € για να πάρει μια τηλεόραση 40 και ίντσες, την οποία μάλιστα σκέφτεται να αλλάξει μετά από μερικά χρόνια, επειδή βγήκε η νέα 3Δ ή 4Κ ή 8Κ ή πλέον παίρνει με τα ίδια λεφτά 50 και ίντσες. Όταν μπορεί να πάρει με τα ίδια λεφτά έναν προτζέκτορα και να έχει 100 και ίντσες σε 1080 που είναι μια αξιοπρεπέστατη ανάλυση και για τηλεόραση (τα κανάλια παίζουν το πολύ σε 720 )και NOVA κλπ. (1080) και για mp4 κατεβασμένα (720 ή 1080 αλλά συνήθως με μικρό bitrate)και για playstation, wii κλπ. Φυσικά υπάρχουν διαφορές απο τηλεόραση σε προτζέκτορα (λόγος αντίθεσης, για να δεις σωστά μαύρα θες σβηστά φώτα, περιορισμοί στον χώρο (αυτό το συζητάμε αν θέλετε διότι δεν είναι τραγικό) και wife factor (για όσους έχουν γυναίκα που δεν γουστάρει καλώδια στο σαλόνι σας κλπ.) Αλλά πραγματικά σε αυτή την περίπτωση size does matter! Επίσης (γνώμη μου) δεν χρειάζεσαι πανί, βάφεις τον ένα τοίχο άσπρο ή άσπρο με ελάχιστο γκρί (βοηθάει στα μαύρα πολύ) και κάνεις το σαλόνι σινεμά. Τα λεφτά που θα δώσεις για να αλλάξεις τηλεόραση σε λίγα χρόνια αντιστοιχούν επίσης σε αρκετές λάμπες για τον προτζέκτορα.
Δεν συζητάω δε για περιπτώσεις που ο άλλος πήρε τηλεόραση με πάνω από 1500€...
Τι λέτε...;
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#69802 Προσωπικά δεν διαφωνώ. Αν είχα κυρίως τόσα χρήματα και χώρο θα έκανα κάτι παρόμοιο γιατί θα μου άρεσε και η έρευνα - στήσιμο.
Αλλα για πολλούς η έρευνα στήσιμο ενός τέτοιου συστήματος είναι no go και επιλέγουν την ευκολία και πουλ μουρ μιας super uber tv.

<
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
JasonLouk έγραψε:Προσωπικά δεν διαφωνώ. Αν είχα κυρίως τόσα χρήματα και χώρο θα έκανα κάτι παρόμοιο γιατί θα μου άρεσε και η έρευνα - στήσιμο.
Αλλα για πολλούς η έρευνα στήσιμο ενός τέτοιου συστήματος είναι no go και επιλέγουν την ευκολία και πουλ μουρ μιας super uber tv.

<

Ναι τα χρήματα είναι θέμα σοβαρό, αλλά το έθεσα ως εναλλακτική του ποσού προς διάθεση. Ο χώρος όμως δεν είναι δύσκολο θέμα. Δεν χρειάζεσαι σαλόνι-γήπεδο για να βάλεις προτζέκτορα. Έχω δει αρκετά setup σε μικρούς χώρους, το αποτέλεσμα σε όλα είναι εντυπωσιακό.
Άβαταρ μέλους
By nass
#69821 Cosmic καθόλου για ντομάτες -αυτό έχω κάνει, τηλεόραση η 32'' trinitron 14ετίας πλέον (εννοείται με καλύτερη εικόνα σε SD τηλεοπτικό σήμα από οποιαδήποτε πάνελ) και ταινίες στο FHD με 92'' (για μένα, σε άλλο χώρο και 100'' και πάνω) (όμως οθόνη χρειάζεται, όχι βαμένους τοίχους...). Η ίδια κουβέντα: θα έπρεπε μόλις βγήκαν οι πρώτοι 4K projectors να πουλήσω τον παλιό (συν όλα τα περιφερειακά) για να μη χάσω πολλά χρήματα όοοοταν τον πουλήσω ? Ας μου επιτραπεί, τελείως καταναλωτική λογική (που κάνει μπαμ στην περίπτωση των κινητών), δε λέω ότι είναι λάθος, απλά εμένα δεν με εκφράζει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#69838 Και γω το φυσαω και δεν κρυωνει..στο θεμα τβ αλλα τι να κανουμε...Το 2013 αγορασα ενα τοπ μοντελο της LG..που με τα ιδια λεφτα τωρα επαιρνα αυτη πχ

http://www.skroutz.gr/s/5016322/Samsung-UE55HU8200.html

Ενταξει επαθα εμαθα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#69842 Οτι στο θεμα τηλεορασης δεν ειναι να παιρνεις κατι τοπ γιατι μεσα σε ενα δυο χρονια ειναι απλα καπου στη μεση.
Για αυτο θα παραμεινω μια χαρα με την lg μου και ας βγει και 8κ
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
nass έγραψε:(όμως οθόνη χρειάζεται, όχι βαμένους τοίχους...).

Σίγουρα η οθόνη "δίνει" πολύ στην εικόνα, ειδικά αν έχεις και καλή με gain κλπ. στην περίπτωσή μου, είχα ένα πανί ηλεκτρικό μεταχειρισμένο που μου το χάρισε ένας φίλος, το οποίο είχε κάνει "κοιλιά" και κάποια στιγμή το χάρισα και εγώ σε έναν άλλο φίλο διότι η παραμόρφωση ήταν μεγάλη, λέγοντάς του αν μπορείς εσύ να το φτιάξεις με κάποιο τρόπο, κράτα το. Τελικά προβάλλω στον τοίχο τον οποίο έβαψα διότι δεν υπήρχαν λεφτά για πανί και ούτε και τώρα υπάρχουν, οπότε "συμβιβάζομαι" με τον τοίχο (λευκό-γκρι). Την πρώτη φορά που άναψα τον προτζέκτορα μου φάνηκε κάπως περίεργο αλλά το έφερα κάπως ρυθμίζοντας την εικόνα (brightness, contrast, gamma κλπ.) τώρα πια μετά από 4 χρόνια δεν καταλαβαίνω τίποτα, δεν το σκέφτομαι και ακόμα και σήμερα μου φαίνεται σούπερ ντούπερ το μέγεθος κάθε φορά που βάζω να δω ταινία και το εκτιμώ πολύ. Επίσης λόγω του ότι δεν υπάρχει πανί, απλά πήγα μια βιβλιοθήκη πιο πέρα για να ελευθερώσω λίγο τοίχο και έφερα την εικόνα στην μεγαλύτερη δυνατή διάσταση. Σίγουρα το πανί αντανακλά καλύτερα, απλά το αναφέρω για τον τοίχο λόγω έλλειψης ρευστού.
Σημείωση: Υπάρχουν και ειδικές μπογιές για τοίχους για προβολή, αλλά είναι πανάκριβες.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#69847 Το 2013 ρε συ..Ειχα πουλησει μια παλιοτερη και ειχα παρει αυτη..

Εικόνα

Εικόνα
Απο τις καλυτερες της σειρας αυτης...αλλα οπως αποδεικνυεται σημερα ηταν επικ φαιλ αγορα..Γιατι η τεχνολογια τρεχει πολυ γρηγορα σε αυτον τον τομεα..που μυαλο τοτε
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
popolaros έγραψε:τι εμαθες;

Το θέμα δεν είναι τι "έμαθε" αλλά στην ουσία τί έπαθε;
@Geo f1
Πήρες μια πολύ καλή τηλεόραση και μετά βγήκε μια καλύτερη... η ζημιά που είναι...; Γιατί να το αντιμετωπίζεις έτσι και να στεναχωριέσαι;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#69852 Γιατι η καλυτερη ειναι πολυ φτηνοτερη τωρα...η εχει σχεδον τα ιδια στοιχεια με την τωρινη τηλεοραση μου..

Να παραδειγμα...η δεξια η δικια μου..

http://www.skroutz.gr/comparelists/12?c ... %2C2089555

δλδ τωρα με 737 θα επαιρνα οτι πηρα το 2013 με 2000
Άβαταρ μέλους
By drdino
#69856 Aυτό που είναι fail είναι ο τρόπος σκέψης σου.
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
Geo f1 έγραψε:Γιατι η καλυτερη ειναι πολυ φτηνοτερη τωρα...η εχει σχεδον τα ιδια στοιχεια με την τωρινη τηλεοραση μου..

Να παραδειγμα...η δεξια η δικια μου..

http://www.skroutz.gr/comparelists/12?c ... %2C2089555

Ναι βρε συ, αλλά όταν αγόρασες την δικιά σου δεν υπήρχε η πιο καινούργια !!
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Cosmic έγραψε:Να πω μια άποψη, αλλά παιδιά τις ντομάτες με ρέγουλα....

Συμφέρει οικονομικά (λάμπες κλπ) ο προτζέκτορας σε σπίτι που πρακτικά η τηλεόραση "παίζει" 19 ώρες την ημέρα (ίσως και 20);