- 08 Ιουν 2017, 18:46
NickTG έγραψε:http://mscenergysystems.teipir.gr/2017/05/22/ανακοίνωση-εγγραφών/
Το σκέφτομαι.
Καμιά άποψη, σκέψη, αντιπρόταση, οτιδήποτε.
Έχω πολλά να γράψω, αλλά λόγω φόρτου εργασίας (βλ. μετ/κο + γραπτά σχολείου) δεν τα έχω καταφέρει. Απλά επειδή το πήρε το μάτι μου και είναι το πιο σοβαρό ξεκινάω από εδώ τις απαντήσεις (στους υπολογιστές και την γυμναστική θα περιμένετε λίγο).
Αυτό το μεταπτυχιακό είναι σε συνεργασία με ξένο πανεπιστήμιο. Είναι κλασσικό της μορφής πάρε λεφτά δώσε μου χαρτί. Το κάνουν κυρίως φοιτητές ΤΕΙ, αν έχουν το χρήμα (κάπου 8.000€ δεν έχει;). Σε εξυπηρετεί, αν είσαι στον τομέα, οπότε σου δίνει κάτι επιπλέον στο αντικείμενο.
Το έχει κάνει πρώην φοιτητής μου και φίλος πλέον (του έκανε μάθημα η μητέρα μου στο σχολείο, εγώ στην Σχολή και φέτος είμαι επιτηρητής στην αδελφή του που δίνει πανελλήνιες). Αυτός, μετά από δική μου σύσταση, πήγε να δουλέψει σε μια εταιρεία στην οποία τεχνικός διευθυντής ήταν κολλητός φίλος. Η εταιρεία ήταν μικρή, οπότε, όπως όλες οι πρώην βασισμένες στις σχέσεις ιδιώτης-κόμμα (βλ. ΠΑΣΟΚ), είχε μεγάλη γκάμα αντικειμένων σχετικών με την τεχνολογία. Σε κάποια φάση, όταν άρχισε η φάση με τα φωτοβολταϊκά, ο πρόεδρος σκέφτηκε να μπεί στον τομέα. Πήρε, λοιπόν, έναν του από ΕΜΠ με διδακτορικό στον τομέα και ζητούσε προσωπικό. Έτσι, λοιπόν, ο φοιτητής μου, παρέα με την γκομενίτσα του, ξεκίνησαν το μεταπτυχιακό (αυτή του έκανε ασκήσεις, εργασίες, εξετάσεις κτλ κι αυτός οδηγούσε και πηδούσε). Για καλή του τύχη ο πρόεδρος του πλήρωσε τις σπουδές, αφού σκοπεύε να τον αξιοποιήσει στην εταιρεία.
Για να μην σε πρήζω, λόγω κρίσης και πουλήματος από το κόμμα (βλ. μιλημένο έργο, που δεν το πήραν λόγω αλλαγής υπουργού) η εταιρεία πήγε στον πάτο, οπότε όλοι εγκατέλειψαν το καράβι. Ο φοιτητής μου ασχολήθηκε με δίκτυα (βλ. CCNA κτλ, εξωτερικό σε Ουγγαρία στην AT&T κτλ) και εκεί δουλεύει τώρα, μιας και το master αποδείχθηκε άχρηστο για την εύρεση εργασίας εντός κι εκτός των τοίχων. Τουλάχιστον έγινε χωρίς πληρωμή η όλη διαδικασία, οπότε κάτι αξίζει (για το Δημόσιο το Ρ/Η με 28 μαθήματα και αυτή η βλακεία που κάνω τώρα στο ΕΑΠ είναι το ίδιο, για την πιάτσα το πρώτο σημαίνει 2500€ μηνιάτικο worst case scenario για 12 χρόνια υπηρεσία, ενώ το 2ο σημαίνει δικαιολογία να σε πάρουν σε φροντιστήριο της γειτονιάς).
Αν, λοιπόν, θες να βγεις έξω είτε για εργασία, είτε για ακαδημαϊκή καριέρα μετά μην το σκέφτεσαι. Αν κάτι μπορείς να κάνεις στον τομέα εντός και δεν βρίσκεις κάτι παρόμοιο και - το κυριότερο - δωρεάν προχώρα. Εγώ δεν θα το έκανα πάντως λόγω οικονομικών απαιτήσεων και για το ότι είναι σε ΤΕΙ.
Ευχαριστώ.