Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Anonymous Founder έγραψε:Αν εκεί μεγάλωσες σε καταλαβαίνω (όχι απόλυτα βέβαια... ).
Για κάποιον που δεν έχει δεσμούς με την περιοχή, δεν βλέπω τον λόγο, ειλικρινά.

Ε ναι. Εδω μεγαλωσα!
Κοιτα. Πραγματι δεν ειναι και κατι το τρομερο. Αλλα, τουλαχιστον εγω εδω που μενω ειμαι μεταξυ 2 σταθμων μετρο (Ανθουπολη και Περιστερι)
Ειμαι 5 λεπτα απο την Αθηνων- Λαμιας και Λεωφορο Καβαλας.
Εχει ωραια αγορα (ειδικα στον Πεζοδρομο, 25ης Μαρτιου)
Εχει ωραια μαγαζακια (Αιμιλιου Βεακη)

Νταξ ειμαστε κλαρινογαμπροι :metalo: και καγκουρια με μπουρια ακομα και σε Cuore :svivhaha: και πυκνοκατοικημενοι! Ψιλοπαλευεται!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Focusman91 έγραψε:
Νταξ ειμαστε κλαρινογαμπροι :metalo: και καγκουρια με μπουρια ακομα και σε Cuore :svivhaha: και πυκνοκατοικημενοι! Ψιλοπαλευεται!

Αυτό θέλω να το δω! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#108753 Σε ότι αφορά στις απόψεις περί μονοκατοικίας-διαμερίσματος, δεν νομίζω να τίθενται αμφιβολίες για το ποιό απο τα 2 είδη ακινήτου υπερτερεί σαφέστατα !
Και στις μονοκατοικίες, συμπεριλαμβάνω και τις ανεξάρτητες μεζονέτες που ανήκουν σε συγκροτήματα. Γιατί υπάρχουν και μεζονέτες με κοινόχρηστο προαύλιο-κήπο-είσοδο κλπ, οπότε και σε αυτές πάλι εμπίπτουμε -κατά κάποιο τρόπο- στις ... πολυκατοικίες .
Ακόμα και παλιά να είναι η μονοκατοικία (έστω και διπλοκατοικία), αφού μάλλον θα τη βρήκες απ΄τους γονείς και θα κουβαλάει κάποιες δεκαετίες παλαιότητας, οι ανέσεις και κυρίως η ανεξαρτησία που σου δίνει το να κατοικείς σε αυτή, είναι εκτός συναγωνισμού! :superman:

Αυτό που βέβαια πρέπει κάποιος να έχει πάντα κατά νού, είναι το σοβαρότατο κόστος αλλά και ο κόπος συντήρησης που απαιτεί η μονοκατοικία (αρκετά λιγότερα στη μεζονέτα) και το οποία προφανώς τα επωμίζεσαι εξ΄ολοκλήρου ο ίδιος. :vava:
Βασικό λοιπόν: να είσαι μερακλής και να "πιάνουν" τα χέρια σου, ώστε κάθε άνοιξη ή φθινόπωρο να αφιερώνεις 2-3 βδομάδες καθημερινών εργασιών συντήρησης. Αν για τα πάντα θές μάστορα -άρα και μεροκάματα- και ο ίδιος δεν "τόχεις" ή είσαι αδιάφορος, η μονοκατοικία δεν συνίσταται. Θα γίνει ρετάλι και ... περαστικά σου. :dizzy:
Και στο διαμέρισμα μπορείς και να "κρύβεσαι" πίσω απ τη δικαιολογία ότι : <<Η πολυκατοικία πάλιωσε και μπρδ#...@ποιήθηκε, οπότε , τι απ΄όλα να "σώσω" εγώ με το 1 διαμέρισμα?>>.
Στη μονοκατοικία όμως, ο μπρδ.%@λιάρης είσαι εμφανώς ο ίδιος, με ονομ/νο. :oops:
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#108891 Αν και εγώ συμφωνώ μαζί σου υπέρ της μονοκατοικίας δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που ιεραρχούν κάποια πράματα διαφορετικά λόγω κάποιων σημαντικών μειονεκτημάτων όπως: σκάλες μπελάς, ασανσέρ καθυστέρηση, χάσιμο χώρου και έξοδα. Αυξημένα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης και μπελάς έννοιες. Μειωμένη επικοινωνία και έλεγχος παιδιών. Και τέλος ασφάλεια,ασφάλεια,ασφάλεια.
Βέβαια και η μονοκατοικία αν έχεις τον χώρο μπορεί άνετα να επεκτείνεται στο ισόγειο χωρίς υπόγειο και να έχει και σχετικά μειωμένή έκταση στον πρώτο όροφο ελαχιστοποιώντας τη χασούρα και τον μπελά.
Όμως για κάποιους το να είσαι σε όροφο καλής πολυκατοικίας σε καλό σημείο ιδιαίτερα αν έχεις όλον τον όροφο ή και το δώμα με ξεχωριστό χώρο, με αυξημένες πιθανότητες για θέα μετράει πολύ περισσότερο. Ακόμα καλύτερα αν είναι δική σου η πολυκατοικία οπότε νοικιάζεις σε όποιον εσύ θέλεις.
Έχει σημασία και η φάση της ζωής, σαν νέος δε θέλεις μπελάδες, διαμέρισμα (οικονομικό ή χλιδάτο ανάλογα). Σαν οικογενειάρχης θέλεις σπίτι, κήπο, σκύλο κλπ αν έχεις το χρόνο και την όρεξη. Σαν συνταξιούχος όμως θέλεις ευκολίες και ασφάλεια.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες λύσεις που συνδυάζουν αρκετά καλά και τα δύο. Αυτό περίπου που έχεις εσύ dimitrisB. Οικογενειακή διπλο-τριπλοκατοικία με ωραίους κοινόχρηστους χώρους, κήπο,πισίνα, ασανσέρ και ιδανικά και πάρκινγκ.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#108978 To βασικότερο θέμα με την μονοκατοικία , είναι ότι πρέπει να ασχολείσαι μαζί της . Να έχεις διάθεση , κέφι και χρόνο και να πιάνουν και τα χέρια σου . Αν δεν τα έχεις αυτά το ξεχνάς , η το πληρώνεις , όπως σωστά αναφέρθηκε .

Αλλά υπάρχει και το θέμα που είναι η μονοκατοικία . Αν είσαι η τελευταία μονοκατοικία και γύρω σου έχεις πολυκατοικίες , τότε έχεις θέμα . Αν είσαι σε σημείο που μπορείς να έχεις θέα , έστω και από την ταράτσα , τότε τα πράγματα βελτιώνονται κατά πολύ . Αν είσαι σε σημείο που έχει κυκλοφορία και πέρασμα αυτοκινήτων , πάλι έχεις θέμα , ενώ αν είσαι σε πεζόδρομο είναι διαφορετικά .

Ετσι τα πάντα καθορίζονται από την τοποθεσία και την διάθεση του ιδιοκτήτη . Γενικοί κανόνες δεν υπάρχουν .
Άβαταρ μέλους
By fokion
#109019 Θα μου επιτρεψετε μια αποψη εχωντας περασει και "απο τα 2"....
Πολυκατοικια σε αμπελοκηπους διπλα απο το president πολυκατοικια "οικογενειακη" ( νοικαρης εγω, απλά εμενε ο ιδιοκτητης και η κορη του σε δυο απο τα 5 διαμερ.) στα Α. Ιλισσια και καλιθεα επι της Θησεως, μα ΕΠΙ της Θησεως...
Και τωρα στο Γερακα μεζονετα....

Με τυχαια σειρα.

Ακομα και στην εποχη της "φουσκας" και της "εργολαβικής κατασκευης, ευκαιρίες αν εψαχνες και αν ο κατασκευαστης ηθελε "μετρητο ζεστο" ( ενα κομματι της αξιας τουλαχιστον ) εβρισκες.
Νεοδμητη μεζονετα 500.000 δρχ το τετραγ. εναντι 1.Μ και βαλε σε ζωγραφου.
Μεζονετα 3φατση, δηλ ακριανη με ενα σχετικό κηπο.
τοτε η δοση ηταν σχεδον ιση με το νοικι. Να πω εδω ηδη 2 παιδια 5 & 7 οταν μετακομισαμε Γερακα.

Σιγουρα η μεζονετα θελει "να πιανουν τα χερια σου" η να το πω καλυτερα ΒΟΛΕΥΕΙ να πιανουν τα χερια σου.
Διαφωνω ομως στο οτι ειναι πιο δυσκολη η επισκευη.
Κανεις ΟΤΙ δελεις ΟΠΩΣ το θελεις, και ΟΠΟΤΕ το θελεις, ενω σε μια πολυκατοικια εχεις θεμα πχ αν ειναι αποχετευση με τον "απο κατω" "φιαξτο τωρα μου χαλασες το ταβανι - φτιαξε μου και το ταβανι " ή "οχι εχει χαλασει ο κοινοχρηστος σωληνας και οχι ο δικος μου" ή χαλασε το ασανσερ ή καθαριστρια για την εισοδο και τις σκαλες, χαλασε το θυροτηλεφωνο... Αυτα ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ φτιαχνονται ΜΟΝΟ απο μαστορα και μαλιστα εχουν και λογο επι της επισκευης.
Ενω εγω πχ αν δεν εχω μια αφηνω το θυροτηλεφωνο χαλασμενο, δεν με ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ κανεις να το φτιαξω τωρα ¨Η αν δεν εχω λεφτα να ΜΗΝ βαλω θυροτηλεωραση αλλα απλό θυροτηλεφωνο. ή αν μιλαμε για υδραυλικά να το "κουτσοφτιαξω οπως οπως". Αρα και ΑΥΤΑ ειναι κοστη και μαλιστα "ανελαστικά".
Να το πω με απλά λογια στη μονοκατοικια και μπουρδελο να τα κανεις μαστορευοντας δεν ενοχλεις αλλον...

Συγκρωτηματα μεζονετων.
Για να το βρουμε τελικά το παρον σπιτι ο μεσιτης μας εκανε πολλές βολτες. Για οσους ξερουν την περιοχη, ακομα και στα 2 συγκρωτηματα που ειναι απεναντι απο το μηχανογραφικό της Εθνικής...
Ναι οκ οι πιτσιρικες (5 & 7) θυμιζω ξετρελαθηκαν με την "κοινοβια" πισινα αλλα δεν υπηρχε κανενας τροπος "ιδιοτικότητας", ετσι οπως ηταν η διαρυθμιση ακομα και των κηπων...
Καλα την υπαρξη "αιθουσας συγκεκτρωσεων" δεν την σκολιαζω καν... Κοινοβιο στην ΠΛΗΡΗ εκφραση....
Αυτα στο ενα
Στο αλλο συγκρωτημα ( που και αυτο ειχε αλλα μικρότερη ) πισίνα, μπαινοντας μεσα "κατι" δε μου πηγαινε καλα... "κατι με ψυχοπλακωνε".... μεχρι που σηκωσα το χερι μου και σχεδον επιασα ταβανι, και δεν ειμαι και το πρωτο μποι...
Τοτε παρατηρησα οτι το ταβανι ηταν σχεδον ακριβως απο πανω απο την μπαλκονοπορτα.... για να "βγαλουν οροφο" ( ή να μην υπερβουν το ολικο επιτρεπομενο υψος) ειχαν αν ειναι δυνατον, "φαει" εσωτερικό υψος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το αν θα ειναι ησυχη γειτωνια δεν μπορεις να το προβλεψεις - σε βαθος χρονου... μπορει καποιο τυχαιο γεγονος στην περιοχη να αλλαξει αρδην τις κυκλοφωριακες συνθηκες, πχ οταν γκρεμιζαν την μεταλικη γεφυρα του σταυρου ο κοσμος "εμαθε" πως να παρακαμπτει το Σταυρο και το φαναρι του, μεσα απο το γερακα.... κι εκει που περναγαν 5 αυτοκινητα την μερα, περνανε 15 την ωρα....
Ποσο δε που το ανοιγμα μιας καφετεριας εκει κοντα που θα γινει "στεκι καυλογκαζων" φερνει φασαρια μη "φυσιολογική", και...... επι... 24ωρου..... βασεως......

Σχολειο διπλα δεν εινα θεμα... κατ' αρχη το συνηθιζεις κατα δευτερον δεν υπαρχουν πλεον απογευματινα τμηματα, κατα 3ον αν εχεις παιδια ΠΟΛΥ πιο γρηγορα μπορουν να πηγαινουν μονα τους πλεον μη εχοντας να διασχισουν δρομο....
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#109453 Θα πεταχτώ σφήνα με μια άσχετη ερώτηση, τουλάχιστον με το θέμα που συζητάτε στα τελευταία ποστ.
Στη γραφείο έχουμε για φωτισμό στην ψευδοροφή, 4 σκάφες με φθορίου λάμπες.
Ο φωτισμός αυτός, είτε λόγω έντασης είτε λόγω θερμοκρασίας, με ενοχλεί, με αποτέλεσμα να σβήνω τις 2 από τις 4 λάμπες.
Εμένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, αλλά με κοροϊδεύουν οι υπόλοιποι, και ένα σημείο είναι ελαφρώς σκοτεινό.

Μπορούν αν αλλαχτούν οι φθορίου με διαφορετικής θερμοκρασίας χρώματος, ή υπάρχει κάποια άλλη λύση;
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#109455 Μπορουν να αλλαχθουν με λαμπτηρες led, απλα θα πρεπει να παρετε και αντιστοιχα "κομματια" ψευδοροφης, τα οποια θα κοπουν για να μπουν μεσα τους οι λαμπτηρες.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
BASSstarlet έγραψε:Θα πεταχτώ σφήνα με μια άσχετη ερώτηση, τουλάχιστον με το θέμα που συζητάτε στα τελευταία ποστ.
Ο φωτισμός αυτός, είτε λόγω έντασης είτε λόγω θερμοκρασίας, με ενοχλεί, με αποτέλεσμα να σβήνω τις 2 από τις 4 λάμπες.
Εμένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, αλλά με κοροϊδεύουν οι υπόλοιποι, και ένα σημείο είναι ελαφρώς σκοτεινό.

Μπορούν αν αλλαχτούν οι φθορίου με διαφορετικής θερμοκρασίας χρώματος, ή υπάρχει κάποια άλλη λύση;

Υπάρχουν λάμπες φθορισμού με λευκό φως αλλά και με κίτρινο φως. Δες σε διάφορες μάρκες, κάτι θα βρεις για να μην αλλάζεις όλα τα φώτα άδικα...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
BASSstarlet έγραψε:Θα πεταχτώ σφήνα με μια άσχετη ερώτηση, τουλάχιστον με το θέμα που συζητάτε στα τελευταία ποστ.

έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
By trident1971

Αν πουμε σαν παραδειγμα οτι εχεις 4 σκαφες με 2 λαμπες στην καθε μια:
Μπορεις εναλλακτικα να κανεις μερικα πειραματα και να μη σβηνεις ολη τη σκαφη απο το διακοπτη αλλα να γυριζεις λιγο μονο τη μια λαμπα ωστε να μην "πιανει" και ετσι να φωτιζεις λιγοτερο εκει που θελεις και περισσοτερο αλλου. Με λιγο "μελετη" θα φτασεις εκει που θες, πχ 2 σκαφες full, μια με μια λαμπα αναμμενη και μια καθολου. Συνηθως τετοια ρυθμιση δεν μπορεις να κανεις μονο με τους διακοπτες.
Εγω ετσι εκανα, τα ρυθμισα οπως ηθελα κα δεν αντιμετωπισα και ποτε προβλημα με τους συναδελφους. Τι παει να πει "κοροϊδευουν"? Αν δεν ενοχλουνται πραγματικα, εφοσον εσενα σε ενοχλει, τελος.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#109571 Ειχα και γω το ιδιο προβλημα, δυο λαμπες ηταν ακριβως απο πανω μου,με ενοχλουσε αρκετα καθως βαρουσε πανω στην οθονη και ξεραινονταν τα ματια μου. Το θεμα ηταν οτι δε μπορουσα να τις σβησω καθως ειχαν κοινη παροχη με αλλες. Μια μερα ερχετε ο τεχνικος να αλλαξει μια καμμενη και τον εβαλα να τις βγαλει. Εκτοτε και ειδικα το χειμωνα ειναι ψιλοσκοτεινα αλλα το βρισκω αρκετα ποιο ξεκουραστο.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#109629 Καλή λύση αυτή με το σβήσιμο της μιας λάμπας, αλλά έχω σκεφτεί και να έμπαινε ένα ημιδιαφανές πολυκαρβονικό που θα διέχεε το φως, αλλά αυτό προυποθέτει αρκετή δουλειά πειραματισμό και έξοδα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#110288 Τι ισχυει αυτη τη στιγμη για ενοικιαση ακινητου? Αναφερομαι κυριως στο θεμα "ενεργειακο πιστοποιητικο". Σε ενα ακινητο που εχω που ειναι 50,6τμ το δηλωσα 50 (αφου και η φορμα στο taxis δεν επαιρνε δεκαδικα :D ) και καθαρισα, αλλα σε μεγαλυτερο τι κανουμε?

edit: επισης το παραπανω ακινητο 50τμ δηλωθηκε οτι ενοικιαζεται ως αποθηκη, πραγμα που γραφτηκε και στο συμβολαιο οποτε και με αυτο το τροπο παρακαμπτεις το ενεργειακο πιστοποιητικο (οι αποθηκες δεν χρειαζονται πιστοποιητικο). Το θεμα ειναι αν ειμαι καλυμμενος λεγοντας οτι θα χρησιμοποιειται ως αποθηκη (και γραφοντας το και στο συμβολαιο) ενω η χρηση του (και στο συμβολαιο οροφοκτησιας κλπ) αναφερεται ως "γραφειο". Αντιστοιχα αυτο που με ενδιαφερει τωρα εμφανιζεται ως καταστημα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#113092 Προσφορά για γκρέμισμα τοιχίου 2χ0,60 (δεν περνάνε καλώδια ή σωλήνες ή δίκτυα ή ό,τι μέσα από το τοιχίο): 300 ευρώ εργατικά, 100 ευρώ υλικά (για την αποκατάσταση=σοβάτισμα του διπλανού τοίχου) και 100 ευρώ για την ενοικίαση κάδου (!). Εκτιμώμενος χρόνος εργασιών 6, ΕΞΙ, ανθρωποημέρες!!!!!! :s_crazy :s_crazy :s_crazy
Α, χωρίς ΦΠΑ (απόδειξη) οι τιμές, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ :metalo: