Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Scotch έγραψε:...για να μη μιλήσω για την απίστευτη μπόχα που βγάζουν μερικά... τι σκ@τ@ βάζουν μέσα; :s_mad

Εφημερίδες... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Morx
alexandros.K έγραψε:μαλλον τα 2χρονα βγαζουν το πιο πολυ ντουμανι

Εξαρταται το διχρονο.
Αν ειναι της πουτσας με μισο λιτρο λαδι που εκανε μακα στην εξατμιση και σιγοκαιγεται το καλοκαιρι, ειναι θανατος.

125άρι Kawasaki KX διχρονο που ειχα, δεν εβγαζε τιποτα σε σχεση με αυτα τα θανατηφορα Lead / Dio / Jog που κατα καιρους πετυχαινεις να αφηνουν απο πισω τους ομιχλη απο θριλερ.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
trident1971 έγραψε:Για αυτους συζηταμε. Οταν θελω να αλλαξω λωριδα στην Εθνικη, που δεν εχει "ειδα στην πορεια οτι εκανα βλακεια ή εκανε ο αλλος, και το κοκκαλωσα" εννοειται θα αλλαξεις λωριδα με ολες τις προφυλαξεις εις διπλουν. Οι τυποι ομως ερχονται ΜΑΛΛΙΑ.

nass έγραψε:Ή ήταν ήδη εκεί και δεν τον είδε (νεκρή γωνία (γιαυτό 2 φορές κοίταγμα τον καθρέπτη) ή στραβομάρα -συμβαίνει!)
Και το 150 βέβαια μην το αποκλείεις :)

Δεν παιζει νεκρη γωνια σε καθρεφη σε ευθεια στον Κηφισο...
Αν εγω πηγαινω με 80, που ειναι λιγα για Κηφισο, ανετα εχει τα 120 ο αλλος, του φαινονται σαν 40 ουσιαστικα... παρ' οτι ισοδυναμουν με 11 μετρα το δευτερολεπτο. 3 sec να κανω, ειναι 33 μετρα πισω, ειναι 6 αυτοκινητα... ποσο μακρια μπορεις να δεις?

Και πρεπει να λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός οτι οι μηχανές που κάνουν σφήνες πολύ συχνα αλλάζουν ταυτόχρονα και 1-2 λωρίδες, κάτι που συντελεί στο να μη γίνονται ορατοί μέχρι τελευταία στιγμη.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Serf έγραψε:Και πρεπει να λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός οτι οι μηχανές που κάνουν σφήνες πολύ συχνα αλλάζουν ταυτόχρονα και 1-2 λωρίδες, κάτι που συντελεί στο να μη γίνονται ορατοί μέχρι τελευταία στιγμη.

Και μετά παίζει να σου την πουν επειδή άλλαξες λωρίδα απότομα ή ... χωρίς φλας :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
trident1971 έγραψε:Δεν παιζει νεκρη γωνια σε καθρεφη σε ευθεια στον Κηφισο...

Εγώ ήξερα ότι οι καθρέπτες έχουν πάντα νεκρές γωνίες και σε ευθείες και σε στροφές και στον Κηφισσό και στο Σπερχειό -αλλά μάλλον θα ξέρεις καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#177652 Αυτό που κατάλαβα είναι ότι λόγω της μεγάλης απόστασης και της ευθείας, φαίνεται όλο το πλάτος του δρόμου, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα νεκρής γωνίας. Αν μιλάμε για μικρή απόσταση πίσω από το αυτοκίνητο, τότε υπάρχουν σημεία του δρόμου πίσω σου που δεν τα βλέπεις.
Άβαταρ μέλους
By nass
Pitt έγραψε:Αυτό που κατάλαβα είναι ότι λόγω της μεγάλης απόστασης και της ευθείας, φαίνεται όλο το πλάτος του δρόμου, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα νεκρής γωνίας. Αν μιλάμε για μικρή απόσταση πίσω από το αυτοκίνητο, τότε υπάρχουν σημεία του δρόμου πίσω σου που δεν τα βλέπεις.

Ακριβώς. 2 μέτρα πίσω σου μπορεί να είναι και να μην τον βλέπεις. Βλακεία του μεν που κάθεται στη νεκρή γωνία αλλά όχι ότι τις εξαφανίσαμε κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
nass έγραψε:
trident1971 έγραψε:Δεν παιζει νεκρη γωνια σε καθρεφη σε ευθεια στον Κηφισο...

