Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#302523 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε τι ακριβώς εξυπηρετούν οι mirrorless; Γιατί νιώθω πως όπως πάνε πλησιάζουν σε όγκο όλο και περισσότερο τις DSLR.

ΟΚ οι mirrorless με τους μικρούς σταθερούς φακούς ή τους μικρούς ζουμ, αλλά αυτές πλέον που έχουν και όγκο και μεγάλους φακούς :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#302640 Σε γενικές γραμμές οποιαδήποτε mirrorless θα έχει μικρότερο όγκος και βάρος από μια DSLR με το ίδιο μέγεθος αισθητήρα. Έχω επίσης την εντύπωση ότι και οι φακοί είναι μικρότεροι λόγω της μικρότερης απόστασης που απαιτείται ανάμεσα στον φακό και στον αισθητήρα για να εστιάσουν.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#302649 ισχύει και έχει γίνει ολόκληρος πόλεμος για το aperture equivalence. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#302658 Οι φακοί είναι μικρότεροι, αλλά το σύνολο εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγαλύτερο από compact. Ξεγελά συνήθως το μέγεθος του σώματος που είναι μικρό, μέχρι να βάζεις τον ζουμ πάνω και να καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο "φορητή" τελικά.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#302727 Ενα βασικό πλεονέκτημα ειναι ότι γλιτώνεις το τράνταγμα από τον καθρέπτη και μπορείς να κατεβεις σε ταχύτητες και κάτω από το 1/50 σε οριακές καταστάσεις φωτεινότητας.

Συν το βάρος του συστήματος αυτού, που και πάλι υπάρχουν καταστάσεις που θέλεις να το εξοικονομήσεις...

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#302861 Η επιλογή mirrorless έναντι μιας DSLR μου φαίνεται πιο λογική όταν συνδυάζεται με κάποιον μαζεμένο ζουμ ή σταθερό, όπως η παρακάτω.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#302868 Αυτός είναι ο δικός μου και σημαίνει ότι η μηχανή χωράει σχετικά άνετα σε τσέπες από μπουφάν χωρίς να αισθάνεσαι ότι κουβαλάς περίστροφο.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
axel12p έγραψε:Οι φακοί είναι μικρότεροι, αλλά το σύνολο εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγαλύτερο από compact. Ξεγελά συνήθως το μέγεθος του σώματος που είναι μικρό, μέχρι να βάζεις τον ζουμ πάνω και να καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο "φορητή" τελικά.

Ναι αλλά ο 200άρης στην 4/3rds αντιστοιχεί με 400άρι :lipsealed:
Οπότε το μέγεθος είναι αρκετά πιο μικρό ακόμα και στις ακραίες περιπτώσεις.
Για καθημερινά εστιακά μήκη είναι πολύ πιο μαζεμένες οι μηχανές από DSLR.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Red Garland έγραψε:
axel12p έγραψε:Οι φακοί είναι μικρότεροι, αλλά το σύνολο εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγαλύτερο από compact. Ξεγελά συνήθως το μέγεθος του σώματος που είναι μικρό, μέχρι να βάζεις τον ζουμ πάνω και να καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο "φορητή" τελικά.

Ναι αλλά ο 200άρης στην 4/3rds αντιστοιχεί με 400άρι :lipsealed:
Οπότε το μέγεθος είναι αρκετά πιο μικρό ακόμα και στις ακραίες περιπτώσεις.
Για καθημερινά εστιακά μήκη είναι πολύ πιο μαζεμένες οι μηχανές από DSLR.

Αυτό αφορά όμως μόνο τις 4/3rds. Η Canon που αναφέρθηκε νωρίτερα έχει αισθητήρα APS-C, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις Sony. Για να μην μιλήσουμε για τις FF mirrorless.