Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#29873 Κρινοντας απο τα γραπτα σου, μεχρι να κανεις (συνειδητα τουλαχιστον) οικογενεια και να εχεις να πηγαινοφερνεις παιδι σε σχολειο (ποσο μαλλον να αρχισει να βγαινει) θα εχουν περασει τουλαχιστον 10 χρονια. Οπου η Παλληνη, ο Γερακας και τα Γλυκα Νερα πχ δεν θα ειναι κορφοβουνια.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29881 Κορφοβούνια είναι μόνο από Ανθούσα-Πεντέλη και άνω.
Γλυκά Νερά (Παιανία πλέον) κάθε άλλο παρά κορφοβούνι είναι ενώ με μετρό και Α.Ο δίπλα είσαι σε ιδανικό σημείο από πλευράς τοποθεσίας.
Ενώ πχ από Μαρούσι πρέπει να πας να κάνεις τάμα στον ηλεκτρικό για να παρκάρεις και φέξε μου και γλίστρησα.

Μεγάλο μειονέκτημα η έλλειψη αποχέτευσης, μεγάλο πλεονέκτημα ότι είσαι σε απόσταση 30' από τις περισσότερες παραλίες.

Για σαπιοΜεταμόρφωση δεν ξέρω αλλά για το άλλο που λες έχε υπόψη σου ότι ο παράγων "γείτονας" είναι λίγο πούστικο πράγμα.
Εγώ προτιμώ να βρίζω το δικό μου γέρο παρά να παίρνω τηλέφωνο δικηγόρο να βρίσει έναν άλλο γέρο.

Στη θέση σου θα προτιμούσα 1 δις φορές μια μικρή μονοκατοικία κάπου προς Παλλήνη-Πικέρμι-Ανθούσα παρά διαμέρισμα σε no parking lands τύπου Ν. Ψυχικό, Μαρούσι κλπ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#29885 Γιατί να είναι no parking lands? Εννοείται θα πάρω σπίτι με δικό του πάρκινγκ. Μάλιστα βρίσκω περιπτώσεις με 2 θέσεις στην τιμή. Σε ότι αφορά οδικούς άξονες εγώ θέλω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να είμαι δίπλα σε Κηφισιας-ΑΟ-Εθνική. Τα ΜΜΜ μου είναι αδιάφορα καθώς δεν τα χρησιμοποιώ ούτε επί πληρωμή.

Τώρα καλά τα λες για τους γειτόνους, είναι λαχείο. Αλλά είμαι προετοιμασμένος να το ρισκάρω προκειμένου να αλλάξω περιοχή. Αν μου κάτσει το λαχείο παίξαμε και χάσαμε. Κοτσάρω κι εγώ τα τύμπανα στο 2ο υ/δ και γίνεται του κουτρούλη ο γάμος αν δω τα σκούρα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29887 Για να χουμε κακό ερώτημα, στη σαπιοΜεταμόρφωση πόσα τμ μπορείς να χτίσεις;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29898 Βλέπω κάτι μεζονετούλες 90τμ (από συγκρότημα θα είναι προφανώς) στην Κάντζα με 150Κ οι οποίες είναι λουκούμι.

Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι στα ίδια χρήματα μπορείς να έχεις περίπου το διπλάσιο σπίτι και αυτό είναι κάτι που θα σε προβληματίσει στο μέλλον.

Επιλογές...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
kacey έγραψε:Ειμαι ο ιδιοκτητης του ακινητου, δεν θα επρεπε να ξερω αν κλεβει τη ΔΕΗ ή εμενα (απο τα κοινοχρηστα ή το μαγαζι μου)? Εστω, να το κανω και εγω ρε παιδι μου :lol:

έτσι ναι :lol:

drdino έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Μπορεί να 'χει βάλει solar power ή να έχει βάλει κανά σύστημα με πυκνωτές, λέμε τώρα. Δε ξέρω αν μπορείς να κλέψεις το ρολόι. Στο κάτω κάτω γιατί έχεις φάει κόλλημα μαζί του; :hmmm:

Τι σύστημα με πυκνωτές;

Ένα ενδιάμεσο ενεργειακό σύστημα γενικότερα, πχ μια σειρά από ups που να τα φορτίζει/ξεφορτίζει. Είπα πυκνωτές σκεπτόμενος στα αυτοκίνητα που βάζουν μερικοί για να μην τραβάει ο ενισχυτής κατευθείαν από τη μπαταρία, δε ξέρω αν υπάρχει κάτι για μεγαλύτερο επίπεδο οικιακής χρήσης οπότε μπορεί να λέω και μπαρούφες :oops: :lol:
Επίσης μήπως όταν φεύγει κλείνει τα μηχανήματα; Κάνε ντου μια μέρα με μια δικαιολογία
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#29903 Κι εγω βλέπω κάτι τέτοια

http://www.xe.gr/property/poliseis%7Ckatoikies%7Cxalandri%7C32180647.html

και μου τρέχουν τα σάλια αλλά αν ξυπνήσει με κ@βλες ο Χαρδούβελης του 2030 που οι χορηγοί ίσως έχουν χαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο, τι κάνουμε? Οπισθοχωρούμε ατάκτως και ξεπουλιώμαστε για να πληρώσουμε τον τότε ΕΝΦΙΑ? Ποιος μου λέει εμένα ότι με την καθυστέριση που τους δέρνει δεν βγάλουν νόμο που να χαντακώνει τις μεζονέτες, όπως πχ χαντακώνονται τα 2λιτρα?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29906 Α ναι ξέχασα.
Άλλο πλεονέκτημα Ανθούσας-Γλυκών Νερών κλπ ότι έχουν χαμηλά ENFIA emissions... :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#30060 Στα 250k χτυπάς διαμαντακια σε κολωνακι-Κηφισιά-Γλυφάδα-Καστέλλα ... Ολα τα αλλα ειναι οδοντοκρεμες... Ειδικά για τύπο σαν τον Στέφανο
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#30964 Για τον επίδοξο αγοραστή διαμερίσματος :
<< Βόμβα σε χιλιάδες πολυκατοικίες τα απλήρωτα κοινόχρηστα >>
........................................................................
Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στρ. Παραδιάς, «η πολυκατοικία έχει ήδη τελειώσει. Επικρατεί το απόλυτο χάος καθώς μετά το ''κλείδωμα'' της κεντρικής θέρμανσης λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρελαίου, τώρα κλειδώνουν και τα ασανσέρ ενώ δεν υπάρχει ρεύμα σε κοινόχρηστους χώρους εξαιτίας των χρεών προς τη ΔΕΗ. Το αποθεματικό των διαχειριστών δεν φτάνει, μεγάλο μέρος των ενοικιαστών ή ιδιοκτητών δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και το πρόβλημα έχει γίνει τσουνάμι». ..........
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113284149

Επειδή όμως είναι μάλλον αδύνατη η αγορά μονοκατοικίας/ανεξ. μεζονέτας (όχι 3ου-4ου ορ κλπ), τουλάχιστον επιδιώκουμε αγορά σε πολυκατοικίες που διαθέτουν μέχρι 7 διαμερίσματα max και επικαλυπτικά με θέρμανση αυτόνομου "καυστήρα" (πχ αερίου ή αντλία θερμότητας) .
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Deleted User 1 έγραψε:Κι εγω βλέπω κάτι τέτοια

http://www.xe.gr/property/poliseis%7Ckatoikies%7Cxalandri%7C32180647.html

και μου τρέχουν τα σάλια αλλά αν ξυπνήσει με κ@βλες ο Χαρδούβελης του 2030 που οι χορηγοί ίσως έχουν χαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο, τι κάνουμε? Οπισθοχωρούμε ατάκτως και ξεπουλιώμαστε για να πληρώσουμε τον τότε ΕΝΦΙΑ? Ποιος μου λέει εμένα ότι με την καθυστέριση που τους δέρνει δεν βγάλουν νόμο που να χαντακώνει τις μεζονέτες, όπως πχ χαντακώνονται τα 2λιτρα?

Έχω να σου κάνω πρόταση-jackpot: για κοίτα προς τα εδώ, Αγ.Παρασκευή, και όχι προφανώς στο κέντρο (Αγ.Ιωάννου ή άντε το πολύ-πολύ τέρμα προς Deeree), αλλά προς τα πάνω (Κοντόπευκο).

Στα 150-200Κ θα βρεις >150τμ, και μερικά νεόδμητα κιόλας. Το Κοντόπευκο έχει το πλεονέκτημα των "χωριάτικων" όρων δόμησης (περιορισμός ύψους, κάλυψης και δόμησης), άρα πολύ πράσινο, και ΠΟΛΥ χαμηλότερες αντικειμενικές :s_cool Αλλά δεν είναι "χωριό" όπως παραέξω, ούτε είναι και πήχτρα όπως προς Αγ.Ιωάννου, Χαλανδρίου κλπ.

Metro δίπλα, Α.Ο δίπλα, βασικοί κόμβοι (Σταυρός, Χαλάνδρι, Ring Κηφισίας) δίπλα, άμεση πρόσβαση προς τα "έξω" (Μεσόγεια, Μαραθώνας, παραλιακή κλπ), και σχεδόν όλα τα μεγάλα καταστήματα και supermarket τριγύρω. Φτιάξανε τώρα πρόσφατα τα πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμους, όλα κομπλέ :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#30980 Τα βλέπω και ανεβάζω. :iconcool:
Από Γλυκά Νερά σε 2' με αμάξι είσαι στο Deree (πάνω από το βουνό).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#30986 Έχω κοιτάξει παντού κι έχει παντού καλές περιπτώσεις. Έχω σχεδόν έτοιμες λίστες στη ΧΕ και το Σπιτόγατο ανά γεωγραρφικό διαμέρισμα εντός Αττικής. Τέλη του μήνα που γυρνάνε τα γερόντια από τις διακοπές/μάζεμα ελιών, τους ξαμολάω στα μεσιτικά και όχι μόνο. Αυτό που μου έχει κάνει κάκιστη εντύπωση όμως είναι ότι 2 σπίτια που τα χω ξεχωρίσει έχω πάρει τηλ το μεσίτη εδώ και 2 μέρες, έχω αφήσει στοιχεία κι ακόμα περιμένω. Τι σόι γκομενίστικη συμπεριφορά είναι αυτή? Και μιλάμε για σπίτια που το ένα το έχουν 4 μεσιτικά και το άλλο 3! :s_dunno