σιγα τις παραλιες για μας τους σερφαδες ηταν μονο παρος και πρασονησι ροδος
otso έγραψε:μηπως εφταιγε οτι φοραγα σαμπο και οχι σαγιοναρα;
otso έγραψε:οταν μέσα σου θα μπω, να με χτυπάς με τα σαμπο
mjacob έγραψε:Rudolf the reindeer
:yummy:
(Μέτριο εν τέλειη μπυρα, ακομα χειρότερη. Να το πάρει πισω ο άη Βασίλης για κτέο)
g8777 έγραψε:Uberness : To νέο εστιατόριο του Βασίλη Καλλίδη αναβιώνει τις καλτ βραδιές στο παράλληλο σύμπαν της Λαχαναγοράς
Οχι πες μου τι κανουμε;
Ιωτα Ομηρου
Ιωτα
Ι
Ω
Τ
Α

Uberness είναι τα αβοκάντο με τη sour cream (βλ. σαλάτα Guacamole), τα γαλλόφωνα γλυκά όπως το Grand Gateau (τηγανητό κρουασάν με κανέλα, ζάχαρη και σοκολάτα με πραλίνα) και η σαμπάνια Veuve Clicquot.

Ευνόητο είναι φυσικά πως δεν απευθύνεται στους θαμώνες της Λαχαναγοράς – έστω κι αν η σαμπάνια σερβίρεται σε πλαστικό ποτήρι.

Τελικά ίσως να είναι μια «avant-garde καντίνα», όπως δηλώνει ο εμπνευστής του Uberness Βασίλης Καλλίδης

10 λόγοι για να το επισκεφθείς (όσο προλαβαίνεις)
• Σου αρέσει το «βρώμικο», αλλά είσαι και σιχασιάρης/α. Στο Uberness τα πάντα είναι ολοκάθαρα και ολόφρεσκα. Μην ξεχνάμε πως το μαγαζί έχει μες στα πόδια του τις καλύτερες πρώτες ύλες.
• Σου αρέσει το «βρώμικο», αλλά δεν το ομολογείς. Εδώ δεν θα τσαλακώσεις την γκουρμέ εικόνα σου που με τόσο κόπο έχεις χτίσει.
• Τρελαίνεσαι να δαγκώνεις την κρούστα από λίπος και αυτή να κολλάει στα δόντια σου. Εδώ θα βρεις τις πιο λιπαρές πανσέτες με την πιο τραγανή κρούστα. Προσοχή μόνο στις όψεις πορσελάνης. Κινδυνεύουν σφόδρα στο δάγκωμα.
• Θέλεις να εντυπωσιάσεις τη νέα σου κατάκτηση (αν είσαι άντρας) με τις ψαγμένες ιδέες σου, αλλά δεν θέλεις και να ξοδευτείς. Με 30€ έχεις πατάτες, σαλάτα Guacamole, κεφτεδάκια, τραγανές χοιρινές πανσέτες και δυο μπίρες. Μην ξεχάσεις να πάρεις το νουμεράκι σου κατά την παραγγελία και να έχεις το νου σου όταν σε φωνάξουν. Φρόντισε να μεταφέρεις τον (πλαστικό) δίσκο με κάποιο στυλ μέχρι το τραπέζι.
• Είσαι πλούσιος, αλλά κατά βάθος απλός και ταπεινός άνθρωπος. Επιτέλους, έχεις βαρεθεί να πίνεις τη σαμπάνια σε κρυστάλλινα ποτήρια και να ακούς εκείνο το ενοχλητικό «γκλιν» στο τσούγκρισμα. Άσε που η λαδωμένη δακτυλιά από την πανσέτα ταιριάζει καλύτερα στο πλαστικό ποτήρι.
• Νοσταλγείς τα Πάσχα στο εξοχικό στη Λούτσα, με τις πλαστικές καρέκλες και τα ποτήρια μιας χρήσης.
• Είσαι από αυτούς/ές που κρατάνε ατζέντα με γαστρονομικές διευθύνσεις, από τρατορίες και γκουρμέ restaurants μέχρι ταβερνεία και γυράδικα.
• Θέλεις να εντυπωσιάσεις εκείνο το φίλο που καμώνεται τον περιηγητή γεύσεων κι έχει πρότυπά του τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Gordon Ramsay.
• Έχεις το τέλειο άλλοθι να επισκεφθείς τη Λαχαναγορά χωρίς να συγχρωτιστείς με τους Λαχαναγορίτες. Μη σκιαχτείς αν σου φανεί σαν παγωμένη σκηνή από αμερικάνικο θρίλερ γυρισμένου στις Δυτικές Πολιτείες. Είναι πιο ασφαλής και από την Ηρώδου Αττικού.
• Του χρόνου τέτοια εποχή και για πολλά χρόνια μετά, θα λες: «Τι; Δεν πήγατε στο Uberness; Κρίμα που δεν το προλάβατε».
mjacob έγραψε:Στην ξεπλυμένη κρούστα λίπους
που επιπλέει στην Veuve Clicquot
στο λιγδιασμένο πλαστικό ποτήρι
Εκεί βρίσκεται η ποίηση

dimviii έγραψε:..... γαλακτομπουρεκο απο το ''The Bakers'' στο Χαλανδρι.
Οταν το εφεραν ηταν ζεστο.
Το καλυτερο που εχω φαει ποτε.Καλυτερο και απο Κοσμικον ευκολα,και απο οτιδηποτε αλλο.
Είπες "βαριά κουβέντα"!!!
dimviii έγραψε:Σουβλακια της Φιλοθεης χθες ,μοσχαρισια σουβλακια. Σταθερη ποιοτητα οποτε εχουμε παρει,μακραν το καλυτερο σουβλακι που εχω φαει ποτε.Δεν ειναι φθηνα,αλλα αξιζουν τα χρηματα τους.
https://www.e-food.gr/delivery/filothei ... -filotheis
Ειχαμε παει επισκεψη το βραδυ σε φιλο στη Φιλοθεη,και ειχαν φερει γαλακτομπουρεκο απο το ''The Bakers'' στο Χαλανδρι.
Οταν το εφεραν ηταν ζεστο.
Το καλυτερο που εχω φαει ποτε.Καλυτερο και απο Κοσμικον ευκολα,και απο οτιδηποτε αλλο. Ειχε αυτη τη ξεχασμενη πλεον γευση γαλατιλας/βουτυριλας.
Πολυ καλη τιμη στα 10 ευρω το τετραγωνο ταψακι που δεν το πετας, πρεπει να ειχε γυρω στα 10 κομματια μεσα.
Εγω εφαγα μονο 2,θα ετρωγα και αλλο,αλλα ντρεπομουν το ζευγαρι που το ειχε φερει,μιας και δεν τους ηξερα καλα.
Α δεν λιγωνει και δεν σε πιγκωνει,δλδ στα καλα μου μπα και το τρωω ολο το ταψι.
http://thebakers.gr/el/%CF%80%CE%BF%CF% ... CE%B5.html
Η πρώτη είναι :lipsealed: :inlove: Ζούν ανάμεσ[…]
Για να ανάψουν λίγο τα αίματα και να αρχίσει η συ[…]
https://i.postimg.cc/dQ2ksQfX/IMG-202[…]
Μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιους θεατές Αλλά αν […]
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rollin[…]
Το παλευει και ο Ναντο να εχει ενα "14" […]
https://www.newsit.gr/ellada/tanagra-tmimata-tou-p[…]