Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
KiloMeater έγραψε:
βλέπω και τα Apple Watch που έχουμε σπίτι και δε βλέπω για πιο λόγο να το πάρει κανείς και να τρως τόση ταλαιπωρία με τη φόρτιση κάθε λίγο και λιγάκι …. Για τα ωραία γραφικά ;

Γιατί κάνει 100 φορές καλύτερα αυτά που έχουν άμεση σχεση με το κινητό της ίδιας εταιρίας, που το γκαρμιν δεν τα βλέπει ούτε στα όνειρα του.

Ομοίως κι το garmim κάνει αλλά πράγματα που τα απλεγουοτσες δεν τα κάνουν με την ίδια ποιοτητα/αξιοπιστία.

Αναλόγως τι ψάχνει κάνεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
skous έγραψε:Γιατί κάνει 100 φορές καλύτερα αυτά που έχουν άμεση σχεση με το κινητό της ίδιας εταιρίας, που το γκαρμιν δεν τα βλέπει ούτε στα όνειρα του.

Οπως? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By skous
George_Prix έγραψε:
skous έγραψε:Γιατί κάνει 100 φορές καλύτερα αυτά που έχουν άμεση σχεση με το κινητό της ίδιας εταιρίας, που το γκαρμιν δεν τα βλέπει ούτε στα όνειρα του.

Οπως? :hmmm:

Από το να απαντάς σε κλήσεις/μηνύματα/emails από το ρολοι, χωρίς να το ζεις δίπλα σου)αρκεί να το έχεις στο ίδιο wifi), να περνάει αυτόματα όλα τα δεδομένα μπρος πίσω, να έχεις αυτόματα όλα τα τραγούδια playlists σου στο ρολόι, να ξεκλειδωνεις υπολογιστες και να παίζουν κωδικοι 2FA, να εχεις αυτοματη μεταβαση σε ακουστικα απο τηλεφωνο/ρολόι/υπολογιστη κλπ….

Προφανως και αυτα δεν ενδιαφερουν μερικους, όπως και αλλους δεν τους ενδιαφερει η ακριβεια του garmin στο physical activity tracking. Οι άλλοι απεχθανονται το τετραγωνο του applewatch (και εγώ), ή αλλοι βλεπουν την οθονη του γκαρμιν και θυμούνται nokia 6510 :)

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#733598 ενταξει ειναι τραβηχτικο το apple watch , το χαζευω καμια φορα οταν το εχει η γυναικα για φορτιση (συνεχεια δηλαδη :lol: )
αμα τα χρειαζεσαι αυτα, οκ
Άβαταρ μέλους
By mirage
#733599 Τα apple watches μαζι με iPhone ειναι αρκετα killer συνδυασμός, ειδικα τωρα με τις μασκες και το ξεκλείδωμα της οθόνης με face id, και φυσικα κανουν πολλά παραπάνω από ένα Garmin ενώ ειναι εξαιρετικά και σαν sport watches. Φυσικα αν έχεις android δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς μαζί τους.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#733600 Είναι εξαρετικά ρολόγια τα ΑW αλλά η αυτονομία είναι ανασταλτικός παράγοντας. Ειδικά σε ρολόι που ο προορισμός του είναι να το φοράς συνέχεια .
Άβαταρ μέλους
By skous
#733604 Δυστυχώς όλα τα high end ρολογια ετσι είναι.
Εγω παπντως το εχω συνηθησει το φόρτισμα, εχω στο γραφείο ενα φορτιστη και εναν στο σπιτι, μπαίνει το ρολόι για 30-1h και είμαι κομπλε μετά για μια μέρα.

Δεν μου αρεσει το τετράγωνο, σκεφτομουν να πω σε galaxy και να δοκιμασω αν μπωρω να «ζησω» με τα κουτσουρεμενα features για iOS, αλλά το καινουργιο δεν υποστηριζει καν συνδεση με iOS οπότε αναβαθμισα σε 7.

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#733605 Ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικό, το φορτιζεις κάθε απόγευμα ενα 45λεπτο αν θες να είσαι ασφαλης. Για μενα ο κύριος λόγος για να πεις οχι ειναι αν δεν έχεις iPhone.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#733606 Πάντως βλέποντας διάφορα reviews όντως τα AW κάνουν και τα δύο πολύ καλά. Smart & fitness. Δυστυχώς όμως όπως προείπατε πρέπει να επενδύσεις μεγάλο ποσό γιατί χρειάζεσαι και iphone.
Άβαταρ μέλους
By skous
#733613 Καλα αν δεν εχεις iPhone ειναι απλα πεταμενα λεφτα το aw. Δεν εχει νοημα υπαρξης βασικά εκτός του οικοσυστηματος του μηλου, διότι όπως είπα μπορεις να πάς σε άλλες λυσεις που προσφερουν ιδια χαρακτηριστικά (βγαζοντας απο την εξίσωση το integration) και ειναι και πιο ομορφες και πιο φτηνές πιθανως.
Βασικα νομιζω αν δεν εχεις iphone παιζει να μην μπορεις καν να ενεργοποιήσεις το AW

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#733672 Έτσι είναι, αν είναι της Apple μη γελιόμαστε, το AW είναι εξαιρετικό. Αλλά αν δεν είσαι της Apple δεν παύει να είναι καλό αλλά δεν είναι τόσο σπέσιαλ.
Σε φίλο με Apple που πήρε Garmin 235 εγώ του είπα όταν δεν το ευχαριστιόταν να πάρει AW και βρήκε την υγειά του. Είχε άλλες ανάγκες και το Garmin δεν ήταν αυτό που χρειαζόταν.
Τα Garmin ναι κρατάνε πιο πολύ αλλά άμα κάνεις πολύωρες ασκήσεις με GPS όχι και τόσο.
Η οθόνη τους φανταστική σε εξωτερικό χώρο και ιδίως για χώρες με ήλιο, τότε που όλες οι άλλες ξεθωριάζουν της Garmin γίνονται πιο καθαρές και με καλύτερη αντίθεση. Αλλά σε ημισκοτεινό δωμάτιο όχι και τόσο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι έχουν να προσφέρουν όλοι οι άλλοι, Samsung, Coros, Suunto, Polar κλπ, νιώθω ότι υπάρχει η Apple και η Garmin και μετά το χάος. Αλλά φαίνεται ότι έχουν το κοινό τους. Έχει τελικά σημασία να ξέρεις τι παίρνεις και γιατί για να είσαι ικανοποιημένος.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#734216 Το Huawei GT που εχω σχεδον 2 χρόνια, άρχισε να τα πάιζει (ή ετσι νομίζω) σχετικά με την μέτρηση των παλμών.

Το παρακολουθω συστηματικά στο γυμναστήριο και βλέπω οτι εκει που είμαι πχ στους 120+ παλμούς, κάνει βουτιά στους 90-95 ενω ειμαι λαχανιασμένος. Το εχω τσεκαρει και σε οργανα που μετρανε τους παλμους (διάδρομος, ελλειπτικό) και ενω παλαιοτερα συμβάδιζε, τωρα ποτε παει σωστα και ποτε δείχνει χαμηλά.
Επίσης, εδω και λίγο καιρο πατιεται με δυσκολια το ενα κουμπί, οπότε λογικά καποια στιγμη θα τα παίξει.

Μιας και ειμαι ακομα στην εγγύηση, ρωτησα στα media markt αν είναι κάτι που καλύπτεται απο την εγγύηση και με παρέπεμψαν να ρωτησω απευθείας στο σερβις της Huawei.

Μου είπε ομως ο υπεύθυνος στα ηλεκτρονικά, να το συνδέσω με android κιτητο και να του κάνω αναβάθμιση (η αλήθεια ειναι οτι η huawei την άφησε στην τύχη της την εφαρμογή της στο ios πολύ καιρο τωρα :thumbsdown: )

Το ρολόι το χρησιμοποιω για να μετραω αποστασεις οταν περπαταω, την ενταση της προπόνησης στο γυμναστήριο και τις ωρες ύπνου.
Η αλήθεια ειναι οτι το huawei τα έκανε ολα αυτα καλα και κρατουσε η μπαταρια του πάνω απο εβδομάδα, αλλά μιας και αρχισε να "ρετάρει" λεω να το αλλάξω.
Απο ΜΜ μου πρότειναν να παω σε Garmin.
Συμπτωματικά βλέπω εχουμε εδω την ...κουβέντα τους :lol:

το 245 οντως φαίνεται να με υπερκαλύπτει, βλεπω εχει 45, 45s, 55 κλπ σε πιο φτηνα...

Οπως έγραψα και παραπάνω, το ρολόι το χρησιμοποιώ για να μετράω αποσπάσεις οταν περπατάω, την ένταση της προπόνησης στο γυμναστήριο και τις ωρες ύπνου.
ΔΕΝ με ενδιαφέρει να μπορω να απαντάω κλήσεις (το huawei μου επέτρεπε να τις απορρίπτω), να ακούω μουσική, να το χρησιμοποιώ σαν GPS κλπ.
Με ενδιαφέρει σαφώς η διάρκεια της μπαταρίας.

Αν υπάρχει κάποια πρόταση εκτος του 245 (και απο άλλη εταιρία) είμαι όλος αυτιά :s_howdy
κοιτωντας λίγο στο σκρούτζ, είδα οτι το 254 έχει πολυ χαμηλή διαθεσιμότητα, όπως και το οτι υπάρχουν παααααρα πολλά μοντέλα της garmin, πόσα έβγαλαν οι άνθρωποι;;; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Ove20
bebes έγραψε:κοιτωντας λίγο στο σκρούτζ, είδα οτι το 245 έχει πολυ χαμηλή διαθεσιμότητα, όπως και το οτι υπάρχουν παααααρα πολλά μοντέλα της garmin, πόσα έβγαλαν οι άνθρωποι;;; :dizzy:

Εγώ το πήρα από σκρουτζ στα 221,50€ με άμεση διαθεσιμότητα. Μάλλον στάθηκα τυχερός. Αν το σκέφτεσαι πάντως για Garmin κάντο. Οτι πληρώνεις παίρνεις. Ή όπως έλεγε και η γιαγιά μου το ακριβό είναι και φτηνό γιατί το αγοράζεις 1 φορά.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#735703 Να ανανεωσω λίγο την κουβέντα θέτοντας κάποια ερωτήματα που μου προέκυψαν ψάχνοντας λίγο τα τεχικα χαρακτηριστικά των ρολογιών.

Ξεκίνησα να δω για να πάρω το garmin 245.
Δεν υπάρχει αμεση διαθεσιμότητα και σκέφτηκα μηπως παρω το 55 το οποίο συμπτωματικά το πουλάει κάποιος στην πόλη που μένω (καινουριο στο κουτι του).

Στο σάιτ της Garmin που κοίταξα, τα 55 και 245 τα κατατάσσει στην κατηγορία "τρεξίματος".
Για γυμναστική γυμναστηρίου δίνει τη σειρά Venu
Το λογικά προσιτο μοντελο της σειρας αυτης ειναι το Venu SQ.

Με το ρολόι σκέφτομαι να παρακολουθω παλμους και φυσικη κατάσταση σε πιλάτες, ελλειπτικό, διάδρομο και λίγα βάρη.
Εξω μονο περπατάω, δεν μπορω να τρέξω λόγω γονάτου.

Το πιο εύκολο για μενα ειναι να παρω το 55 που είναι έτοιμοπαραδοτο και φαίνεται να εχει και κάποιες επιλογες γυμναστηρίου.
Επίσης είδα οτι τα 55 και 245 δεν εχουν οθονη αφής (δεν ξερω αν ειναι σοβαρο αυτό, στο Huawei δούλευα πολυ με την αφή)

Καμιά γνωμη, βοήθεια; :innocent: :shifty: :s_whiteflag

https://buy.garmin.com/en-US/US/catalog ... uct=628939