Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
MIXOStsi έγραψε:Ήσουν κάποια ειδική περίπτωση (πχ έλεγχος, αναπηρία κλπ) ή έτσι? Πήγαινε στο γραφείο εισοδήματος της ΔΟΥς σου με αποδεικτικό κατάθεσης απ' το TAXISnet και ρώτα τους...

μονο τροποποιητικη ειχα κανει στις 2 Ιουλιου. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#51897 @dimviii Αυτό στην έκανε... Πήγαινε στη ΔΟΥ και πίεσε να στην κάνουν και να στην δώσουν επιτόπου.

Μέχρι 19/12 οι διορθώσεις του Ε9. Κάτι ακούγεται για παράταση, αλλα τίποτα σίγουρο...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
MIXOStsi έγραψε:@dimviii Αυτό στην έκανε... Πήγαινε στη ΔΟΥ και πίεσε να στην κάνουν και να στην δώσουν επιτόπου.

με φωναξαν πριν απο 1,5 μηνα,πηγα με ρωτησαν γιατι στην αρχικη δηλωση ειχα γραψει με καθε επιφυλαξη,τους εξηγησα το λαθος,και μου ειπαν να περιμενω να εκκαθαρισθει.Στην ερωτηση μου ποτε θα γινει η εκκαθαριση μου ειπαν ''σε καμια 10αρια μερες''.
Της ειπα να μου την εκκαθαρισει να τελειωνω,και μου ειπε οτι δεν μπορει να εκκαθαρισθει εκει στην εφορια μου(ΔΟΥ Αγ Αναργυρων).
τοσο μπουρδελο πια γτμπτπ?
οταν θα εκκαθαρισθει θα μπορω να πληρωσω με δοσεις,ή θα μου πουνε οτι πρεπει να τα πληρωσω ολα μαζι επειδη φτασαμε στον Ιανουαριο? :x
Άβαταρ μέλους
By kacey
#51931 Ο.Ε. που απο το Νοεμβρη '13 υπαρχει μονο στα χαρτια (αρα εντος του 2014 δεν εκανε καμμια ή σχεδον καμμια συναλλαγη = θα δειξει μεγαλες ζημιες για το '14 στην επομενη δηλωση), φετος εκτος απο το φορο για τη περσινη κερδοφορα χρηση, πληρωσε γυρω στα 5μιση χιλιαρικα προκαταβολη για την φορολογηση της φετινης χρησης (αυτη που τελικα θα βγαλει ζημιες).

Αυτα τα 5μιση χιλιαρικα (μειον το τελος επιτηδευματος που θα χρεωθει τη 1/1/15) θα πρεπει να τα παρει πισω με το επομενο εκκαθαριστικο. Καπου διαβαζω για υποχρεωτικο συμψηφισμο χρεων με επιστροφες, το θεμα ειναι οτι η ΟΕ ουτε εχει ουτε μπορει να "δημιουργησει" χρεη (αφου ουσιαστικα δεν λειτουργει). Τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση με την επιστροφη?
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#52397 Έχω ιδιοκτησία μου ένα μαγαζί, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι ξενοίκιαστο. Όταν έφυγε ο τελευταίος νοικάρης, βγάλαμε και το ρολόι της ΔΕΗ (το οποίο ρολόι όλοι οι νοικάρηδες το "έπαιρναν" στο όνομά τους. Μου ζήτησε η λογίστριά μου τον αριθμό του ρολογιού που είχε το μαγαζί, αλλά εγώ ΔΕΝ το έχω, γιατί δεν είχα ποτέ κάποιο λογαριασμό. Δεν έχω δει βέβαια αν έχω τίποτα χαρτιά από διακοπή-παροχή κτλ, αλλά δε νομίζω να έχω κάτι. Πως μπορώ να το βρω τώρα; Πάω στη ΔΕΗ και το ψάχνουμε με ΑΦΜ και διεύθυνση; :help:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#52609 Στο Ε9 οταν δηλωνεις μια μονοκατοικια νομιμη εντος σχεδιου κ.λ.π. στη γραμμη με τα στοιχεια της, προχωρας και συμπληρωνεις επισης και τα στοιχεια του οικοπεδου της?? π.χ. μονοκατοικια 120 τμ σε οικοπεδο 150 τμ τα βαζεις και τα δυο στην ιδια γραμμη??
Άβαταρ μέλους
By gianik
Dodger έγραψε:Έχω ιδιοκτησία μου ένα μαγαζί, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι ξενοίκιαστο. Όταν έφυγε ο τελευταίος νοικάρης, βγάλαμε και το ρολόι της ΔΕΗ (το οποίο ρολόι όλοι οι νοικάρηδες το "έπαιρναν" στο όνομά τους. Μου ζήτησε η λογίστριά μου τον αριθμό του ρολογιού που είχε το μαγαζί, αλλά εγώ ΔΕΝ το έχω, γιατί δεν είχα ποτέ κάποιο λογαριασμό. Δεν έχω δει βέβαια αν έχω τίποτα χαρτιά από διακοπή-παροχή κτλ, αλλά δε νομίζω να έχω κάτι. Πως μπορώ να το βρω τώρα; Πάω στη ΔΕΗ και το ψάχνουμε με ΑΦΜ και διεύθυνση; :help:

Πανω στο ρολοι ρε συ δεν το γραφει;
Άβαταρ μέλους
By bill33
giannik1977 έγραψε:
Dodger έγραψε:Έχω ιδιοκτησία μου ένα μαγαζί, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι ξενοίκιαστο. Όταν έφυγε ο τελευταίος νοικάρης, βγάλαμε και το ρολόι της ΔΕΗ (το οποίο ρολόι όλοι οι νοικάρηδες το "έπαιρναν" στο όνομά τους. Μου ζήτησε η λογίστριά μου τον αριθμό του ρολογιού που είχε το μαγαζί, αλλά εγώ ΔΕΝ το έχω, γιατί δεν είχα ποτέ κάποιο λογαριασμό. Δεν έχω δει βέβαια αν έχω τίποτα χαρτιά από διακοπή-παροχή κτλ, αλλά δε νομίζω να έχω κάτι. Πως μπορώ να το βρω τώρα; Πάω στη ΔΕΗ και το ψάχνουμε με ΑΦΜ και διεύθυνση; :help:

λέει ότι έβγαλαν το ρολόι.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
224v έγραψε:Στο Ε9 οταν δηλωνεις μια μονοκατοικια νομιμη εντος σχεδιου κ.λ.π. στη γραμμη με τα στοιχεια της, προχωρας και συμπληρωνεις επισης και τα στοιχεια του οικοπεδου της?? π.χ. μονοκατοικια 120 τμ σε οικοπεδο 150 τμ τα βαζεις και τα δυο στην ιδια γραμμη??

Ναι.
Αν είναι εκτός σχεδίου, χτισμένη σε αγροτεμάχιο δλδ, δεν δηλώνεις το χωράφι εκεί αλλά στον άλλο πίνακα και γήπεδα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
giannik1977 έγραψε:

Βρέθηκε τελικά από τον τελευταίο νοικάρη, βρήκε παλιό λογαριασμό. :oops:
Άβαταρ μέλους
By kacey
kacey έγραψε:Ο.Ε. που απο το Νοεμβρη '13 υπαρχει μονο στα χαρτια (αρα εντος του 2014 δεν εκανε καμμια ή σχεδον καμμια συναλλαγη = θα δειξει μεγαλες ζημιες για το '14 στην επομενη δηλωση), φετος εκτος απο το φορο για τη περσινη κερδοφορα χρηση, πληρωσε γυρω στα 5μιση χιλιαρικα προκαταβολη για την φορολογηση της φετινης χρησης (αυτη που τελικα θα βγαλει ζημιες).

Αυτα τα 5μιση χιλιαρικα (μειον το τελος επιτηδευματος που θα χρεωθει τη 1/1/15) θα πρεπει να τα παρει πισω με το επομενο εκκαθαριστικο. Καπου διαβαζω για υποχρεωτικο συμψηφισμο χρεων με επιστροφες, το θεμα ειναι οτι η ΟΕ ουτε εχει ουτε μπορει να "δημιουργησει" χρεη (αφου ουσιαστικα δεν λειτουργει). Τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση με την επιστροφη?

Επιπλεον ερωτησεις:

α) και σε ποιον θα επιστραφουν? Θα ζητηθει καποιο ΙΒΑΝ απο τον εκπροσωπο της εταιριας?
β) ο κατα 75% εταιρος δεν εχει ουτε προσωπικα χρεη. Υπαρχει περιπτωση, αν εχει χρεη ο κατα 25% εταιρος, να κοιταξουν να συμψηφισουν τα 5.5 χιλιαρικα της επιστροφης φορου της Ο.Ε. με τα χρεη του?
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#52967 @Kacey

Γνωστός μου παλεύει εδώ και 1-2 χρόνια για παρόμοια περίπτωση οπου τα ποσά μάλιστα ξεπερνούν τα 100Κ. Άκρη δέν έχει βρεί μέχρι τώρα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Bayern7 έγραψε:
224v έγραψε:Στο Ε9 οταν δηλωνεις μια μονοκατοικια νομιμη εντος σχεδιου κ.λ.π. στη γραμμη με τα στοιχεια της, προχωρας και συμπληρωνεις επισης και τα στοιχεια του οικοπεδου της?? π.χ. μονοκατοικια 120 τμ σε οικοπεδο 150 τμ τα βαζεις και τα δυο στην ιδια γραμμη??

Ναι.
Αν είναι εκτός σχεδίου, χτισμένη σε αγροτεμάχιο δλδ, δεν δηλώνεις το χωράφι εκεί αλλά στον άλλο πίνακα και γήπεδα κλπ.

Ευχαριστω, που δηλωνεις οτι ειναι κομμενο το ρευμα?? αλλα ενω εχει ρολοι η ΔΕΗ. Οταν λενε ηλεκτροδοτουμενο εννοουν αν ειχε, η εχει ρολοι η ΔΕΗ ετσι δεν ειναι? αν εχει αφαιρεθει βαζεις την παλια "παροχη" σωστα..?
Άβαταρ μέλους
By kacey
fubar.gr έγραψε:@Kacey

Γνωστός μου παλεύει εδώ και 1-2 χρόνια για παρόμοια περίπτωση οπου τα ποσά μάλιστα ξεπερνούν τα 100Κ. Άκρη δέν έχει βρεί μέχρι τώρα.

μιλας για επιστροφη φορου εισοδηματος ή για καμμια επιστροφη φπα απο τιποτα εισαγωγες/εξαγωγες?