Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#150775 αυτά τα 4 μαζί αθροίζανε ένα αμάξι χωρίς βλάβες :lol: :lol:
γαλλοφιλική πλακίτσα.

δε θα μπορούσα να σκεφτώ 4 τιράντες πάντως...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Απλά πιστεύω οι περισσότεροι θα ήταν πολύ πιο χαρούμενοι με ένα toyota. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι άσχημα και αδιάφορα, οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές και το βασικότερο, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτές. Ενδιαφέρεται κυρίως για τον μύθο που έχει φτιάξει στο μυαλό του (ότι πχ η τάδε μάρκα είναι "καλύτερη" ή ότι το τάδε μοντέλο είναι ΝΕΑΝΙΚΟ) ή το πως θα τον δούν οι άλλοι.

Τεράστια ανακρίβεια που θεωρώ ότι προκύπτει από εμμονική προσέγγιση άλλων απόψεων.

Έτυχε να έχω ως εταιρικό Yaris (mk I 1,0) και στην πορεία να το αντικαταστήσω με Fiesta (μοντ 2005 1,25) και οι διαφορές ήταν παραπάνω από ορατές.
Το μεν Yaris με καταπληκτικό κινητήρα, χαμηλότατη κατανάλωση και -αυτό προκύπτει από απόψεις άλλων που το είχαν για περισσότερο χρόνο αλλά δεν τις αμφισβητώ- πολύ καλή αξιοπιστία.
Το Fiesta πρόλαβε να βγάλει κάτι χαζοβλάβες αν και καινούριο, ψόφιο μοτέρ σε σχέση με το Yaris και πιο λαίμαργο ΑΛΛΑ βγαίνοντας από το Toyota και μπαίνοντας στο Ford ένιωσα ότι βγαίνω από αμάξι-playmobil και μπαίνω σε λιμουζίνα.
Ποιότητα εσωτερικού, κιβώτιο (αίσθηση-αποτελεσματικότητα), τιμόνι (αίσθηση-αποτελεσματικότητα) σε άλλο πλανήτη σε σχέση με το Toyota.
Για μένα που πέρναγα ολόκληρη τη μέρα μέσα στο αυτοκίνητο (πωλητής), το Fiesta ήταν απλά ονείρωξη σε σχέση με το Yaris.

Αντίστοιχες διαφορές μπορώ να γράψω για 147 με Opel Astra (μοντ. '08) που το είχα για σχεδόν 2 χρόνια και έκανα άπειρα χλμ.

Δέχομαι ότι σε λίγο πιο ακριβά αμάξια υφίσταται ένας "μύθος" στο μυαλό των καταναλωτών, ειδικά στην περίπτωση των ιταλικών (ελέω πιο "ένδοξου" παρελθόντος) αλλά είναι χαζό το να μην αντιλαμβανόμαστε τις διαφορές ανά κατασκευαστή.

Απροπό να πω ότι το Yaris ανέκαθεν ήταν η πρώτη μου κουβέντα όταν ρωτούσαν τη γνώμη μου για πρώτο αυτοκίνητο.
Πλέον έχω προσθέσει και το Picanto.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Anonymous Founder έγραψε:Μέτρησα πέντε; Θύμισέ μου ποια είναι τα quadra;

To κόκκινο που είναι και το καθημερινό μου, το μαύρο είναι το μπροστοκίνητο Turbo, το γκρί είναι το 2λιτρο 12βάλβιδο, το πράσινο φοράει τον 1800 του Clio 1.8 16V και το κόκκινο στο βάθος είναι το GTS με τον 1.8 8βάλβιδο.

Έχω επίσης όλα τα μηχανικά + σαλόνι + ηλεκτρικά ( 1 πλήρες αυτοκίνητο ) από άλλο 1 quadra από Γερμανία που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει, είχε έρθει Ελλάδα για δότης του άλλου κόκκινου.

Επίσης υπάρχουν και 3 Clio του μικρού γιού το ένα είναι Willy μετατροπή, ο μικρός ετοιμάζει ένα Clio 1 μοναδικό στον κόσμο, όταν ετοιμαστεί θα βάλω φωτό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#150814 Όλα γνήσια; Αυτό με τον κινητήρα του Clio έβγαινε έτσι;
Στο κόκκινο είναι που έχεις κάνει τις μετατροπές στα φρένα;
Ωραία συλλογή!
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Anonymous Founder έγραψε:Όλα γνήσια; Αυτό με τον κινητήρα του Clio έβγαινε έτσι;
Στο κόκκινο είναι που έχεις κάνει τις μετατροπές στα φρένα;
Ωραία συλλογή!

Όχι, το 21 δεν βγήκε ποτέ με 1.8 16V, εγώ τον έβαλα, 1050 kg 136ΗΡ με κόφτη στις 7.100, πολύ ωραίο μοτέρ.
Ναί, στο κόκκινο έχω μετατροπή στα φρένα και στην εισαγωγή, κάποτε θα μπορέσω να αλλάξω την τουρμπίνα του και την πολλαπλή + down pipe με αυτή που έχω ετοιμάσει.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
21 quadra έγραψε:

To κόκκινο που είναι και το καθημερινό μου, το μαύρο είναι το μπροστοκίνητο Turbo, το γκρί είναι το 2λιτρο 12βάλβιδο, το πράσινο φοράει τον 1800 του Clio 1.8 16V και το κόκκινο στο βάθος είναι το GTS με τον 1.8 8βάλβιδο.

Έχω επίσης όλα τα μηχανικά + σαλόνι + ηλεκτρικά ( 1 πλήρες αυτοκίνητο ) από άλλο 1 quadra από Γερμανία που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει, είχε έρθει Ελλάδα για δότης του άλλου κόκκινου.

Επίσης υπάρχουν και 3 Clio του μικρού γιού το ένα είναι Willy μετατροπή, ο μικρός ετοιμάζει ένα Clio 1 μοναδικό στον κόσμο, όταν ετοιμαστεί θα βάλω φωτό.

και ειναι ολα σε κυκλοφορια?
δλδ πληρωνετε τελη και ασφαλειες για 10 αυτοκινητα? :s_omg
Άβαταρ μέλους
By postruck
#150858 Και εγώ έχω 7 golf mkiii, 1 mkii,1 accent,1 altea xl,αλλα δεν πληρώνουν ολα τέλη.Υπάρχει και η κατάθεση πινακίδων και η αγορά κάποιων έχει γίνει,για ανταλλακτικά.Προφανώς κατι ανάλογο ισχύει και με τον 21quadra.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
alexandros.K έγραψε:
21 quadra έγραψε:

και ειναι ολα σε κυκλοφορια?
δλδ πληρωνετε τελη και ασφαλειες για 10 αυτοκινητα? :s_omg

Τώρα είναι σε κυκλοφορία μόνο το Quadra και 1 Clio, στα άλλα έχουν κατατεθεί πινακίδες, κυκλοφορούσαν όλα τις εποχές που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.