Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#901264 Όλοι αυτοί οι βαλτοί πρακτορίσκοι παπαχελάδες πληρώνονται απ'έξω για να ξύνουν παλιές πληγές. Προσωπικά επιλέγω να μην ασχολούμαι και προσπαθώ να προστατεύω την ψυχική μου υγεία.
Κανείς απ'αυτούς και τις βρωμοφυλλάδες τους που χρηματοδοτούνται απ'το εξωτερικό , όπως το 1ο θέμα , δεν ασχολούνται με κάτι θετικό για τη χώρα . Στόχο έχουν να μας καταστρέφουν την ψυχολογία .

didino , Ο Γλέζος δεν πήγε πρωϊ στη σημαία , να τον σκοτώσουν στο φως του ήλιου . βράδυ πήγε , στα μουλωχτά .
Βιασμό ένοιωθαν κι αυτοί της ICE όταν έβλεπαν Σομαλούς και λοιπούς να εγκαθίστανται στη Μινεάπολη. Δεν παίζεις μ'αυτούς τους ανθρώπους .
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#901266 Πριν κρίνεις κάτι, τουλάχιστον κάνε τον κόπο να δεις περί τίνος πρόκειται. Ο Παπαχελάς (ο οποίος μου είναι κι εμένα αντιπαθής) δεν μιλάει καν. ερωτήσεις κάνει μόνο. Πρωταγωνιστές της εποχής μιλάνε, από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Λυμπέρη, τον Κυβερνήτη της φρεγάτας Ναβαρίνο που είχε την Επιχειρησιακή Δκση περιοχής και η οποία έχασε το ε/π με τους τρεις ήρωες, Έλληνες και Τούρκοι υπουργοί και πρέσβεις που ήταν στις συσκέψεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, Αμερικανοί, μέχρι τον Τούρκο Δκτη του αγήματος που αποβιβάστηκε στην δυτική βραχονησίδα. Βλέπεις και κρίνεις. Με κάποια που άκουσα κι εγώ σήκωσα το φρύδι, ειδικά όταν οι Ναύαρχος πήγε να βγάλει τον ΣΞ άκυρο, σε αντίθεση με τον τότε Ταξχο της 80 ΑΔΤΕ που ήταν σεβάσμιος και μετρημένος...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#901269 Εμείς ειχαμε μετακομίσει Κω ηδη το 1993 και στα Ίμια ημουν Γ Λυκείου στη Κω...Δε θα τις ξεχάσω αυτες τις μέρες .Το σπίτι μου είναι 500m απο το ελικοδρόμιο .Τη νύχτα που έπεσε το ελικόπτερο ήταν η μονη φορά που απογειώθηκε Χιούι βράδυ.Σχολείο δεν κάναμε ,αρκετοί καθηγητές ειχαν επιστρατευθεί. Ο πατέρας μου επιφυλακή. Ο κόσμος μουδιασμένος .Κατέβαινες στη παραλία του φάρου και τρόμαζες απο τα πολεμικά πλοία που έβλεπες προς τη περιοχή των Ιμίων.Πήγα και είδα και το μοιραίο ελικόπτερο οταν το ανέσυραν και το έφεραν στο λιμάνι.
Δυστυχώς οι μαρτυρίες όσων επιστρατευθήκαν αλλα και όσων ήταν φανταροι εκείνη τη περίοδο ήταν αποκαρδιωτικές...
Όσο για τη διαχείριση της κρίσης επιβεβαιώνεται οτι όλοι και πολιτικοί και στρατιωτικοί εκαναν λάθη επι λαθων.... Εντύπωση μου έκανε η ευκολία που ο Λυμπέρης και ο διοικητής της φρεγάτας Ναβαρίνο μιλάγανε για το πρώτο χτύπημα... :dizzy:
Απορω που ζούσαν...Ουτε που σκέφτηκαν τι μπορούσε να συμβεί μετα δηλαδή? :dizzy:
Άλλο που μου εκανε εντύπωση ήταν η "σπόντα" του επάρχου για τις καλές σχέσεις του Δημάρχου Καλύμνου με τον Αρσένη... :dizzy:
Τελος πάντων δε ξεχνιούνται εκείνες τις μέρες ....Εγω για κανενα τρίμηνο εβλεπα εφιαλτες οτι κανουν οι Τούρκοι απόβαση στην ακτογραμμη του νησιού μου....
Επειτα που υπηρέτησα στη περιοχή και γύρισα ολες τις βραχονησίδες τρόμαξα ακόμα παραπάνω με το τι μπορούσε να γίνει στη Κω πχ...
Και οτι Φαρμακονήσι και Καλολυμνος προ Ιμίων ήταν αδειες εντελώς :dizzy:
Ευτυχως που υπάρχει και ο Παπαχελάς και ασχολειται ακόμα με τετοια θέματα.Ο κόσμος τα ξεχνάει.Εξαιρετικο το ντοκιμντέρ ,όπως και το αντίστοιχο για τη Κύπρο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
kostis20 έγραψε:Ευτυχως που υπάρχει και ο Παπαχελάς και ασχολειται ακόμα με τετοια θέματα.Ο κόσμος τα ξεχνάει.εβλεπα εφιαλτες

είναι ένα κάθαρμα που ξύνει παλιές πληγές .
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#901273 Είχαν γίνει απίστευτα πράγματα τότε, όλος ο Έβρος ήταν σε επιφυλακή. Κάποιοι Αξκοι πήραν πρωτοβουλίες χωρίς Δτγες και έπεσε και στέρηση βαθμού...

Σχετικά με τους Ναυάρχους, κατανοώ τη νοοτροπία από την πλευρά του στρατιωτικού που θέλει να κερδίσει το τακτικό πλεονέκτημα πετυχαίνοντας το πρώτο πλήγμα. Αν ήμουν επί του πεδίου κι εγώ έτσι θα σκεφτόμουν, γιατί έτσι έχουμε εκπαιδευτεί και οποιαδήποτε αργοπορία μπορεί να σημαίνει ότι θα σε σκοτώσουν πριν καν ανοίξεις πυρ. Άλλο αυτό όμως και άλλο η στρατηγική διαχείριση της κατάστασης και για αυτό τις αποφάσεις για εμπλοκή πρέπει να τις παίρνει κάποιος ψύχραιμος από μακριά. Ανάμεσα στην πολεμοχαρή λύση του Λυμπέρη να βομβαρδίσουν τους Τούρκους στη νησίδα και της αφελούς ερώτησης του Σημίτη αν μπορούν να συλληφθούν αναίμακτα οι Τούρκοι, υπήρχε πλειάδα άλλων επιλογών.
Άβαταρ μέλους
By nass
#901274 Ξέρω ότι hindsight is 20/20 αλλά η μοναδική win επιλογή ήταν η κατάληψη και των 2 βραχονησίδων, όχι μόνο της μίας.
Αφού δεν έγινε αυτό, όλες οι μετέπειτα επιλογές ήταν lose-lose.
Για να δω και το ντοκιμαντέρ.
Άβαταρ μέλους
By glf
REALZEUS έγραψε:Ο πολίτης είχε ήδη αφοπλιστεί. Ήταν κανονική εκτέλεση: https://www.reddit.com/r/Minneapolis/co ... o_you_can/

Αυτό.
Ο άτυχος ήταν νοσηλευτής σε μονάδα εντατικής. Είδε να ρίχνουν σπρει πιπεριου σε μια ηλικιωμένη και πήγε να τη σηκώσει.
Τον ψέκασαν κι αυτόν. ΠΟΤΕ ΔΕ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΟΠΛΟ.
Του την πέσανε και ένας ICE του πήρε ήρεμα το όπλο ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΩ 5 ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
Απομακρύνεται ο ICE με το όπλο.
Ένας άλλος ICE πάει πίσω από έναν από αυτούς που τον έχουν κάτω και τον πιάνει από πίσω και του τραβά τον αγκώνα για να του πει "νταξ, χαλάρωσε, το έχουμε".
Αυτός χωρίς να τον έχει δει να έρχεται από πίσω τρομάζει και ρίχνει την πρώτη στον τύπο που τον έχουν κάτω 5 άτομα.
Ένας δεύτερος αρχίζει κι αυτός να ρίχνει. Ρίξανε 4-5 σε ξαπλωμένο άτομο που το κρατάνε 5.
Δεν έχει κάτι άλλο να πούμε, αυτά είναι από ανάλυση video καρέ καρέ, όποιος θέλει το βρίσκει και το βλέπει, δε πρόκειται να βάλω τέτοια εδώ.
Trigger happy εκτέλεση.
Ο τύπος δεν προκάλεσε ποτέ κανέναν και δεν έβγαλε όπλο.
Του το πήραν ΠΡΙΝ πέσει η πρώτη και του ρίξαν πισώπλατα ενώ τον είχαν στο έδαφος.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Ξέρω ότι hindsight is 20/20 αλλά η μοναδική win επιλογή ήταν η κατάληψη και των 2 βραχονησίδων, όχι μόνο της μίας.

Σίγουρα η αγγλική παροιμία ισχύει στο ακέραιο.
Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Βασικά το όλο ζήτημα το ξεκίνησε ένας βλαχοδήμαρχος. Αν ήταν βαλτός είναι άλλο θέμα. πράγμα που δεν γνωρίζω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να στέλνουμε στρατιωτικό αποβατικό άγημα σε κάθε βράχο του Αιγαίου.
Κατ' εμέ έπρεπε να κατέβουν οι σημαίες και να πάει το θέμα σε διεθνή διαιτησία, όχι να χάσουμε τρία στελέχη και ένα ε/π χωρίς λόγο. Όταν ορκίζεσαι να υπηρετήσεις την πατρίδα, η θυσία σου πρέπει να έχει και κάποιο νόημα, όχι για έναν βράχο...

nass έγραψε:Για να δω και το ντοκιμαντέρ.

Πιστεύω θα σου αρέσει γιατί δίνει τα γεγονότα (μαρτυρίες για την ακρίβεια, αλλά με κάποια ντοκουμέντα) μέσα από τα μάτια των εμπλεκόμενων, όχι μιας δήθεν «ουδέτερης» δημοσιογραφικής ματιάς και κρίσης. Ξαναλέω ότι τον Παπαχελά δεν τον πάω, αλλά το βρήκα καλό αυτό το ντοκιμαντέρ-έρευνα, πράγμα που από τις συζητήσεις μας ξέρεις ότι δύσκολα το λέω για πηγή. :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
glf έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ο πολίτης είχε ήδη αφοπλιστεί. Ήταν κανονική εκτέλεση: https://www.reddit.com/r/Minneapolis/co ... o_you_can/

Αυτό.
Ο άτυχος ήταν νοσηλευτής σε μονάδα εντατικής. Είδε να ρίχνουν σπρει πιπεριου σε μια ηλικιωμένη και πήγε να τη σηκώσει.
Τον ψέκασαν κι αυτόν. ΠΟΤΕ ΔΕ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΟΠΛΟ.
Του την πέσανε και ένας ICE του πήρε ήρεμα το όπλο ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΩ 5 ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
Απομακρύνεται ο ICE με το όπλο.
Ένας άλλος ICE πάει πίσω από έναν από αυτούς που τον έχουν κάτω και τον πιάνει από πίσω και του τραβά τον αγκώνα για να του πει "νταξ, χαλάρωσε, το έχουμε".
Αυτός χωρίς να τον έχει δει να έρχεται από πίσω τρομάζει και ρίχνει την πρώτη στον τύπο που τον έχουν κάτω 5 άτομα.
Ένας δεύτερος αρχίζει κι αυτός να ρίχνει. Ρίξανε 4-5 σε ξαπλωμένο άτομο που το κρατάνε 5.
Δεν έχει κάτι άλλο να πούμε, αυτά είναι από ανάλυση video καρέ καρέ, όποιος θέλει το βρίσκει και το βλέπει, δε πρόκειται να βάλω τέτοια εδώ.
Trigger happy εκτέλεση.
Ο τύπος δεν προκάλεσε ποτέ κανέναν και δεν έβγαλε όπλο.
Του το πήραν ΠΡΙΝ πέσει η πρώτη και του ρίξαν πισώπλατα ενώ τον είχαν στο έδαφος.

Συμφωνώ απολύτως. Αυτό που είδαμε ήταν σοκαριστικό! Δεν ξέρω αν είναι τόσο ηλίθιοι, τόσο ανεκπαίδευτοι, ή συνδυασμός αυτών των δύο. Πάντως η ευκολία που έβγαλε το πιστόλι του, αλλά και το γεγονός ότι ακολούθησε και δεύτερος πιστολέρο, μου δείχνει κάκιστη εκπαίδευση. FLETC μετά σου λέει και @@ καπαμάς... :vava:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#901280 https://www.google.com/amp/s/www.aljaze ... e-lawsuits

Διαβάστε το άρθρο. Είναι μαθημένοι πρώτα να πυροβολούν και μετα να ρωτάνε... συν οτι σε ενα χρόνο απο 10.000 έγιναν 22.000.

Ουγκανοι σε επίπεδο αστυνομικής δύναμης...
Άβαταρ μέλους
By GTS
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:Ξέρω ότι hindsight is 20/20 αλλά η μοναδική win επιλογή ήταν η κατάληψη και των 2 βραχονησίδων, όχι μόνο της μίας.

Σίγουρα η αγγλική παροιμία ισχύει στο ακέραιο.
Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Βασικά το όλο ζήτημα το ξεκίνησε ένας βλαχοδήμαρχος. Αν ήταν βαλτός είναι άλλο θέμα. πράγμα που δεν γνωρίζω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να στέλνουμε στρατιωτικό αποβατικό άγημα σε κάθε βράχο του Αιγαίου.
Κατ' εμέ έπρεπε να κατέβουν οι σημαίες και να πάει το θέμα σε διεθνή διαιτησία, όχι να χάσουμε τρία στελέχη και ένα ε/π χωρίς λόγο. Όταν ορκίζεσαι να υπηρετήσεις την πατρίδα, η θυσία σου πρέπει να έχει και κάποιο νόημα, όχι για έναν βράχο...

nass έγραψε:Για να δω και το ντοκιμαντέρ.

Πιστεύω θα σου αρέσει γιατί δίνει τα γεγονότα (μαρτυρίες για την ακρίβεια, αλλά με κάποια ντοκουμέντα) μέσα από τα μάτια των εμπλεκόμενων, όχι μιας δήθεν «ουδέτερης» δημοσιογραφικής ματιάς και κρίσης. Ξαναλέω ότι τον Παπαχελά δεν τον πάω, αλλά το βρήκα καλό αυτό το ντοκιμαντέρ-έρευνα, πράγμα που από τις συζητήσεις μας ξέρεις ότι δύσκολα το λέω για πηγή. :lol:

πιθανόν ο βλαχοδημαρχος να τα πήρε κανονικά από τους φίλους σου τους Άγγλους ή τους Αμερικανούς για να κάνει την φασαρία, μετά αυτοι πλήρωσαν και τους Τούρκους που πήγαν και άλλαξαν την σημαία. κλασσικά ΜΙ6 ενέργεια για να κάνουμε φασαρία και να τρώγονται μεταξύ τους όπως στην Κύπρο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Serf έγραψε:https://www.google.com/amp/s/www.aljazeera.com/amp/features/2026/1/23/are-ice-agents-trained-to-shoot-and-evade-lawsuits

Διαβάστε το άρθρο. Είναι μαθημένοι πρώτα να πυροβολούν και μετα να ρωτάνε... συν οτι σε ενα χρόνο απο 10.000 έγιναν 22.000.

Ουγκανοι σε επίπεδο αστυνομικής δύναμης...

είναι αποβράσματα που τα στρατολογούν για να κάνουν τσαμπουκά γενικά όλοι αυτοί στις υπηρεσίες μετανάστευσης. απλά δεν μπλέκεις μαζί τους, απομακρύνεσαι.
Άβαταρ μέλους
By bill33

είναι το ίδιο βίντεο ; γιατί απο το ρεντιτ δεν το βλέπω
Άβαταρ μέλους
By drdino
#901285 @realzeus: thanks για το ντοκυμαντέρ, θα το δω γιατί είναι από τα γεγονότα που θα ήθελα να μάθω παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#901287 Tον Γενάρη του 1996 ήμουν στην 350 Σμηναρχία Νίκη πάνω απο την λεωφόρο Καρέα με απόσπαση απο την 124ΠΒΕ.Εζησα κάποια πράγματα απο μέσα χωρίς να έχω ιδέα τι γινόταν πιο έξω.............