Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#105771 Τη βοήθεια του κοινού για ένα δίλημμα επιλογής μεταξύ 2 ακινήτων. Και τα δύο έχουν ίδια τιμή και περίπου ίδια τμ., πάρκιν πιλοτής, αποθήκη, αυτ. θέρμανση πετρέλαιο, μακρυά από μετρό

Το Α είναι στον Αγ. Δημήτριο και είναι του κουτιού (2014) με μεγάλη κουζίνα, τζάκι και θέα βουνό (νοτιοανατολικό δηλαδή). Έχει 2 σχεδόν ίδια δωμάτια, μπάνιο νορμάλ με υαλότουβλο και ντουζιέρα. Έχει τριγύρω χρήσιμα μαγαζιά (φούρνος, μίνι μάρκετ, σουπερ μάρκετ, φαρμακείο κλπ) και είναι επικίνδυνα κοντά στο "πατρικό"

Το Β είναι στην Αργυρούπολη ψηλά δίπλα στο βουνό, θέα βουνό και θάλασσα (από πίσω), δεκαετίας, κουζίνα και ντουλάπες χρειάζονται οπωσδήποτε ανακαίνιση (ή αλλαγή). Ήσυχη γειτονιά, δεν υπάρχει τίποτα όμως τριγύρω. Το μετρό είναι πιο κοντά από το άλλο, δεν πας με τα πόδια όμως

Σαν διαρρύθμιση μ'αρέσει ελαφρώς παραπάνω το Β, όμως χρειάζεται κάποια λεφτά επιπλέον, ενώ είμαι ηδη στο ανώτατο όριο. Αυτό κυρίως με προβληματίζει, και κατά δεύτερον η τριγύρω "ερημιά".
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#105773 Προφανώς αυτό στην Ηλιούπολη είναι σε πιο καλή/ωραία/μουράτη θέση, εξ'ου και το υψηλό κόστος (ίδια λεφτά αν και παλιότερο) ? Το θέμα "μαγαζιά/περίπτερα τριγύρω" δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί, με ποδήλατο, πόδια, άντε αυτοκίνητο την κάνεις τη δουλειά σου. Το σημαντικότερο είναι -και από ότι καταλαβαίνω critical για σένα- το αναγκαίο ποσό για ανακαίνιση, καθώς και τις πιθανές ζημιές που θα βγάλει πιο νωρίς ή/και πιο συχνά το "παλιότερο". Ακόμα δηλαδή και αν κατάφερνες να κατεβάσεις το Β στα επίπεδα του Α συν την αναγκαία ανακαίνιση, πάλι το Β είναι πιθανότερο να βγάλει και άλλα φασούλια on the way....

Το "επικίνδυνα κοντά στο πατρικό" μπορεί να έχει και αντίθετη ανάγνωση :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
The Ace έγραψε:Το "επικίνδυνα κοντά στο πατρικό" μπορεί να έχει και αντίθετη ανάγνωση :s_wink

Δλδ; :oops:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#105779 Εγγύτητα με γονείς/πεθερικά σημαίνει εύκολη, ανέξοδη και άμεση βοήθεια σε μεγάλο αριθμό καθημερινών θεμάτων/προβλημάτων (από ψώνια και λαϊκές, μέχρι babysitting και φροντίδα σπιτιού). Αρκεί να μην είναι πάνω/κάτω όροφος ή μεσοτοιχία, και να υπάρχουν εξαρχής συγκεκριμένοι και απαράβατοι κανόνες "γειτνίασης" :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#105790 Όχι εντάξει υπάρχει δρόμος ανάμεσα :lol: Γμτ και ήθελα να ξεφύγω απ'αυτή τη περιοχή :rant:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#105794 Σε ποια περιοχή της Αργυρούπολης κ σε ποια του Αγίου Δημήτριου είναι τα 2 σπίτια;
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#105806 Ψηφίζω Αργυρούπολη.
(αν κατάλαβα καλά, μιλάς για...αγορά!!?? :omg: )
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#105816 Ψηφίζω το Α γιατί δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το να χρειάζεται αμάξι για να κάνεις την παραμικρή αγορά, συν η εγγύτητα στους γονείς, πολύ σημαντικό όταν υπάρξει οικογένειά.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#105828 Κανένα από τα δύο δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικό:
-Ο Αγ. Δημήτριος είναι μια περιοχή χωρίς τίποτε αξιόλογο (no offence) που μάλλον οι αξίες των σπιτιών και των οικοπέδων δεν έχουν κανένα λόγο να ανέβουν στο μεσοπρόθεσμο μέλλον (ακόμη και σε 15-20 χρόνια από τώρα). Αντιλαμβάνομαι πως το σπίτι είναι καινούριο και αυτό σου αρέσει, αλλά από μόνος του δεν είναι ικανός λόγος...
-Το σπίτι στην Αργυρούπολη, είναι αρκετά μακριά από τα πάντα και ειδικά το Μετρό. Αυτό σημαίνει πως θα χρειάζεσαι αυτοκίνητο παντού και πάντα. Επιπλέον, ήδη θέλει ανακαίνιση (άρα και καινούριο δεν ήταν σπουδαίο...).

Γνώμη μου; Νοίκιασε ένα ωραίο διαμέρισμα και κράτα τα λεφτά σου.
Αν δεν θέλεις αυτό, αγόρασε κάπου που η αξία του (μάλλον) θα αυξηθεί. Και επειδή δεν έχεις τα χρήματα για κάτι πραγματικά καλό, ψάξε να βρεις κάποιο παλιότερο, ακόμη και 20 ή και 30 ετών σε μια πολυκατοικία με καλή κατασκευή και χωρίς προβλήματα και κάνε την ανακαίνιση που γουστάρεις.
Δες Άλιμο (όχι τις περιοχές προς Άγιο Δημήτριο, αλλά προς Ελληνικό ή παραλία) και αν μπορείς Γλυφάδα. Και σε αυτές τις περιοχές τζογάρεις αρκετά, γιατί δεν ξέρεις τι θα συμβεί (υπάρχει και ένα τεράστιο οικόπεδο που θα χτιστεί κάποια στιγμή και λέγεται παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#105839 Οι τιμές των περιοχών που λες ξεφεύγουν κατά πολύ στο budget που κινούμαι, ένα 15-20ετίας σε τέτοια περιοχή (Άλιμο, Γλυφάδα, Ελληνικό κλπ) κοστίζει όσο ένα καινούριο σε πιο μέτρια περιοχή, όπως ο Αγ. Δημήτριος. Οπότε βάσει του budget είναι περιορισμένες οι επιλογές μου, και από την άλλη έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις οπότε δύσκολα να κάνω θυσίες, πόσο μάλλον στην παλαιότητα :s_sad
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimitris_P έγραψε:Οι τιμές των περιοχών που λες ξεφεύγουν κατά πολύ στο budget που κινούμαι, ένα 15-20ετίας σε τέτοια περιοχή (Άλιμο, Γλυφάδα, Ελληνικό κλπ) κοστίζει όσο ένα καινούριο σε πιο μέτρια περιοχή, όπως ο Αγ. Δημήτριος. Οπότε βάσει του budget είναι περιορισμένες οι επιλογές μου, και από την άλλη έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις οπότε δύσκολα να κάνω θυσίες, πόσο μάλλον στην παλαιότητα :s_sad

Ξαναλέω, υπάρχει και η πρώτη επιλογή: το νοίκι.
Έτσι θα μένεις σε πολύ καλύτερη περιοχή και θα ρισκάρεις πολύ μικρότερο κεφάλαιο στην επένδυσή σου.
Σε μια οικονομία σε ύφεση, να βάλεις όλα τα λεφτά σου στο σπίτι, ΔΕΝ είναι έξυπνη επένδυση. Ειδικά σε μια περιοχή, που ειλικρινά, ΔΕΝ έχει κανέναν λόγο να αυξηθεί η στέγη στο μέλλον...
Οπότε, νοικιάζεις ένα σπίτι και τα άλλα τα αφήνεις στην άκρη. Σε 20-30 χρόνια, θα είσαι κερδισμένος.
Στο μεσοδιάστημα, αν καταφέρεις να βγάλεις κι άλλα χρήματα αγοράζεις κάπου καλύτερα, αν το έχεις μεράκι...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#105847 Αν έχεις τα λεφτά στο χέρι --> αγόρασε
Αν πρέπει να πάρεις δάνειο --> ξανασκέψου το ενοίκιο

Σε μια οικονομία σε ύφεση, να βάλεις όλα τα λεφτά σου στο σπίτι, ΔΕΝ είναι έξυπνη επένδυση

Σε μια οικονομία που είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να έρθει ένας βρωμιάρης και να σου πάρει μέρος αυτών επειδή είναι άχρηστος, το σκέφτεσαι διπλά.

