Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
mjacob έγραψε:απαντησα γενικα γιατι αναγνωρίζουμε σε κάποιους αυτό το δικαίωμα και όχι σε κάποιους άλλους. Γιατί νόμιζα ότι γενικά το έθεσες

Το έθεσα γενικά , γιατί είναι απορία που έχω από φοιτητής ακόμη. Γιατί πχ ο ομοφυλόφιλος έχει δικαίωμα να ορίσει το σώμα του αλλά ο μοναχός όχι? Γιατί η παντρεμένη εχει ηθική αλλά η "σπιτωμενη" όχι? Τι θα πει χρηστά ήθη και ποιός τα καθορίζει? Για εμένα πρέπει ο καθένας να είναι ελεύθερος να αυτοκαθοριζεται και να διάγει τον βίο που επιθυμεί αρκεί να μην προσπαθεί να επιβάλλεται στον διπλανό του και το αντίθετο. Ούτε λόγος πέφτει σε κανέναν αν μια γυναίκα θέλει να διακόψει την κύηση μέσα στα πλαίσια που ορίζει η Πολιτεία ούτε όμως να λέμε ότι η ηθική κάποιου ειναι καλή ή κακή ανάλογα με το αν είναι χριστιανική ή αριστερή ή δεν ξέρω εγώ τι.
Υ.Γ. και μην νομίζετε και σαν φοιτητής κατέληγα να διαφωνώ με όλους γιατί όντας μετριοπαθής δεν διάλεγα ποτέ στρατόπεδο
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
mjacob έγραψε:Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορώ να απαντήσω τόσο απλά ότι ο γιατρός δεν πρέπει να μπορεί να θέτει ηθικούς περιορισμούς στην πρακτική του.

Αυτό είναι προφανώς δικαιολόγηση του πατερναλισμού :) Να αφήσω στην άκρη την ηθικολογία.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#396581 http://news247.gr/eidiseis/koinonia/sam ... 77780.html
Θα πω 2 πράγματα σε σχέση με το άρθρο.
1. Αν το θέμα το έχει η διευθύντρια και εξαναγκάζει τους υπόλοιπους να μην συμμετέχουν σε διακοπές κύησης πρέπει άμεσα να ελεγχθεί πειθαρχικα.
2. Αν η διευθύντρια συμμετείχε όταν τις έκανε ο άντρας της και δεν το κάνει πλέον γιατί πήρε σύνταξη, ισχύει το ίδιο, και θα έλεγα να ρίξουν μια ματιά και στην περιουσία τους.
Τώρα για το αν το στέλεχος του ΚΚΕ έχει εμπλακεί σε περίεργη θρησκευτική οργάνωση, ο Θεός και η ψυχή της.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#396584 Γίνεται όλο και καλύτερη η είδηση πάντως! :yahoo:
Όχι πως είμαι κακός άνθρωπος, αλλά αν όντως αυτό είναι δουλειά της διευθύντριας, θα έπρεπε να την τιμωρήσουν με κάθε τρόπο! Ειδικά από την στιγμή που είναι και γυναίκα, τέτοια έλλειψη ευαισθησίας είναι ανεπίτρεπτη!
:protest:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
QsisVTS έγραψε:δεν ξέρω αλλά χαίρομαι (παρόλο που κατα βάθος λυπάμαι για γενικότερους λόγους) που είμαστε πρώτοι στις εκτρώσεις, αυτό το βρίσκω πιο υπεύθυνη συμπεριφορά

Ανεύθυνη είναι βασικά, γιατί όπως αναφέρθηκε και πιο πίσω, δεν υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο και όλοι οι μαμιάδες που "θίγεται ο ανδρισμός τους" όταν τους ζητήσει η κοπέλα να βάλει σκουφάκι νομίζουν ότι το τράβηγμα είναι υπεύθυνη μέθοδος αντισύλληψης*.

Οι κοπέλες πάλι φοβούνται να πάρουν αντισυλληπτικά για να μην τα δουν οι γονείς τους και τις πουν πουτάνες :omg: (ή διαβάζουν τρομολαγνικά site που λένε ότι προκαλούν ένα σκασμό αρρώστιες) και το αποτέλεσμα είναι αυτό :sorry:

* Full disclosure: Η γυναίκα μου σιχαίνεται το λατεξ και τα χάπια γενικά οπότε εξαρχής έτσι το κάναμε. Την είχα προειδοποιήσει όμως ότι αν προκύψει εγκυμοσύνη, θα είναι αυτή υπεύθυνη και εγώ θα το αναγνωρίσω το παιδί. Ευτυχώς δεν προέκυψε τίποτα πριν το γάμο :ninja:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#396603 τα χάπια τουλάχιστον στη περίπτωση της αδερφής μου είχαν παρενέργειες :whistlink:

κατά τα άλλα είναι περίεργη αυτή η κουβέντα γιατί εγώ ξέρω για μένα ότι δεν παίζει θέμα αλλά προφανώς και δεν γίνεται να ισχύει για όλους
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Corto Maltese έγραψε:
mjacob έγραψε:Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορώ να απαντήσω τόσο απλά ότι ο γιατρός δεν πρέπει να μπορεί να θέτει ηθικούς περιορισμούς στην πρακτική του.

