REALZEUS έγραψε:Ως συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πέρα λοιπόν από χειρουργεία, μικροεπεμβασεις όπως συρραφή κλπ , υπάρχουν περιπτώσεις , ιδίως αν υπάρχει εκροή σωματικών υγρών και αίματος που πρέπει να φοράμε γάντια, προσωπιδα κλπ για την δική μας προστασία. Τώρα για απλή σωματική εξέταση κανονικά δεν χρειάζεται αρκεί φυσικά να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής από όλους τους εμπλεκόμενους. Από εκεί και πέρα κάποιοι είναι υπερ το δεον σχολαστικοι, ιδίως οι νοσηλεύτριες. ( ξέρω νοσηλεύτρια που φοράει γάντια ακόμη και για να δώσει το.θερμόμετρο σε ασθενή). Μου έλεγε πρόσφατα μια συνάδελφος ότι οταν ήταν φοιτήτρια και έκαναν σημειολογία, στην επίσκεψη μια γιατρός τότε φορούσε διπλά γάντια για να εξετάσει. Οπότε ο καθηγητής τους, στον επόμενο ασθενή τους έκανε ολόκληρη ανάλυση του πόσο πολλές πληροφορίες μπορεί απτικα να πάρει ο γιατρός εξετάζοντας με γυμνά χέρια τον ασθενή.Y.V έγραψε:Εδω κανεις λαθος.
Δεν μιλαω για τα χειρουργεια που ειναι εντελως ειδικη περιπτωση και συνθηκες.
Σ ολες τις αλλες περιπτωσεις για την δικη τους προστασια τα φορανε.
Δεν σ αγγιζουν χωρις γαντια οχι για να μην σε κολλησουν κατι, αλλα κυριως για να μην κολλησουν αυτοι.
Θα ήθελα την άποψη ενός γιατρού του φόρουμ (Peter Pan, JBT, sknipper, belgarion, kostis20 etc please chime in!) επ' αυτού. Εκτός από περιπτώσεις μολυσματικών ασθενειών, αυτό που γνωρίζω είναι ότι η απολύμανση και τα προστατευτικά μέτρα είναι για τους ασθενείς, όχι τους γιατρούς. Η "δική μου" κτηνίατρος φοράει γάντια πάντως.
< >
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-