Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#531724 Σε ταξιδι και εχοντας 2 παιδια γυμνασιου μεσα στο αυτοκινητο μου ηρθε η παραξενη ιδεα να ρωτησω για ονοματα πολεων νομους βουνα και ποταμια απο οπου περνουσαμε . Παντελης αγνοια μετα λυπης μου.
Σε ερωτηση πως μαθητες του 20 μπορουν να ειναι τοσο σκραπες ,εμαθα οτι γεωγραφια κανουν στην 5η δημοτικου και το μονο που τους ζητησαν ηταν να απομνημονευσουν τα ονοματα 15 νομων με τις πρωτευουσες τους , χωρις χαρτες , στο σχολειο δε
δεν υπηρχαν χαρτες ουτε ποτε ανοιξαν καποιον για να τους δειξουν κατι.
Ειχαμε σκατοκεφαλους δεξιους υπουργους ηρθε και η κουραδα γιαβρογλου να δεσει με τους κηφηνες δασκαλους καθηγητες
και εδεσε το συστημα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
otso έγραψε:Σε ταξιδι και εχοντας 2 παιδια γυμνασιου μεσα στο αυτοκινητο μου ηρθε η παραξενη ιδεα να ρωτησω για ονοματα πολεων νομους βουνα και ποταμια απο οπου περνουσαμε . Παντελης αγνοια μετα λυπης μου.
Σε ερωτηση πως μαθητες του 20 μπορουν να ειναι τοσο σκραπες ,εμαθα οτι γεωγραφια κανουν στην 5η δημοτικου και το μονο που τους ζητησαν ηταν να απομνημονευσουν τα ονοματα 15 νομων με τις πρωτευουσες τους , χωρις χαρτες , στο σχολειο δε
δεν υπηρχαν χαρτες ουτε ποτε ανοιξαν καποιον για να τους δειξουν κατι.
Ειχαμε σκατοκεφαλους δεξιους υπουργους ηρθε και η κουραδα γιαβρογλου να δεσει με τους κηφηνες δασκαλους καθηγητες
και εδεσε το συστημα.

ήδη από την εποχή μου δεν πολυέπαιζε η γεωγραφία όπως στα χρόνια σας, θυμάμαι τον πατέρα μου να κάνει τα ίδια τεστ :lol:

δεν ξέρω τι μανία είχατε παλιά με αυτό το θέμα.. τελοσπάντων, αυτά τα μαθαίνεις και μόνος σου μεγαλώνοντας..
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#531763 Ηθελημένα ΔΕΝ πήζουμε τα μυαλά των παιδιών με τις πληροφορίες που μάθαιναν οι παλιότεροι. Είναι άχρηστες γνώσεις που καθιστούν τη Γεωγραφία αγγαρεία και δεν προσφέρουν τίποτα στην πράξη.
Προτιμώ χίλιες φορές να προβάλω από τον προτζέκτορα ένα βίντεο της λίμνης Πλαστήρα από drone και να τους κάνω να αγαπήσουν τον τόπο τους, να βάλω μια εργασία για το σπίτι που θα τα εμπλέξει (π.χ. κατασκευή ηφαιστείου με πηλό, ξεπατίκωμα του χάρτη της Ελλάδας σε τσιγαρόχαρτο, να παρουσιάσουν το χωριό τους στην τάξη) παρά να μάθουν τα δέκα μεγαλύτερα ποτάμια, τις δέκα ψηλότερες κορυφές, τις δέκα μεγαλύτερες πεδιάδες.
Όσο για τους χάρτες, είναι πολύ πιθανόν να μην υπήρχαν γιατί όλα πλέον προβάλλονται στον προτζέκτορα. Εγώ πάντως έχω πάντα 2-3 χάρτες της Ελλάδας σε διάφορα σημεία της τάξης γιατί βολεύει πολύ. Είναι πάρα πολλές οι ευκαιρίες καθημερινά που θα δείξεις κάτι στον χάρτη, σε όλα τα μαθήματα.
Εν κατακλείδι, σκοπός του μαθήματος είναι να αγαπήσουν τον τόπο τους (Γεωγραφία Ε) και τον πλανήτη ολόκληρο (Γεωγραφία ΣΤ) και να μάθουν τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των λαών, όχι η ανούσια απομνημόνευση τοπογραφικών στοιχείων που τα βρίσκουν σε 5" στο κινητό τους.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#531768 Νιώθω πολύ γεροπαραξενος αλλά την γεωγραφία και μάλιστα την παγκόσμια την θεωρώ σημαντική.
Θα θεωρούσα ντροπή να ρωτήσει κάποιος τα παιδιά μου πχ που είναι ο Πηνειός και να του πουν στην Τρίπολη πόσο δε μάλλον να μην ξέρει πχ ότι Αμερική = ήπειρος και ότι οι HΠΑ είναι το κράτος.

