β) παλι σε δρομο με κλιση, μπορει να μη γινεται να μπει ετσι και οχι γιουβετσι η μηχανη, γιατι θα γερνει επικινδυνα με κετευθυνση μακρυα απο το stand (δηλαδη η κλιση θα τη κανει να ριχνει βαρος στη δεξια μερια - τα stand ειναι παντα απο αριστερα - και να στεκεται επικινδυνα ορθια).
γ) εγω συνηθως το βαζω με τη μουρη γιατι ετσι ο τροχος μπλοκαρει απο το πεζοδρομιο προς τα μπροστα και απο το λουκετο κοντα στη δαγκανα προς τα πισω.
σε αντιθεση με το οοοο / οοοο που ειναι το αναμενομενο οταν ερχεται η μηχανη και μπαινει με τη μουρη?
Την όπισθεν που λες θα την κάνεις έτσι και αλλιώς, είτε μπαίνοντας είτε βγαίνοντας
Το θέμα της κλίσης με το stand είναι όντως ζήτημα αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι και αλλιώς είναι πιο ζόρικα τα πράγματα για όλους.
*Η οριζόντια γραμμή είναι το πεζοδρόμιο.
ΥΓ. Εγώ πάντως πάντα με την όπισθεν το βάζω, ώστε να βγαίνω με μια γκαζιά, και να κοιτάει αριστερά, ώστε να γέρνει σωστά, οπότε πρέπει όντως να προσέχω να μην κολλάω το αμάξι πίσω μου ώστε να βγαίνει κι αυτός εύκολα. Αλήθεια, εσείς που το βάζετε με τη μούρη σας αρέσει να το τραβάτε σαν το εξκάλιμπερ να βγει από την υδροροή?
Σε κάποιες περιπτώσεις με κλίση δε βολεύει αλλά εκεί ό,τι και να κάνεις είναι ζόρικο-επικίνδυνο το παρκάρισμα
Ε, εγω αν για καποιο λογο θελω να μπει με τη μουρη (πχ αυτο που ειπα με τη δαγκανα, ή αν υπαρχει θεμα με τη κλιση του δρομου) παιρνω τη στροφη (απο παραλληλα στη κατευθυνση του δρομου στριβωντας προς το πεζοδρομιο) ανοιχτα και κανω μεγαλη στροφη, μεγαλυτερη απο 90 μοιρες, ωστε να γυρισει ετσι οπως λες εσυ ΚΑΙ να ειναι με τη μουρη στο πεζοδρομιο.
δηλαδη ειναι 0000 \ 0000 αλλα με τη μουρη στο πεζοδρομιο.
(καταλαβαινεις οτι αυτο που εγραψα απο πανω και συμφωνησες, εχει σωστο νοημα μονο σε περιπτωσεις σταθμευσης στην αριστερη πλευρα του δρομου,σωστα? Αντιστοιχα στη δεξια πλευρα του δρομου - τη συνηθη δηλαδη - το βολικο που ζητας εσυ θα ηταν το 0000 / 0000, δηλαδη το αναποδο απο το παραπανω).
ΕΔΙΤ ta idia leme.
nass έγραψε:Την όπισθεν που λες θα την κάνεις έτσι και αλλιώς, είτε μπαίνοντας είτε βγαίνοντας
Το θέμα είναι ότι στη μία περίπτωση κάνεις όπισθεν τσουλώντας με τη βαρύτητα και στην άλλη τραβάς να το ξεκολλήσεις

Ανηφόρα-παρκάρισμα αριστερά το αποφεύγεις γιατί αν βάλεις τη μηχανή διαγώνια-σωστά να μην εμποδίζεις τα αυτοκίνητα να βγούν θα τραβάς για να βγεις -και ΟΚ αν έχεις κανά παπί, η δικιά μου πάει κοντά 200 κιλά... Απλά πας παραπάνω και βρίσκεις δεξιά.
Το ανάποδο στην κατηφόρα.
Δε φτανει που εχουμε προβλημα και ψαχνουμε που σκατα θα βαλουμε το σκουτερ και τη μηχανη για να μην επιστρεψουμε και δουμε γρατζουνιες, πεσιματα, χλεπες απο την πολυκατοικια η οτι αλλο ... υπαρχουν και οι ηλιθιοι που αδιαφορουν τελειως!
The Ace έγραψε: Έτσι και αλλιώς θα ήμουνα πάνω από το όριο, γιατί στον περιφερειακό νομίζω ότι το μέγιστο είναι πλέον 90χαω
"Μεγιστο στον περιφερειακο"; Δεν υπάρχει τετοιο πραγμα που λες.Οι κανόνες ειναι σαφεις.
Εισηλθα προηγουμενως σε αυτοκινητοδρομο και ειδα τη σημανση Π27,

και μετα απο τις περιοχες που ισχυαν τα ορια ταχυτητας υπηρχε η πινακιδα Ρ36

"Τέλος όλων των τοπικών απαγορεύσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί με απαγορευτικές πινακίδες στα κινούμενα οχήματα"
Αρα, όριο 130. Δεν πα να'ναι περιφερειακή οδός ή συνδετική οδός ή πάνω σε βουνό ή με στροφές.
avel έγραψε:The Ace έγραψε: Έτσι και αλλιώς θα ήμουνα πάνω από το όριο, γιατί στον περιφερειακό νομίζω ότι το μέγιστο είναι πλέον 90χαω
"Μεγιστο στον περιφερειακο"; Δεν υπάρχει τετοιο πραγμα που λες.Οι κανόνες ειναι σαφεις.
Εισηλθα προηγουμενως σε αυτοκινητοδρομο και ειδα τη σημανση Π27,
και μετα απο τις περιοχες που ισχυαν τα ορια ταχυτητας υπηρχε η πινακιδα Ρ36
"Τέλος όλων των τοπικών απαγορεύσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί με απαγορευτικές πινακίδες στα κινούμενα οχήματα"
Αρα, όριο 130. Δεν πα να'ναι περιφερειακή οδός ή συνδετική οδός ή πάνω σε βουνό ή με στροφές.
Καλά θα ήταν αν είχες δει το συγκεκριμένο κάπου στο τμήμα που αναφέρω εγώ. Δυστυχώς δεν υπάρχει. Προφανώς και ξέρω τις σημάνσεις, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι έχει συγκεκριμένο ανώτατο όριο, το οποίο ισχύει σε όλο το μήκος του (προφανώς "επίτηδες"), καθώς καθορίζεται με το που θα μπεις και δεν αίρεται ποτέ. Οι αυξομειώσεις (π.χ. στην περίπτωση που αναφέρω, δηλαδή στους κόμβους) γίνεται με πινακίδα που ορίζει χαμηλότερο όριο, και μετά από 300-400 μέτρα υπάρχει νέα πινακίδα που επαναφέρει το προηγούμενο "γενικό" όριο.
The Ace έγραψε: το συγκεκριμένο κομμάτι έχει συγκεκριμένο ανώτατο όριο, το οποίο ισχύει σε όλο το μήκος του (προφανώς "επίτηδες"), καθώς καθορίζεται με το που θα μπεις και δεν αίρεται ποτέ.
Δείξε μου στον ΚΟΚ πού ορίζεται η διαδικασία που λες (γενικό όριο), καθώς και πού φαίνεται αυτό για το συγκεκριμένο κομμάτι. Το μόνο που ξέρω εγώ για γενικά όρια είναι αυτό: http://www.policenet.gr/portal/ext/oria-taxititas.html και στο κομμάτι που συζητάμε αντιστοιχεί το 130 για ΙΧ.
avel έγραψε:The Ace έγραψε: το συγκεκριμένο κομμάτι έχει συγκεκριμένο ανώτατο όριο, το οποίο ισχύει σε όλο το μήκος του (προφανώς "επίτηδες"), καθώς καθορίζεται με το που θα μπεις και δεν αίρεται ποτέ.
Δείξε μου στον ΚΟΚ πού ορίζεται η διαδικασία που λες (γενικό όριο), καθώς και πού φαίνεται αυτό για το συγκεκριμένο κομμάτι. Το μόνο που ξέρω εγώ για γενικά όρια είναι αυτό: http://www.policenet.gr/portal/ext/oria-taxititas.html και στο κομμάτι που συζητάμε αντιστοιχεί το 130 για ΙΧ.
Νομίζω το ίδιο λέμε, απλά έχεις παρανοήσει. Το 130 είναι το μέγιστο όριο σε ΤΕΝ-Τ, αν και εφόσον δεν υπάρχουν άλλες πινακίδες περιορισμού. Πράγμα που στην Α.Ο. (και ειδικά στον Περιφερειακό) δεν ισχύει, αφού με το που μπαίνεις στην Α.Ο. βλέπεις μετά από μερικά μέτρα την πινακίδα που αναφέρω. Γι'αυτό και σου έγραψα ότι στο συγκεκριμένο τμήμα ισχύει το "90", το βλέπεις άμεσα με το που μπαίνεις, και δεν υπάρχουν πινακίδες αίρεσης των περιορισμών (απλώς εναλλαγές μεταξύ 90 και 70 -ή όπως λένε τα παιδιά πλέον είναι 80)...
Ένα χαρακτηριστικό σημείο που θυμάμαι είναι στην κατεύθυνση από Ραφήνα προς Κατεχάκη λίγο πριν την έξοδο για Αγ. Παρασκευή-Οδό Γραβιάς μετά από το πρώτο τούνελ που συναντάς ερχόμενος από Ραφήνα. Μάλιστα λίγο μετά έχει γέφυρα σήμανσης όπου λειτουργούν κάμερες ταχύτητας που φλασάρουν κακώς από τα 100 χιλιόμετρα. Κι αυτό γιατί μετά από περίπου τετρακόσια μέτρα πριν από την επόμενη σήραγγα έχει όριο 70.
R21