Εγώ ήξερα ότι οι καθρέπτες έχουν πάντα νεκρές γωνίες και σε ευθείες και σε στροφές και στον Κηφισσό και στο Σπερχειό -αλλά μάλλον θα ξέρεις καλύτερα.

Pitt έγραψε:Αυτό που κατάλαβα είναι ότι λόγω της μεγάλης απόστασης και της ευθείας, φαίνεται όλο το πλάτος του δρόμου, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα νεκρής γωνίας. Αν μιλάμε για μικρή απόσταση πίσω από το αυτοκίνητο, τότε υπάρχουν σημεία του δρόμου πίσω σου που δεν τα βλέπεις.

Κατευθειαν πισω απο οποιο πλαινο καθρεπτη βλεπω οσο πιανει το ματι. Συζηταμε για φαση Κηφισο, πχ στη μεσαια λωριδα, με πυκνη κυκλοφορια σχετικα. Οποιοσδηποτε μηχανακιας ειναι καβαλα στις διαχωριστικες, φαινεται απο μακρια... εκτος αν παει μαλλια, οποτε την ωρα που κοιτας δεν ειναι εκει και σε 2-3 sec εχει φτασει.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#177836 Η αντίστοιχη ακράποβιτς για αυτοκίνητο ποιά είναι, πόσο κοστίζει και που τη βρίσκουμε;
Απαντήστε μου σύντομα παρακαλώ :lol:
Άβαταρ μέλους
By Morx
BASSstarlet έγραψε:Η αντίστοιχη ακράποβιτς για αυτοκίνητο ποιά είναι, πόσο κοστίζει και που τη βρίσκουμε;

Κατσε ρε συ, μην τρελαινεσαι, μην εξαπτεσαι. Πες μοντελο κατ'αρχην! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
BASSstarlet έγραψε:Η αντίστοιχη ακράποβιτς για αυτοκίνητο ποιά είναι, πόσο κοστίζει και που τη βρίσκουμε;

Η Akrapovic βγάζει εξατμίσεις και για αυτοκίνητα.
Ψήνεσαι; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#177901 Πιο φθηνό βγαίνει να κάνεις μία τρύπα στην εξάτμιση... :lol: :lol: :lol: Και στανταρ θορυβώδες αποτέλεσμα... :lol: :lol:

Τώρα για την απόδοση του κινητήρα, μην ρωτάς, ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας όμως... :rtfm: :protest: :svivhaha: :svivhaha: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#178047 Εγώ έχω δει τεράστια διαφορά πάντως με την τωρινή μου μηχανή σε σχέση με το παρελθόν στην προσοχή των οδηγών, οι λόγοι είναι:
1. Κόκκινο χρώμα που δύσκολα δεν θα το δει ο άλλος
2. Ήχος από κινητήρα και Terminioni
3. Φώτα πάντα ανοιχτά (αν και παλιότερα έτσι οδηγούσα).

Η μεγάλες διαφορές λοιπόν είναι το χρώμα και ο ήχος, γενικώς σε προσέχουν. Φυσικά, προσέχω κι εγώ, και προσπαθώ να μην γίνομαι ενοχλητικός, αν και πλέον η καμπάνα του συμπλέκτη θέλει αλλαγεί και τα κοκοκόψαρα μέσα στον ξηρό συμπλέκτη ακούγονται πραγματικά πολύ και ενοχλητικά, οπότε αυτή την εβδομάδα καιρού επιτρέποντος πάω γι' αλλαγή.

Αύτο για τις τυφλές γωνίες είναι αστειότητα, πάντα υπάρχουν γι' αυτό και πρέπει να προσέχουμε διπλά όταν αλλάζουμε λωρίδα και να έχουμε στο μυαλο μας πως μπορεί ο οδηγός του αυτοκινητου να μην μας είδε.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#178054 Εμενα παντως, ο αλλος που εκανε οπισθεν πανω στα μουτρα μου, δεν ειδε το λευκο μηχανακι εν μεσω λιακαδας, με 2 προβολεις αναμενους (δυνατη σκαλα ΠΑΝΤΑ την ημερα!)

Ειναι τι θα σου κατσει...