- 10 Νοέμ 2022, 16:56
George_Prix έγραψε:
Φιλε αυτο ειναι το ποιντ. Και λιγο σα λαος ειμαστε καλομαθημενοι φυσικα,
Αρχικά, να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά παίρνω αφορμή από αυτό το σχόλιο.
Είμαστε λοιπόν τόσο καλομαθημένοι που
δουλεύουμε περισσότερο απ' όλες τις χώρες του κόσμου πλην 6...
Σε ότι αφορά τον αγροτικό τομέα, οι γενιά των γονιών μας έφυγε μαζικά από τα χωράφια, κάποιος λόγος θα υπάρχει... Η μητέρα μου από τα σχολικά της χρόνια (μεγάλωσε σε καπνοχώρι των Σερρών, με σκληρή δουλειά στα χωράφια από τις 2 το βράδυ, μετά σχολείο, δουλειές στο σπίτι, δουλειές για τα καπνά στο σπίτι και όσος ύπνος χωρούσε στον χρόνο που περίσσευε) είχε αποφασίσει να κάνει το παν για να μην γίνει αγρότισα. Και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να πάει νοσηλεύτρια στην σχολή του Ευαγγελισμού στην Αθήνα, καθώς ήταν το μόνο που πληρωνόσουν όσο σπούδαζες (γιατί φυσικά δούλευες κιόλας στον Ευαγγελισμό). Γιατί ο παππούς μου δεν είχε τη δυνατότητα να τη στείλει να σπουδάσει, και καθώς στις Σέρρες δεν υπήρχε καμία σχολή, έπρεπε να νοικιάζει σπίτι και να μένει σε άλλη πόλη... Μιλάω για δεκαετία του '70. Αν υπήρχε σχολή πχ λογιστικής στις Σέρρες θα είχε γίνει λογίστρια, αν υπήρχε ιατρική, θα είχε κάνει το παν για να γίνει γιατρός, αν είχε Πολυτεχνική σχολή, θα πήγαινε εκεί. Οτιδήποτε για να φύγει από το χωράφι! Το ίδιο και οι δύο αδερφοί της. Ο ένας δούλευε σε εργοστάσιο, βάρδιες και σκληρή δουλειά, και ο άλλος σε οικοδομή χρόνια, συνήθως 2 δουλειές ταυτόχρονα, μέχρι που πήγε και αυτός σε μία σχολή νοσηλευτικής και πήγε σε κάποιο νοσοκομείο (κάνοντας παράλληλα και μεροκάματα σε οικοδομές). Φυσικά, νοσηλευτική σημαίνει βάρδιες, βράδια, κτλ...
Το ότι κάποιος που ήξερε το χωράφι από τότε που γεννήθηκε προτίμησε να δουλεύει 2 δουλειές σε οικοδομή, κάτι μας λέει...
Όσοι αναρωτιούνται λοιπόν "γιατί δεν πάνε οι Έλληνες σε τέτοιες δουλειές" ας τις κάνουν πρώτα.
Κι εγώ ήμουν αποθηκάριος 5 χρόνια σε αεροπορική, και έχω σηκώσει φρένα αεροπλάνων, ελαστικά αεροπλάνων, κτλ, συν Σάββατα, Κυριακές, βράδια, κτλ... Αν είχα επιλογή θα ξαναπήγαινα; Όχι. Και ήταν πολύ πιο εύκολο από το χωράφι.
Ας μην γενικεύουμε λοιπόν, γιατί οι γενικεύσεις είναι λάθος.
Σε ότι αφορά το επιχείρημα με τις καφετέριες, είναι τελείως άσχετο, ας μην το αναφέρουμε παρακαλώ, γιατί δεν είναι οι άνεργοι που γεμίζουν τις καφετέριες.
Επίσης, να βάλω έναν ακόμα παράγοντα στην κουβέντα: Όσο εργάζεσαι σε μία δουλειά όπως το χωράφι, που είναι πολύ απαιτητική σε ώρες (και φυσικά σωματικά), περιορίζονται οι δυνατότητές σου να βρεις κάτι άλλο. Οπότε είναι λογικό πως θα το αποφύγεις όσο πιο πολύ μπορείς και θα πας μόνο όταν έχεις φτάσει στα όριά σου (ή και λίγο πιο μετά).
ΥΓ: Όποιος ενδιαφέρεται πάντως, εδώ πάνω στα λατομεία κάνουν κρα για άτομα. Αν έχετε δε και άδεια χειριστή θα επιλέξετε σε ποια εταιρεία θα εργαστείτε!
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>