Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#815744 Η όλη ιστορία ξεκίνησε σαν αντίποινα για την εκτέλεση ενός Γερμανού αξιωματικού στους..Μολάους.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#815748 Και τα Καλάβρυτα περίπου το ίδιο αφού εκτέλεσαν 70 Γερμανούς αιχμάλωτους!!!

.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#815773 To πόσο τιμάει ο 224v τους γερμανούς εισβολείς πάντα με συγκινεί. Ίσως γιατί με μερικούς μπορεί να έκανε και παρέα εκείνη την εποχή.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Corto Maltese έγραψε:To πόσο τιμάει ο 224v τους γερμανούς εισβολείς πάντα με συγκινεί. Ίσως γιατί με μερικούς μπορεί να έκανε και παρέα εκείνη την εποχή.
Επειδη εδώ μέσα είστε όλοι by the book, νομίζω ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου τυγχάνουν προστασίας από διεθνής συνθήκες.
Για το ΚΚΕ και την ΟΠΛΑ αυτά είναι λεπτομέρειες αλλά και για μερικούς εδώ μέσα βλέπω.
Μαλτεζε, έχω πει ότι έχω συγγενείς νεκρούς και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα Δεκέμβριανα εσύ???
Πάντως δεν ζούσα τότε εσύ??

.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#815845 Κατ' αρχάς είπες ότι είναι το ίδιο με τα Καλάβρυτα πάνω στο άγχος σου να δικαιολογήσεις τους ναζί, ενώ δεν ήταν. Δεύτερον αιχμάλωτοι πολέμου είναι αιχμάλωτοι μεταξύ τακτικών στρατών που αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον ως τέτοιον. Αυτό δε συνέβη ποτέ στην περίπτωση του ΕΛΑΣ. Όσο για τους νεκρούς συγγενείς που λες αν υπήρχε μετά θάνατον ζωή αυτή τη στιγμή θα ξερνούσαν με αυτά που γράφεις. Όχι μόνο είναι ελεεινά, αλλά προσπαθείς να τα ξεπλύνεις με αίμα ανθρώπων που καμία σχέση δεν έχουν με αυτές τις αηδίες.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#815897 Ωραία ντρίπλα για τους τακτικούς στρατούς!!!! Γνήσια πρακτική του ΚΚΕ.
Ο ΕΛΑΣ πάντα ήξερε ότι εάν σκότωνε ενα Γερμανό θα είχαν αντίποινα οι χωρικοί εκεί. Όμως δεν καθότανε να τους προστατεύσει, για τέτοιους αγωνιστές μιλάμε!!! Να τους χαίρεστε....
Στις παρελάσεις ήταν πρωτοι με τα φυσεκλικια και τα παράσημα, αλλά σε μάχη στα βουνά....
Με τους συγγενείς μου τα είχαμε πει και τα είχαν παραδεχθεί μετά... αλλά οι νεκροί δεν επιστρέφουν...
.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#815899 Ήταν προκλητικοί, όντως. Οι άνθρωποι ήταν κάτι χιλιάδες χλμ μακρυά από την πατρίδα τους, τις οικογένειες τους,και παρόλαυτα έπρεπε να υπομένουν τους προκλητικούς κουμμουνιστες. Δεν πείραζαν κανέναν αν δεν τοτς πείραζε, τουναντίον, σε πάμπολλες περιπτώσεις υπήρξε άρτια και αμοιβαία συνεργασία,ε, πόσο να ανεχθούν κάποιους μπαχαλακηδες;

Θα ήμασταν όλοι με περιουσία τώρα, χάθηκε και αυτή η ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#815927 Μιλήσατε με τους συγγενείς που ήταν νεκροί στα στρατόπεδα και στα Δεκεμβριανά; :dizzy: :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#815955 Εσύ Μαλτεζε τράβα να μιλησεις με το Μαλτεζο ( ενταξει συμπτωση το ονομα φανταζομαι) που εκτέλεσε το ΚΚΕ στις στήλες του Ολύμπιος Διός, με τον Κύρκο και αλλους μαζι τότε τσιλιαδορους...

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
224v έγραψε:Ωραία ντρίπλα για τους τακτικούς στρατούς!!!! Γνήσια πρακτική του ΚΚΕ.
Ο ΕΛΑΣ πάντα ήξερε ότι εάν σκότωνε ενα Γερμανό θα είχαν αντίποινα οι χωρικοί εκεί. Όμως δεν καθότανε να τους προστατεύσει, για τέτοιους αγωνιστές μιλάμε!!! Να τους χαίρεστε....
Στις παρελάσεις ήταν πρωτοι με τα φυσεκλικια και τα παράσημα, αλλά σε μάχη στα βουνά....
Με τους συγγενείς μου τα είχαμε πει και τα είχαν παραδεχθεί μετά... αλλά οι νεκροί δεν επιστρέφουν...
.

Δηλαδή για τις εκτελέσεις αμάχων δεν έφταιγαν οι ναζί και οι Έλληνες δοσίλογοι που τις έκαναν, αλλά οι αντιστασιακοί που χτυπούσαν τους κατακτητές και τους τοπικούς συνεργάτες τους! :dizzy: :dizzy:

Ωραία.

Δεν κάθονταν και αυτοί να τους σφάξουν οι ναζί και τα κολλητάρια τους, ήθελαν και αντίσταση... :protest:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#815987 Οκ ... :dizzy:
Εγω απορώ γιατί δεν τους είχαν απελευθερώσει το 1941 τουλάχιστον ,πριν μπουν οι Γερμανοί στη χώρα. Ο Μεταξάς είχε πεθάνει ήδη από το Γενάρη του ΄41.
Μιλάμε για τρελο αντικομουνιστικό μένος. Έχεις φυλακισμένους πολίτες σου και τους παραδίδεις σαν πρόβατα επι σφαγή στο ξένο κατακτητή. Έλεος. :(
Τι να λέμε τώρα εδώ το μισό υπ. συμβούλιο των κατοχικών κυβερνήσεων αποτελούνταν από αξιωματικούς .Ακόμα και τον στρ.Κατσιμήτρο είχαν κάνει υπουργό γεωργίας.
Τι εχει τραβήξει αυτη η χώρα ρε πστ μου... :(
Άβαταρ μέλους
By bebes
kostis20 έγραψε:Οκ ... :dizzy:
Εγω απορώ γιατί δεν τους είχαν απελευθερώσει το 1941 τουλάχιστον ,πριν μπουν οι Γερμανοί στη χώρα. Ο Μεταξάς είχε πεθάνει ήδη από το Γενάρη του ΄41.
Μιλάμε για τρελο αντικομουνιστικό μένος. Έχεις φυλακισμένους πολίτες σου και τους παραδίδεις σαν πρόβατα επι σφαγή στο ξένο κατακτητή. Έλεος. :(
Τι να λέμε τώρα εδώ το μισό υπ. συμβούλιο των κατοχικών κυβερνήσεων αποτελούνταν από αξιωματικούς .Ακόμα και τον στρ.Κατσιμήτρο είχαν κάνει υπουργό γεωργίας.
Τι εχει τραβήξει αυτη η χώρα ρε πστ μου... :(

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα δεν διέτρεχαν κίνδυνο...
Ηταν σύμμαχοι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#817044 Σαν σήμερα γεννήθηκε, πριν από 303 χρόνια, ο μεγαλύτερος ψεύτης του κόσμου, ο Hieronymus Karl Friedrich, Freiherr von Münchhausen ή αλλιώς ο Βαρώνος Μυνχάουζεν, ένας Γερμανός αριστοκράτης, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό από τις φανταστικές περιπέτειες ενός φανταστικού ανθρώπου για τον οποίον έγραψαν (χωρίς τη γνώση του ίδιου αρχικά) άλλοι...

Και πριν από 42 χρόνια πέθανε πολύ πρόωρα ο μεγάλος Bob Marley. Δεν χρειάζεται να πώ κάτι άλλο, απλά βάζω ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια