Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893381 25 σωστά. 26 μετά από 25 χρόνια δουλειάς.
Λογική η αναλογία του πρώτου χρόνου.
Ρωτάω για τις 25 μέρες γιατί άκουσα και την αποψάρα ενός εργοδότη "σιγά μη μου ρθει καινούργιος στη δουλειά και να πρέπει να του πληρώνω 25 μέρες!" Ότι δλδ φτου κι απ την αρχή.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Isambard έγραψε:Ωραίος εργοδότης, 3 ημέρες επιπλέον άδειας θα του ρίξουν την επιχείρηση στα βράχια.

Για πριν τα 12 χρόνια τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα, πας (με αναλογία) max 20 μέρες το πρώτο χρόνο, 21 το 2ο και από τον 3ο χρόνο δικαιούσαι 22 μέρες από 1/1

Οπότε είναι μεγάλο πράγμα να είσαι από 12ο έτος και μετά νιώθεις πιο αρχοντικά :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893399 Δουλεύω από 4/1/2000, ήγουν 25 μισό χρόνια σκλαβ.. εεε δουλεία...εεε εργασίας(sic).
Υποτίθεται από φέτος δικαιούμαι 26 μέρες άδειας. Αναρωτιέμαι μόνο αν έχει σημασία το ότι κάαααποτε(το 2003 νομίζω) δούλευα αβαβά ερήμην μου :rant: για κανά 6μηνο, μιας και ο...ευεργέτης(συγγενικός φίλος τρομάρα του) περίμενε να βγεί επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν έρχονταν οι τριμηνιαίες βεβαιώσεις ενσήμων(τω καιρώ εκείνω) κάτι ψέλισε για τον άνωθι λόγο. Την επόμενη μέρα είχε πάει να με δηλώσει :innocent:
Έχει λοιπόν σημασία το 6μηνο αυτό; χρειάζεται πλήρης 25ετή απασχόληση; θα θελήσει βεβαίωση ενσήμων ο νυν εργοδότης;
Γιατρέ μου;; :help:

Isambard έγραψε:Ωραίος εργοδότης, 3 ημέρες επιπλέον άδειας θα του ρίξουν την επιχείρηση στα βράχια.

Καλά, εννοείται πως υπάρχουν τέτοιοι. Υπάρχουν όμως και χειρότεροι, αυτοί που δεν θέλουν να δώσουν από άποψη, του τύπου "έλατώραμετοννέοπουμουθέλεικαιεπιπλέονάδειεςακόμαδενήρθεστηδουλειά". Καθαρό κόμπλεξ δλδ :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#893440 Βγάλε τη βεβαίωση ενσήμων σου (υπάρχει υπηρεσία στη σελίδα του ΕΦΚΑ), στην τελευταία σελίδα έχει σούμα τα ένσημα ανά χρονιά. Αν βγαίνουν 7500 σβήνεις τα 25 κεράκια.

Αυτό που λες για γύρισμα στις 20 μέρες άδειας σε νεα εταιρεία, παρότι >12 χρόνια στο μυστρί, το άκουσα πρόσφατα από γνωστό που τους αφαίρεσαν υπόλοιπο αδειών στο γύρισμα της χρονιάς με την ίδια αιτιολόγηση. Δεν έκανε κανένας κίνηση για αμφισβήτηση παρότι η Επιθεώρηση επιβεβαίωσε τις 25 όπως έβαλε ο Μάρκος παραπάνω.
Απροπό όταν έκλεισα τα 3600 πήρα τις 25 μέρες στην τρέχουσα χρονιά και όχι αναλογικά. Δεν ξέρω αν ήταν χουβαρνταλίκι της εταιρείας όμως.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#893444 Είναι το σωστό. Και γω το ίδιο, μόλις συμπλήρωσα τα ένσημα πήρα τηλ το HR και μου αύξησαν επιτόπου τις ημέρες άδειας. Στη μέση της χρονιάς.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893449 Κάθε μία στις τόσες μπαίνω και τσεκάρω.
Στην τελευταία σελίδα όπως λες γίνεται η σούμα της κάθε χρονιάς. Σε κάποιες χρονιές όμως παρατηρώ ότι αναγράφονται τα ένσημα(300) επί 2 φορές. Με αλλαγή κάποιων κωδικών στο ενδιάμεσο.
Ξέρει κάποιος κάτι; Να ναι κάτι για το επικουρικό;
Σε παραπλήσια υπηρεσία του ΕΦΚΑ αναγράφονται οι εργοδότες που έχεις δουλέψει και τα αντίστοιχα ένσημα που έχεις στον καθέναν. Εκεί είναι πιο...αληθοφανή τα νούμερα γιατί στην παραπάνω περίπτωση με τα διπλά, με βγάζει γύρω στα 10.700 ένσημα!!
Τα έτη 2000 και 2001 βέβαια υπήρχαν οι κλασικές καρτέλες ενσήμων. Θα πρέπει νομίζω να τις καταθέσω κάπου για επίσημη καταμέτρηση, αν και θυμάμαι ότι υπάρχει υπηρεσία που τα βλέπεις ηλεκτρονικά.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#893487 Στο δικό μου αν έχει δεύτερη γραμμή για την ίδια χρονιά είναι διαφορετικό πακέτο κάλυψης (εισφορές) αλλά είτε έχει 0 είτε συμπληρώνει το σύνολο των 300 ημερών απασχόλησης μαζί με την άλλη γραμμή.
Κάνε ένα τηλέφωνο πριν ανάψεις το πούρο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Δουλεύω από 4/1/2000, ήγουν 25 μισό χρόνια σκλαβ.. εεε δουλεία...εεε εργασίας(sic).
Υποτίθεται από φέτος δικαιούμαι 26 μέρες άδειας. Αναρωτιέμαι μόνο αν έχει σημασία το ότι κάαααποτε(το 2003 νομίζω) δούλευα αβαβά ερήμην μου :rant: για κανά 6μηνο, μιας και ο...ευεργέτης(συγγενικός φίλος τρομάρα του) περίμενε να βγεί επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους.

Ε, προφανώς, αν δούλευες χωρίς ένσημα, αυτοί οι μήνες δεν υπάρχουν πουθενά... Άρα δεν μετράνε και πουθενά...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#893662 :lipsealed:

Μητσοτάκης: Με την κάρτα εργασίας στον τουρισμό οι δηλωθείσες υπερωρίες αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 1.000%

https://www.protothema.gr/politics/arti ... kata-1000/
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#893667 Οσο δεν παρουσιάζουν δεδομένα τα βιντεοκλάμπ και τα τουιτακια έχουν την αξία μιας γεματης πορδης...

Τι ξεπεσμος είναι αυτός θεέ μου...

Να κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας αναρτήσεις λες κσι διαφημίζει σοκολάτες...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#894540 https://www.kathimerini.gr/society/5637 ... -gyrisame/

Οταν κάποιες από αυτές προχώρησαν, ανέφερε την εγκυμοσύνη. «Εξεπλάγην με την αντίδραση και ήταν ο λόγος που άρχισα να νιώθω ότι ίσως κάποια πράγματα αλλάζουν στη χώρα. Οχι μόνο δεν το πήραν αρνητικά, αλλά ήταν και ενθαρρυντικοί». Της έγινε πρόταση να γεννήσει πρώτα και να τους πει εκείνη πότε ένιωθε έτοιμη να επιστρέψει.

Εδώ το δούλεμα πέρασε σε άλλο επίπεδο!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#894840 Είναι τόσο εύκολα τα 1600 στο αεροδρόμιο που τρεις έχουν ήδη παραιτηθεί και ένας (1) απολυθεί.
Είναι τόσο πιεστικά τα πράγματα κάποιες μέρες που αισθάνεσαι σα να τρέχεις ένα Ακρόπολις καθημερινά .
Έφυγαν 4 και ήρθαν 2 .