Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#338306 Για να τοποθετηθώ κι εγώ.

@kovathe
Συμφωνώ με το ότι δεν είσαι έτοιμος να πάρεις τα λεφτά και να φύγεις. Άρα μένεις. Το τι θα κάνεις όσο μένεις είναι επιλογή σου. Μπορείς να μην κάνεις τίποτα και να συνεχισεις να απολαμβάνεις τα όσα έχεις ή να ψάξεις για κάτι άλλο, είτε παράλληλο είτε σαν συνέχεια. Νομίζω το σωστό είναι να ψάξεις. Όχι φανατικά αλλά με σύστημα, να συνειδητοποιήσεις αν έχεις ελπίδες για δουλειά στον χώρο σου, ή ίσως σε κάτι άλλο που να σου αρέσει (βεβαιώσου για την πραγματικότητα όποιου την ασκεί). Να ξεκαθαρίσεις τι σημαίνει να ανοίξεις δική σου επιχείριση κι αν είναι κάτι με το οποίο να μπορείς να ζήσεις (εννοώ και ψυχολογικά, είναι μεγάλη αλλαγή). Να κοιτάξεις και τι παίζει στο εξωτερικό. Το ότι έχεις αδελφό έξω θα πρέπει να βοηθήσει στο να καταλάβεις τρόπο ζωής κλπ. Ίσως να κάνεις και κάποιο ταξίδι που να συνδυάσεις τουρισμό με συνεντεύξεις.
Βασικά να προετοιμαστείς για το επόμενο στάδιο της καριέρας σου εκτός της τωρινής εργασίας σου είτε αυτό είναι επιλογή σου είτε σου έρθει ξαφνικά.

Εγώ εγκατέλειψα την Ελλάδα πριν λίγα χρόνια αν και είχα εργασία "μόνιμη", δεν με διώξανε. Βασικά τα λεφτά ήταν μέτρια, οι συνθήκες μέτριες ως κουραστικές, σε άλλη πόλη, η πρόοδος ανύπαρκτη και οι προοπτικές αβεβαιότατες. Η σύζυγος που στην Ελλάδα ήταν πια απίθανο να βρει δουλειά με στήριξε και μάλλον με ώθησε προς την ξενιτειά όπου και οι δύο είχαμε ζήσει και ξαναδουλέψει (αυτό είναι πολύ σημαντικό δεν πας στο άγνωστο). Φύγαμε με μωρό παιδί, μόνοι μας, με κάποιες βάσεις βέβαια, μια εξασφάλιση για τον πρώτο χρόνο και σιγά σιγά βρέθηκε δουλειά για μένα, και μετά δουλειά για τη σύζυγο.

@kyr80
Για την αδελφή του προφανώς δεν πεινάει ακόμα. Κι έχει τη μαμά της. Αν αυτό φτάνει έχει καλώς αν όχι θα δούμε. Δυστυχώς είναι πολλοί που δεν δέχονται να βάλουν νερό στο κρασί τους (έστω κι αν δεν έχουν καν κρασί). Καβαλάνε κάποιο καλάμι, μα εγώ είμαι πχ μηχανικός δεν θα κάνω δουλειά εργάτη κλπ. Με τι μούτρα θα με δούνε οι φίλες μου κλπ...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
kyr80 έγραψε:................ Δεν ξέρω τι θα σου έγραφε κάποιος στα 38 του, που έχει αλλάξει 40 δουλειές. Που τον έχουν του κλώτσου και του μπάτσου. Που παίρνει 700€ για να δουλεύει όλη μέρα............

Αν πάμε για κανά καφέ/φαγητό καμιά μέρα όλοι παρέα, θα σας πω σχετικά :lol:

@ otso

είσαι μεγάλη γάτα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338356 Το "πρόβλημα" της αδερφής μου, είναι ότι θεωρεί δεδομένο ότι κάπως θα έρθουν λεφτά στο σπίτι. Έτσι έχει μάθει γιατί δεν χτύπησε ποτέ μια πόρτα για να βρει δουλειά. Δεν πήρε τις αγγελίες, δεν έστειλε βιογραφικό. Ήταν αρκετά καλή φοιτήτρια(και μαθήτρια) και μόλις τελείωσε πήγε στην εταιρεία μέσω καθηγητή της. Και φίλες της θυμάμαι, έβρισκαν δουλειά για πλάκα.
Ελπίζω μετά το πρώτο μηνιάτικο από τον ΟΑΕΔ, να στρώσει λίγο. Να στείλει κανένα βιογραφικό και να μην παίρνει καν απάντηση. Κάτι μου λέει, ότι τα δωματιάκια της μαμάς, θα είναι πολύ ελκυστικά.....
Και δεν είναι ότι τη "βρίσκω", με το να ταλαιπωριέται.

Γράφτηκε και για την πρόταση, να την πάρω στη δουλειά μου. Προφανώς και θα δημιουργηθεί παρεξήγηση. Κυρίως γιατί συνεχίζω και είμαι ο "μικρός" στο σόι. Και 70 να γίνω, ο "μικρός" θα είμαι. Βέβαια η αδερφή μου είναι τυπική και εργατική και δε θα έχω θέμα σε ότι θα έκανε. Η πρόταση έγινε κυρίως για βοήθεια οικονομική. Θεωρώ παράλογο να δίνω δουλειά σε κάποιον ξένο, και να είναι άνεργη η αδερφή μου.
Άβαταρ μέλους
By otso
#338369 ρε δεν εχεις αλλη που σπουδαζει γερμανια ψιλη και λεπτη που ελεγες στο αλλο θεμα οτι ειναι οβερβειτ του μπιχλα. πλακα εκανες;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338373 Εκείνη είναι γιατρός, άλλο έργο.... Αυτή ψωλοκοπανάει και καλά κάνει. Προσφάτως χώρισε κιόλας, και πρέπει να :lipsealed:
Σάματις τι; Θα χαλάσουν τα πάσα;
Άβαταρ μέλους
By otso
#338377 ξερεις εμεις οι νοτιοι εχουμε μια λατρεια με τις βορειες επειδη αντικειμενικα ειναι πιο ομορφες ,πιο ψηλες και με περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι φυσικες ξανθιες .ε διαβαζει και ενα πολυ καλο παιδι απο δω μεσα για 177 λεπτη με την φαντασια του την εκανε σταρ ελλας.πεταξε και κατι αλλα δεν εδωσες σημασια . μηπως κατεβει η δικη σου τα χριστουγεννα ; να τους γνωρισουμε;
ειμαι σιγουρος οτι και συ τον εκτιμας , απ το στομα του δεν εχει ακουστει κακη κουβεντα για κανεναν εδω μεσα ,και απο καλη οικογενεια ολοι γιατροι. ειμαι σιγουρος οτι μας διαβαζει.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
otso έγραψε:ξερεις εμεις οι νοτιοι εχουμε μια λατρεια με τις βορειες επειδη αντικειμενικα ειναι πιο ομορφες ,πιο ψηλες και με περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι φυσικες ξανθιες .ε διαβαζει και ενα πολυ καλο παιδι απο δω μεσα για 177 λεπτη με την φαντασια του την εκανε σταρ ελλας.πεταξε και κατι αλλα δεν εδωσες σημασια . μηπως κατεβει η δικη σου τα χριστουγεννα ; να τους γνωρισουμε;
ειμαι σιγουρος οτι και συ τον εκτιμας , απ το στομα του δεν εχει ακουστει κακη κουβεντα για κανεναν εδω μεσα ,και απο καλη οικογενεια ολοι γιατροι. ειμαι σιγουρος οτι μας διαβαζει.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nass
sknipper έγραψε:Καβαλάνε κάποιο καλάμι, μα εγώ είμαι πχ μηχανικός δεν θα κάνω δουλειά εργάτη κλπ. Με τι μούτρα θα με δούνε οι φίλες μου κλπ...

Συγνώμη, γιατί είναι "καλάμι" αυτό, εσύ δεν θα προσπαθούσες να βρεις δουλειά ως γιατρός πρώτα, για χρόνια ενδεχομένως, πριν πεις "παιδιά και νοσηλευτής καλά είναι" για να μην πω "και καθαριστής ακόμα" (που είναι το αντίστοιχο του "εργάτη" που έγραψες)

Και μην ξεχνάς ότι αν είσαι 30 μπορείς για 2-3 χρόνια από "μηχανικός" να γίνεις "εργάτης". Αν είσαι 45 σκέφτεσαι (και δικαίως) ότι για 20 χρόνια ακόμα χρόνια θα είσαι "εργάτης" -αν όχι άνεργος. Ιδίως μάλιστα αν σου αρέσει η δουλειά σου.

Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχουν δουλειές που είναι "ντροπή" και δεν είναι "καλάμι" να προσπαθείς να τις αποφύγεις.
Αν βέβαια είσαι άνεργος 5 χρόνια, το ξανασκέφτεσαι. Που δεν είναι ακόμα η αδελφή του kyr80 (και ελπίζω να μη γίνει). Οπότε ο kyr80 πολύ καλά κάνει και της το προτείνει και εκείνη πολύ καλά κάνει, που δεν δέχεται και ελπίζει ότι θα βρει κάτι που δεν θα μοιάζει με τη δουλειά του αδελφού της, την οποία την ξέρει μια χαρά και την έχει ήδη απορρίψει ως επιλογή καριέρας (καθότι οικογενειακή η επιχείρηση), οι άνθρωποι βέβαια αλλάζουν αλλά είναι νωρίς ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
otso έγραψε: μηπως κατεβει η δικη σου τα χριστουγεννα ; να τους γνωρισουμε;

Θα κατέβει... Αλλά γνωριμίες και προξενιά δεν κάνω. 2 μέτρα γυναίκα, γιατρός, και με ικανοποιητική περιουσία.... Προξενιό θα της κάνω σε 15 χρόνια. Ουρά κάνουν από πίσω της. Πριν 2 χρόνια, της λέω ντύσου- στολίσου και βάλε ότι πιο κοντό έχεις σε φούστα. Έβαλε και τακούνια... Ένα κεφάλι με περνούσε και περπατούσαμε αγκαζέ στη Νίκης :lol: Πολύ με ανέβασε :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#338541 Για να πω την γνώμη μου στο αρχικό ερώτημα. πρέπει να σκεφτείς τα παρακάτω ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Το να είσαι Ελ Επαγγέλματίας στην Ελλάδα είναι ΚΑΤΑΡΑ από πολλές απόψεις και αν θέλεις να έχεις ελπίδα να επιβιώσεις πρέπει να είσαι ψεύτης και απατεώνας. Με τον σταυρό στο χέρι δεν μπορείς να αντέξεις τον ανταγωνισμό. Τυχαίο παράδειγμα αν πουλάς καφέ και κόβεις απόδειξη για κάθε συναλλαγή πως θα ανταγωνιστείς τον διπλανό που έχει την ταμειακή διακοσμητική; Εξαίρεση αποτελλούν κάποια πολύ εξειδικευμένα επαγγέλματα, πχ ξέρω περίπτωση μεταλειολόγου που δεν προλαβαίνει από δουλειά και χρώνει όσο νομίζει ή να πάρεις κάποιο Franchise αλλά και αυτό θέλει πολύ καλή έρευνα.

Η μετανάστευση στο εξωτερικό είναι εξαιρετικά δύσκολη και προϋποθέτει υπομονή επιμονή και θυσίες από όλη την οικογένεια. Θα ακούσεις πολλές περιπτώσεις μεταναστών να σου λένε πόσο γαμάτη είναι η ζωή τα λεφτά κλπ αλλά αποφεύγουν να πούνε τι σκατό έχουνε φάει από πολλές απόψεις. Και στο λέω από προσωπική εμπειρία έχοντας μεταναστεύσει σε 2 διαφορετικές χώρες. Αν ήτανε όλα ρόδινα δεν θα υπήρχαν φτωχοί και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη.

Αυτό που θέλω να πω είναι να προσέξεις πάρα πολύ, δεν υπάρχουν μαγικές ΄λύσεις