Θα συμφωνήσω με τον HF στο ότι αν δεν βρίσκεις καινούριο που να το γουστάρεις ως έχει, εξέτασε και το σενάριο ανακαίνισης παλιότερης κατασκευής.

Δεν εννοώ καμιά σαπίλα αλλά καλή κατασκευή ως 20ετίας που να πρέπει να αλλάξεις μόνο πλακάκια, πατώματα, κουζίνες, κουφώματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
EDDIE_147 έγραψε:
Δεν εννοώ καμιά σαπίλα αλλά καλή κατασκευή ως 20ετίας που να πρέπει να αλλάξεις μόνο πλακάκια, πατώματα, κουζίνες, κουφώματα κλπ.

-------------------------------------------------------------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>> 50.000€....... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#105852 . το νοίκι το έχω απορρίψει, κουβάς είναι και δε μπορείς να κάνεις ο΄,τι θες μέσα στο σπίτι :oops:

Τώρα για την περιοχή συμφωνώ ότι δεν είναι καμιά σπουδαία ο Α.Δ. αλλά τουλάχιστον εκεί είναι κοντά σε σχολεία οπότε στο μέλλον σε τυχόν πώληση σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλο ατού και δε θα έχει πολλές απώλειες. Δεν περιμένω να ανέβει η τιμή στο μέλλον, αλλά για καινούριο η τιμή που το δίνει είναι ξεφτίλα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimitris_P έγραψε:. το νοίκι το έχω απορρίψει, κουβάς είναι και δε μπορείς να κάνεις ο΄,τι θες μέσα στο σπίτι :oops:

Τώρα για την περιοχή συμφωνώ ότι δεν είναι καμιά σπουδαία ο Α.Δ. αλλά τουλάχιστον εκεί είναι κοντά σε σχολεία οπότε στο μέλλον σε τυχόν πώληση σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλο ατού και δε θα έχει πολλές απώλειες. Δεν περιμένω να ανέβει η τιμή στο μέλλον, αλλά για καινούριο η τιμή που το δίνει είναι ξεφτίλα

Το νοίκι ΔΕΝ είναι κουβάς, ο κουβάς είναι η αγορά ΠΛΕΟΝ.
Για την διαμόρφωση να συμφωνήσω, προσωπικά στ' @@ μου.
Εγώ έχω ξαναπεί, πως στην Ελλάδα ο λογικός, ΔΕΝ πρέπει να έχει τίποτε στο όνομά του. Πχ και η καινούρια κυβέρνηση, στα... σπίτια και στ' αυτοκίνητα θα αναζητήσει έσοδα! :lol: :lipsealed: :whistlink:
Ξεφτίλα είναι να δώσεις τέτοιο ποσό ΣΗΜΕΡΑ για να αγοράσεις κάτι που ΑΥΡΙΟ, μάλλον θα κοστίζει λιγότερο. Άρα, ποιος είναι ο κουβάς;
Τέλος, αν φοβάσαι για χρεωκοπίες και τα ρέστα, βγάλε τα χρήματά σου έξω, μην ντρέπεσαι, τόσοι και τόσοι το έχουν κάνει, λίγος ELAς ακόμη, δεν θα μας βλάψει εδώ που φτάσαμε. Και μόλις καταλήξει ο κουρνιαχτός (λίγες μέρες μείνανε λογικά...), κάνεις ό,τι θέλεις.
Για μένα, η γειτνίαση σε σχολεία και λοιπές... παλαιές ιστορίες, έχουν πεθάνει ανεπιστρεπτί. :rtfm:

Από εκεί και μετά, δικά σου είναι τα λεφτά, τα κάνεις ό,τι θέλεις. Εδώ μέσα υπάρχει και φίλος μου που βολοδέρνει και δεν μας άκουσε κάποτε όταν του λέγαμε πως η καλύτερη επένδυση είναι το... νοίκι! :lol:
Εγώ έχω... ρεφάρει τον "κουβά" του ενοικίου που έχω πληρώσει, σε σχέση με αυτούς που αγόρασαν σπίτι και τώρα έχει χάσει τουλάχιστον 20% της αξίας του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μιλάμε για 40% και βάλε...
:s_howdy