Θυμάμαι πιτσιρικάς κάθε ταξίδι με τους γονείς μου ήταν ένα μάθημα γεωγραφίας ή καλύτερα ένα παιχνίδι γεωγραφίας με διαγωνισμό για το πως λέγεται, που ανήκει κλπ το καθετί που περνάμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#531770 Πάντως εχει 2 πηνειους. Δίνει διπλασιες πιθανοτητες από κατι άλλους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
JimClark έγραψε:Πάντως εχει 2 πηνειους. Δίνει διπλασιες πιθανοτητες από κατι άλλους.
Ναι, αλλά ο dimik θέλει να του πουν τον έναν απ' τους δύο, αυτός αυτόν ξέρει.
:rtfm:
O άλλος δεν είναι σημαντικός.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#531914 Κεφάκια βλέπω.... :iconcool:

Προφανώς το να ξέρεις έναν απο τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους (καθότι ποτίζει την μεγαλύτερη πεδιάδα, αγροτική παραγωγή κλπ) ποταμούς της χώρας το θεωρώ σημαντικό, ο 2ος-3ος-4ος Πηνειός μπορεί να παραλειφθεί για την αποφόρτιση των πιτσιρικάδων.

Βέβαια εδώ που τα λέμε κάτω από Παρνασσό και αριστερά της Πίνδου δεν χρειάζεται να ξέρουν και πολλά :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#531915 Δεν έχω κάποια ιδιαίτερα κέφια, αλλά γνωρίζω αρκετούς ευφυείς ανθρώπους που αγνοούν πού βρίσκεται ο δικός σου Πηνειός.
Και αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ευφυείς.
Ούτε εσένα σου δίνει περισσότερα credits η συγκεκριμένη γνώση.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#531916 Φυσικά η ευφυΐα ουδεμία σχέση με την γνώση έχει και σίγουρα δεν είναι θέμα credits αλλά το να μην γνωρίζεις ούτε τα βασικά του τόπου σου χτυπάει άσχημα (σε μένα τουλάχιστον), γι αυτό κι έγραψα ότι νιώθω γεροπαράξενος στο αρχικό μου ποστ.

Τώρα γιατί θεωρείς ότι δίνω credits στον εαυτό μου ή υποστήριξα ότι όσοι δεν τα ξέρουν είναι ηλίθιοι δεν μπορώ να γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#531923 Άντε να στο κάνω ταληράκια: το ποια γνώση είναι σημαντική, δεν θα το κρίνουμε εγώ, εσύ ή ο otso.
Το αν είναι σημαντικό να ξέρουμε πού πέφτει ο Πηνειός, δεν θα το κρίνεις εσύ, προσωπικά μου φαίνεται σχετικά ασήμαντο, είναι απλώς μια γνώση που κατέχεις επειδή βρέθηκες στα μέρη.
Υποθέτω πως δεν γνωρίζεις ποιους νομούς διέρχεται ο Αλιάκμονας, ή ο Λούσιος, ή ο Αχέροντας ή ακόμη ακόμη ο Άραχθος και ο Αχελώος.

Γενικώς, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα κάποιος ν' αγνοεί πού είναι ο Πηνειός, αλλά και όλοι οι παραπάνω. Παρόλο που δεν ανήκω στην εν λόγω κατηγορία.
Γενικώς, είναι μια γνώση που δεν προσφέρει τίποτε σε ένα παιδί. Ούτε σε εσένα προφανώς, δεν σε κάνει σοφότερα κατά καμία έννοια.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#531927 Εδώ κάποιοι μπερδεύουν την Λεσβο και την Μυτιληνη.

Στον πηνειο θα κολλήσουμε και στον Δούναβη?
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Άντε να στο κάνω ταληράκια: το ποια γνώση είναι σημαντική, δεν θα το κρίνουμε εγώ, εσύ ή ο otso.
Το αν είναι σημαντικό να ξέρουμε πού πέφτει ο Πηνειός, δεν θα το κρίνεις εσύ, προσωπικά μου φαίνεται σχετικά ασήμαντο, είναι απλώς μια γνώση που κατέχεις επειδή βρέθηκες στα μέρη.
Υποθέτω πως δεν γνωρίζεις ποιους νομούς διέρχεται ο Αλιάκμονας, ή ο Λούσιος, ή ο Αχέροντας ή ακόμη ακόμη ο Άραχθος και ο Αχελώος.

Γενικώς, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα κάποιος ν' αγνοεί πού είναι ο Πηνειός, αλλά και όλοι οι παραπάνω. Παρόλο που δεν ανήκω στην εν λόγω κατηγορία.
Γενικώς, είναι μια γνώση που δεν προσφέρει τίποτε σε ένα παιδί. Ούτε σε εσένα προφανώς, δεν σε κάνει σοφότερα κατά καμία έννοια.

Εντάξει την πρώτη παράγραφο μπορούσες απλά να μην την γράψεις γιατί κολλάς στον Πηνειό και κάνεις υποθέσεις, εκτός αυτού το τι θα κρίνω δεν θα μου το επιβάλεις εσύ.

Απο εκεί και πέρα θα συνεχίσω να θεωρώ αμορφωτο όποιον ρωτάνε που είναι ο Όλυμπος και δεν ξέρει κι ας έχει 5 PhD.

< >