red_monster έγραψε:
Η κολλητής της αδερφής μου έχει τελειώσει το στατιστικό. Πέρα από 3 μαθήματα τα υπόλοιπα τα πέρασε νύχτα, με ελάχιστη έως καθόλου προσπάθεια. Για δουλεία ούτε λόγος, στα στατιστικά προτιμάνε τους μαθηματικούς... (αλλά τη σήμερον ημέρα, γιατρός και δικηγόρος πληρώνονται χειρότερα από οικοδόμο, οπότε)
Προσπαθεί να το παλέψει με μεταπτυχιακό στην βιοστατιστική του ΕΚΠΑ από το οποίο είναι τρομερά ευχαριστημένη.
Να σου δημιουργήσει ψυχολογικά το στατιστικό είναι λίγο κάπωςΓενικά σχολή στην Ελλάδα είναι λίγο κάπως, ειδικά όταν υπάρχουν κάτι Μαθηματικά, ΣΕΜΦΕ κλπ που έχουν νορμαλ βάση και πάρα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών
εντάξει ρε φίλε και τη δική σου σχολή ξέρω άτομα που την πέρασαν νύχτα και μου περιέγραφαν πάρτυ με τις ανοικτές σημειώσεις, τι πάει να πει αυτό; ότι δεν είναι καλή σχολή;
μιλάω για πιο νορμάλ καταστάσεις που πρέπει να διαβάσεις και να διαβάσεις πολύ, αν τώρα θες να μιλήσουμε για διάφορα παράξενα, αντιγραφές, κονέ, λίστες α και ου κτλ φυσικά και δε τα αμφισβητώ και όντως μόνο στα 3-4 μαθήματα που λες θα σε πήξουν γιατί εκεί δεν περνάνε αυτά μιας και υπάρχουν άτομα που δεν τους κουνιέται κανείς και δεν καταλαβαίνουν τίποτα ούτε θα συμπάσχουν με τον "πόνο σου" , αλλά αν θες να τη τελειώσεις κανονικά θέλει αρκετή δουλειά, διαφορετικά μπορεί να κλαίγεσαι ότι δεν ήταν αρκετά καλή και ότι σου φταίει που τα πέρναγες 15-15 και τελείωσες σε 3 εξεταστικές
ΥΓ
φυσικά και θεωρώ το μαθηματικό πολύ πιο δύσκολο και έχω δει άτομα από μαθηματικό σε δράση και είναι αλλού τα παιδιά , αυτά τους είναι παιχνιδάκι (και οι περισσότεροι καθηγητές άλλωστε μαθηματικοί είναι, μάλιστα ένας προσπαθούσε όταν έβλεπε κόσμο που πάλευε πολύ με μαθηματικά να ξαναδώσει πανελλήνιες για μαθηματικό) , αλλά άλλο αυτό (που κι εκεί υπάρχουν τύποι που έχουν περάσει από το παράθυρο) και άλλο να μιλάμε για λαμόγια.
τεσπα οι περισσότεροι είναι μες στη μίρλα γιατί δε στρώνουν κώλο και με το που μπαίνουν τους αρχίζουν το κλίμα ότι εδώ θα κλάψετε βλέπουν και μερικούς καθηγητές που είναι ταλιμπανέζοι και απογοητεύονται και ουσιαστικά δεν προσπαθούν, γιατί με σχετικά νορμάλ προσπάθεια και αφοσίωση φυσικά και τη βγάζεις στη 4ετια, αλλά δεν βγαίνει και στον αυτόματο όπως άλλες όπου απλά παπαρολογούν, τα οικονομικά μαθήματα και τα χρηματοοικονομικά που είναι αρλούμπες στην ουσία έφευγαν πιο εύκολα για μένα, αν και αυτό έχει να κάνει με το άτομο.. πχ κάποιοι ήταν φουλ μαθηματικά μυαλά και τα έβρισκαν σκούρα με τα πιο θεωρητικά..
ακόμα και οι μαθηματικοί που σου περιγράφω που πετούσαν, όταν καθόμασταν να κάνουμε μια παρουσίαση να γράψουμε μια εργασία, δε μπορούσαν να χειριστούν την ελληνική γλώσσα και να ενώσουν λέξεις;

)

(ψιλοκακώς βέβαια