Αυτό είναι προφανώς δικαιολόγηση του πατερναλισμού :) Να αφήσω στην άκρη την ηθικολογία.

πιθανώς.
Αλλά αυτό δεν είναι αντεπιχείρημα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#396639 Θέλει και αντεπιχείρημα; Το ότι ένα "επιχείρημα" είναι πατερναλιστικό σημαίνει ότι δεν είναι καν επιχείρημα. Ο γιατρός οφείλει να προσφέρει σύμφωνα με τον όρκο του, τις υπηρεσίες του σε κάθε ενήλικα έχοντα σώας τας φρένας και σε κάθε ενήλικο με τη συγκατάθεση του κηδεμόνα. Οτιδήποτε άλλο είναι το πρώτο βήμα προς το φασισμό (προφανώς). Κάποτε τα ήξερες κάτι τέτοια. :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:
αλλά μάλλον είναι πιο σημαντικό να φάει ο θεός βαφτισμένες ψυχές (αλήθεια τι τις κάνει τις ψυχές?)

Συλλογή προφανώς! :rtfm: :lol: :lol:

Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση για το topic, νομίζω πως ότι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε, τουλάχιστον από μεριάς μου... :)
Άβαταρ μέλους
By dimik
«Προβλήματα που προϋπήρχαν και είχαν καταγγελθεί από την διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος από τον Ιούνιο του 2016 και γνώριζαν χωρίς να επιλύουν ως όφειλαν τόσο η διεύθυνση της ιατρικής υπηρεσίας όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου» αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία δημοσιοποιήθηκε από το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ.

Χωρίς να τοποθετούνται στην ουσία του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου διερωτάται «για τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του προβλήματος στα ΜΜΕ σ' αυτή τη χρονική στιγμή» ενώ σημειώνει ότι «οι αναισθησιολόγοι και μετά από την άρνηση τους έχουν πάρει μέρος σε επεμβάσεις εθελούσιας διακοπής κύησης επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία».

Τέλος, ο ιατρικός Σύλλογος Σάμου απαντά σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Βαρνάβα που τοποθετήθηκε στο όλο θέμα χαρακτηρίζοντας τη στάση του «ανάρμοστη, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική, διότι επικαλείται την ιδιότητα του και χωρίς να έρθει σε επαφή με τον ιατρικό Σύλλογο Σάμου ως όφειλε, αναπαράγει ειδήσεις των ΜΜΕ εξυπηρετώντας εξωθεσμικές σκοπιμότητες».

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η απόφαση των αναισθησιολόγων της Σάμου να μη χορηγούν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κύησης, εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε έγγραφα στη διοίκηση του νοσοκομείου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το όλο θέμα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναισθησιολόγοι επικαλούνται το άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας) το οποίο αναφέρει ότι «Ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».

Η απόφαση των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου της Σάμου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις και κόμματα.

Πηγή: Σάμος: Γιατί οι αναισθησιολόγοι σταμάτησαν να κάνουν εκτρώσεις | iefimerida.gr

Ενδοσυντεχνιακό καυγαδάκι, πάλι καλά που δεν τους κρεμάσαμε για χριστιανούς....μεγάλη σιγουριά όμως ότι κρύβονται θρησκευτικές απόψεις από πίσω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#397121 Μεγάλη σιγουριά βλέπω πως δεν κρύβονται...
Εγώ θα στοιχημάτιζα πως κρύβονται πάντως, αν δέχεσαι το αντίθετο στοίχημα, ευχαρίστως (δεν μ' αρέσει ο τζόγος γιατί δεν έχω τις πιθανότητες με το μέρος μου, εδώ όμως είναι σαν να κλέβω εκκλησία... :ninja: ).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#397136 Ααααα όλα κι όλα, σε τέτοια δεν συμμετέχω edit mod

edit mod. Μάλλον δεν έγινε σαφές την πρώτη φορά και χρειάστηκε δεύτερη, πως η "πλακίτσα" στο συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να τελειώσει κάπου.[mod]
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#397140 E! Nαι! Τι πιο απλό απο το να ειναι θρησκευτικοι οι λόγοι; Πρωην συνδικαλιστρια με το ΚΚΕ η διευθύντρια του αναισθησιολογικου, εγινε ξαφνικα φανατική θρησκοληπτη και εμυησε και τους αλλους! :lol: