Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
Νίκος Παππάς έγραψε:https://www.snapgene.com/resources/coronavirus-resources/?resource=SARS-CoV-2_(COVID-19)_Genome

το γονιδιωμα του sars covid-19. Δεν ξερω που ρωτησε η κυρια, αλλα υπαρχει στο διαδικτυο.

Χωρίς διάθεση παρεξήγησης, εσύ αν ήσουν ιατροδικαστής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία θα περίμενες από το google search να μάθεις το γονιδίωμα του SARS COV 2 ή από κάποια επίσημη ιατρική ενημέρωση του ελληνικού ΕΟΔΥ πχ, εφόσον είσαι λειτουργός του ελληνικού δημοσίου και οφείλεις να λειτουργείς συντεταγμένα;
Ξαναλέω, μακάρι να λέει μπούρδες η εν λόγω, οπότε οφείλει να υποστεί τις συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το επίσημο κράτος να τοποθετηθεί απέναντι στα λεγόμενά της κι όχι να τα αφήνει να αιωρούνται.
Η εν λόγω συνέντευξη παίχτηκε από το Star Κεντρικής Ελλάδας δημόσια, οπότε αποτελεί αποδεικτικό υλικό για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αν αποτελεί τέτοια φυσικά.
Περιμένω την ευαισθητοποίηση των εισαγγελικών αρχών.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#703735 Επίσης για τον Μουσάτο που δεν του άρεσε η φάτσα της κας Ακριβούση, η εν λόγω φέρεται να έχει σχετικά πρόσφατα βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία:
https://www.taxydromos.gr/m/346382/diak ... boysh.html
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#703736 Αντιγράφω το παρακάτω από το FB δηλώνοντας ότι το περιεχόμενό του με εκφράζει σχεδόν απόλυτα. Ο συγκεκριμένος σχολιαστής είναι από τους πλέον νηφάλιους και σοβαρούς που κατά καιρούς έχω διαβάσει.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην Ελλάδα η θνητότητα (IFR) λόγω covid-19 εκτιμάται ως ακολούθως:
Για τις ηλικίες κάτω των 18 ετών: 0,0013%, ή 1 στους 76.923 μολυνθέντες.
Για τους από 18 έως και 39 ετών: 0,0062%, ή 1 στους 16.129 μολυνθέντες.
Για τους από 40 έως και 64 ετών: 0,1057%, ή 1 στους 9.460 μολυνθέντες.
Για τους από 65 και άνω: 1,5531%, ή 1 στους 64 που θα μολυνθούν.
Τα ποσοστά αυτά αφορούν γενικές μέσες σταθμίσεις, διότι δεν διαθέτουμε από τον ΕΟΔΥ στοιχεία για την κατανομή των περιστατικών και των θανάτων ανά μικρότερες ηλικιακές ομάδες (πχ ανά 5ετία, ή ακόμη και ανά έτος), που θα μας έδινε μια πιο λεπτομερή και ακριβή εικόνα ανά ηλικιακή ομάδα.
Παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε την εκθετική αύξηση του κινδύνου θανάτου εξ αιτίας της μόλυνσης από κορωναϊό όσο αυξάνει η ηλικία. Με τους ηλικιωμένους -που συνήθως έχουν και άλλα προβλήματα υγείας, με πλέον των μισών θανάτων να αφορούν σε ηλικίες άνω των 79 ετών (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ), ήτοι πάνω από το προσδόκιμο όριο επιβίωσης-, να κινδυνεύουν πραγματικά, εφ’ όσον μολυνθούν, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που οδηγούν στον θάνατο.
Πρέπει επίσης να επισημανθεί, ότι και οι λιγοστοί σχετικά θάνατοι σε ηλικίες κάτω των 65 ετών αφορούν κατά κανόνα σε ευπαθή άτομα, είτε ήταν γνωστή η ευπάθειά τους, είτε όχι. Σε απολύτως υγιείς κάτω των 50 ετών η θνητότητα εξ αιτίας του κορωναϊού ίσως να φτάνει μεσοσταθμικά κάτω και από το 1/100.000, τουτέστιν αμελητέα για εάν όχι το μεγαλύτερο, ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Λυπούμαι, αλλά με τα παραπάνω ποσοστά θνητότητας, τα οποία θα μπορούσαν να ήσαν πολύ μικρότερα (κάτι που πέτυχαν άλλες χώρες πχ οι Σκανδιναβικές, η Ισλανδία, η Λευκορωσία, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη, τα Η.Α.Ε., η Κύπρος κ.α.), με καλύτερη διαχείριση του πανδημικού φαινομένου όσον αφορά στην επάρκεια του συστήματος υγείας, στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται, σε αποφυγή βακτηριδιακών επιλοιμώξεων κτλ, δεν αιτιολογείται η επιβολή αυστηρών μέτρων αστυνομικού τύπου. Δηλαδή, αντιμετώπιση του φαινομένου με τέτοια μέτρα που ουδόλως έχουν σχέση με μέτρα δημόσιας υγείας, όπως το lockdown, η καθολική μασκοφορία ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, η διάλυση της εκπαίδευσης, αλλά και του λιανεμπορίου, της εστίασης κτλ, η για πολλούς ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. Ούτε τέτοια ποσοστά μπορούν να δικαιολογήσουν στο ελάχιστο την παραμέληση κάθε άλλου προβλήματος υγείας, τη μαζική παράνοια και τις μεσομακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του πληθυσμού και της νεολαίας που αντιμετωπίζει πλέον το μέλλον της ζωφερό.
Ωστόσο προκύπτει και ένα άλλο εξ ίσου σημαντικό πρόβλημα με τη σπουδή για μαζικό εμβολιασμό. Παρά τα φληναφήματα των «ειδικών» περί σπάνιων παρενεργειών που φτάνουν ακόμη και στο 1/1.000.000, η πραγματικότητα τους διαψεύδει, οδηγώντας στη διάπραξη ενός χωρίς προηγούμενο εγκλήματος.
Οι παρενέργειες των εμβολίων αυτών για τον κορωναϊό φτάνουν ακόμη και το 3% του συνόλου των εμβολιασθέντων. Βεβαίως -και για να μην δημιουργείται πανικός- η πλειονότητα αυτών είναι ήπιες και παροδικές χωρίς να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα. Όμως υπάρχουν και σοβαρές παρενέργειες που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, που περνούν στα «ψιλά» των μέσων, ή δεν ανακοινώνονται καθόλου, φτάνουν περίπου στο 1/10.000 για σοβαρές ενδεχομένως μη αναστρέψιμες βλάβες, ενώ οι θάνατοι υπολογίζονται σε περίπου 1/30.000. Είναι, επίσης, άγνωστες οι πιθανές μεσομακροπρόθεσμες βλάβες που θα μπορούσαν να αποδοθούν στους εμβολιασμούς, αφού τέτοιες μελέτες σε μεσομακροπρόθεσμη βάση ήταν αδύνατον να υπάρξουν στο σύντομο χρόνο που προηγήθηκε μέχρι τα εμβόλια να πάρουν άδεια υπό όρους και υπό την πίεση του φαινομένου.
Με αυτά τα δεδομένα και τον υπολογισμό του κόστους - οφέλους ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ίσως είναι αναγκαίος, ακόμη και με αυτά τα -μάλλον ψιλοελαττωματικά ως προϊόν βιασύνης και προχειρότητας- εμβόλια. Παρ’ όλα αυτά η επιλογή θα πρέπει να είναι ελεύθερη και κατά περίπτωση, διότι ακόμη και οι ηλικιωμένοι δεν κινδυνεύουν όλοι το ίδιο από τον ιό.
Αντίθετα, ο εμβολιασμός για τις ηλικίες κάτω των 65 είναι απαράδεκτος εκτός από τις περιπτώσεις γνωστής ευπάθειας, που εκεί θα πρέπει να επιλέγεται με προσοχή και με συστηματική ιατρική παρακολούθηση.
Η σπουδή να εμβολιαστούν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και μάλιστα η επιβολή έμμεσης υποχρεωτικότητας, με τα παραπάνω δεδομένα, αποτελούν συνειδητή εγκληματική ενέργεια και προδιαγράφει κακουργηματικές πράξεις υψηλής ποινικής κολασιμότητας.

Πηγή: https://www.facebook.com/othon.koumarellas
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#703738 Ειλικρινής απορία, όχι επί προσωπικού, πιο γενικά, με τι υπόβαθρο κρίνετε τα διάφορα αμιγώς επιστημονικά γεγονότα?

Καλώς κακώς ως ανθρωπότητα με βάση την επιστήμη και τη λογική πήγαμε μπροστά, δεν λέω να μην υπάρχει σκεπτικισμός, αλλά απορώ αν σε κάθε διάσταση της ζωής κινείστε τόσο διερευνητικά.
Προσωπικά όταν χαλάει το αυτοκίνητό μου το πάω στον μηχανικό, όταν χαλάει το ψυγείο μου πάω στον ψυκτικό κ όταν θέλω να χάσω κιλά πάω στον διαιτολόγο, σε μία νόσο σαν την COVID που έχει πάρει κάτι εκατομμύρια ζωές διεθνώς γιατί να συμβουλευτώ το ξερό μου κεφάλι και να υιοθετήσω μόνο όσες απόψεις (μειονοτήτων) συμφωνούν μαζί του?

Αυτή τη στιγμή η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει και στο αν ο covid είναι απλή γριπούλα και στο αν ο εμβολιασμός συνεισφέρει στην καταπολέμησή της. Όλα τα υπόλοιπα είναι ξοδεμένη φαιά ουσία στα φόρα για να νιώθει σημαντικός και ψαγμένος ο κάθε - συνήθως - αμόρφωτος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
lazarefa έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:https://www.snapgene.com/resources/coronavirus-resources/?resource=SARS-CoV-2_(COVID-19)_Genome

το γονιδιωμα του sars covid-19. Δεν ξερω που ρωτησε η κυρια, αλλα υπαρχει στο διαδικτυο.

Χωρίς διάθεση παρεξήγησης, εσύ αν ήσουν ιατροδικαστής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία θα περίμενες από το google search να μάθεις το γονιδίωμα του SARS COV 2 ή από κάποια επίσημη ιατρική ενημέρωση του ελληνικού ΕΟΔΥ πχ, εφόσον είσαι λειτουργός του ελληνικού δημοσίου και οφείλεις να λειτουργείς συντεταγμένα;
Ξαναλέω, μακάρι να λέει μπούρδες η εν λόγω, οπότε οφείλει να υποστεί τις συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το επίσημο κράτος να τοποθετηθεί απέναντι στα λεγόμενά της κι όχι να τα αφήνει να αιωρούνται.
Η εν λόγω συνέντευξη παίχτηκε από το Star Κεντρικής Ελλάδας δημόσια, οπότε αποτελεί αποδεικτικό υλικό για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αν αποτελεί τέτοια φυσικά.
Περιμένω την ευαισθητοποίηση των εισαγγελικών αρχών.

Καμια παρεξηγηση κουβεντα κανουμε.

Αν ημουν γιατρος θα ενημερωνομουν απο την Ελληνικη, Αμερικανικη, Ευρωπαικη, Παγκοσμια ενωση ιατρων της ειδικοτητας μου, απο ιατρικα περιοδικα ή τον ΠΟΥ και δεν θα περιμενα ποτε και αν ο ΕΟΔΥ αξιωθει να με πληροφορησει. Ολοι οι γιατροι που θελουν να ειναι ενημερωμενοι αυτο κανουν, διαβαζουν, μελετουν και ψαχνουν.

Δεν ξερω τι ειναι η κυρια, αλλα μου γεννηθηκε η ιδια απορια με του drdino, αφου ο κορωνοιος προκαλει πνευμονια τι ακριβως περιμενει να βρει στα ευρηματα απο αλλοιωσεις στους πνευμονες που μοιαζουν με της πνευμονιας;
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#703743 Νίκος Παππάς, επειδή δεν θέλω να προχωρήσω παραπέρα την συζήτηση σε αμιγώς ιατρικό επίπεδο καθόσον δεν έχω τις ανάλογες γνώσεις (αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα να διαβάζω, να κρίνω, κι ενίοτε να σχολιάζω σχετικές ειδήσεις), παρακαλώ αν κάποιος γιατρός μας διαβάζει να τοποθετηθεί σχετικά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#703745 Νομιζω οι γιατροί που μας διαβάζουν εχουν επανειλημμένα τοποθετηθεί και μαλλον έχουν βαρεθει να γράφουν τα ιδια και ίδια στα ίδια άτομα. Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
socratesn έγραψε:Ειλικρινής απορία, όχι επί προσωπικού, πιο γενικά, με τι υπόβαθρο κρίνετε τα διάφορα αμιγώς επιστημονικά γεγονότα?

Καλώς κακώς ως ανθρωπότητα με βάση την επιστήμη και τη λογική πήγαμε μπροστά, δεν λέω να μην υπάρχει σκεπτικισμός, αλλά απορώ αν σε κάθε διάσταση της ζωής κινείστε τόσο διερευνητικά.
Προσωπικά όταν χαλάει το αυτοκίνητό μου το πάω στον μηχανικό, όταν χαλάει το ψυγείο μου πάω στον ψυκτικό κ όταν θέλω να χάσω κιλά πάω στον διαιτολόγο, σε μία νόσο σαν την COVID που έχει πάρει κάτι εκατομμύρια ζωές διεθνώς γιατί να συμβουλευτώ το ξερό μου κεφάλι και να υιοθετήσω μόνο όσες απόψεις (μειονοτήτων) συμφωνούν μαζί του?

Αυτή τη στιγμή η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει και στο αν ο covid είναι απλή γριπούλα και στο αν ο εμβολιασμός συνεισφέρει στην καταπολέμησή της. Όλα τα υπόλοιπα είναι ξοδεμένη φαιά ουσία στα φόρα για να νιώθει σημαντικός και ψαγμένος ο κάθε - συνήθως - αμόρφωτος.

Θέλεις να πεις πως ότι σου πει ο μηχανικός ή ο ψυκτικός, το δέχεσαι εντελώς άκριτα, ασχέτως διακυβεύματος, και τέλος;
Εγώ πάντως φίλτατε, όταν ο Χ γιατρός (νευροχειρουργός εντελώς τυχαία) έλεγε στον 37 χρονο φίλο μου (πραγματική ιστορία πρόσφατη) με μαγνητική τομογραφία μέσης που έδειξε κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, ότι πρέπει να κάνεις χειρουργική επέμβαση στη μέση για να θεραπευτείς, θα πήγαινα και σε έναν σοβαρό ορθοπεδικό (του το είπα αφού προβληματίστηκε και ο ίδιος και πήγε και σε ορθοπεδικό να δει τη διάγνωση της μαγνητικής) όπου ο τελευταίος μόνο που δεν γέλασε με τα λεγόμενα του συναδέλφου του, αφήνοντας ξεκάθαρο υπονοούμενο ότι ο άλλος ήθελε απλά την κονόμα.
Του είπε λοιπόν επί λέξει, πρώτα θα χάσεις κιλά (είναι 1,92 ύψος 117 κιλά), θα αλλάξεις τρόπο ζωής, θα περπατάς και θα γυμνάσεις ραχιαίους, και αν μέσα σε 5 χρόνια δεν έχεις την παραμικρή βελτίωση ή έστω σταθεροποίηση με υποχώρηση του πόνου, ξανακάνε μαγνητική κι έλα να δούμε πως θα το χειριστούμε...
Εσύ φαντάζομαι στη θέση του παιδιού θα έτρεχες για εγχείρηση μέσης, σωστά;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#703748 Σίγουρα δεν θα πήγαινα να με κρεμάσει από το δέντρο κάποιος χειροπράκτης για να ξεπιαστώ πάντως.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
mirage έγραψε:Νομιζω οι γιατροί που μας διαβάζουν εχουν επανειλημμένα τοποθετηθεί και μαλλον έχουν βαρεθει να γράφουν τα ιδια και ίδια στα ίδια άτομα. Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος.

Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι βγάζεις άκαιρη προκατάληψη, προδικάζοντας οτιδήποτε γράφεται/αναφέρεται εδώ, απλά επειδή προέρχεται από συγκεκριμένα άτομα.
Δεν προσέβαλλα ποτέ ούτε στοχοποίησα κανέναν εδώ μέσα προσωπικά, ούτε υποτιμώ ευθέως κανέναν, αντιλέγω στα λεγόμενα κάποιων, με τα όποια επιχειρήματά μου. Το ίδιο προτείνω να κάνει και κάποιος ειδικός (γιατρός, μοριακός βιολόγος) στα συγκεκριμένα που ειπώθηκαν από ιατροδικαστή του ελληνικού κράτους.
Μπορεί να λέει μπούρδες η εν λόγω, ας επιτρέψουμε σε κάποιον ειδικό να την αποδομήσει.
Μάλλον διαφωνείς και σαυτό. ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Anonymous Founder έγραψε:Αυτή την στιγμή ο κόσμος έχει πάψει να πειθαρχεί στα μέτρα, αλλά δεν έχεις ανοιχτά τα πάντα. Και στα μαγαζιά πας με ραντεβού, η εστίαση είναι κλειστή κλπ. Αυτό μειώνει την κινητικότητα και η μειωμένη κινητικότητα, μειώνει την μετάδοση, τα κρούσματα και εν τέλει και τους θανάτους.
Αν αυτό το σταματήσεις εντελώς και δεν υπάρχει κανένα μέτρο, προφανώς και θ'αυξηθούν τα παραπάνω και μάλιστα πολύ.
Τα νοσοκομεία δεν θ'αντέξουν, και ο κόσμος θα πεθαίνει από Covid και όχι μόνον.
Τώρα αυτό λοιπόν, δεν γίνεται να το υποστηρίζουμε έτσι απλά, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Και αν συμβεί, θα πάθουμε ό,τι έπαθαν πολλά κράτη που για διάφορους λόγους δεν πήραν μέτρα (Τσεχία πχ).

Έχεις κυκλοφορήσει έξω να δεις τι γίνεται? Ποια μειωμένη κινητικότητα?
Πιστεύεις ότι αυτό το "lockdown" βοηθάει κάπως στη μείωση της μετάδοσης!?
Δεν θα υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά αν αρθεί το "lockdown" και ανοίξουν τα πάντα με κάποια λογικά μέτρα. Λογικά μέτρα δεν είναι το περιορισμένο ωράριο...

Το τι ΘΑ πάθουμε το ακούμε κανα χρόνο τώρα... αλλά δε ΘΑ το πάθουμε. Για διάφορους λόγους!

Το ότι έχουμε πανδημία δεν σημαίνει και πολλά... Ανάλογα με το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι απ' το οποίο θα πρέπει να κρυβόμαστε πάντως. Μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας, με κάποιες στοχευμένες διορθωτικές ενέργειες...
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
socratesn έγραψε:Σίγουρα δεν θα πήγαινα να με κρεμάσει από το δέντρο κάποιος χειροπράκτης για να ξεπιαστώ πάντως.

Η αντιστοίχισή σου είναι εντελώς άκυρη. Ποτέ δεν υπονόησα κάτι ανάλογο. Σου είπα με πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα, ότι όλοι εμείς ως ασθενείς, οφείλουμε, αν μη τι άλλο, στους εαυτούς μας, στο βαθμό που το πεδίο γνωστικής αντίληψής μας και οι περιστάσεις το επιτρέπουν, να σταθμίζουμε απόψεις, ακόμα και γιατρών, για να πράξουμε το βέλτιστο για τον εαυτό μας.
Προσοχή, δεν λέω να σταθμίζουμε τι λέει ένας γιατρός με έναν τσαρλατάνο, λέω να σταθμίζουμε τι λέει ένας γιατρός με το τι λέει ένας άλλος γιατρός. Εκτός βέβαια αν θεωρείς κι εσύ ότι γενικά σήμερα κάποιος γίνεται γιατρός για να προσφέρει στο συνάνθρωπο, από αλτρουισμό στους πονεμένους αρρώστους κλπ, και κατά συνέπεια ο (οποιοσδήποτε) λόγος του, εφόσον απλά περιβάλλεται από τον τύπο του ιατρού, αποτελεί εκ προοιμίου συμβόλαιο για σένα.
Είμαι βέβαιος ωστόσο ότι δεν είσαι τόσο αφελής. Κάνω λάθος;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#703756 Σέβομαι την προσέγγισή σου, καθένας ζυγίζει τη ζωή και την υγεία του με όσο κόστος θέλει.

Προσωπικά όταν βλέπω πως η πλειοψηφία των επιστημόνων (και το 100% των υγειονομικών στον περίγυρό μου) συμπνέει σε 5 βασικές απόψεις, δεν χρειάζεται να το ψάξω περαιτέρω, ούτε στη ζωή μας έχουμε χρόνο να εξετάζουμε σε πλήρη λεπτομέρεια κάθε ζήτημα, ειδικά όταν μιλάμε για παγκόσμια φαινόμενα που η έρευνά μας λίγο θα επηρεάσει ή όχι τη ζωή μας εν τέλει.

Αυτό δεν καθιστά όλους τους γιατρούς αγίους, σίγουρα όμως δε μου δίνει εμένα κανένα παραπάνω υπόβαθρο ώστε να πάω κόντρα με την πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας ακούγοντας γραφικούς σε τοπικά κανάλια απλά και μόνο επειδή καλύπτουν με λαϊκισμό τις απόψεις μου (επίσης όχι επί προσωπικού και αυτό, είναι γενικότερη η τάση και στα social media)
Άβαταρ μέλους
By mirage
lazarefa έγραψε:
mirage έγραψε:Νομιζω οι γιατροί που μας διαβάζουν εχουν επανειλημμένα τοποθετηθεί και μαλλον έχουν βαρεθει να γράφουν τα ιδια και ίδια στα ίδια άτομα. Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος.

Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι βγάζεις άκαιρη προκατάληψη, προδικάζοντας οτιδήποτε γράφεται/αναφέρεται εδώ, απλά επειδή προέρχεται από συγκεκριμένα άτομα.
Δεν προσέβαλλα ποτέ ούτε στοχοποίησα κανέναν εδώ μέσα προσωπικά, ούτε υποτιμώ ευθέως κανέναν, αντιλέγω στα λεγόμενα κάποιων, με τα όποια επιχειρήματά μου. Το ίδιο προτείνω να κάνει και κάποιος ειδικός (γιατρός, μοριακός βιολόγος) στα συγκεκριμένα που ειπώθηκαν από ιατροδικαστή του ελληνικού κράτους.
Μπορεί να λέει μπούρδες η εν λόγω, ας επιτρέψουμε σε κάποιον ειδικό να την αποδομήσει.
Μάλλον διαφωνείς και σαυτό. ΟΚ.

Απλά λέω την αποψη μου, δεν διαφωνώ αλλα ουτε συμφωνώ. Γιατί βγάζεις προκαταληψη προς το προσωπο μου ενώ δεν σε στοχοποιησα για κάτι. Πραγματικά πιστεύω πως έχουν κουραστεί και δεν το πολυπαρακολουθουν το θέμα, μπορεί να κάνω και λάθος.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#703765 Lazarefa, για κάθε φάρμακο που χρειάζεται να πάρεις, τόσο πολύ το ψάχνεις; Γιατί πιστεύω ότι σχεδόν όλα τα φάρμακα έχουν σε ένα έστω και πολύ μικρό ποσοστό την πιθανότητα να σου προκαλέσουν κάποια πολύ σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια.

Ψάχνεις με τις ώρες στο internet την πιθανή σύνδεση τους με θανάτους, ή απλά εμπιστεύεσαι τον γιατρό και το παίρνεις χωρίς δεύτερη σκέψη;

Χαρά στο κουράγιο σου πάντως!

Βασικά δεν έχω καταλάβει και τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις με όλα αυτά τα ποσταρίσματα... :hmmm: